lauantaina, maaliskuuta 29

elämä kantaa


Ajatuksia ja talvisia kuvia.


Elämä on hassua. Muistatteko, kun kerroin olevani niin onnellinen uudesta työpaikastani ja kuinka tiesin sen olevan juuri se oikea? Noh, ei mennyt kun pari päivää sen jälkeen ja totesin ettei asia ihan näin ollutkaan.


Nyt kuukauden päivät takana ja stressiä pukkaa, sillä pois on päästävä ja nopeasti. Vikoja on monia enkä ala niitä tähän erittelemään, mutta tiedän että tein virheen. Näinkin voi joskus käydä ja mistä sitä oikeastaan voi ikinä tietää mikä todellisuus työpaikasta/ pomosta on?


Harmitusta lisää se, että olisin saanut kivan duunin ja todella kivasta paikasta, mutta kieltäydyin ajatellen saavani enemmän haastetta tästä nykyisestä työpaikasta. Mielestäni se oli kuitenkin hyvä syy, koska haluan edetä urallani enkä junnata paikoillaan. Mutta kyllä nyt harmittaa. 


Toisaalta ( ja tottakai ) olen kiitollinen työpaikastani ja siitä etten joutunut olemaan päivääkään työttömänä. Nyt vain täytyy sinnitellä niin kauan ennen kuin jotain muuta löytyy. 


Tällainen tilanne vaikuttaa yleiseen mielentilaan ja minua ärsyttää se. Miksi en voi vain ajatella tämän olevan väliaikaista? Ja eihän minun onneksi tarvitse olla kyseisessä työpaikassa loppuelämääni. Silti kuitenkin stressaan. Ihmismieli on outo.


Oletteko te koskaan tehneet virhearviota työpaikan suhteen? 


On hyvä muistaa, että e l ä m ä  k a n t a a ja se oikea paikka tulee eteen, kun on sen aika. Tiedän myös, että "ongelmani" on hyvin pieni, mutten voi kieltääkään etteikö se vaikuta minuun.

Jostain kuitenkin aina löydän sen tsempin ja voiman porskia eteenpäin tilanteessa kuin tilanteessa-->  ensimmäinen kurssi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettu ja arvosanaksi tuli H5 ( paras )! DOOWAP :).


<3 <3 <3

SHARE:

43 kommenttia

 1. Ihana kun kerroit tästä avoimesti. Mulla on ainakin tullut noita tunteita joissakin työpaikoissa. Sitä odottaa paljon eikä odotukset vastaakaan mielikuvaa. Toivottavasti löytäisit jonku kivan paikan ja se olisi just se mitä kaipaat!

  Tsemppiä!!!! Ja kiitos näistä ihanista kuvista, kuinka tuo lumi onkaan kaunista <3 Toivottavasti ehdin vielä nähdä tänä vuonna lapin lumet. Täällä jo kukkii leskenlehdet ja silmulla on pensaat pihassa, eilen haravoinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on painanut mieltä nyt kuukauden päivän ja se oli saatava u l o s. Mulla kävi just niin, että luulin paikan olevan tosi jees ( niinkuin haastattelussa annettiin ymmärtää ) ja uskaltauduin lähteä kohti uutta ja tuntematonta. Kaikista virheistä onneksi oppii ja ne kasvattaa.

   Kiitos. Kuvat ovat kyllä kauniita, vaikka itse sanonkin. Satuin olemaan juuri oikeissa paikoissa oikeina aikoina. Ihana talvi <3.

   Kiitos kommentistasi.

   Poista
 2. Et ole ainut. :) Virhearvioita olen minäkin tehnyt työpaikkojen suhteen. Koitahan sinnitellä! Se oikea duuni tulee vielä vastaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jemina. Niin, kyllähän näitä sattuu paremmissakin piireissä. Pakko vaan sinnitellä ja pitää mieli positiivisenä, koska muuten ei tuu mitään!!

   <3 <3

   Poista
 3. Tosi harmilloista... mutta ONNEKSI postauksen lopussa noin mahtava uutinen, onnittelut hyvästä arvosanasta!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tosi harmillista. Yes, mä olen kyllä todella tyytyväinen ja ottaen huomioon,etten ymmärtänyt aluksi yhdestäkään tehtävästä yhtikäs mitään, hahahha!

   Kivaa iltaa Marru <3

   Poista
 4. Heh, kas samanaiheisia pohdintoja meillä molemmilla, tosin vähän eri näkövinkkelistä.

  Toki tuossa melkein 14 vuoden työuran aikana on tullut tehtyä myös ns. huonoja vaihtoja. Jälkikäteen voi kuitenkin sanoa että kaikki kokemus on opettanut jotain - ainakin sen ettei pelkän palkan perässä kannata juosta ja niin monet muut asiat merkitsevät enemmän.

  Itse pohdin tuolla oman blogini puolella ehkä enemmän onko unelmaduunia ylipäänsä olemassa, vai riittääkö vaan että on tyytyväinen joka päivä kun menee töihin. En tosissaan osaa sanoa mikä unelmaduuni olisi, mutta koska töissä kuitenkin ollaan suurin osa hereilläoloajasta, pitäähän siellä viihtyä.

  Tsemppiä uusen homman hakemiseen!

  | mustikkasmoothie.blogspot.com |

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep. Mä tajuan mistä puhut sun postauksessa enkä itsekään tiedä onko sellaista työtä olemassa. Mutta niinkuin totesit, että mostly ne joilla unelmaduuni on, toteuttavat itseään ja intohimoaan. Itse sanonkin ettei mulla ole mitään tiettyä alaa mikä kiinnostaa, kunhan on mielenkiintoisia tehtäviä.

   Kiitos. Onneksi haastatteluita on ollut ja vielä tulossa niin eiköhän tästä selvitä :).

   Poista
 5. Onpa harmillista todella!
  Joskus kävi itselleni niin, että pääsin töihin, josta luulin jopa poikivan vakituisen työpaikan. Periaatteeni oli ettei työ mene kotiin ja vapaa-aika ei mene töihin. Pomo kuitenkin päätti toisin ja suuntautumiseni vuoksi sain kenkää. Se oli niin virhearvio koko työpaikasta, "joustavasta pomosta", suvaitsevaisuudesta... Kaikki muuttui hetkessä todella paljon ja negatiiviseksi. toivon, ettet menetä iloisuuttasi ja ahdistu työssäsi. Jollei tuo ole sinun paikkasi, mieti, jaksatko oikeasti siellä loppuun asti vai onko sinun mielenterveytesi tärkeämpää! Pääkoppa ei kestä liikaa paineitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, erittäin harmillsta :(.

   Kiitos, että jaoit kokemuksesi kanssani. Se on kumma, että ihmiset antavat toisen kuvan paikasta ja itsestään alussa/haastattelussa. Mun mielestä se on tosi väärin. Itse olen oppinut menemään haastatteluihin juuri sellaisena, kun olen ja näin työnantaja saa heti käsityksen minkätyyppinen ihminen olen.

   Mietin päivittäin jaksanko, mutta en voi myöskään olla tyhmä ja vain lähteä, koska olen meidän perheen ainoa tulolähde. Perheen vuoksi joutuu joskus sinnittelemään. Toivon, että tilanteeseen tulisi muutos ja until then yritän (!!) ottaa relasti ja olla stressaamatta.

   Poista
 6. Voi ei, onpas tosi harmillista. Toivotaan että löydät pian jotain kivempaa. Mulla on oikeastaan aina ollut onnea työpaikoissani, tässä viimeisimmässä olen ollut jo yli 6 vuotta ja mulla on kivat asiakkaat niiden vuoksi viihdyn... Meidän alalla millä minä työskentelen ei työpaikan vaihtaminen juuri paljoa auta, koska teemme ns työn asiakkaiden kanssa.

  Tsemppiä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( buuhuu.

   Ihana, että sinulla on hyvä työpaikka ja se on niin tärkeää!! Olen iloinen puolestasi. Nykypäivänä monet myös haluavat vaihtaa työpaikkoja, koska kuvittelee ruohon olevan vihreämpää muualla. En suosittele, jos on kutakuinkin tyytyväinen työpaikkaansa.

   Kiitos <3 <3.

   Poista
 7. Äsken olin kirjoittavinani kyllä kommentin, mutta se hävisi jonnekin? :o No, joka tapauksessa totesin, että on itselläkin ollut ikäviä kokemuksia työpaikkojen suhteen vaikka hyviäkin myös. Ja myös sitä, että tottakai saa stressata ikävästä työpaikasta, jos siltä tuntuu. Kaikilla meillä on murheemme ja oli ne sitten pieniä tai isoja niin ne kuuluu arkeen ja elämään eikä joka hetki tarvitse olla super positiivinen ja kokea ettei olisi oikeutta olla ahdistunut ikävästä tilanteesta. <3 Toivon siis onnea ja tsemppiä sulle uuden työn etsimiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh.

   Kiitos paljon tsempistä! Toivotaan, että tilanne muuttuu ja pian!! Näinhän se on..toki saa ahdistaa ja toki saa olla alla päin, mutta pitäisi yrittää nähdä se isompi kuva. Vaikeaa se kuitenkin tällä hetkellä on...

   <3

   Poista
 8. No niiin. Uutta putkeen vaan, ja pyh tuolle edelliselle. Niinkuin sanoit, elämä kantaa ja sen oon itsekin monesti todennut!
  Kaikkea hyvää sinulle ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marika!

   Just tänään mietin aamulla etten anna tämän BREAK me! No way! Elämä koettelee välillä ja nyt ilmeisesti on mun hetkeni! Kyllä täältä vielä noustaan.

   <3

   Poista
 9. Voi ei, mä niiiiin tiedän ton tunteen :/ On tullut tehtyä virhearvioita ja kärsinyt olen yhdestä samasta narsistiesimiehestä jopa vielä kahdessa eri työpaikassakin... Tsemppiä uuden työn löytymiselle ja yritä olla stressaamatta, vaikka tiedän kyllä miten inhottava tilanne on, kun on vaan päästävä pois.
  Jaksuhalit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sehän on se pahin, kun piinaava tunne pyörii koko ajan päässä "pakko-päästä-pois-pakko-päästä-pois"! Mutta mä yritän rauhoitella itseäni joka tunti ;).

   S**tanan narsistit. Niitä on nähtävästi joka puolella ja mä nykyään haistan ne jo kaukaa. Uusimmasta pomosta en tajunnut sitä haastattelu tilnateessa, mutta viikon jälkeen analyysi oli tehty! Huoh. Rasittavia tyyppejä enkä aio sellaisen kanssa työskennellä. Piste.

   Poista
 10. Olen todella harmistunut puolestasi! Et varmasti ole asian kanssa yksin!! Itsekin olen virhearvioita tehnyt. Mutta jälkikäteen ajattelen että niillä oli varmasti merkityksensä. Ilman niitä en olisi koskaan osannut arvioida tavoitteitani tai minulle tärkeitä asioita kriittisesti. Ja nyt ne ovat poikineet jotakin, alun pienelle polulle. Ensin pitää vain oivaltaa mitä haluaa <3. Ennen pettymyksiä en usko että pitäisimme omia arvojamme niin suuressa merkityksessä. <3

  Suuret tsemppihalit!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muakin harmittaa.Murr.

   Olet niin oikeassa. Tämä kokemus on jo nyt kasvattanut tulevaa varten ja tiedän taas muutaman lisäkysymyksen jotka aion esittää jokaisessa haastattelussa. Tiedän myös hieman enemmän mitä työpaikasta haluaa ja mitä ei. Uskon myös vahvasti siihen, että kaikki tapahtuu tarkoituksella ja syy tulee tietooni joku päivä. Nyt vaan harmittaa/suututtaa niin maan vietävästi!!! Mutta kyllä tämä tästä :). On sitä pahempiakin asioita käyty läpi.

   <3 <3

   Poista
 11. Voi, hienoa, että kerroit tästä! <3 Ja aika monella näköjään samanlaisia kokemuksia, itseni mukaanlukien. Tuollainen tilanne antaa kyllä pontta hakea uutta työpaikkaa pikavauhdilla, mutta silloin sitä osaa arvostaa kunnon paikkaa, kunhan sen löytää. Toivon, että löydät omasi pian! Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näitä käy nähtävästi! Minulla tämä oli ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen!!

   Kiitos Jenni <3 <3

   Poista
 12. No voih:( Et takuulla ole ainoa, joka on tehnyt virhearvioita! Tosi kurja juttu, ettei työ ja työpaikka ollutkaan sellaista, mitä kuvittelit:/ Toivottavasti löydät pian unelmiesi paikan♥ Olen varma, että sellainen odottaa sinua jossain! Tsemppiä! ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Viivi tsemppaavista sanoista <3 <3

   Poista
 13. Voi kökkö, onpa ikävä tilanne.. Onko työn sisältö muuten vastannut toiveitasi? Toivottavasti tilanteesi selkiytyy nopeasti ja asiat ratkeavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija!! Mikään ei ole tässä työssä vastannut toiveitani :'(.

   Poista
 14. No voi harmi, mutta toivotaan, että löydät pian kivan työn. Eipä se itselläkään aina ole töissä ollut niin ruusuilla tanssimista, mutta onneksi nyt on mukava työpaikka. Ja onnea kurssiarvosanasta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, kiitos.

   Jep, eka kurssi meni tosi hyvin ja olen kyllä niin iloisesti yllättynyt :).

   Poista
 15. Tsemppiä sinne <3! mulla ois huomenna tentti ja arvaa oonko vielä selannut tuota paksua materiaalinippua läpi ;). No ei se auta kun sunnuntai lukea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mulla kanssa pari kurssia meneillään ja voihan matematiikka. Eh. Tsemppiä sulle Heini <3 <3

   Poista
 16. Sä niin löydät sen täydellisen työn, just sulle ♥ Pahimman virheen tekee vain silloin jos antaa sen työn lamaannuttaa, eikä taistele uusille vesille. Yritän ajatella että on syyt miksi on näin (mun työni) mutta varovasti toivon pieniä muutoksiä tälle saralle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know. NEVER GIVE UP, eikö? Kiitos Jenni. Tää on vienyt aika pitkälti voimat ja ne mitä on jäljellä käytän arjen pyörittämiseen ja kouluun. Mä lupaan, että täältä vielä noustaan :).

   Poista
 17. Pidän peukkuja, että se täydellinen työpaikka löytyy pian. Kurjaa, että uusi työ osoittautui virhearvioksi, mutta onneksi asioilla on tapana järjestyä.

  VastaaPoista
 18. Voi miten ikävä kuulla, olen niin harmissani puolestasi, tämä on vain välivaihe, sinnittele, ehkä tämän on tarkoitus kasvattaa sua ymmärtämään sen mitä oikeasti haluat, kyllä se OIKEA työpaikka löytyy laisellesi ihanalle ihmiselle pian!!! Onnea upeasta H-vitosesta <3 Iso, iso voimahali Sulle.

  Niin ihania kuvia olet taas ottanut, parempaa uutta viikkoa, iloa ja auringonpaistetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos T. Tämä on todellakin välivaihe ja oikea työ on tulossa ja pian:).

   Kiitos, kuvat ovat mielestäni onnistuneet. Voit varmasti kuvitella, että vielä hienommat luonnossa!!

   Poista
 19. Voihan harmitus - työpaikka, jossa on paha olla, syö naista. Toivottavasti se oikea löytyy nopeasti♥
  Ja pahoitteluni - olin ihan saletisti varma, että olen tänne uuteen blogiin kirjautunut lukijaksi, mutta kun aloin ihmettelemään, ettei päivityksiä tule ja tarkistin, niin en vain ollutkaan. No, nyt olen - ja kaiken kukkuraksi lätkäisen sinulle haasteen. Se odottaa blogissani aamulla - tee, jos jaksat, mutta ei mitään stressiä;)
  Oikein hyvää uutta viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syö naista ja paljon, huoh.

   Kiva, että kirjauduit lukijaksi! Jee!! tulenpas heti kurkkimaan haasteesta :))! Kiitos <3.

   Poista
 20. Tiedän tunteen ja kun työjutut tuli jo uniinkin joka yö, silloin tein päätöksen että nyt loppu stressaaminen ja lähdin! Ja päätös oli niin oikea, sen jälkeen tuli helpottunut olo. Työkaverit oli ihania mutta pomo.. ei siitä sen enempää, huh huh! Tsemppiä sinulle S <3 Vielä se kiva työpaikka tulee eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, joo pomoilla on suuri vaikutus yleiseen ilmapiiriin ja mielentilaan. Arvaa vaan haluisinko heittää hanskat tiskiin ja lähteä, mutta laskut on maksettava ja tyhmä en voi olla. Olen se joka tuo ruoan pöytään meidän perheessä.

   UskonUskonUskon, että tämä helpottaa ja toivottavasti pian.

   Kiitos <3

   Poista
 21. Voi surku... :( Mut kyllä se hyvä duuni vielä eteen tulee, usko pois! Ja sä selviät kyllä, oot niin positiivinen ja viisas nainen! Elämä kantaa, todellakin <3

  VastaaPoista
 22. Voi kuinka harmi mutta kyllä vielä tulee eteen se täydellinen työpaikka! Tsemppiä! <3
  Itsellä ei tuollaisesta ole kokemusta. Valmistuttua menin kesätöihin nykyiseen työpaikkaani ja sinne olen jäänyt.

  VastaaPoista
 23. Mitä sä opiskelet avoimessa? :) Muakin ahdistaa liian usein mun työ. :/
  -L

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig