lauantaina, tammikuuta 18

SUOMEN ANKEIN PARVEKE

Moikka,
laitettiin eilen hihat heilumaan minin kanssa. Kumpparit jalkaan, harjat käteen ja vettä ämpäriin. Ja eikun parveketta pesemään :)

DSC_0725.jpg

Meillä on siis Suomen ankein parveke. Ongelmia löytyy kirjaimellisesti joka kulmasta. Ugh. Asumme neljännessä kerroksessa, johon olen tyytyväinen. Mutta ainoa miinuspuoli on tuo parveke. En todella tiedä mitä arkkitehti ajatteli, kun taloja suunnitteli :).

Mikä sitten mättää?

Parvekkeen lähtötilanne:

DSC_0729.jpg
DSC_0733.jpg
Ensimmäinen ongelma on lattiaritilät. Minulla on niitä kuusi ja niinkuin näette reunoille jää tyhjät välit. Jos laittaisin vielä yhden rivin ritilöitä, niin ne pitäisi sahata, jotta mahtuisivat täyttämään parvekkeen. Meiltä ei löydy sahaa eikä ylimääräisiä ritilöitä. :)) Ja vaikka sahaisin ritilät niin silti reunoille jää n. 10 cm:n levyiset "korokkeet".

Toinen ongelma on, että parveke on hyvin, HYVIN korkea. Joten esim. parvekelasien laittaminen ei tule kuuloonkaan. Ja kerran korkeutta löytyy niin parvekkeelle pääsee myös tuulen mukana kaikki sködä sekä sateella koko parveke kastuu. Ainoastaan nurkka, jossa tavarat ovat ylläolevissa kuvissa, pysyy suhteellisen kuivana.

DSC_0736.jpg
Ja kuka ton värin on valinnut??? Duh!

Kolmas ongelma liittyy myös korkeuteen ja siihen, että parvekkeen oven yläpuolelle on jätetty aukko. Ei se, että etupuolelta pääsee sade suoraan parvekkeelle, niin vielä tuosta oven yläpuolella olevasta aukosta tulee kaikki sisälle.

DSC_0734.jpg
DSC_0735.jpg

No niin, parveke on siivottu ja ritilät ovat kuivumassa. Näyttää siltä, että alkaa sataa ja kasasinkin tavarat ( kuivaan ) kulmaan. Aurinko ei myöskään ylety meidän parvekkeelle asti ( tietenkään ). Noin kello 20 aikaa pienen pieni kohta näkee valoa , mutta that's it!

DSC_0739.jpg

Neljäs ongelma on lattia. Se on kärsinyt vuosien myötä ja sen kyllä huomaa. Olen siis pessyt  ja kuunannut parvekkeen ja katsokaa minkä näköinen se on. Ihan kuin siihen ei olisi IKINÄ koskettu.

DSC_0740.jpg

Ja hieman meikäläisen maalausprojektien jälkiä jäänyt betonilattiaan..uppista :) HIHIH! Onkohan olemassa jotain maalia, jolla tuon  voisi maalata??

DSC_0741.jpg

Että siinä nyt muutama ongelmakohta. Olen varma, että löydän lisää, mutten vaivaa teitä niillä :)) Kiitos, kun jaksoitte kuunnella nökötyksiäni <3. Tuntuu vain niin turhalta alkaa edes yrittää sisustamaan parveketta. Kumpa tuon tilan voisi muuttaa ruokailutilaksi!! :D Yritän olla ärsyyntymättä, koska joillekin ongelmakohdille en voi kuitenkaan tehdä mitään. Katsotaan mitä keksin ja josko saisin siitä edes suhteellisen kivan !!
Onko muilla parveke ongelmia ?? Vai olenko Suomen ainoa? hehehe.
Oikein mukavaa päivää kaikille <3

SHARE:

3 kommenttia

 1. Väriä parvekkeelle tulee noista jo tummentumia saaneista HAI -saappaista !
  Laita niihin multaa ja nyt talveksi männyn oksia. Kevään tultua istuta saappaisiin kevätkukkia !
  Saappaista väripilkut parvekkeelle ja hyvä "syy" hankkia puhtaat uudet saappaat !
  "Keltaisten haiden pesuun kyllästynyt"

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Möisitkö vanhat keltaiset hait kivaan hintaan? Tarve harrastekäyttöön ratsutallisaappaiksi!
  Marjut
  Ps. Vastaatko tähän ja miten tavoitan sinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, voi että nuo saappaat ovat 2 vuotta vanhat ja roskissa jo! Sorry!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig