maanantaina, heinäkuuta 7

jännitystä ilmassa !!!!

Sydän hakkaa. Ajatukset pyörii tuhatta ja sataa. Hikoiluttaa. Välillä itkettää.


Tällä hetkellä teen henkistä kuolemaa ja minua jännittää aivan valtavasti. Oma pieni kullannuppuni aloittaa syksyllä koulun ja minulla on vaikeuksia olla sinut asian kanssa. 


Miten tuo pienen pieni ihminen tulee pärjäämään? Neiti on vielä aikamoinen häslä eikä kaikki palaset ole loksahtaneet paikoilleen ;). Joskus 'testaillessani' neitä meillä jäisi valot päälle, ovet auki ja hän lähtisi ulos ilman kenkiä. Mitenhän sitä ns. käytännön järkeä saisi opetettua/taottua päähän?


Kaikista eniten jännittää/kauhistuttaa matka kouluun. Ei  niinkään se etteikö mini pääsisi perille, mutta jos joku tuntematon henkilö tekee jotain lapselleni. Se olisi kamalinta mitä voisi käydä. Onneksi meidän pihalta on menossa muitakin lapsia samaan kouluun, joten tuskin tarvitsee hirveän usein yksin kävellä.

Tiedän, että kaikki tulee menemään tosi hyvin ja olemmehan mekin selvinneet, mutta tällä hetkellä ajatus tuottaa minulle ahdistusta. 

Muilla ekaluokkalaisten äideillä samoja ajatuksia? Ja teiltä konkareilta otetaan kaikki vinkit vastaan.

pst. täällä on tapahtanut muitakin jännittäviä juttuja viime viikon aikana, mutta niistä lisää myöhemmin ;))

SHARE:

39 kommenttia

 1. Jännitys kuuluu asiaan. Itse työni puolesta nähnyt jos jonkinmoista kouluun menijää ja kaikki ovat selvinneet :) Ja kesää on vielä jäljellä, monet "kasvavat" kesän aikana ennen koulun aloitusta valtavasti. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se varmasti kuuluu! Moni on puhunut tuosta "kasvamisesta" ja kuinka kaikki muuttuu kesällä, mutta täällä ei ole ollut kyllä mitään muutosta...eeh!!

   Hui. Kiitos JohannaL <3

   Poista
 2. Samanlaisia ajatuksia..meidän kuopus menee ekalle! Nyyh! Toivon että olisi tulevan kolmasluokkalaisen kanssa edes muutama aamu että menisivät yhtä matkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, eli se on myös jänskää vaikka yksi lapsi on jo mennyt kouluun. Huh, en siis ole ainoa :))!

   Tsemppiä meille ja kiva kun liityit lukijaksi :)!

   Poista
 3. Ihan samoja ajatuksia täällä, onneksi esikoisen kohdalla jo koettu tämä niin ei kovaa huolta. Asiat loksahtaa paikoilleen, mutt huoli lapsesta on aina. Ja tärkeintä on turvallinen koulutie. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, jänskää vaan niin hirmusti. Onneksi neidin ei tarvitse ylittää yhtään tietä, mutta silti jänskää!!!

   Varmasti helpottaa muutaman ekan viikon jälkeen :))!

   Poista
 4. Hyvin se menee! <3 Vaikka kouluuntulija olisikin kuvailemasi häslä, ryhmän mukana oppii nopeasti. :) Ja kouluissa on yleensä niin selkeät struktuurit joka asioille, että tahatontakin kasvamista tapahtuu väistämättä. Terkuin ope. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3 <3. N on hyvin tunnollinen ja noudattaa ohjeita, mutta sitten hieman huolimaton esim. tavaroiden kanssa, jne. Toivotaan, että se puoli vielä paranee!

   Poista
 5. Luotat vaan että hyvin menee ♡ ja kaverien kanssa jos matkaa pääsee taittamaan, se hienoa ♡
  Tsemppiä tuhannesti ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on tehtävä ja muu ei auta. Pakko vain luottaa!!

   Kiitos, tsemppejä tarvitaan <3

   Poista
 6. Hyvin se menee vaikka varmasti jännittää <3 Häslä voi yhtäkkiä muuttua erilaiseksi, tai voi olla aivan erilainen kun yhtäkkiä yksinään on vastuu lähtemisestä jne. Meillä haaveilija esikoinen kuitenkin hyvin pärjäsi ekaluokan. Tietysti meillä on vähän helpompaa vuorotöiden ja isovanhempien avun vuoksi.
  Mutta täällä on suuri jännitys kun meidän perheen vauva aloittaa syksyllä eskarin. Täällä kun eskari on koululla niin se suurin askel on tänä syksynä. Äidin jännitystä varmaan on tulossa blogiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, toivotaan tosiaan et neiti olisi hieman huolellisempi elokuuhun mennessä. Onneksi N pääsi IP-kerhoon eli iltapäivät on ok, mutta sit on ne aamut. Onneksi minulla on joustava työ, joten alun pystyn olemaan kotona ja saattamaan kouluun.

   Yikes :)!

   Poista
 7. Äidille tsemppiä <3 Olen työni puolesta nähnyt näitä pianokaisia, jotka syksyllä aloittaa koulutiensä ja kyllä sitä kasvamista yleensä kesän aikana tapahtuu ;) Osa kasvaa siinä vaiheessa, kun se koulutie alkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3. No toivotaan ja onhan tässä kesää vielä jäljellä, mutta aika hiljaselta näyttää ;))! Ehkä se tästä...

   Poista
 8. Uskon, että kaikki menee hyvin. Itse olin iloinen, kun huomasin samalla että kun koulu alkaa, myös lapsi kasvaa tosi paljon. Se taas antaa mahdollisuuden tehdä lapsen kanssa uusia juttuja. Koulun alku on hyvä asia ja meilläkin yksi näistä kolmesta on häslä, mutta se häsläkin on selvinnyt ja menee jo kolmannelle. Tuo on elämässä ihanaa aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, toivotaan että meilläkin käy noin. Neiti on kyllä tosi tunnollinen ja noudattaa ohjeita, joten ehkä se siitä :))!

   Kyllä uskon, että tämä iloksi vielä muuttuu :)!

   Poista
 9. Lohduttaako se yhtään, jos sanon, että eipä ole ainoa häslä toi sun minisi, joka koulutielle lähtee? ;D Mun käsityksen mukaan varsin ymmärtäväisesti niihin ekaluokkalaisiin häsliin siellä koulumaailmassa suhtaudutaan ja kyllä se itse koulukin kasvattaa. Ihan niinkuin lapsi oppii päivähoidossa toimimaan ryhmän mukana, oppii hän myös koulussa :) Saat muru kaiken sympatiani, ja silti toivotan vain paljon onnea täydestä sydämestäni sekä pienelle koulukkaalle, että hänen ihanalle ja höpsölle äidilleen :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttahaan tuo :). Niin kyllä tuo munkin pieni ihminen varmasti tulee oppimaan kaikki mitä tarvii, mutta ai että mua silti jänskää!!

   Kiitos Dara. Sä voit varmaa kuulla mun äänen, kun selittäisin tän tarinan ;)))!

   Poista
  2. Mähän kuulen sun äänen! Kuulen jännityksen puheen nuotissa, hienoisen hätäännyksen äänen värissä, ja näen kostuneen silmäkulman... Sun ruskeat silmät tapittaa mua anovasti pyytäen halaamaan ja sanomaan, että kaikki menee loistavasti. Ja kaikki menee loistavasti! Usko pois! Tässä mä olen, ihan sun vieressä. Älä ikinä unohda sitä <3

   Poista
  3. <3 <3 Sinä ihana <3 <3 Mä tiesin, että kuulet :)) Kiitos kannustuksesta ihanainen.

   Poista
 10. Voi miten ihana postaus jälleen <3 Hyvin kaikki menee ja mini on muutenkin niin omatoiminen tyttö. Mitähän jännää Teille nyt kuuluu?? Mulla on ollut ihan mielettömän kiirettä ja kone vetelee viimeisiään, akku kuumenee ja laite on suljettava, jotta pääsisin vielä vähän matkaa tällä eteenpäin. Ihanaa kesää Teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuisku! Hih! Siinä olet ihan oikeassa. Onhan tuo tosi omatoiminen pimu ja niin tunnollinen, mutta...mutta...pitää vaan luottaa!!

   Voi että..se on inhottavaa, jos kone hajoaa...:(. Toivotaan ihmettä.

   Yhden jännän jutun paljastinkin jo FB:ssä ;).

   Poista
 11. Hei uusin postauksesi( uusi yövalo) ei näy bloggerissa, kun sivun avaa näkyy vain tyhjää.
  En tiedä liekkö ongelma,vain minulla sitten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika täällä! Näkyy Bloggerin lukuluettelossa, mutta kun postauksen avaa, tulee teksti: "Valitettavasti etsimääsi blogisivua ei ole olemassa."

   Poista
  2. Voi kuinka te oot ihania :))!! Jurpå kun olen niin painoin väärää nappia. Postaus tulossa huomenna aamulla ;D. Tervetuloa takaisin.

   Poista
 12. Varmasti jännittää ja se on ihan luonnollista! Kaikki varmasti menee hyvin kun perusasiat alkaa luonnistua. Onneksi pystyt alussa oleen aamuissa apuna, se on jo paljon ja iltapäivähoito hoituu. Uskon, että ministä tulee kelpo koululainen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä olen samaa mieltä. Kyllä tuo neiti tulee pärjäämään, mutta paljon on vielä opittavaa ;)). Eiköhän se siitä? Yikes.

   Poista
 13. Täällä painitaan saman asian kanssa. Mä en vaan suostu käsittämään, että tuo pikkanen on jo ihan just ekaluokkalainen. Koulumatkan kulkemista aletaan just opetteleen, onneksi isä voi aluksi viedä ja hakea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Aika menee ihan hurjan lujaa vauhtia. Meillä oli onneksi eskari koululla, joten koulu, koulun tavat ja koulumatka ovat hyvin tuttuja. Ja just se kun olen yksin minin kanssa niin saa neiti aika nopeasti tottua siihen omatoimisuuteen...No hyvin se menee ;). Hassuinta vielä tässä on se, että miniä ei jännitä y h t ä ä n. Hahaha!!

   (enkä ole kertonut myöskään omasta jännityksestäni hänelle vaan kannustan ja rohkaisen häntä :) )

   Poista
 14. Heippa ihanainen, mulla ois blogissani sulle kiva haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa kaunotar.. uuu, mä tulen heti kurkkimaan ;)

   Poista
 15. Olipa mukava lukea ja huomata toisten mammojen samat fiilikset. Tosin meillä taksi hakee pihasta ja pieni kyläkoulu, joka tuttu jo eskarista. Olemme myös hieman harjoitelleet arjen asioita. Meidän neidillä ajatus karkaa usein jonnekkin ihan muualle, joten se on varma että esimerkiksi koulukirjat ja tavarat jäävät usein kotiin tai kouluun, siitä on jo eskariajalta kokemusta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana kuulla, että samoja ajatuksia muilla. Vertaistuki on ihan parhautta <3.

   Toi ois kyllä kiva jos taksi tai koulubussi hakisi. Olisin huomattavasti helpottuneempi itsekin. Meillä oli myös eskari koululla, joten sinällään koulumaailmaan ja matkaan on totuttu. Ehkä mua just eniten pelottaa ne muut ihmiset!Huoh!

   Kyl me pärjätään ;D

   Poista
 16. Itsellä tuohon aikaa vielä pari vuotta, mutta voin kuvitella tunteen, itseäni ahdistaa ja syksyinen päiväkodin aloitus. Kovasti tsemppiä, kyllähän se hyvin menee, mutta me äidit vain ei osata olla ahdistumatta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo teillä on uutta päiväkoti <3. Ainahan se kaikki uusi on jännittävää ja menee aikansa kun tottuu, mutta niin kuin todettu kaikki menee kuitenkin ihan hyvin :).

   Poista
 17. Voi ihana ystävä, täällä on toinen äiti ihan samassa paniikissa. Pitäisköhän meidän pitää joku yhteinen terapiaistunto? :) Minua tosin lohduttaa esikoisen ajalta opittu tieto siitä, että lapset todellakin tuntuvat (Johannan sanoja mukaillen :)) kypsyvän ihmeellisin harppauksin koulunalkua edeltävän kesän aikana. Iso tsemppihalaus äidille ja Minille ja turha huoli pois, kaikki menee varmasti hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, mä voisin todella tulla pitämään kanssasi istunnon ;).

   Kiitos kannustuksen sanoistasi ja sitä harppausta odotellessa ;D.

   <3 <3

   Poista
 18. Täällä samat fiilikset. Esikoiseni menee nyt jo toiselle luokalle ja olo äidillä jo vähän luottavaisempi. Hirmuisesti kasvoi poika henkisesti ekana kouluvuotenaan ja myös äiti siinä sivussa ;)
  Halauksia tuhansittain ja luottavaista mieltä :)

  terkuin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla että äitikin kasvaa henkisesti. Viuh, tämä oli lohduttavaa kuulla. Kiitos Sanna <3.

   Pitää vaan luottaa ja enhän voi elää koko ajan niin, että mietin JOS jotain tapahtuu. Siinähän tulee hulluksi.

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig