tiistaina, elokuuta 11

epäonnistuin...jälleen kerran


Viimeinen kukka tippui muutama päivä sitten.

Orkidea eli noin kaksi kuukautta. Se on todistettu jälleen kerran, etten pysty pitämään kukkia elossa.

//I can't keep them alive.


SHARE:

38 kommenttia

 1. Orkidea on niin haasteellinen. Itsekin pystyn kaksi-kolme kuukautta pitämään elossa ja olen varsin tyytyväinen siihen aikaan kun aikaisemmin kyse oli viikoista vaan :) älä lannistu, haet uuden ihanuuden vaan kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella haasteellinen ja kaippa tuo on se pisin aika jonka minäkin pystyn pitämään elossa. Huoh! Yep, täytyy vain hankkia uusi :)

   Poista
 2. Kukat tippuvat jossain vaiheessa, sen jälkeen jatkan samalla tavalla kastelua (kerran viikossa). Orkideat "saattavat" alkaa uudestaan kukkimaan... ja silloin on onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen yrittänyt hoitaa niitä vielä vaikkakin ensimmäiset kukat tippuneet, mutta eihän mulla riitä kärsivällisyys ;).

   Poista
 3. Voih, en osaa itsekään pitää orkideaa pitkään elossa. Kuulin jostain, että orkidea ei viihdy kovin aurinkoisella paikalla, vaikka valoa kyllä sietää. Jenniltä sain joskus neuvoa pitää vettä yön yli astiassa ja tämä auttoi kasvia kestämään vähän pidempään. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin, jos kokeilet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Miten voikin olla niin vaikeaa! Saas nähdä jaksanko enää kokeilla ;)

   Poista
 4. Orkidea ei välttämättä kukikaan koko ajan vaan välillä tipahtaa pois. On vaan jaksettava katsella ja hoitaa kukkaa kukattomana "rankana" ja jos se ei vuoden kahden sisällä ala uudestaan kukkia, on vasta sitten epäonnistunut. Ei vielä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Yes, mä en jaksa noin pitkää aikaa odottaa ja se on niin ruma, kun siinä on vain se oksa ;). Ostan uuden, jos ostan ;).

   Poista
 5. Niin tuttu juttu! :D Mulla ei ole elänyt yhtään mikään, sellainenkin kasvi jonka piti elää erittäin pienellä hoidolla ja eli kunhan muistit kastella kerran kuukauteen, kuoli. Bambukasvinkin sain tapettua. Ei ole mulle suotu viherpeukaloa ei yhtään...

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah! Mua naurattaa, koska mulla on sama vika. Tuntuu, että tekokukatkin kuolevat käsissäni ;).

   Poista
 6. Ei tuo kukka kuollut ole. Voit leikata pois kuivuneen kukkavarren, samoin kellastuvan lehden sen kuivuttua, mutta jätä vihreät kukkavarren osat paikoilleen, niihin kukka tekee uudet nuput. Pidä kukka valoisalla ikkunalaudalla, kastele harvoin ja lannoita silloin tällöin. Orkidea kaipaa pimeitä ja viileitä öitä, jonka jälkeen se alkaa kukkia uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh. Kiitos neuvoista! Tähänkin ketjuun on tullut niin monta eri neuvoa, että tiedä mikä sitten olisi paras vaihtoehto?! Mulla ei vaan kärsivällisyys ja esteettinen silmä kestä tuota kukatonta oksaa ;D!

   Poista
 7. Samaa mieltä, että ei kasvi kuollut ole :) Etkä todennäköisesti ole epäonnistunut. Orkidea ei kuki tauotta. Ainakaan minulla. Todennäköisesti edessä on hyvän aikaa odotusta ennen seuraavaa kukintaa.

  VastaaPoista
 8. Juu, ihan normaaliahan tuo on! :) Kupsahtaneen kukkavarren voi napsaista pois, jatkaa kastelua säännöllisen epäsäännöllisesti (itse unohdan välillä kastella ja kompensoin sitä upottamalla kukan veteen päiväksi esim. kerran kuussa) ja jossain vaiheessa kukka kukkii jälleen. Olen saanut orkideani kukkimaan monta kertaa uudelleen, vaikka alkuun luulinkin, että orkidean hoito on jotain rakettitiedettä. Ei se ole! :)
  Niin, eihän tuo kukaton orkidea kovin esteettinen ole, mutta jos se on mahdollista säilyttää jossain vähemmän näkyvässä paikassa silloin kun ei kuki, on siitä sitten taas iloa pitkäksi aikaa, kun kukkii uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Mulle vaikuttaa olevan rakettitiedettä!! :)) Ja juuri se kärsivällisyys minulta puuttuu tämän kukan kanssa ;). Kiitos vinkeistä!

   Poista
 9. Orkideat elää ihan omaa kreisiä elämäänsä :D Itsekin onnistun välillä tappamaan sen muutamassa viikossa, pisimmillään taas on kestänyt 6 kk, vaikka hoito on ihan samaa... Huoh. Jatkan silti niiden hankkimista, on ne niiiin kauniita. Ja nykyään jo ihan kohtuuhintaisiakin :) Kukkansa tiputtaneita runkoja en jaksa katsella uus´den kukinnan toivossa joten roskiin lentää samantien! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin elää ja mä en tajua niiden elämää ;). Ovathan ne kauniita ja tuskin minäkään lopetan niiden ostamista ;).

   Poista
 10. Itse olen aika onneton orkidean hoitaja. En vaan ymmärrä, miten jotku pitää niitä vuodesta toiseen hengissä. Kaks on tällä hetkellä, mutta molemmat puottaneet kukkansa. Jännityksellä oon oottanut, josko joskus alkais uudestaan kukkimaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmäkään ja olen nähnyt joillain myös aivan upeita kukkia. Monta oksaa ja kymmeniä kukkia :O! Voi että!
   Tsemppiä sinne :)

   Poista
 11. Mä en tiiä mikä mun orkkideoja sitten vaivaa, mutta mun mielestä ne on laiskalle hoitajalle just täydelliset kukat! Mulla on samat kukat olleet jo vuosia ja aina ne tekee uudelleen kukat vaan. Kyllä hetken pitää katsoa pelkkiä lehtiä, mutta sitten pian taas kukkaloistossaan. Tai sitten, voisiko olla antajassa syy. Olen saanut toisen orkidean mieheltäni ystävänpäivänä ja toisen isältä tupaantuliaisiksi. Voisiko salainen ainesosa olla antajan rakkaus? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no kiva että onnistut!! Aivan mahtavaa! Awww, sen on pakko olla se rakkaus ;)

   Poista
 12. Äiti neuvoi pitämään kukka koko ajan vedessä. Siis laitoin ruukun suojapurkkiin ja siinä on ollut koko ajan vettä n. 3 cm pohjalla. Yhtään kukkaa ei ole kolmeen kuukauteen tippunut. Sitten kun tippuvat samaa hommaa jatketaan. Kokeilussa on siis. Älä luovuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Tämä on niin hassua, kun kaikki antaa eri ohjeita ja mitäs tässä nyt sitten noudattaa ;). Pitäisi ostaa muutama orkidea ja kokeilla kaikki ohjeet mitä olen saanut. Mitähän siitä tulisi :)).

   Kiitos paljon vinkistä!

   Poista
 13. Ei tuo ole kuollut, orkideat eivät kuki koko ajan, vaan nyt voi olla puolenkin vuoden ajan kukkimatta ja aloittaa uudelleen. :) Tuolla yllä tulikin jo hyviä neuvoja, miten tuon kanssa kannattaa toimia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tosi monia, mutta erilaisia ohjeita! Kaippa se riippuu kukasta mikä sopii millekin? Vai?

   Poista
 14. Kohtalotoveri siis siellä. Älä huoli, eikös orkideat ole vaikeimmasta päästä...

  VastaaPoista
 15. Orkidea näyttää juuri samalta kun minun. Eli tuttu juttu! Mutta nyt ajattelin olla sinnikäs, hoitaa vaikka kukat tipahtelevat. Jos vaikka onnistuisin pitämään hengissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Kerrothan jossain vaiheessa mitä tapahtui! Mä luovutin tällä kertaa ;)!

   Poista
 16. Ei noita pidä pirukaan hengissä. Se on kukassa vika, ei elättäjässä. Olen niin päättänyt, koska olen nyt saanut pidettyä jo montaa muuta vihreää hengissä vaikka kuin kauan. :)

  VastaaPoista
 17. Taitaa tosiaan olla ongelma orkkideassa ei hoitajassa, mullakin just sen 2kk kestäny ja nyt tiputtaa kukkiaan. Jos jaksan tuota tyhjää kukkavanaa pyöritellä, niin olishan se aika mahtis tunne saada kukkimaan uudelleen. Älä lannistu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Lannistuin jo ;). Tai no enemmänkin ehkä kärsivällisyys loppuu!! En vaan jaksa katsoa rumaa oksaa!!

   Poista
 18. Mulla on ollut neljä vuotta 2 valkoista orkideaa. Kerran viikossa olen uittanut molempia 15min- 1h. Eli ruukku täyteen vettä ja hieman orkidearavinnetta. Sit vesi pois ja viikon päästä uusiks. Ei vaikeeta. Mulla ne on läpinäkyvässä muoviruukussa ja tämä ruukku Ikean valkoisessa korkeassa keramiikkaruukussa.Neljästi ovat kukkineet. Nytkin toisessa on 7 valkoista kukkaa, on kukkinut koko kesän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Onnea hienosta suorituksesta! Mä uskon, että tämä on taitolaji ja hienosti olet onnistunut :)).

   Poista
 19. I feel you !! Sama ongelma mulla.

  Mus sisko sanoi joskus mulle, että mun vihernurkkaus oli enemmän ruskeanurkkaus. Se piti hyvin paikkansa :DDD Sen jälkeen olen lopettanut kukkien hankkimisen toivottomana touhuna. Janne toi toimistonsa muuton yhteydessä kotiin muutaman nukkatyräkin ja sanoi, että uskaltaa tuoda ne siksi, että niitä on mahdoton tappaa. Uskalsin epäillä. Ne ovat asustelleet meillä nyt puolisen vuotta ja ovat vielä elossa. Olen erittäin yllättynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ei vaan oo mun juttu :)).

   Hahah. Ruskeanurkkaus :). Se on aina kiva, kun yllättyy positiviisesti.

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig