lauantaina, marraskuuta 8

macbook air - uusi rakkaus

Oon vähän sellanen, että jos jotain haluan sen myös ostan...ainakin ennen ;). Onneksi olen viisastunut ja ymmärtänyt ettei ne tavarat mihinkään katoa, ne saa ostettua myöhemminkin ja sitten kun on tarvetta.
 
Olen himoinnut MacBook Airia noin pari vuotta, mutta lupasin itselleni etten osta sitä ennen kuin nykyinen koneeni hajoaa. Pidin lupaukseni ( hyvä minä ). Vähän yli kuukausi sitten minun kauniin valkoisen HP:n tarina päättyi kaiken harmauden keskellä.
 
 

 
idkuva


Onneksi olin jo laittanut muutaman roposen sivuun tätä varten, mutta nyt ollaan virallisesti konkurssissa ;D. Noh, minkäs teet kun ilman konetta on aika vaikea elää.
 
Kaunis kuin mikä, mutta paljon uuden oppimista.
 
Onko sinulla hyviä vinkkejä ihan perusasioista Macin käyttöä ajatellen. Esimerkiksi miten voin leikata kuvan tai tekstin? Tai miten suljen ohjelman? Jne.
 
Mukavaa lauantaita kaikille.

SHARE:

35 kommenttia

 1. Tuollaisia pitkä aikaisia haaveita on niin ihana toteuttaa 😊 mukava kun sait viimein uuden koneen 😊 onnea tästä 💛

  Mukavaa viikonloppua 💟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Tätä on odotettu ja kauan <3

   Ihana Seija :)

   Poista
 2. cmd-näppäin korvaa pc:n ctrl-näppäimen. Copy+ paste -toiminnot on muutoin samat eli ctrl-c on macissa cmd+c.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuutta! Tuo on niin unelma! Onnea hyvästä hankinnasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiin ihana ja kaunis ja aah ;)). So happy.

   Poista
 4. Mä näin yksi yö unta, että mun vanha uljas Acerin läppärini meni rikki ja juuri äsken aamukahvia keittäessäni mietin, että jos näin joskus tapahtuu (tai siis KUN se tapahtuu), niin ostan Macbook Airin :) Mun siskolla on se ja se on vaan aivan unelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Mä olin kans päättänyt, että seuraava kone on mac ja nyt sen sain. HPsta pamahti kovalevy ja se oli siinä. Huoh. Mutta oon tosi iloinen konkurssissa oleva nainen;)). Heheh.

   Poista
 5. On kyllä kaunis... Ja hmm, samanlaista ostokäyttäytymistä on täällä opetellut ja pikkuhiljaa myös opittukin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiin kaunis <3 heeh, se helpottaa kun muistuttaa ettei ne tavarat mihinkään häviä vaikkei h e t i saakaan ;)).

   Poista
 6. Tervetuloa Macbook -kerhoon ;)! Oma Air on pian jo viisi vuotta vanha ja porskuttaa edelleenkin kuin lähes uusi *koputtaa puuta*. Akun kestossa olen havainnut pientä huononemista, mutta mielestäni on edelleenkin todella hyvin, että tämän ikäisessä läppärissä akku kestää täyteen ladattuna yhden päivän surffailut ennen kuin se pitää ladata uudelleen :).

  Ohjelma ei sulkeudu kokonaan, jos painat sen vain punaisesta pallurasta pois, eli se jää vielä taustalle "auki" aivan kuten iPhoneissakin. cmd + q (=quit) on helpoin ja nopein tapa sulkea ohjelma :).

  Itse käytän kuvien muokkailuun iPhotoa, simppeli käyttää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, tämän takia nyt halusinkin satsata koneeseen koska olen kuullut että kestää! Mulla on ollu viime viiden vuoden aikana kaks HPta ja boom kestää vain muutaman vuoden. Ei kiva.

   Mä olen yrittänyt sitä iphotoa. Mutta kun lataan kuvat sinne ja siirrän ne omaan kansioon niin kuvat jäävät molempiin kansioihin. Miten saan leikattua (cut) ne kuvat niin että vain yhdessä kansiossa?

   Poista
 7. Minullakin on kotona Air ja tykkään siitä kovasti! Olen ollut mäkin käyttäjä jo useita vuosia (kotona ja työssä), enkä mistään hinnasta vaihtaisi enää pc-käyttäjäksi. Sain jopa pc-mieheni vaihtamaan mäkkiin :)

  Näytön alareunassa olevan ohjelmakuvakkeen päällä paina hiiren oikeaa ja valitse Lopeta, näin ohjelma sulkeutuu. Kuvakkeiden alla on pienet himmeät pallukat käynnissä olevien ohjelmien alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon ihan hooked iphoneen ja ipadii, mut koneen käyttö on ihan uutta mulle ja on kyllä tosi erilainen ku pc. Innolla kuitenkin oppimassa uutta.
   Mikä on hiiren oikea näppäin ku must siin ei just ole oikeeta ja vasenta. ( ihan pihalla )

   Poista
  2. Kahdella kiinni toisissaan olevalla sormella (mulla nimetön ja keskisormi) toimii ns. hiiren oikea näppäin.

   Poista
  3. Okey, mä kokeilen :)). Kiitos.

   Poista
 8. Onnittelut uudesta koneesta ! Mulla on Macin pöytäkone ja olen ollut tyytyväinen.

  VastaaPoista
 9. Onnea uudesta koneesta! Täytyyhän niitä haaveita välillä toteuttaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Joo, nyt ei ole muita haaveita ennen kun tämä on mun ;)

   Poista
 10. Onnea uudelle "perheen jäsenelle" !!!Itselläkin Macci, ostin ekani käytettynä ja hajosi ja yli puolivuotta odottelin että raaskin hommata uuden. Mulle kävi ainaskin niin, että kerran macciä käyttäneenä ei enään muuta konetta voinut kuvitellakaan. Upea vehje kun tulee tutuksi :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :). Olen jo nyt ollut tosi tyytyväinen vaikkakin paljon on opittavaa vielä :)).

   Poista
 11. Wau, upee kone. Macistä ei oo mitään kokemusta, mutta haaveilen myös samaisesta koneesta.

  VastaaPoista
 12. Täällä on samanlaisia kokemuksia, meillä on Mac ollut nelisen vuotta käytössä, enkä siirtyisi pc käyttäjäksi mistään hinnasta. :D Pian siihen tottuu ja oppii näppärät oikotiet käyttöön. Ja tälläkin puolen suosittelen ottamaan Lightroomin käyttöön, on niin nopea ja kätevä, kun oppii (eikä siihen kauan mene, että perusjutut oppii), että kuvankäsittely helpottuu hetkessä. Onnea uudesta ihanasta koneesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sä voisit pitää mulle jonkun nopean opetustuokiom lightroomin kanssa?? Mä oon vaa niin tottunut tohon photoscapeen etten millään haluis luopua siitä ;). Tapojeni orja ;)

   Poista
 13. Mulla on myös Macbook air, rakastan <3
  Mutten ole mikään hakkeri, niin minulla ei ole vinkkejä… Tarvitsen niitä itsekin :)

  VastaaPoista
 14. Ihan mahtava et oot saanut pitkäaikaisen haaveen toteutettua. Tuo on niin unelma kone. Meillä oli kans viimeksi mac, mutta sitten tulikin pc. Tykkäsin kyllä kovasti, vaikka aika opettelua olikin. Voisin harkita tuollaista meillekin kun tämä kone vetele viimeisiä, mutta voi olla että jää haaveeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl tää mac on tosi ihana, mut tosiaan opettelemista on ;)).

   Poista
 15. Mäkin harkitsen investoimista tohon läppäriin. Harmittaa niin vietävästi kun koneet kestää vain muutaman vuoden ja sit hajoo!! Macbook airista puuttuu kai cd/dvd soitin et siitä miinusta... ootko muuten ollu tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, mul on ollut nyt viimesen 5 vuoden aikana kaks HP:tä ja molemmat hajonnu parin vuoden jälkeen. Ajattelin nyt panostaa koska oon kuullut niin paljo hyvää tästä. Olen ollut tosi happy vaikka on saanut paljon uutta oppia ja näppäimet viel aika hakusessa ;))

   Poista
 16. Mullakin on tuo Air, AIVAN IHANA!!!! <3 En tosin joutunut käyttämään yli tonnia tähän, 300€ vain, kun ostin sen mun enon vaimolta kun se hommaa Pron ;)

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig