sunnuntaina, tammikuuta 13

ASUNTO POHDISKELUA

Vuokra-asunto...asumisoikeusasunto...oma asunto...??

Siinäpä vasta pulma? Tai no ei oikeastaan, sillä omat vaihtoehdot ovat valitettavasti hyvin pienet. Mua oikeastaan harmittaakin tämä asia jonkin verran. Asun tällä hetkellä vuokralla ja maksan mielestäni AIVAN liikaa tästä pienestä asunnosta. Niin kuin olen maininnut aiemmin, rakastan asuntoamme ja tämä on kultaakin kalliimpi paikka. Muutamat seikat tietysti harmittaa...

Oma asunto. Tämä ei valitettavasti ole minun kohdalla mahdollista. Olen "pahin" riskiryhmä
(vaikka luottotiedot ovat täydelliset, minulla ei ole velkaa ja yksikään lasku ei ole ikinä myöhässä) ja pankki ei myönnä minulle lainaa. Takaajaa minulla ei ole, joten tämä ei kertakaikkiaan ole mahdollista minun osalta. Se harmittaa ja surettaa. Oma asunto olisi kuitenkin viisas sijoitus ja haluaisin sitä todella paljon. Ymmärrän toisaalta pankin kannan lainoja annettaessa ( nykyään vielä tiukemmat säännöt ), mutta maksanhan minä vuokraakin joka kuukausi, miten en pystyisi lainaa lyhentämään? Ehkä ajattelen tosi naiivisti asiasta, mut IT DOESN'T MAKE ANY SENSE. Gräyh.


Asumisoikeusasunto. Tämä vaihtoehto olisi askeleen lähempänä kohti "omaa" asuntoa. Tämä asuntohan ei koskaan tule olemaan sinun, mutta saisi edes jonkinlaisen pääoman omaa asuntoa varten.Konsepti on sinällään ihan ok, sillä joudut ottamaan asuntolainan ( paljon pienemmän kylläkin ) ja maksat näin jotain omaan taskuun. Mutta esim. alla olevassa tarjouksessa jonka sain, vuokran osuus on 702€, joka menee ns. kankkulan kaivoon niin kuin vuokrakin. Järkeä? En tiedä. Pohja näyttää kivalta tässä asunnossa, ja juuri 60-70 neliöinen kolmio olisi meille unelma. Menen katsomaan asuntoa keskiviikkona.


Vuokra. No tässä nyt sitten ollaan ja muuta vaihtoehtoa ei ole. Onko tämä kuitenkin turvallisin vaihtoehto meille? Tuntuu vain, että olisi kiva päästä askel eteenpäin elämässä. Toki oman asunnon ostaminen ei onnea tuo, sehän tulee ihan muista asioista, mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan.


Aina välillä mietin vaihtoehtoja ja varsinkin, kun asumisoikeusasunto tarjouksia tulee. Katsotaan keskiviikkona millainen asunto on :).

Kamppaileeko kukaan muu samaisen asian kanssa? Mitä tunteita herättää?
SHARE:

10 kommenttia

 1. Tärkeintä on, että koti tuntuu kodilta :) Toivottavasti löytyy sellainen, joka tuntuu just oikealta.

  Käyhän blogissani, minulla on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Olen tällä hetkellä ihan tyytyväinen asuntoomme,ja jos vaikka jotenkin saisin alkaa ostamaan tätä, niin en miettisi hetkeäkään ( sehän ei tietenkään ole mahdollista, mutta in fantasy world it is :))) hih )Aina kuitenkin takaraivossa se oma asunto mielessä!

   Meidän koti on ehdottamasti täynnä rakkautta <3 <3 <3

   Tunnustus :O:O WOW!! Tänään jo toinen!! Olen aivan mykistynyt!!! :)))

   Poista
 2. Itse olen todella onnekas että uskalsin ostaa kuutisen vuotta sitten oman asunnon, jonka vuoksi tämän hetkinen omistusasunto on mahdollinen. Silloin varoiteltiin korkeista koroista, taloudellisesta tilanteesra ja korkeista hinnoista. Tilanne ei ole varsinaisesti muuttunut, ainoastaan korot ovat tulleet alas ja lainaa ei saa. Tilanne tulee luultavasti aina olemaan ns yhtä huono. Oma asunto järkevästi harkiten on mielestäni paras vaihtoehto ja vaikkei se olisikaan nyt mahdollinen, on keinoja joilla sen voi tulevaisuudessa tehdä itselleen mahdolliseksi, kuten vaikka suunnitelmallinen säästäminen sovittuna yhdessä pankin kanssa... Toivottavasti löydät mieleisen vaihtoehdon itsellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Sofia!! Juuri näin, vuosia sitten olisikin kannattanut ostaa, esim. heti kun tulin takaisin Suomeen!! Saat onnitella itseäsi, että uskalsit askeleen ottaa! Aivan mahtavaa!!! :)))

   Säästäminen, aivan. Jos 15%:kin pitää olla alkupääomaa niin se on aika suuri summa alkaa säästämään. Tuntuu vain jotenkin kaukaiselta ja suorastaan mahdottomalta! Mutta jostainhan se on aloitettava, jos jotain haluaa!! Näin se vaan on!! Onneksi olen jo jonkin verran sivuun laittanut ja katsotaan mitä tuleman pitää!!

   ( Lottovoitti kiitos :)) )

   Oikein mukavaa iltaa kaunotar! :)

   Poista
 3. Tulevaa varten otin aikoinaan varmuudeksi asumisoikeusasuntoa varten järjestysnumeron, ihan vaan jos joskus päädyn moiseen muuttamaan niin sitten mulla voi olla ehkä "pieni" numero. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mulla kanssa kolme niitä numeroita on!!! heh! Yhellä ystävällä on kanssa kolme numeroa ja siis tosi "pieniä" numeroita. Hän ei itse niitä tarvitse ja jossain vaiheessa otin selvää, että voinko ssen siirtää esim mun nimiin. Ja ei voi :( pöh!

   Poista
 4. Mä kanssa painin ton ongelman kanssa... varsinkin nyt kun vuokra taas nous. Ja sit kun kuuntelee, että jengi maksaa siitä omasta asunnostaan saman verran lainaa per kk kun minä vuokraa...
  Mut tosiaan... ei taida nämä yhden hengen tulot paljoo lainaa tuoda :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juuri!!!!Meilläkin nousi vuokra 50 EUROA :O. Hävytöntä. Ja keskustelin ystäväni kanssa kenellä samankokoinen asunto, rivitalossa saunalla ( siis oma ) niin lyhentää lainaa 200 euroa v ä h e m m ä n kuin minä. Toki yhtiövastike päälle, mutta hänellä on SILTI halvemmat asumiskulut kuin minulla. PÖH!

   Mutta niin kuin sanoin, yhden ihmisen tuloilla ei lainaa saa...

   Kivaa päivää sinulle!!

   Poista
 5. Minä haaveilin pari vuotta sit omasta asunnosta, iki iki omasta ihanasta. Mietittyäni asiaa tarkemmin, tajusin että en todellakaan halua omaa asuntoa, en ainakaan kymmeneen vuoteen. Syy siinä et omassa on paljon, paljon enemmän tekemistä kun vuokra-asunnossa. Sitten, jos omasta joku hajoaa se omasta pussista myös korjataan, eli pienen lapsen äitinä pienillä tuloilla tuokin tuntuu todella suurelta riskiltä... vuokra-asunnossa jos joku hajoaa, minä en ole vastuussa sen korjaamisesta. Tosi naiivii ajattelu, mutta on toiminut asuntokuumetta pukatessa :D rakastan tätä nykyistä kotia, vaikka puutteitakin on ♥ ehkä joskus jotain mullistavaa tapahtuu ja asun omassa kodissa, saa nähdä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenna, olen samaa mieltä kanssasi ja joskus tuo sama järjenääni minullekin puhuu!!! Se olisi kamalaa, jos yhtäkkiä tulisi 10 000 parvekeremppa tai muuta. Eihän minulla olisi semmoiseen varaa, ja sen takia juuri ehkä tämä vuokralla asuminen on se turvallisin vaihtoehto!!! Plus se asuntohan on pankin sen 25+ vuotta eikä sinun ikikikikikioma ;))) ( kateellisten panettelua )

   Oikein mukavaa päivää Jenna :))

   -S-

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig