maanantaina, syyskuuta 15

#WhyIStayed -- #WhyILeft

Taas kirjoitan ...tuntuu siltä.

Viime helmikuussa NFL pelaaja Ray Rice pahoinpiteli kihlattunsa Casinon hississä. Kuukausi myöhemmin pari meni naimisiin. Voitteko uskoa?

Tapauksen jälkeen perheväkivallasta selviytynyt Beverly Gooden aloitti #WhyIStayed- kampanjan. Kahdessa päivässä hashtagia oli käytetty 46 000 kertaa. Ihmiset jakoivat tarinoitaan ja kertoivat syynsä miksi jäivät väkivaltaiseen suhteeseen. Pian tämän jälkeen syntyi uusi hashtag #WhyILeft, jossa ihmiset kertoivat mikä sai heidät lähtemään väkivaltaisesta suhteesta.


Koskettavia tarinoita.


Kerroin jokin aika sitten pintariipaisun millaista on olla narsistin uhri. Sain mielettömän kannustavia kommentteja ja muutamia maileja. Ihmiset kertoivat sydäntäriipaisevia tarinoita, mutta samaan aikaan oli 'lohduttavaa' kuulla etten ole yksin ( vaikka tottakai tiesin sen ). Mikään ei ole sen terapeuttisempaa kuin jutella toisen samaa kokeneen ihmisen kanssa ja tunne, kun toinen tietää tasan tarkkaan mistä puhun.

Miksi kirjoitan uudestaan raskaasta aiheesta? Jos tarinani/ kokemukseni voi mitenkään kannustaa/herättää edes yhden ihmisen on se jo voitto kotiin. Be strong ladies <3.


Vakivaltaisessa suhteessa.


Valitettavan usein valitsemme "tutun ja turvallisen" ihmisen kumppaniksemme. Yleensä alkoholistin lapsi valitsee alkoholistin, narsistin lapsi valitsee narsistin, jne. Näin kävi myös minulle...valitettavasti. Silloin en vielä tiennyt narsismista mitään. En tiennyt mitä koko sana tarkoittaa. Monestihan narsistiksi luokitellaan itsevarma, itsekeskeinen ja itsekäs ihminen. Näin ei kuitenkaan ole, sillä pahimmassa tapauksessa narsismi voi tuhota ihmisen.


Vakivaltaisessa suhteessa.


Olen onnekas, että tajusin ja uskalsin lähteä ajoissa ennen kuin mitään peruuttamatonta tapahtui. Kaikki kiitos yläkerran Herralle. Fyysinen eroon pääsy ei ollut kuitenkaan tie autuuteen. Henkinen väkivalta on aivan yhtä kamalaa ellei jopa pahempaa.


Vakivaltaisessa suhteessa.


Se tunne, kun sinua syytetään kaikesta...

Se tunne, kun sinut haukutaan pataluhaksi...

Se tunne, kun sinulle kerrotaan että olet maailman huonoin äiti...

Se tunne, kun sinua alistetaan...

Se tunne, kun sinun henkeä uhataan...

Se tunne, kun lähdet kotoa ja katsot joka kerta ovisilmästä onko rapussa ketään...

Se tunne, kun tulet kotiin ja käyt joka huoneen läpi varmistaaksesi ettei kukaan ole kotonasi...

Se tunne, kun nukut pesäpallomaila sängyn alla...

Se tunne, kun lastasi pelottaa ja kerrot hänelle, ettei omassa kodissa tarvitse ikinä pelätä...

Se tunne, kun yrität tehdä kaikki yllä mainitut ilman, että lapsesi huomaa...

Se tunne, kun sinun täytyy olla vahva ja rohkea, vaikka pelkäät...

Vakivaltaisessa suhteessa.


Onneksi minulla on rakasrakas ystävä, jonka kanssa olen puhunut aiheesta 7 vuotta. Hän on ollut tukenani, kuunnellut, kannustanut ja rohkaissut minua enemmän kuin kukaan ikinä. Olen hänelle elämääkin kiitollisempi.

Vuosi 2014 on ollut erikoinen. Paljon on tapahtunut ja paljon tulee varmasti tapahtumaan. Yksi näistä tapahtumista on se, että minä olen päässyt vapaaksi pelosta. Olen joutunut käymään mielensopukoissa, joissa ei ole ollut mukava käydä. Olen joutunut käymään menneisyydessä. Olen joutunut kohtaamaan kipeitä asioita. Olen joutunut muistelemaan. Mutta ei enää. En suostu elämään elämääni ainaisessa pelossa. En HALUA elää loppuelämääni pelon vallassa. En enää jaksa. Enough is enough. Minä olen minä ja elän omaa elämääni. Jos minulle jotain tapahtuu niin sitten se on tapahtuakseen. Mutta minä EN enää pelkää. 


Vakivaltaisessa suhteessa.

<3 <3 <3


#WhyIStayed because I thought it was all my fault
#WhyILeft because my heart told me to and I was told it is only going to get worse


idkuva, Vakivaltaisessa suhteessa.


SHARE:

47 kommenttia

 1. Todella koskettavaa tekstiä ja suuret tsempit sinulle! :) Pidä kiinni tuosta astenteesta, pelkoa ei kannata viljellä, se vain syö hmistä <3

  Kaikkea hyvää sinulle!

  ❤: Lotta / My Happybubble

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yes, tämä on erittäin vapauttavaa olla vapaa pelosta <3 <3. No more.

   Lämmin kiitos Lotta kommentistasi <3

   Poista
 2. Sä olet mieletön nainen! Kunpa moni saisi kirjoituksistasi voimaa tehdä oikeat ratkaisut. Edellinen parisuhteeni oli hyvin raskas ja pelottava. Mutta ei kuitenkaan mitään verrattuna sinun pelkoosi. Arvostan että lähdit - se vaatii enemmän rohkeutta kuin jääminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta, niin säkin <3. Toivon, että joku saa voimaa tästä postauksesta, koska kyseisessä tilanteessa sitä tarvitaan <3.

   Halit.

   Poista
 3. Voi - sinä upea, voimakas ja rohkea nainen <3
  Kaikkea hyvää ja kaunista sinun ja minin elämään!

  VastaaPoista
 4. Olet ihana kaunis urhea ja sisukas nainen <3 Upea kirjoitus ja ihanaa että olet vapaa....
  <3 tuisku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Vapaana on ihana olla <3 <3

   Halit Tuisku <3

   Poista
 5. Hieno kirjoitus ja kiitos, että jaoit kokemuksesi kanssamme. Olet rohkea nainen.

  T: Leena

  VastaaPoista
 6. Paljon tsemppiä sulle jatkoon...vaikka näyttää ehdottomasti siltä, että olet jo voiton puolella. <3 Ja oli erittäin kiva nähdä eilen messuilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh yes, voiton puolella ollaan <3. Aika hurjaa, että näin kauan meni pelosta vapautumiseen, mutta eihän nämä pikkujuttuja olekaan! Olen tehnyt paljon töitä asian eteen ja tulen varmasti tekemään!!

   Oli tosi kiva nähdä messuilla <3 <3

   Poista
 7. Olet niin rohkea nainen ja todellakin oikealla tiellä! Olen niin ylpeä sinusta <3 Onneksi lähdit, onneksi teit oikean ratkaisun, olet todellakin voiton puolella <3 Tästä on varmasti apua monelle muulle samassa tilanteessa taistelevalle <3 Halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen <3 <3 Olet niin mahtava ja on ihanaa, että olen saanut tutustua sinuun!

   Halit sullekin ja pian nähdään <3 <3

   Poista
 8. Hieno postaus <3 Onneksi uskalsit hypätä, niin tein minäkin. Nyt eteenpäin, yhtä kokemusta kokeneempana ja paljon oppineena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Onneksi uskalsin ja onneksi sinäkin <3

   Meillä näyttää olevan aika samanlaiset taustat...tuntuu ainakin siltä <3 Olet upea ja vahva nainen Minna.

   Poista
 9. Tuli kylmätväreet tätä lukiessani.. En koskaan joutunut itse pelkäämään väkivaltaa, mutta sain lahjaksi paniikkihäiriön, josta eroon pääseminen kesti vuosia. Narsisti on niin lahjakas piilottamaan oman pahuutensa, joten hän saa kyllä sinut uskomaan kaikkeen mitä hän sanoo.. Murjoi kyllä oman itseluottamukseni täysin nolliin, jota takaisin rakentaessa menee varmaan loppuelämä, mutta päivä kerrallaan. Jossain vaiheessa sitä tajuaa oman arvonsa ja alkaa tehdä asioita joista itse nauttii, ajattelematta muita aina ensin. :)

  Kiitos, että kirjoitit tästä. Siitä on varmasti apua muille saman kokeneille.
  Eräs ystäväni sanoi kerran, että yksin kotona pelätessäsi muista aina, että hän on aina turvanasi, eikä sinulle voi kukaan tehdä mitään pahaa.. Ajattelen sitä aina, kun pelottaa. heh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :((

   Kiitos kommentistasi Camilla. Ei tuo sinunkaan "lahjasi" mukavalta kuulosta. S**tanan narsisti suoraan sanottuna. Itseluottamushan siinä kärsii ja lujaa eikö ole helppo saada korjattua...Ja miten sitä voi enää ikinä luottaa kehenkään mieheen...kysyn vaan!? Mutta niin kuin sanoit päivä kerrallaan
   ei siinä muu auta.

   <3

   Poista
 10. Rohkea S ja oikea ratkaisu! <3 <3

  VastaaPoista
 11. Todella hyvä ja koskettava kirjotus <3 Sinä olet todella vahva ja rohkea nainen! Se että olet näinkin vaikeaa ja pelottavaa aikaa käynyt elämässäi läpi, olet ja tulet olemaan valona niin monelle ihmiselle ympärilläsi. Olet niin kaunis sisältä ja päältä ja se loistaa ja kantaa sinusta pitkälle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että Henna. Kiitos niin paljon kauniista kommentistasi <3 Olet kiitollinen sanoistasi. Nämä antavat juuri sitä voimaa ja kannustusta jatkaa samaa rataa <3

   HALIT.

   Poista
 12. Tekstisi veti täysin ssnattomaksi. Olet todella vahva, rohkea ja terveellä itsetunnolla varustettu nainen. Ihailen sinua ja uskon, että tämä tekstisi ja ennen kaikkea rohkaiseva esimerkkisi on monelle juuri se mitä he tarvitsevat jos ovat saman kaltaisessa elämäntilanteessa kuin sinä olet ollut. All my love to you! ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna <3 Sä olet niin kannustava ja rohkaiseva ihminen. Kaunis kiitos <3. Toivon, että jollekin oli 'apua' tästä ja saavat voimaa tajuta oman arvonsa. Se on sen arvoista.

   All your love has been received. Thank you dear <3 <3

   Poista
 13. Sä olet kyllä niin upea, rohkea ja vahva nainen! Mä en voi kuin ihailla sua ja sun asennetta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti Katja. Kauniisti sanottu ja olen otettu <3 <3

   Poista
 14. Olet uskomattoman rohkea ja vahva nainen! Pelon yläpuolelle pääseminen on valtava saavutus ja saat olla ylpeä itsestäsi - niin olemme mekin sinusta ♡ Kirjoituksesi veti tosiaan hiljaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu kivasta kommentistasi <3. Olen tosiaan ylpeä itsestäni ja siitä, että pääsin tämän pelon yli!! Pitkä on ollut tie, mutta sitäkin arvokkaampi!!

   Kiitos <3

   Poista
 15. Pysäyttävä, koskettava kirjoitus. Hienoa, että jaoit kokemuksesi. Olen samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa; olet rohkea ja vahva! Ja hyvä kun näistä asioista puhutaan. Sitä kautta voi auttaa heitä, jotka ovat edelleen vaikeassa tilanteessa elämässään. Toivottavasti hekin saavat lisää rohkeutta itselleen. Kaikkea hyvää sinulle, voimia ja rohkeutta jatkossakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rosamaria <3. Yep, itse en ainakaan häpeile menneisyyttäni päin vastoin. Jos tarinastani joku saa edes hippasen verran jotain positiivista niin hyvä! Ehkä mainpoint oli, että uhrina olon jälkeenkin on elämää ja se on paljon parempaa <3 <3

   Kiitos paljon ihanasta kommentista.

   Poista
 16. Minulta on mennyt tämä postaus ihan ohi! Pysäyttävä kirjoitus!

  Olet rohkea ja vahva nainen <3

  VastaaPoista
 17. UPEA sinä! Tuolla hienolla toiminnallasi näytät mahtavaa ja rohkeaa esimerkkiä myös tyttärellesi <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ja kiva, kun jätit viestin!

   Hyvä pointti ja näinhän se on! Me vanhemmat annamme esimerkin lapsillemme <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig