tiistaina, marraskuuta 11

kuvat bloggerissa - vinkkien vinkki

Ongelma:
 
Kuvat muuttavat laatua ja väriä ladattaessa bloggeriin.
 
 
Käytän kuvien muokkaukseen Photoscapea. Olen huomannut, että bloggeri muuttaa värejä kuvissa kun lataan ne postaukseen. Erittäin ärsyttävää. Kokeiltuani muutamaa eri versiota päädyin siihen tulokseen, että tallennettuani kuvat PNG-muodossa päivittyy tekemäni muutokset (Photoscapessa) myös bloggerissa.
 
PNG-kuvien ongelma on kuitenkin se, että kuvat tallentuvat hirvittävän suurina, lataus kestää entistä kauemmin ja vievät tilaa bloggerissa. Ehkä huomasitte eilisen postauksen kuvien latautuvan tosi hitaasti? Se johtui siitä, että kuvat olivat PNG-muodossa ja vielä kaksi kuvaa vierekkäin.
 
Ongelma on kuitenkin ratkaistu, YES!! Kiitos Facebook -kommenttien ja google -haun löysin kuin löysinkin ratkaisun ongelmaani.

idkuva
 
 
Tässä suora linkki, jossa muutoksen voi tehdä:

(edit: sinulla pitää olla google+ profiili käytössä)
 
 
Valitse "POIS" täppä Automaattinen parannus -kohdasta ja voila. JPG -kuvat eivät muuta muotoaan kuvankäsittelyn jälkeen.
 

 
Toivottavasti tästä on hyötyä myös sinulle.
 
SHARE:

26 kommenttia

 1. Itse en oo ladannut/päivittänyt googlea tohon google+ joten linkki meni siihen "päivitys" sivulle :)
  Olen aina pakannut kuvat paljon pienemmiksi ja ei ainakaan toistaiseksi ole ongelmaa ollut, mutta hyvä että ongelma ratkesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin vasta latasin sen google+. PNG-kuvien laatu heikkenee, kun pienentää. Itse ainakin huomasin sen. Yep, tosi jees että selvisi tämännkin ongelma. Huomattavasti taas helpompi blogata;)

   Poista
 2. Minulla on ollut tuo automaattinen parannus pois jo pitkään, vaikka eipä sillä minun kuvissani juurikaan ole vaikutusta, kun kuvat ovat niin surkeita muutenkin - ja pienennän ne aina ennen julkaisua kokoon max. 2000 x 2000 - silloin ne eivät kuluta ollenkaan Googlen säilytystilaa;)
  Toisin on laita teillä, joilla kuvat ovat pääasiassa ja ne ovat laadukkaita - aika moni on siirtynyt bloggerista esim. Wordpressin alustalle.
  Kivaa viikkoa sinulle ja minillesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, sinullahan on hyviä kuvia :)). Mä tykkään kyl bloggerista! Töissä käytän Wordpressiä, mut viihdyn paremmin täällä :)

   Kivaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 3. Täytyykin tutustua tuohon 😊 kiitos paljon vinkistä 💓

  VastaaPoista
 4. Tämän asetuksen poistin käytöstä heti kun se tuli - kuvat paranivat ja pysyivät samanlaisina kuin ne muokatessa. Google on sinänsä ärsyttävä, että se vaan tekee tälläisiä olevinaan toimintaa parantavia muutoksia ja lisäyksiä joista oikeasti on vain haittaa. Onneksi viisaat kuitenkin neuvoo ja opastaa näiden kierrossa :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen tunnetusti aina jäljessä joten en edes tiennyt moisesta!! Huoh. No onneksi asia ratkesi nyt!!

   Mulla siis alkoi kuvat reistailee vasta äskettäin ja sen takia aloinkin etsiä ratkaisua tähän!!

   Onneksi on viisaat ;).

   Poista
 5. Tämä oli juuri se proseduuri, joka minunkin tililleni tehtiin. :)

  VastaaPoista
 6. Oi loistavaa, minä en ollut tätä kuullut. Kävin tekemässä muutoksen, toivottavasti auttaa! Kiitos :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmäkään ollut kuullut aiemmin:). Auttoiko?

   Poista
 7. Voi kun olisin tiennyt, että kaipaat apua. Mä löysin tämän jo heti silloin, kun tuo automaatiinen parannus tuli, vuosi sitten?
  Mun meikkukuvat muuttui niin kamalasti, että etsin kans neuvoa ja löysin vahingossa tuon itse. Mutta onneksi siis löysit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääää, vuos sitten. Oh boy, mä oon aina vähän jäljes ;))

   Poista
 8. Mä en tajunnut tästä mitään :D Mä teen vähäiset kuvienkäsittelyni Picasassa ja sen jälkeen Paintissa pienennän kuvat ja tallennan ne png-muotoisina... Aiemmin tallensin ne jpg:nä, mutta Blogger teki niistä rakeisia. Png on mun mielestä toiminut hyvin enkä oo huomannut mitään hitautta kuvien lataamisessa. Mutta mä en kyllä ymmärrä tuota tallennustilajuttua... Ja kannattaako toi siis anyway laittaa toi pois täppä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LOL! Hahah, voi Jossu :)). Jos pienennät PNG:t niin ei siinä mitään. Luin jostain ja huomasin, että pienennättäessä png-kuvia laatu kärsii.

   PNG-kuvat ovat siis kooltaan huomatavasti isompia kuin JPG-kuvat. Googlessa/bloggerissa on rajoitettu määrä tilaa kuville ja PNG-kuvien suuruuden vuoksi ne vievät tilaa.

   Kokeile huomaatko eroa kuvissa, jos laitat täpän ja etenkin jpg kuvissa ;).

   Poista
 9. Suurkiitos vinkistä! Minäkin olen jo tovin laittanut kuvani png-muodossa, mutta olen huomannut, että varsinkin hitaammilla känny-yhteyksillä blogin kuvien lataamisessa saattaa kestää, vaikka en niitä kovin suurina omaan blogiini laitakaan. Pitää kokeilla miten tuo täpän siirtäminen nyt vaikuttaa jpg-kuvien laatuun. Toivottavasti toimii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! Toivottavasti toimi? Olisi kiva kuulla auttoiko tämä!

   Poista
 10. Mä olen niin tuhannen kerran koittanut taistella Bloggeria vastaan, ettei muokkaisi kuviani lataamisen jälkeen. Olen koittanut etsiä keinoa, mutten vielä ollut löytänyt, joten KIITOS!!! :) Mulla Blogger tuppas välillä vääntämään valoisten kuvien värimaailman keltaiseksi ja tummempien mustat kohdat rakeisen harmaiksi, vaan eipä enää tee sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YES!!!!!!!!! Eli toimi sulla. Hyvä :)))

   Poista
 11. Olen etsinyt jotain paintia parempaa ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa ja nytpäs latasin sitten Photoscapen. Kiitos. :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos hyvästä vinkistä! :)

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig