keskiviikkona, toukokuuta 28

narsistin uhri

En tiedä miksi kirjoitan aiheesta, mutta se tuntui "oikealta".

Viime äitienpäivänä oli ihana lukea postauksia perheiden yhteisistä hetkistä ja sydäntä lämmittäviä tekstejä joissa tyttäret ylistivät äitejään. Kaunista.

Kun oma äiti on narsisti.

Äidit ovat tärkeimpiä ihmisiä lapsen elämässä ja jokainen lapsi tarvitsee rakkautta ja huolenpitoa. Etenkin ensimmäiset vuodet ovat ratkaisevia. Onneksi oli mummi.

Kun oma äiti on narsisti.

Narsisti äiti ei kuule eikä näe lasta. Vain itsensä. Lapsi jää aika pitkälti oman onnensa nojaan ja toisaalta äiti ei jätä koskaan rauhaan.

Kun oma äiti on narsisti.

" Tuntuuko sinusta, että vaikka kuinka yrittäisit, äitisi ei ole koskaan tyytyväinen sinuun? Tuntuuko, että äitisi kilpailee kanssasi ja on sinulle kateellinen? Keskeyttääkö hän sinut ja alkaa puhua omista asioistaan?"

Kyllä, juuri siltä minusta on aina tuntunut.

Kun oma äiti on narsisti.

Onneksi tajusin muutama vuosi takaperin mistä on kyse. Kaikki nämä vuodet olen ihmetellyt huonoa oloani, sitä tunnetta kun en koskaan kelpaa kenellekään, kuinka minä olen aina väärässä ja huonompi kuin muut.... Onneksi nämä tunteet ovat historiaa ja seison omillani <3 <3 .

Kun oma äiti on narsisti.

Parantuminen jatkuu koko loppuelämän, mutta olen oikealla tiellä <3.

Muistakaa olla itsenne puolella. Aina.

Kun oma äiti on narsisti.
SHARE:

67 kommenttia

 1. Onneksi oli mummi... ja hienoa, että olet löytänyt oikean tien ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on <3 <3. Onhan se aika shokki, kun tällaisen asian tajuaa mutta onneksi tajusin. Olo vapaantui huomattavasti, kun vihdoinkin sai syyn/vastauksen moniin asioihin :).

   I love my life.

   Poista
 2. Kaunista tekstiä, mutta totuus sanojen takana ei varmasti ole ollut yhtä kaunista. Voimia paranemisen tielle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Sofia. Totuus ei ole kaunis, mutta onneksi olen saanut yläkerran Herralta extra voimat, jotka vievät minua eteenpäin. <3 kiitollinen <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. :). Mä niin toivon, että kaikki uhrit pääsisivät vapaaksi ja saisivat kokea vapauden <3. Elämä meinaan muuttuu aika lailla :).

   .thankful.

   Poista
 4. Pysäyttävä kirjoitus. Joitain asioita ei vain voi käsittää. Tää on yks niistä. Voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei voi välillä ymmärtää. Onnea on rakkaat ystävät ympärillä <3. Ja onneksi kuitenkin ollaan jo voiton puolella ja se pahin vaihe (tajuaminen-sisäistäminen) on ohi...vaikkei välillä halua uskoa.

   Mut siis hymyssä suin täällä ollaan ja tämä vapaus on i h a n a a !

   Poista
 5. Tämä laittoi kyllä miettimään, tärkeästä asiasta kirjoitit vaikka voin kuvitella, että tämän kirjoittaminen on ollut vaikeaa <3 Iso halaus!!!! Ihanaa kuulla,että hiljalleen menet eteenpäin vaikean asian kanssa <3 Voimia!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) <3 Toivon, että kaikki uhrit pääsevät narsistien kynsistä pois <3

   Poista
 6. Hieno kirjoitus rankasta aiheesta ♡ nostan hattua kun olet päässyt eteenpäin ♡

  Halit ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija <3. Moni jää eikä uskalla irrottautua. Olen kyllä niin kiitollinen, että pääsin irti kahleista!!

   Halit <3

   Poista
 7. Narsismi on tuttu minullekin ja voin hyvin kuvitella tuntemuksesi. En TIEDÄ, koska olemme erilaisia silti. Kun ymmärtää, mistä oikeasti on kyse, on se portti parempaan ja toipumiseen. Itsetunnon kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan muu kuin narsistin uhri ei voi tietää oikeasti mistä on kyse. Usein narsisti mielletään itserakkaaksi ihmiseksi. Kyllä se on sitäkin, mutta sairaus menee hyvin paljon syvemmälle. Tie parantumiseen on pitkä

   Poista
  2. ..mutta sen arvoinen. Tsemppiä Viltsu <3

   Poista
 8. Olet rohkea S <3
  Halauksin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Rohkeutta on tarvittu....nimittäin olla itseni puolella!! Aivan mahtava fiilis <3.

   Poista
 9. Voimahalua ihanainen <3 <3

  VastaaPoista
 10. Voimahali täältäkin! <3 Ei sitä itsekkään ihan helpoimmasta päästä pääse tässä elämässä, mutta niillä korteilla mennään mitä on annettu! Onneksi on monta hyvää ystävää!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suffe!! Yep, näinhän se on. Pakko mennä niillä mitä on annettu, mutta onneksi meillä ( sinulla ja minulla ja kaikilla muillakin ) on mahdollisuus tehdä elämästämme omannäköinen. Itse päätämme kuinka haluamme elää, kuinka annamme muiden kohdella itseämme ja keitä päästämme elämäämme. ONNEKSI on monta hyvää ystävää, sillä en pärjäisi ilman heitä <3 <3

   Poista
 11. Voi kamala! Itsellä myöskin elämä epävakaan/narsistisen äidin kanssa asettanut matkalle omat haasteensa, onneksi kuitenkin niitä tasapainoisiakin aikuisia ja "varaäitejä" sattui mukaan matkalle. Parhaani olen yrittänyt toipumisen suhteen, mutta esim. luottaminen on edelleen vaikeaa. Tsemppiä sinullekin matkallesi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :(. Ei ole helppoa olla narsisti äidin tytär. Mutta onnea on, että on tajunnut mistä on kyse.Noin 30 vuotta meni sumussa ja sitten asiat alkoivat loksahtelemaan paikoilleen ja sain silmäni auki!! Autuutta <3 <3 . Toipuminen vie aikansa ja itsekään en voi välillä vieläkään käsittää mitä kaikkea on tapahtunut....Onneksi on vertaistukea ja terapeutit sitä varten <3.

   Karyl McBriden kirja " Will I ever be good enough?" kertoo kuinka tytär voi toipua narsistisesta äidistä. Itse luen sitä jo toiseen kertaan! Upea kirja.

   Tsemppiä Sanna sinulle myös <3 Be strong and keep your head up <3!!!!!

   Poista
 12. ♥ omille jaloilleen pääsy ottaa aina aikansa, hieno kirjoitus aiheesta. Hali ♥

  VastaaPoista
 13. Hyvä teksti aiheesta josta en ainakaan minun mielestäni ole kuullut paljoa puhuttavan tai kirjoitettavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. En ole itsekään törmännyt aiheeseen mitenkään usein..toki jos etsii artikkeleita niin netti on täynnä niitä. Saas nähdä jos innostun vielä kirjoittamaan tarkemmin aiheesta....

   Poista
 14. Rohkea ja hieno kirjoitus tärkeästä ja jotenkin "hiljaa" pidetystä asiasta. Minulla ei ole kokemusta narsistisesta äidistä, sen sijaan alkoholisti äiti löytyy. Onneksi sinulla oli mummi, minulla oli lapsuuden ystäväni äiti. Ja vahvoja naisia meistä on onneksi tullut <3 Kuten sanoit, paraneminen kestää lopun elämää, sille tielle pääseminen on kuitenkin tärkeintä! Halaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, miksihän aiheesta ollaan hiljaa. Voi olla, että häpeä on iso syy miksi ei kehdata puhua aiheesta. Itse en koe, että häpeiäisin "kohtaloani". Minkäs minä sille voin, että juuri minun äiti on narsisti. Mummi oli kyllä minun suojelusenkeli ja ilman häntä en tiedä missä olisin.

   Sitä välillä mietin, että miten kaiken tämän jälkeen kuitenkin koen olevani paljon vahvempi kuin esim jotkut naiset, jotka ovat eläneet "täydellisessä" perheessä! Mutta todellakin saa olla ylpeä, että seisoo suorassa ja on vahva nainen!!

   Niin....alkoholisti....oma äitini on m y ö s alkoholisti! Voit kuvitella millainen combo se on!! Huoh!!!!

   Halaus sinullekin <3 <3

   Poista
 15. Todella upea postaus arasta aiheesta, kauniisti toteutettu kuvineen<3 iso, iso hali Sinullea upea nainen! Tuisku puhelimella

  VastaaPoista
 16. Lähetän suuren suuuret lämpimät halit <3 Henkinen parantuminen on hienolla tolalla pystyessäsi tuottamaan tämän tekstin.

  VastaaPoista
 17. Hieno kirjoitus, ihanaa kun olet oikealla tiellä <3 Kovin tutulta kuullosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tie on pitkä, mutta olen todella onnellinen että uskalsin lähteä tälle tielle!!

   Minna <3 <3

   Poista
 18. Rohkea kirjoitus ♥ Olet selvästi matkalla parempaan suuntaan. Ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta tuttavan taistelua seurannut vuosia vierestä. Häkellyttävintä oli juuri se kun tuttava ymmärsi vihdoin mistä oli kyse. Vapaudesta tuttavakin puhui ja siitä miten hyvältä se pitkästä aikaa tuntui. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voi. Kuvitella ystäväsi olon.. Itse koin saman efektin. Ainainen huono olo ja huonommuuden tunne sai syyn.. Huojentavaa.

   Poista
 19. Rohkea kirjoitus S, voimia sinulle matkalla! <3 <3

  VastaaPoista
 20. voi mikä kirjoitus, tsemppiä sinulle! oikein päässä humahti kun luin ton sun siteerauksen... tästäkö on kyse? kiitos kirjavinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Aivan mieletön kirja. Suosittelen.

   Poista
 21. Ihailen rohkeuttasi! Ei ole helppoa kirjoittaa vaikeasta ja kipeästä aiheesta, paljon voimia sinulle tähän hetkeen ja tulevaan!! <3 Halaukset! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti. Tämä on aihe, josta ei puhuta hirveesti. Ja mielestäni pitäisi puhua. Uskon, että uhreja on aivan liikaa ja toivon, että kaikki pääsisivät pois tällaisista suhteista!

   Poista
 22. Voi miten koskettava teksti. ♥ Sinä se olet ihailtavan vahva nainen. ♥

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig