torstaina, tammikuuta 17

VALI VALI VALI--> LOPETA

Huomenta ,

toivon, että kaikilla on hyvä päivä tänään :).

Kummilapseni äiti kävi kylässä viime viikonloppuna ja keskustelimme rakkaista lapsistamme, joilla näyttää olevan omaa tahtoa ja käytöskin on välillä haastavaa. Viuh. Tieto, että muillakin on samanlaisia "hetkiä", helpottaa huomattavasti.

Huomaan itse, että helposti tulee Nlle sanottua S A M O J A asioita/ohjeita/varoituksia päivittäin. -> Pue nyt. Syö nyt. Varo, ettei maito kaadu. Pese kädet...SAIPPUALLA. Varo liukasta lattiaa, jne. Eiköhän mun 5-vuotias muista nämä ohjeet jo!! Kaikista noista pikkulauseista jää itsellekin pöh- olo. Miksi en sitten lopeta? Niin...N sanoi minulle yksi päivä: Mommy, sun ei tarvitse joka kerta sanoo 'pese kädet'. Mä tiedän kyllä. Jos näyttää siltä etten muista ni sit voit muistuttaa mua. Ja näin sovimme uudet pelisäännöt neidin kanssa :))

Itsellänikin on parempi olo, kun ei tarvitse kokokokoko ajan nököttää (=narista,marista,mököttää,känkkäränkkäillä ). Kokeile :)!!!

Valittaminen on niin helppoa. Siihen sortuu itse kukin lähes päivittäin. Jospa sitä ajattelisi toisin ja aivan uudella tavalla. Kaatuisiko maailma? Sanamme ohjaavat ajatuksia ja ajatukset ohjaavat tunteita ja toimintaa. Kannattaa siis miettiä tarkkaan mitä sanoo :):)

"Jos et pidä jostain, muuta se.
Jos et voit muuttaa asiaa,
muuta asenteesi. Älä valita."

- Maya Angelo

Näillä ajatuksilla tähän päivään!!! :))) THINK POSITIVE!!!!


SHARE:

16 kommenttia

 1. Mutta sehän on rakkautta ja rajoja kun sanoo rakkaalle lapselleen asiasta ;) Mutta huomaan kyllä itsekin nalkutavani joskus ihan tyhjästä, etenkin jos on sattunut olemaan kiire työpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TODELLAKIN!! Rajat ON rakkautta!!! Siitä en puhunutkaan :) Vaan turhista nökötyksistä, ne pois!!!!! Kenelläkään ei ole silloin kivaa!!!

   Ja vaikka olisinkin sanonut 'varo ettei maito kaadu', voi se silti kaatua. Kuitenkaan lapsi ei sitä tahallaan tee!!!

   Positiivista päivää!!! :))

   Poista
 2. Osui ja upposi. Oon yrittänyt välttää turhaa nalkuttamista, mitä meillä saa lasten lisäksi kuulla myös mies. Vaatii opettelua, että tietyissä tilanteissa pitää vaan suunsa kiinni.

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))) Joo, siitä turhasta narinasta tulee itellekin niin huono olo!! Pick your battles!! :)))

   Tämä todella vaatii opettelua, mutta sitten kun sen oppii niin olo on PALJON parempi!!

   Mukavaa päivää sinullekin :))

   Poista
 3. Voihan narinatarinan "ihanuus", joku siinä niin helposti imaisee mukaan...
  Tarvitaan tietoisuuden herättelyä, jotta muistaa hakea vaihtoehtoa nurinalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se todella imaisee mukaan sekä on myös hyvin hyvin tarttuvaa!!!

   Juuri näin! Se vaihtoehdon löytäminen vaatii kyllä totaalista keskittymistä :))

   Kivaa päivää Siili! :)

   Poista
 4. Hih... mä toistan varmaan kyllästymiseen asti 13v:lle... onks läkssyt varmasti tehty (mut ku ne ei aina oo tehty...), sit ollaan ihmisiks (no kun nuo pojat välill keksii pikku kujeitaan...), aja sit varovaisest (just oltiin kuvauttamas nilkka).
  Ja vielä 16v:lle... aja varovsti (hän on aina ollut tarkka liikenteessä, no joskus on liukkaalla kaatuiltu...), laita nyt lämmintä vaatetta enemmän, sit ei valitella ku on kuumetta (tosi harvoin ollut kipeenä...), muistakaa olla kunnolla (eipä oo ketään vielä valitellut...)
  Mutta mähän oonkin äiti ja aina huolissani lapsista... On he vaan ihanii ja olenkin sanonut, että tällänen mä oon! Nalkuttava äiti, joka rakastaa teitä :D

  Ei sen puolen, leikkaukseni jälkeen nuo sanat ei ole enään niin "nalkuttavia" ja side meidän välillä muuttui ja ihan niin kuin ymmärtäisimme paremmin toisiamme. Piti siis mun käydä ensin makailees sairaalassa, ennen kuin huomasin miten paljon rennommin elämän voi ottaa.

  Ihanaa aurinkoista tiistaipäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan!! ME KAIKKI ollaan rakastavia ja nalkuttavia äitejä!! :):) <3 <3

   Mutta itse olen ainakin huomannut, että puolet näistä ( kuitenkin negatiiviseen äänensävyyn sanottuna ) pikku mäkämäkättimistä voisi jättää pois!!! Koska ei mulla ainakaan ole kiva olo sen jälkeen. Josko ne tottelis/tekis paremmin jos ei koko ajan sanois?? Mene ja tiedä! ;)

   Juuri tuo on se mun MAINPOINT--> rennonpaa elämää kaikille perheenjäsenille :)))

   Kiitos , aurinkoa myös sinulle! <3 <3

   Poista
 5. Voi että, osuu ja uppoaa tännekin. Huonoilla päivillä on taipumus tarttua. Ja onhan se aika raskasta sanoa samoista perusasioista päivästä toiseen. Tyttöni 3 v on sanonut, että "äiti, minua ei tarvitse enää ohjeistaa!". Voi rakas tyttäreni. Siinä vaiheessa kun itse syöt, peseydyt, puet, käyt potalla ja nukut ilman aikuisen apua, niin et ehkä tarvitse niin paljoa äidin ohjeistuksia. Siihen saakka, koita kestää ;)

  Elämä on ihanaa ja arki parasta :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee! Arjen ja elämän ihanuus <3 <3

   Joka päivä samat asiat toistuu ja niistä muistutetaan. Mutta jos sitä yrittäis olla jossain tilanteissa hiljaa ja katsoa jos ne menisikin ihan ok :)))

   Kivaa iltaa Kerttu!

   Poista
 6. Tartun tohon valivalikohtaan, kun vielä ei lapsia ole. Samoja ajatuksia täällä!!! Niin helppo on kiireessä ja arjessa purkaa väsymystä valittamisella, ja mihis se auttaa. Ei mihinkään!! Asenteenmuutos se ainoa on! :) Asia on tasan niin huonosti kun sen itse haluaa nähdä. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AMEN! Osuit naulankantaan! Asiat näkee juuri niin kuin itse haluaa nähdä! Löydätkö mieluummin hyvän puolen asiasta vai jäätkö vellomaan siihen pahaan oloon!! Oma valinta.

   Kivaa iltaa V <3

   Poista
 7. Tämä antoi kyllä ajattelemisen aihetta. Kiitos! =) <3 Välillä tulee valitettua ja nalkutettua aivan mitättömistä (ja samoista) asioista. Itsellekin raskasta.=P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3 <3 Näin se on <3 <3 <3

   Onneksi kaikesta voi oppia ja täten tehdä toisin :)))

   Ihanaa iltaa Jemina!!!

   Poista
 8. Voi miten saitkaan minut juuri lupaamaan samaa!! On aika lopettaa turha jankutus. Tämä oli mahtava muistutus jälleen itsellekin. ;) Erittäin positiivista viikonloppua. Ihana blogi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka JuttaEmilia :)))

   Juuri näin! Tätä samaista asiaa on HYVÄ muistuttaa itselleen päivittäin ;);)

   Kivaa viikonloppua sinullekin!! Ja kiiitos kauniista sanoistasi <3 <3 Liity ihmeessä lukijaksi ja muista osallistua arvontaan ;);)

   -S-

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig