perjantaina, maaliskuuta 27

quote of the day


#amen


Me suomalaiset olemme aika pessimististä kansaa. Enkä oikein tiedä miksi? Onneksi kaikki eivät kuitenkaan kuulu tähän joukkoon ja elämähän on huomattavasti helpompaa positiivisessa ympäristössä.

Luonnollisesti kaikilla on huonoja päiviä ja arjen kiireessä tulee nökötettyä turhista asioista. Viime aikoina olen kiinnittänyt hyvin paljon huomiota omiin ajatuksiini ja siihen kuinka asiat voi oikeasti nähdä aivan eri tavalla, jos vain haluaa.

Laitan tähän muutamia esimerkkejä omista arkisista ajatuksistani ja siitä kuinka ne voi nähdä positiivisessa valossa:

Miksi meillä on aina niin sotkuista?  ~ Olen iloinen, että meidän kotona on elämää.

Aina saa olla siivoamassa. ~ Pidän siivoamisesta, joten teen sen mielelläni.

Voi kun mini siivoisi heti sotkunsa. ~ Ihailen hänen tapaansa olla välittämättä pienistä asioista, joilla ei oikeasti ole edes suurta merkitystä.

Olisipa enemmän rahaa. ~ Olen maailman onnekkain, että minulla on niin joustava työ eikä mitkään eurot voi korvata sitä vapautta.

Haluan sitä, tätä ja tota. ~ Minulla on kaikki mitä tarvitsen.

Miksi mini sanoo vastaan "kaikesta"?  ~ Ihanaa nähdä, että hänellä on oma tahto ja tulee varmasti pärjäämään elämässään.

Vois hippasen verran pudottaa painoa. ~ Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet.

Pieniä, mutta silti välillä mielessä pyöriviä asioita. Onneksi minulla on mahdollisuus muuttaa ajattelutapaani ja lopettaa turhista asioista  marmattaminen.

Itselläni on tositosi hyvä fiilis juuri tällä hetkellä ja kyllä positiivisella ajattelulla on vain hurjan suuri vaikutus elämään.

<3 <3 <3

//Some thoughts about surrounding yourself with positive thoughts.

SHARE:

32 kommenttia

 1. So true! Viime aikoina olen huomannut, että positiivinen ajattelu ja elämänasenne tuo mukanaan vain lisää kivoja juttuja - tuntuu kuin positiivisuus olisi muodostanut lumipalloefektin, jonka seurauksena kaikki näyttäisi nyt menevän juuri niin kuin pitääkin :).

  Aurinkoista perjantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa olen huomannut minä :). Kyllä positiivisuus tarttuu ja se huokuaa sinusta, kun on hyvä fiilis! Ja siis sehän on tosiaan meidän ikioma valinta miten me haluamme nähdä asiat!!

   Aurinkoa <3

   Poista
 2. Perushyvää elämää ja arkea elävälle ihmiselle tosi hyvä välillä miettiä, miten suhtautuu ajatuksiinsa ja miten niitä tuo esille. Jatkuva narina ei varmasti tuo yllin kyllin hyvää tullessaan. Silti pitää muistaa, että on niitä, joilla menee oikeasti älyttömän huonosti. Jos ihmisellä jatkuvasti iskee päälle vastoinkäymisiä - ei-itse-aiheutettuja ;) - niin voi olla oikeasti todella vaikeaa olla kovin positiivinen ja uskoa siihen, että yltiöpositiinen ajattelu toisi jotain hyvää. Silloin voi tällaiset elämänasenneviisaudet tuntua varsin turhauttavilta! Mutta olkoon tämä muistutus kaikille niille, joilla on elämässä paljon hyvää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aina on hyvä tarkkailla omia ajatuksia ja muuttaa niitä, jos siihen on tarvetta.

   I hear ya. Itse en ole ollut siinä tilanteessa koskaan, ettenkö pystyisi edes jonkin ajan jälkeen näkemään valoa tunnelin päässä. Huonoja hetkiä on ollut, on ja tulee olemaan, mutta jostain se voima/energia tulee, että pääsee taas hyvillä mielin eteenpäin.

   Olen nähnyt ja katsonut vierestä ihmisiä, jotka eivät näe mitään hyvää elämässä ja heidän olotilaansa ei tunnu auttavan mikään! Surullista! En oikein tiedä mitä muuta sanoa.

   <3

   Poista
 3. Muru, just samantapaisia ajatuksia mullakin täällä ollut mielessä. Tsek out tämä, postauksessa sulle haaste samalla! <3 http://www.homeatlastblog.com/2015/03/parasta-just-nyt.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeps, positiivisuus kunniaan :). Kiitos haasteesta!

   Poista
 4. Mahtava postaus <3 yhdyn ja kannatan itse täysin positiivista elämää.. Ajattelua.. Kovasta sairaudesta aikanaan ihmeen kaupalla selvinneenä en tingi positiivisuudesta ja siitä mistä kaikesta saa todella olla kiitollinen <3 koko elämä -on lahjaa ja jos on diagnosoitu sairautta tai muuten vastoinkäymisiä niin usein jää jäljelle vain ne muutamat seikat mihin itse voi vaikuttaa, on mitä syö, mitä juo, ja mitä ajattelee. <3 ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina ihanasta kommentistasi! Näinhän se menee! Monesti arjen pyörteessä sitä unohtaa nämä tärkeimmät asiat, kuten terveys. Sitä jotenkin pitää itsestään selvyytenä, vaikkakaan se ei sitä välttämättä ole!!

   Ei se elämä niin vakavaa ole eikä se raha mitään onnea tuo!! Eli nautitaan juuri sitä mitä meillä on <3 Viikonloppuja sinullekin!

   Poista
 5. Niin totta! Kenenkään elämä ei ole täydellistä, mutta omalla asenteella ja positiivisella ajattelulla elämästä voi tehdä paljon paremman ja tyydyttävämmän. Olen tietoisesti ottanut hajurakoa muutamiin ihmisiin, koska heidän jatkuva negatiivisuus alkoi ahdistaa. En halua, että negatiiviset ihmiset alkavat vetää minua alaspäin mukanaan. Itse olen pyrkinyt muuttamaan ajattelutapaani positiivisempan suuntaan. Yritän olla murehtimatta sitä mitä minulla ei ole, vaan iloitsen niistä asioista mitä minulla on (ja niitä asioita on paljon enemmän!).
  Positiivista päivää sinulle, olet ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Ja kuitenkin sinä olet se joka päättä miten haluat käytttää aikasi täällä ollessa.

   Tätä juuri haen. Ole iloinen mitä sinulla on äläkä näe sen asioita negatiivisen kautta. Meillä kaikilla on jotain hyvää elämässä ja sitä tulisi vaalia enemmän!!

   Aurinkoa Anu <3

   Poista
 6. ASIAA!!! <3 Minä olen itse aina ajatellut asioista positiivisesti. Hurjaa onkin ollut yrittää tulla toimeen sellaisten ihmisten kanssa, jotka näkevät kaikessa vain huonoa/valitettavaa ja kääntävät väkisin minunkin mielialani laskuun. Sellaisille yritän nykyisin vain sanoa, että heihei! :D Iloista ja onnellista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, m'am!!Hyvä ja välillä on otettava etäisyyttä niihin ihmisiin, jotka tuovat mieltä alaspäin!!! Nykyään pyrin kyllä siihen, etten edes anna muiden huonon fiiliksen tarttua minuun. Jos vaikka mini on pahiksella niin siinähän on, ei mun tarvitse siihen lähteä mukaan vaikka se narina on tosi ärsyttävää. Ja aika nopsaa sen pienen ihmisen mieli vaihtuu, kun huomaa että turhaa sitä kiukutella pienistä asioista ;).
   Samoin sulle <3

   Poista
 7. Olen viimeisen vuoden aikana tehnyt ison työn ottaessa etäisyyttä todella negatiiviseen ihmiseen. Pitkään sitä hyväksyin mutta sitten tuli raja. En halunnut samaan kelkkaan koska asiat alkoivat olla sitä että satoi tai paistoi niin aina oli huono. Oli kylmä tai lämmin niin huono. Loma tai työ niin huono. Muutamia esimerkkejä! Väsyin kovasti. Nyt olen päässyt jaloille hiljalleen ja olen todella tyytyväinen.

  Asenteella on iso merkitys <3

  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihana kommentti! Tosi hienoa kuulla, että olet kuunnellut itseäsi ja ajatellut omaa parastasi <3 Ja juuri niin kuin sanoit; asenteella on todella suuri merkitys!!

   Samoin Seija <3

   Poista
 8. En tiedä kuvittelenko, mutta aivan kuin negatiivisuus olisi vain kasvanut ihan yleisestikin, kun katsoo kaikkea mitä tapahtuu ja uutisoidaan. Se on harmillista, kun negatiivisuus vetää muita mukaansa. Siinä kadottaa helposti omankin suuntansa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä olet kyllä oikeassa Marianne! Todella surullisia uutisia sanotaan viime puolen vuoden aikana ollut! Ihmiset näyttävät voivat todella pahoin....Ikävää!

   Samoin:)

   Poista
 9. Ihana postaus <3
  - Just äsken kirjoittelin vesisateesta ne positiiviset puolet :)
  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ja minille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru <3. IHana aihe sinullakin!! Kaikesta voi löytää jotain positiivista!

   Poista
 10. No on kyllä ihan totta!! Mä olen miettinyt ihan samaa - tiettyihin asioihin, joita ympärilläni tapahtuu, en voi itse vaikutta, mutta voin valita miten suhtaudun niihin. On ollut iso työ sisäistää tämä ja päästä irti pessimistisyydestä. Mutta jos joku olisi minulle 15 vuotta sitten sanonut näitä "positiivisuusmantroja" ja että "onni on itsestä kiinni" jne niin olisin varmaan tinttassut.. Aikuisena voin vaikuttaa elämääni ihan eri tavalla, kaikki ihmiset kaikissa olosuhteissa eivät voi.. Joissain tilanteissa on vaikea nähdä mitään positiivista.. Muuta kuin pieni toivo että jonain päivänä tämä EHKÄ loppuu.. Siksi ymmärrän myös miksi joitain tällainen ehkä ärsyttää. Mutta onneksi nyt on toisin > olohuoneen tauluhyllyllä on nykyinen mantrani - Choose Happiness :) kiitos muuten kynttilästä, en vielä raaskinut avata sitä edes! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, vähänkö repesin! Tinttaaminen kuulostaa "tutulta"..en oo siis tintannut, mut voin kuvitella et olisin voinu!! Ymmärrän myös, että joitan voi ärsyttää moinen positiivisuus, mutta ei toisten positiivisuus ole muilta pois! Riippuu tosiaan varmasti siitä missä tilanteessa itse on ja millä fiilarilla. Asiat meinaan voidaan lukea ihan eri tavalla riippuen mielentilasta.

   Oih, kiva että tuli perille <3

   Poista
 11. NIIN TOTTA! Se kaikki lähtee itsestä ja oman ajatusmallin muuttamisesta! ja olen myös huomannut, että sillä on todella suuri vaikutus jos ympärillä pyörii negatiivisia ystäviä tai henkilöitä. Ihan lyhyenkin puhelun jälkeen (vaikka ne asiat koskisi vaan tavallista arjen pyöritystä) jos se sävy on huono niin itsellekkin tulee semmonen tyhjä ja kiukkuinen mieli... People inspire you or they drain you - choose wisely! Ihanaa viikonloppua!!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YES! Juuri näin! Välillä toisten negis voi tarttua sinuun, mutta sinä voit myös valita annatko ;). Nää on kimurantteja juttuja ja mielipiteitä on monia :).

   Samoin <3

   Poista
 12. Amen - vaikka itse en osaa sanoittaa asioita positiivisiksi, osaan olla kiitollinen ja pidän kiitoskirjaa.
  Lasken siunauksiani.
  Upeaa viikonloppua sinulle, ihana positiivinen nainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen sinullekin! Pääasia, että osaa olla kiitollinen!

   Samoin <3

   Poista
 13. Joka lause niin totta ja näihin negatiivisiin versioihin tulee itsekin turvauduttua, vaikka nuo positiiviset veisivät niin paljon pitemmälle. Täytyypä kiinnittää omaan ajattelutapaan huomiota ja todellakin nauttia tästä hetkestä, kun kaikki oikeasti on hyvin. Hyvä postaus ja ihanan positiivinen sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja juuri näin. En minäkään aina pysty niin positiivisesti ajattelemaan ;), mutta aina yritän parhaani!!

   Halit!

   Poista
 14. Joka sana täyttä asiaa. Sinulla on uskomaton kyky nähdä asioita oikeissa mittasuhteissa ja kiitos kun jaat ajatuksiasi täällä blogissasi. Suomalaiset ovat todella mollivoittoista kansaa ja moni asia tulee helposti ajateltua negaation kautta. Kuitenkin, ajatuksemme ja sitä kautta tunteemme ovat suorassa yhteydessä hyvinvointiime. Tämä teksti oli taas hyvä muistutus siitä. Kiitos. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että nämäkin postauksen kiinnostavat :)). Välillä raksuttaa ja välillä ei ;).

   Olet täysin oikeassa. Tunteet tosiaan vaikuttavat kaikkeeen!!!!

   Halit <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig