sunnuntaina, maaliskuuta 29

taidetta

Muistatteko, kun kerroin teille taiteilijasta, joka tekee koruja lusikoista? Ippa maalaa myös tauluja ja pääsimmekin tutustumaan hänen kokoelmaansa Sipoon työhuoneelle. Samassa tilassa on vuokralla muitakin taitelijoita; keraamikkoja, valokuvataiteilijoita, taidemaalareita, jne.Ippa on opiskellut kuva-artesaaniksi Pekka Halosen akatemiassa ja tällä hetkellä opettaa grafiikkaa Sipoon kansalaisopistossa. Mielenkiintoisia taustoja ihmisillä ja on kiva aina kuulla uusia tarinoita ihmisten valinnoista.Taiteilija maalaa tauluja eri tekniikoilla kuten akryyli- tai öljyväreillä ja joskus myös akvarelleilla. Kyselin myös hieman mistä hän saa ideat tauluihinsa. Ippa kertoi, että välillä hän tietää samantien mitä haluaa tai aikoo maalata, kun taas välillä ei pääse alkuun millään. Joskus voi käydä myös niin, että hän aloittaa maalaamisen ja jatkaa työtä kuukausien jälkeen niin, että lopputulos voi olla aivan jotain muuta mitä oli suunnitellut.Ippa tekee myös taidegrafiikkaa, erilaisia sekatekniikkatöitä, veistoksia ja koruja, joita jo esittelinkin teille. Taide siis syntyy monin eri kuvataiteen keinoin.Yhteen tauluun ihastuin aivan totaalisesti ja siinä oli sitä jotain. Mietin jo silloin ja olen miettinyt vierailun jälkeen, että mikä taulussa minua oikein kiehtoi? Valitettavasti minulla ei ole siihen vastausta, mutta niin kai se menee, että taide joskus vaan iskee ja lujaa.


Eikö olekin kaunis? Mikä on sinun suhteesi taiteeseen?

Kiitos vielä Ippa kivasta visiitistä.

// We visited Art Ippa's studio in Sipoo.

SHARE:

22 kommenttia

 1. Kivannäköisiä tauluja :) Joskus pitäisi omaan kotiin ostaa joku itselle merkitystä tuova teos, sellainen joka olisi maalattu juuri meidän kotia varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Se olisikin upeaa saada joku taulu, joka olisi juuri tehty teidän elämään sopivaksi <3

   Poista
 2. Johanna kirjoitti hyvin! :-) Tuo olisi tosiaan merkityksellinen asia, että olisi juuri omaa kotia varten maalattu teos, sillä olisi iso merkitys! :-) <3

  Onnea, 400 lukijan raja mennyt rikki! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosiaan kirjoitti :). Sillä olisi todella suuri merkitys!

   Kiitos, YEY! :)

   Poista
 3. Totta edelliset kommentit! Omaan kotiin joku ikioma taulu. Olen kyllä miettinyt tekeväni sen itse kun paljon on tullut maalattua, mutta oon vähän liian kriittinen.. Pitää miettiä asiaa :) Nuo taulut on kyllä mielettömän kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisi upeaa saada joku hieno taulu meillekin! Jos osaat maalata niin maalaat ihmeessä :)) Ei kannatta olla liian kriittinen, onnistut varmasti :)

   Poista
 4. Kauniita tauluja ja mielenkiintoinen tarina taitelijasta. Itse haluaisin kanssa uniikin taulun seinälle ja olen vähän miettinytkin millainen se voisi olla. :)

  Mukavaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kauniita tauluja :). Se olisi kyllä kiva saada joku uniikki omaan kotiin :)

   <3

   Poista
 5. Kauniita tauluja ! Kuljen päivitäin yhden Gallerian ohi ja ikkunassa on tällä hetkellä taulu jonka haluaisin kotiini . . .
  Käyn myös silloin tällöin näyttelyissa ja matkoilla menen aina taidemuseoihin. Tate modern Lontoossa on oma suosikkipaikkani, rakennus on upea.

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan super ihania tauluja :). Kiva kuulla, että taide kiinnostaa. Itselleni tämä on sinällään uutta, mutta oli tosi hauska käydä tutustamassa Ipan töihin :).

   Kivaa viikkoa <3

   Poista
 6. Taidetta juuri viikko sitten kävin ihastelemassa Konst and Formissa. Sitä pitäisi ehdottomasti tehdä enemmän. Ja lusikkakorvikset löytyvät minun korukokoelmasta 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, mä rakastan Konst and Formia <3 Olenkin tehnyt jo muutaman postauksen paikasta :): Ihastuin totaalisesti!!

   Kiva kuulla, että Ipan tuotteet ovat tuttuja :)

   Poista
 7. Itse tykkään hankkia taidetta Ipalta juuri siksi, että hänen kanssaan voi keskustella siitä minkälaista haluaisi, ja tehdä jopa tilauksia omaa kotia varten. Se tietysti auttaa jos taiteilija pääsee käymään kotonasi ja näkee tilan johon suunnittelet taideteosta. Taiteen hankkiminen on kyllä haastavaa, koska joskus saattaa olla selkeä mielikuva siitä mitä haluaa, mutta sitten näkeekin jotain ihan muuta ja se iskee niin kovaa että on pakko hankkia! Minulle kävi näin mm. erään Ipan ruusutaulun kanssa, joka koristaa makuuhuonettani, vaikka olin juuri sanonut että en missään nimessä halua mitään kukkataulua. :) Samoin viimeksi hankin sudenkorentoaiheisen taulun, vaikka en ollut etsimässä mitään eläintaulua. Siinä taulussa iski värit, ja loppujen lopuksi sillä ei ollut mitään väliä että taulun aihe sattui olemaan sudenkorennot.
  Toisaalta tietynlaisen taulun tilaaminenkin on haastavaa, ja voin kuvitella että taitelijalla saattaa olla joskus suuriakin paineita kun asiakas tilaa jonkunlaisen taulun ja taiteilijan pitäisi osata toteuttaa juuri halutunlainen teos. Ilokseni voin sanoa, että Ippa on osannut hienosti "lukea ajatuksiani" ja toteuttaa kotiini abstrakteja luomuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki teidän kotonanne olevat taulut ovat kyllä upeita!! Go Ippa :)

   Poista
 8. Kauniita maalauksia ja uniikit itselle suunnitellut taulut on varmasti hienoja ja niihin tulee aivan eri merkityskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :). Olisihan se mahtavaa saada uniikki taulu kotiin!!

   Poista
 9. Kauniita tauluja. Kaunis ja persoonallinen kädenjälki :)

  VastaaPoista
 10. Oo, ihania! <3 Näissä parasta on ehdottomasti se, että ovat monimerkityksellisiä. Ja mikä struktuuri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihania tauluja ja niin upeita :). Mä kanssa ihastuin <3

   Poista
 11. Onpa ihania ja persoonallisia tauluja, tykkään! <3

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig