perjantaina, elokuuta 29

quote of the day --- ajatuksia ihonväristä


- NEEKERI -

Sana, joka saa niskakarvani pystyyn.

Minä olen puoliksi suomalainen (valkoinen) ja puoliksi amerikkalainen (musta).

Lapseni on puoliksi suomalainen (mulatti) ja puoliksi amerikkalainen (musta).


Minua on haukuttu pienenä neekeriksi, värivammaiseksi ja vaikka miksi. Sinällään aika hassua (vaikkei oikeasti ole), koska olen loppuen lopuksi suhteellisen vaalea. Mini aina sanookin, että olen valkoinen :D. Minun nuoruudessani oli kuitenkin harvinaisempaa, että oli 'värillinen' ja sen takia varmasti erotuin joukosta. Muistan kuinka halusin olla kuin muut ja lainasin jopa ystävien meikkejä, jotta näyttäisin vaaleammalta.

Tyttäreni tietää olevansa tumma ja eri värinen kuin suurin osa suomalaisista. Hän totesi tänä kesänä Pariisissa, että siellä on paljon enemmän tummia ihmisiä kuin Suomessa. Mielestäni tämä oli mielenkiintoinen havainto ja uskon, että hänestä tuntui "kotoisalta". Mini on sanonut myös moneen kertaan maitoviiksien näkyvän hänellä paremmin, koska maito on valkoista ja hänen ihonsa on tumma ;D.Olen painottanut rakkaalleni, että me kaikki olemme erilaisia, eri värisiä, eri kokoisia eikä millään ulkoisilla ominaisuuksilla ole m i t ä ä n väliä.

idkuva

Onneksi lastani ei ole haukuttu tai syrjitty värinsä takia. Thank you God. Toivotaan ettei niin käykään. Moni teistä on varmaan kuullut Musta Barbaarin - Salil eka Salil vika biisin. Nykypäivänä tuo N -sanan käyttö näyttää olevan ihan ok. Ymmärrän myös pointin, että halutaan kertoa ettei sana ole enää "paha" eikä se satuta. Olen ehkä tosi nipo, mutta minusta se ei ole oikein. Näin kerran yhden wanna-be-young-and-cool-mother-friend -äidin joka veti YOYO -liikkeitä käsillä ja lauloi: salil eka salil vika still alive nigga. Voitte uskoa, että teki mieli sanoa pari valittua sanaa. 


Opetetaan me viisaat aikuiset lapsillemme, ettei millään ulkoisella tekijällä (väri, koko,vaatteet, jne.) ole väliä eikä ihmisiä pidä tuomita/haukkua sen perusteella. Eiks ni?


<3 <3 Minun rakas black bebe on yksi sydämellisistä ihmisistä jonka tunnen <3 <3


~PEACE~


SHARE:

40 kommenttia

 1. Hyvä ja ajatuksia herättävä postaus! Rasismi kaikissa muodoissaan on ehkä maailman inhottavin asia, mitä tiedän : (. Luin vasta pari päivää sitten (muistaakseni Hesarista) intiasta vauvana adoptoidun tytön tarinan. Hän kertoi kohdanneensa ennakkoluuloja ihonvärinsä vuoksi, vaikka itse kokee olevansa henkeen ja vereen suomalainen murrettaan myöten. Nykyaikana edes ihonväri tai etniset piirteet eivät vielä kerro, minkä maalainen henkilö oikeasti on. Siksi kaikkia tulisi kohdella tasavertaisina, sillä ihan samanlaisia ihmisiähän tässä ollaan, oli ihonväri mikä tahansa : ). Ihanaa viikonloppua <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, se on inhottavin asia :(. Juuri näin!! Ihonväri ei ole se mikä kertoo minkä maalainen tai minkälainen ihminen on!!!!!!! Murr. Se millainen ihminen olet on paljon enemmän merkitystä kuin ulkoisilla tekijöillä.

   Samoin <3

   Poista
 2. Jos sinä itse tunnet, että sana loukkaa - silloin se loukkaa, sanovat muut mitä sanovat!
  Koskahan me ihmiset oppisimme sen, että ihon väri, ruumiin muoto, terveydentila, kansalaisuus, seksuaalinen suuntaus - tai mikään muukaan ominaisuus ei tee meistä erilaista tai eriarvoista - kaikki olemme ihmisiä. Ja jokaisella ihmisellä on arvo, loukkaamaton ihmisarvo.
  Sinun minisi on suloinen lapsi ja toivottavasti saa elää ilman nimittelyjä tai erotteluja♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja minua loukkaa, jos joku ( varsinkin valkoinen ihminen ) sanoo sanan neekeri. Tämä ei myöskään tarkoita välttämättä sitä, että kyseinen henkilö tarkoittaa pahaa tai sitä negatiivisessa mielessä. Postauksessa kerroin vain henkilökohtaisen mielipiteeni tuohon sanaan.

   Niin, koskahan me oppisimme!!!??Ainakin itse otan vastuun opettamalla lastani ettei millään noilla asioilla ole merkitystä eikä määritä ihmistä!!

   Kiitos Lady <3 <3

   Poista
 3. Ketään ei saisi joutua kokemaan loukkauksia ulkonäkönsä tai minkään muunkaan piirteen vuoksi, todella ikävää. Toivottavasti sinun suloinen minisi saa elää... juuri niin kuin ihana Lady edellä kirjoitti, ilman erotteluja ja nimittelyä ♥
  Oikein ihanaa viikonloppua ♥♥

  VastaaPoista
 4. Luulisi että harva tänäpäivänä enää kohtaa rasismia, ainakaan niin paljon, kun olemme jo niin monikulttuurinen maa. Ainakin harvemmin. Tytön päiväkodissa on ollut aina eri kulttuureita sekä kaveri piirissämme . Sehän on vain rikkaus.
  Varmasti vanhemmille on jäänyt mieleen enemmän negatiivisia muistoja kuin tämän päivän lapsilla tulee olemaan. Toivottavasti..:) <3
  Koulukiusaus on kamalaa sitä kun kokee moni lapsi väriin katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, mutta kyllä rasismi elää yhä. Toki toivotaan, että ihmiset olisivat avara katseisimpia nykypäivänä eikä värillä olisi niin paljon väliä.

   Koulukiusaus on k a m a l a a ja sille ON tultava loppu!!! Gräyh!

   Poista
 5. Hyvä postaus! Toivon todella, että mini ei kohtaa elämässään yhtäkään sellaista idioottia, joka kiusaisi häntä ihonvärin vuoksi. Teidän onni on se, että asutte pääkaupunkiseudulla, ettekä esim. Pohjanmaalla tai täällä Kainuussa :)

  Ja tuosta Mustan Barbaarin biisistä on pakko sanoa sen verran (ja myös siksi, että Afrikassa vaihdossa ollessani keskustelin asiasta monen tummaihoisen kanssa): monet tummaihoiset kokevat, että he voivat itse kutsua itseään n-sanalla, rasistista on se, jos valkoinen ihminen käyttää sitä. Toki, jos sana sinua loukkaa, niin se ei tietenkään ole oikein eikä sinun tarvitse silloin sitä kestää <3 Halusin vain tuoda esille tämän näkökulman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon myös!!! Olet oikeassa, että pk-seudulla on enemmän tummia kuin pohjoisempana, joten se on hyvä. Mutta esim. Nn koulussa on vain muutama. Toivotaan kuitenkin että kaikki kiusaaminen jäisi pois.

   Mun oli siis pakko kommentoida heti tähän, koska olet OIKEASSA!! Esim. jenkeissä asuessani se oli ihan normaalia että käytettiin N - sanaa toisiamme kohtaan ja se oli ok myös minulle ja käytin sitä itsekin. Mutta juuri tuo pointti, että valkoisen ihmisen sanomana mielestäni se on rasistista ja minulle etenkin tuo NEEKERI -sana ( suomenkielinen ) on vaikea hyväksyä. Ja sehän johtuu ihan siitä, että minua on haukuttu sillä sanalla.

   Kiitos kommentistasi <3.

   Poista
 6. Tosi hienosti kirjoitettu postaus :-) sai herkistymään täysin. Tosi hienoa että otit aiheen esille.
  Suuresti toivon että mini ei koe harmia asiasta!

  Lämpimiä ajatuksia ja ihanaa viikonloppua ☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Toivotaan ettei tosiaan ettei mini joudu kärsimään värinsä takia <3 <3. Uskon kuitenkin että olen kasvattanut hänestä vahvan ihmisen eikä hän tule välittämään moisesta, jos kohdalleen osuu!!!

   Olet ihana Seija <3

   Poista
 7. Hieno kirjoitus <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Hieno postaus täynnä tärkeää asiaa♥ Kaikki me olemme aivan yhtä tärkeitä; mikään asia ei oikeuta kiusaamiseen. Ihana ekaluokkalainen sulla♥♥♥

  VastaaPoista
 9. Hieno kirjoitus <3
  Minä olen sitä mieltä myös että N alkuinen on todella raaka ja rasistinen nimi. Sitä ei pitäisi kenenkään käyttää. Kummipoikani on puoliksi (valkoinen) ja puoliksi (musta) ja on ikäväkseni joutunut koulussa kiusauksen kohteeksi.
  Mukavaa viikonloppua
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3.

   Ikävä kuulla, että kummipoikasi on joutunut kiusauksen kohteeksi :((. Toivottavasti hänellä on myös hyviä ystäviä, jotka antavat hänelle hyvän mielen ja kiusaajat unohtuu!

   <3

   Poista
 10. Hyvä postaus! Me suomalaiset olemme vieläkin todella urpoja näissä asioissa. Olen usein joutunut ojentamaan niin aikuisia kuin lapsiakin kun he käyttävät n-sanaa. Syrjinnän lopettamiseksi meidä kaikkien pitää puuttua siihen ja näin osoittaa ettei se ole hyväksyttävää. Suurin osa suomalaisista on vain niin hyväntahtoisia hölmöjä, etteivät ymmärrä näiden sanojen merkitystä oikeasti. Heissä on kuitenkin enemmän toivoa kuin heissä, joilta puuttuu kokonaan se hyvä tahto ja valitettavasti heitäkin täällä on liikaa. Ihanaa viikonloppua sinulle ja minille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati. Olemme todella urpoja :)). Olet oikeassa, että se on meidän aikuisten tehtävä puuttua siihen ja lopettaa se. Opettaa lapsille, että ulkoisilla tekijöillä ei ole mitääään väliä!! Hmph! Moni ei varmaan ymmärrä kuinka yksi 'pieni' sana voi loukata toista pahemman kerran.

   Poista
 11. Hieno postaus ja toivon muiden tavoin, että Minin tielle osuu ihmisiä, jotka ymmärtävät erilaisuuden, kaikkihan me olemme lopulta omanlaisiamme. <3

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 12. Hyvä teksti ihanalla ajatuksella. Erilaisuus on rikkautta, ja sen aion istuttaa myös mahdolliselle jälkikasvulleni. Olemme kaikki tasavertaisia, omia ihania yksilöitämme, ja jokaisella on oikeus onnelliseen ja turvattuun elämään. Toivotaan että Minin sukupolvi olisi vähän nykyaikaistunut, ja osattaisiin arvostaa paremmin toinen toistamme ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)). Erilaisuus on todellakin rikkautta. Olisi aika tylsää, jos kaikki olisivat ihan samanlaisia.

   Hyvä pointti ja toivotaan tosiaan että minin sukupolvi olisi avarakatseisempi!! <3

   Poista
 13. Olipas hyvä postaus. Juuri tällä viikolla puhuin töissä eskarilaisten kanssa aiheesta, siitä, että olemme kaikki erilaisia ja yhtä arvokkaita vaikka jollain toisella on erivärinen iho ja tutkimme tarkkaan, ja huomasimme, että meidän kaikkien vaaleaihoistenkin ihot on erisävyisiä. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ihanaa että näistä puhutaan jo päiväkodeissa ja ainakin minä arvostan sitä suuresti!!! Näinhän se myös on, että kukaan ei ole täysin samanvärinen oli kyse sitten mistä väristä tahansa.

   <3 <3

   Poista
 14. 80-luvulla, kun olin teini-ikäinen, yksi parhaimmista ystävistäni oli mulattityttö. Suomalaisen äidin Suomessa kasvattama suomalainen tyttö, jonka isä oli afrikkalainen. Hän kohtasi paljon ennakkoluuloja, aina suorista haukkumisista muka-hienovaraisempaan kommentointiin saakka. Jotkut esim. epäilivät ettei hän voisi pärjätä lukiossa koska ei voi vierasmaalaisena osata suomea. Ja nämä tyypit siis olivat hänen kanssaan samalla yläasteella ja tasan tarkkaan tiesivät suomen olevan hänen äidinkielensä! Kai se on sitten se ihonväri, joka muka estäisi osaamasta lukiossa sitä kieltä, jonka peruskoulussa kuitenkin osaa... =0

  Osani sain välillä minäkin niistä haukkumisista. Kaikkein absurdein kommentti minkä itsestäni kuulin oli "albiinonekru"... Ilmeisesti jotenkin oli pakko sitä nekru-sanaa käyttää, joten albiino etuliitteellä se sitten saatiin jotenkin sopimaan muhunkin. Ai niin, sen mun mulattiystävän lukio sujui joidenkin epäilyksistä huolimatta erinomaisesti. Nyt hän on nelikymppinen nainen kaksi korkeakoulututkintoa takataskussaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, että sinäkin sait osasi ja varsinkin tuohon aikaan..huoh! Ja OMG ...mikä on albiinonekru!!??

   Hyvä sinun kaveri ;))!!! Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 15. Mä en voi sietää n-sanaa. Eihän se minua kosketa, mutta kuuluu sanoihin, jotka minullakin nostattavat karvat pystyyn. Toinen hyvä esimerkki on h-sana naisesta. En siedä sitä missään yhteydessä, edes siinä vaiheessa kun puhutaan ammatista. Silloinkin käytän ennemmin sitä "virallista" pros****-sanaa.

  Onneksi kuitenkin nykyään lapset ovat aika suvaitsevia, paljon suvaitsevampia kuin aikuiset. Lapsia harvemmin kiinnostaa miltä joku toinen näyttää - vaikka toki sitä ihmetellään - vaan se ilkeys ja muu tulee kyllä ympäristön oppina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen!!!! <3

   Onneksi lapset näyttävät olevan suvaitsevampia ja olen myös huomannut että ovat uteliaita..moni on kysynyt miksi N on niin tumma ja sitten olemme selittäneet miksi ja asia jäänyt sikseen! Eli ei haukuta värin takia vaan halutaan vastauksia. Sellainen on mahtavaa!!

   Kiitos kommentista <3

   Poista
 16. Voi ei... minun kommentti ei olekaan tänne tullut.

  Hyvin kirjoitit! On aivan kauheaa kuulla, että N sana alkaa yleistyä puheissa. Minusta ketään ei tarvitse arvostella tai saatikka haukkua ulkonäön vuoksi. Samaa pätee moneen muuhunkin, ihmiset ovat välillä tosi julmia ja erityisesti nuoret sanoo välillä sellaisiakin asioita mitä eivät ehkä edes aina ajattele. Toivottavasti lapsia kasvatetaan nykyään suvaitsevaisiksi, kiinnostuneiksi erilaisista kulttuureista ja toisten ihmisten taustoista ja olemaan ylpeitä niin itsestä kuin kaveristakin ihon väriin, seksuaalisuuteen, kansalaisuuteen ym. katsomatta.

  Ihana kun mini ei ole kokenut vastaavaa kuin sinä. Tuollaiset puheet aiheuttavat varmasti haavoja ja minusta on todella väärin, että kukaan lähtee toista arvostelemaan. Niin kuin Irina sanoi, onneksi lapset eivät nykyään ihmettele tai mieti miksi toinen näyttää erilaisemmalta kuin toinen. Heistä on normaalia, että meitä on monenlaisia :)

  Halauksia teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti Laura ja kiitos siitä! Irina sanoi tosiaan hyvin ja IHANAA, että erilaisuus on nykypäivänä normaalia <3 <3.

   Kiitos <3 <3

   Poista
 17. Kirjoititpa ihanasti, juuri näin. Ei ole mitään väliä. millaiselta näyttää, minkä värinen on tai minkä kokoinen. Jokainen meistä on erilainen ja yhtä arvokas <3 Monesti tuntuu että lapset on viisaita ja fiksuja, he ovat ennakkoluulottomia ja tietävät että erilaisuus on rikkaus. Samaa ei voi sanoa vanhemmista, ikävä kyllä! toki poikkeuksiakin löytyy, ei ole tarkoitus yleistää, mutta niin se vain on että oppi tulee vanhemmilta ja olen tavannut enemmän näitä vanhempia ennakkoluuloisia ihmisiä kun lapsia.
  Muutenkin tästä ihon väristä pääsee aiheeseen sana vammaisuus, mikä särähtää mun korvaan pahasti, mikä ihme on värivammaisuus? Tämän laukoja ei oo varmaan tiennyt sanan vamma -merkitystä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3

   No näinhän se menee, että kotoa ne opit tulee ja toivotaan, että aikuiset olisivat hieman järkevämpiä tänä päivänä!!!!

   Ihmiset ovat välillä niin urpoja!!!!

   Kiitos Jenna <3

   Poista
 18. Hyvä kirjoitus ! Minisi on aivan ihana niinkuin sinäkin <3
  Minua kirjoituksesi koskettaa juuri tuon rasismin osalta, vaikka se on pikkuhiljaa vähenemässä on sitä edelleen niin Suomessa kuin muuallakin. Omat lapseni ovat puoliksi suomalaisia ja vähän tummenpia vaikka ovatkin rodultaan kokonaan valkoisia. Silti on muutamia rasistisia juttuja tullut eteen. Poikiani haukuttiin kerran Suomen lomalla ( kun vielä asuimme ulkomailla ) apinoiksi ja muutaman kerran minulta on kysytty olenko adoptoinut heidät :D Toisaalta olen kokenut myös itse rasismia heidän toisessa kotimaassaan koska olin valkoinen ( minuun liitettiin aina tiettyjä sterotypioita ja koin sen hirvittävän loukkaavana ). Minusta myös käytettiin sanaa jota voisi verrata tuohon sinua loukanneeseen sanaan. Ongelma on yleismaailmallinen ja vain itse omalla esimerkillämme voimme yrittää kasvattaa uuden sukupolven joka hyväksyy toiset rotuun, kieleen, uskontoon jne. välittämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana S <3.

   Juuri näin! Kaikkialla on rasismia maasta riippumatta ja molempiin suuntiin!! Hmph! Ikävää, että teilläkin on koettu rasismia :((. Kurjaa kaikkien kannalta.

   Ja Sara, multakin on pariin otteeseen kysytty onko N adoptoitu!! Eh... Mutta joo meitä on moneen lähtöön, mutta toivon vaan että kiusaaminen loppuisi kaikissa muodoissa!!!

   Poista
 19. Ihana kirjoitus! <3 Olet niiiin kaunis sisältä ja ulkoa! Erilaisuus on rikkaus!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, just sanoin Nlle että erilaisuus on rikkautta ja neiti alko hyppimään ilmaan ja sanoi MÄ OON RIKAS!!!!!!!!!!!!! ;)))

   <3 <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig