maanantaina, elokuuta 24

miksi matkapostaukset eivät kiinnosta?


Vai kiinnostaako?


Miksi matkapostaukset eivät kiinnosta?


Olen lähiaikoina lukenut muutamista blogeista, etteivät bloggaajat viitsi/jaksa/halua kirjoittaa matkapostauksia, koska ne eivät kiinnosta ketään. Sen kuulemma huomaa kävijämääristä sekä kommenteista. 

Olen valitettavasti itse huomannut saman ilmiön ja jostain syystä, vaikka kuvat olisivat kuinka kivoja ( ainakin omasta mielestä :) ), silti kommentointi jää hyvin vähäiseksi eikä postauksia lueta niin paljon kuin esimerkiksi sisustuspostauksia. 

Miksihän näin mahtaa olla? 

Haluaisinkin kuulla sinun mielipiteesi asiaan. Luetko muiden matkapostauksia? Jos et, mikä on syy? Millaiset matkapostaukset olisivat sinun mielestäsi mielenkiintoisia?

Pirtsakkaa viikkoa kaikille.SHARE:

50 kommenttia

 1. en kans kyllä ymmärrä, itse ainakin haen vinkkejä ja luen kokemuksista mielelläni sekä katselen kivoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä sinällään vinkit paikoista, jonne ei ole menossa, mutta kauniit kuvat kiinnostaa aina!!

   Poista
 2. Minua ainakin kiinnostavat matkapostaukset, mutta samahan niihin pätee kuin muihinkin juttuihin, eli kiinnostuksen määrä riippuu toki matkakohteesta, ja siitä mitä asioita on nostettu esille. Itse luen tosi vähän mitään lifestyle-tyyppisiä juttuja, joten matkapostauksissakin skippaan ne, jotka ovat lähinnä perhealbumiin tarkoitettu. Sen sijaan aitoa ympäristöä kuvaavat jutut, tekemisvinkkejä antavat ja ruokapaikkoja suosittelevat jutut luen tosi mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Itse tykkään lukea kaikista aihepiireistä ja lifestyle postauksetkin kiinnostavat :). Peukku kaikille.

   Itse tykkään katsoa matkapostauksien kuvia, jos en ole menossa kyseiseen maahan niin silloin en yleensä lue tekstejä!

   Poista
 3. Näinpä, vaivalla tehdyt matkajutut saavat aina vähiten kommentteja. Toisaalta google tuo matkavinkkien etsijöitä niihin, mutta kommentteja satunnaiset kävijät eivät tietenkään jätä... En kyllä tiedä miksi näin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä tosiaan kumma. Mutta eikähön tässä kommenteissa ole tullut jo ilmi ettei matkapostaukset sinällään kiinnosta! Tosi outoa. Itseäni ehdottomasti kiinnostaa kaikki ihanat kuvat!

   Poista
 4. Mielellään ite luen matkapostaukset ja katon kivoja kuvia, ehkä siksi ko matkustaminen kiinnostaa. Monesti lukee vinkkejä edullisista matkakohteista, harrastus,ruoka, nähtävyyksistä yms....joita pystyy omissa matkoissa sitten hyödyntään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, näin on! Kuvia, etenkin maisemakuvia,, on aina kiva katsella.

   Poista
 5. Kiva että otit aiheen käsittelyyn, mielellään seurailen millaisia kommentteja tänne tupsahtelee.
  Matkapostauksiin tulee käytettyä huomattavasti enemmän aikaa kuin muihin, ne teen aina ajatuksella ja sydämellä. Onhan se sitten pettymys, kun ne jäävät vähiten tykätyiksi lukijoiden puolelta. No, teen matkapistauksia kaikesta huolimatta, koska niistä jää itselle hyvä muisto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Oli pakko, kun olen itse huomannut saman ja nyt muutama puhunut samasta aiheesta :).

   Aivan. Mua välillä myös harmittaa, koska matkapostaukset ovat jääneet tosi varjoon ja itse on ollut niistä ihan fiiliksistä. Sama täällä. Aion silti jatkaa ;).

   Poista
 6. Kyllä mä ainakin tykkään lukea niitä! Kommentointi taitaa vaan olla nykypäivänä jäämässä yleisesti vähemmälle, kun postauksia luetaan myös paljon kännykällä ja kahvitauoilla, eikä sitten välttämättä muista illalla enää palata aiheeseen kommentoimaan.

  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Tosi harmi tuo kommentointien väheneminen! Mä kyllä itse kommentoin myös kännykällä :).

   Samoin <3

   Poista
 7. Tuo on jännä ilmiö. Itse luen niin mielellään matka postauksia, niin läheltä kun kaukaa. :) kaikkia hyviä vinkkejä saa ja on mukavaa vaihtelua :) ihana katsella vaihteluksi reissu kuvia :) ovat todella pirteitä :) eli täältä nousee tassu reissupostauksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todella jännä ilmiö ja kiva kuulla, että ne kiinnostavat! Ehkä tosiaan kiinnostaa enemmän lemppariblogien matkapostaukset :).

   Poista
 8. Noo, itse en ole niin kiinnostunut matkailusta ollenkaan. Mutta kotimaan kohteet ovat kiinnostavia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Meillä kaikilla on niin eri mielenkiinnon kohteet! MInuakin on tänä kesänä kiehtoneet kotimaan kohteet :)

   Poista
 9. Luen mielelläni erilaisia sisustusblogeja ja monenkinlaiset sisustus-, remppa,- stailaus- ja vinkkipostausket kiinnostavat. Samasta aiheesta jaksan lukea useammastakin eri blogista, jos on aihe, joka itseä sillä hetkellä kiinnostaa, kuten vaikkapa jokin hankinta kotiin.

  Mutta matkapostaukset... niistä minulle tulee lähes poikkeuksetta plääh ei kiinnosta -fiilis, vähän sellainen, kuin kylässä ollessa matkasta innostunut puolipakolla esittelee matkakuviaan; on ymmärrettävästi itse innoissaan, mutta katsoja odottaa, koska kuvat oikein loppuvat. Ei kiinnosta aina edes silloin kun kohde on itselle ennestään tuttu tai muuten kiinnostava tulevaisuuden haavematkakohde.

  Olen miettinyt, että mikä siinä on. Sisustuksessa (tai muu oma kiinnostuksen kohde, kuten keräily, järjestely, rahan käyttö) jaksaa lukea samankaltaisia postauksia, mutta kun vaikka Prahasta on lukenut yhden, niin se jo riittikin.

  Olisiko semmoinen, että koti & sisustus ovat aiheesta kiinnostuneille enemmän kosketuspintaa antavia ja yleisesti jaettavissa olevia, kun taas matkapostaukset ovat lopulta aika henkilökohtaisia. En tiedä saako tästä mitäään tolkkua.

  Toisaalta kun haen tietoja jostain matkakohteesta, niin en juuri koskaan hae niitä sisutukseen keskittyvistä blogeista vaan selkeästi matkailublogeista. Koen, että matkailusta pääsääntöisesti kertova osaa kertoa enemmän ja jotenkin laajemmin, ymmärrän, että tämä käsitys on varmasti usein väärä.

  Luulen myös, että vaikka sisustus ja sen ympärillä olevat asiat kiinnostaisivat niin kaikkia ei matkailu kiinnosta, välttämättä ei ollenkaan.

  Tällä hetkellä luen kiinnostuneena kokemuksia kotimaan matkailusta, ihan päiväreissuista johonkin kaupunkiin tai kohteeseen. Kotimaiset kohteet saattavat kiinnostaa enemmän tämän hetken taloudellisen tilanteen takia; vaikka ulkomaan matkan itsessään saisi halvalla, niin oheiskulut eivät koskaan oikein ole kovin pienet.

  Toivottavasti tämä avaa jotain näkökulmia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anonyymi ja kiitos kattavasta kommentistasi. On tosi mielenkiintoista kuulla teidän mielipiteitänne kyseiseen aiheeseen ja monilla olikin paljon sanottavaa :).

   Hhaha. Mua nauratti toi, kun kylässä näytetään kuvia ja odottaa, että koska ne loppuvat. Tiedän mistä puhut ;D.

   Todella avaava kommentti ja arvostan mielipidettäsi :). Mukavaa päivää.

   Poista
 10. Ehkä kyse on siitä, miten matkapostaus on tehty? Jos se on selkeä 1-2-3 vinkkejä muille antava, se voi toimia. Jos se taas on sellainen me mentiin tänne, oli kiire mut kerettiin, oli ihanaa, niin se ei enää kiinnostakaan. Näin huomaan ainakin omalla kohdallani lukijana. Toisaalta jos tekstistä löytää jotakin ihan uutta, tai jos ko. kohde on itselle tuttu tai juuri sinne on itse menossa, niin asia kiinnostaa eri tavalla.

  T. tupsahdin blogiisi otsikon perusteella, eli aihe ainakin kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 11. Mä ajattelen, että matkustaminen ja siitä kertominen on jotenki kovin henkilökohtaista. Sisustustyylejä ei ole niin valtavaa kirjoa ... niihin on helpompi tarttua.
  Se että joku käy Prahassa tai Singaporessa..,. ei näyttäydy välttämättä tarttuvasti.
  Allekirjoitan Anonyymin 10.04 havainnon et 1-2-3 vinkit toimii matkustuksessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Sisustusksia on monenlaisia ja niitä on kiva katsella. Itse tykkään, että blogissa puhutaan muustakin kuin vain sohvatyynyistä. Sen takia bloggaajan muukin elämä kiinnostaa :). Mutta en minäkään ehkä kenenkään randomin ihmisen matkapostauksia lue.

   Poista
 12. Tosi hyvä kirjoitussihe! Itse skippaan todella helposti kaikki matkailuun liittyvät postaukset ja nyt kun kysyit miksi, niin rupesin oikein miettimään. Ehkä se riippuu matkakohteesta. Kaupunki-ihmisenä kaupunkilomapostaukset kiinnostavat enemmän kuin aurinkolomat, mutta en kyllä keksi yksiselitteistä syytä! Ehkä keksin sen jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
 13. Mä lueskelen matkapostauksia satunnaisesti, eniten sillon kun kohde on kiinnostava (esim. joku Kanarian saaret/Turkki/muu rantalomakohde ei usein kiinnosta yhtään). Saman olen kyllä huomannut, matkapostauksiin tulee yleensä vähän kommentteja ja usein myös normaalia vähemmän klikkauksia. Tosin Lontoo postaukset näyttävät poikkeuksetta kiinnostavan ihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Täytyyhän sen kohteen olla kiinnostava, että jaksaa lukea. Ehkä tuttujen postaukset kiinnostavat enemmän, vaikka kohde olisi mikä :).

   Poista
 14. Luen vain silloin kun tiedän itse olevani lähdössä samaan paikkaan ja etsin vinkkejä. Harvoin toisten lomakuvat kiinnostaa niin kauheasti jos en ole itse kiinnostunut kyseisen paikan nähtävyyksistä tai suunnittelemassa omaa lomaa. Reissuun lähtiessä sitten etsin kyllä postauksia kyseisessä paikassa käyneiltä bloggaajilta, mutta jos esimerkiksi sisustusblogiin ilmestyy postaus jostain kreikan saaristosta, johon tuskin olen seuraavaan vuoteen lähdössä, ei se kauheasti kiinnosta tai ainakaan kannusta kommentointiin, en samaistu näihin postauksiin jos en ole itse käynyt ko. paikassa. :) Valokuvauksen kannalta saatan tsekata myös lomapostausten kuvat jos ne näyttävät erityisen hyviltä. Sisustusblogeista saa mainioita ideoita omaan sisustukseen mutta harvoinpa lomamatkaa tulee varattua jonkun bloggaajan innoittamana. Ehkä se kuitenkin on se arki ja tavallisuus, johon enemmän samaistuu ja josta mieluummin lukee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja. Kiitos tästä! Ihana kuulla ihmisten mielipiteitä aiheeseen liittyen. Mä uskon, että tuttujen matkapostaukset kiinnostavat enemmän kuin randomien. Ja ihanat kuvat ovat aina plussaa :).

   Poista
 15. Itse ainakin tykkään ja mitä enemmän kuvia, niin sen mielenkiintoisempi! Ihania maisemia tulee aina kehuttua ja huokaillen katselen toisinaan vielä uudestaan postauksen :)
  - Itsehän en pidä sisustusblogia... vaan sekalaisesti: arjesta, luonnosta, käsitöistä ja juuri joistakin kohteista jossa tuli käytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit kuvat kiinnostavat aina oli aihe mikä tahansa :). Sinulla onkin ihanasti eri aiheita blogissasi.

   Poista
 16. Hyvä aihe! Ja huomaan saman lieve ilmiön itsekin. Mielenkiinnolla seuraan millaisia kommentteja tulee. Itse luen matkapostaukset jos on aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep. En ole siis sinoa joka huomannut saman ilmiön :)

   Poista
 17. Itse useimmiten tykkään lukea reissupostauksia, täytyy kuitenkin myöntää, että ellei kohde ole itselle tuttu tai toivelistalla, niin voi olla, että jää myös lukemattakin. Tämä johtuu varmasti siitä, että aikaa on rajallisesti ja mieluiten sen vähän bloggailuajan käyttää niihin blogeihin ja postauksiin, jotka koskettavat ja kiinnostavat itseä eniten. Olen huomannut saman omien matkapostausten kohdalla, joskin jotkut reissupostaukset taas yllättävästi ovatkin kiinnostaneet. Tuntuu, että näitä juttuja on todella vaikea ennustaa, silloin, kun tuntuu, että tästä ei varmasti kukaan muu kuin minä itse ole kiinnostunut, voikin saada kommentteja reippaasti ja sitten taas toisin päin. :D Ota näistä nyt sitten selvää. Mutta reissupostauksia vain tulemaan, tämä vakkari ainakin lukee ja lupaa myös kommentoida. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa oot muuten ihan oikeassa! Välillä johonkin postaukseen tulee tooosi paljon kommentteja, vaikka itse on ehkä ajatellut ettei aihe kiinnosta! Ja välillä toisin päin. Hahaha. On tää niin hassu laji ;).

   Poista
 18. Itse luen matkapostauksia mielelläni sellaisista paikoista joihin olen menossa, muuten jää helposti lukematta. Huomasin että kun aikoinaan itse tein paljon postauksia Floridan matkastamme, oli kommentointia todella vähän. En tidä sytä tähän, ehkä ihmiset kuitenkin lukevat mutta eivät osaa kommentoida jos paikka on tuntematon tai eivät jaksa jos se on tuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Vinkit ovat aina tervetulleita matkapostausten suhteen. Tosiaan jos kohde ei ole kiinnostavaa niin ehkä siinä kommentointi jää vähemmälle!!

   Poista
 19. Kyllä kiinnostaa ja on kivaa katsella kuvia vaikkapa teistä reissulla. Yleensä reissukuvissa vielä on todella hyvä meininki ja rentoutunut fiilis, erityisiä herkkujakin. Tulee myös googlattua matkakohteita blogeista, kun on matka mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah. Kiva kuulla, että meiän menot kiinnostaa :)).

   Poista
 20. Hieno kysymys ja ihan miettimisen arvoinen asia tosiaan . Ehkä senon että jos ei juuri sillä hetkellä ole matkalle lähdössä juuri ko. Kohteeseen niin se ei nappaa kun taas sisustus- ja lifestyleblogin jutut muutoin on lähellä sydäntä, en osaa sanoa, mä kyllä itse luen kaikenlaisia postauksia vaikkei ne välttämättä lähellä sydäntä olekaan :)

  VastaaPoista
 21. Kysymyksestä tuli minulle ekana mieleen bloggaajan "läheisyys". Että jos blogi on selkeästi henkilöitynyt kirjoittajaansa ja lukija kokee hänet jonkinlaisena etäystävänä, silloin myös reissukuulumiset kiinnostavat. Että voi postausta lukiessaan ajatella: "Ahaa, tuolla just SE kävi, tuonne just SE meni". Jos taas lukija ei ole erityisen "sitoutunut" blogiin eikä seuraa sitä säännöllisesti, voi tulla fiilis että itselle etäisen ihmisen reissukuulumisiin ei ole kommentoitavaa. En tiijä, tällaista ajatusvirtaa näkyy nyt tulevan! Itse kyllä luen ja pyrin kommentoimaan kaikkia seuraamiani blogeja, olipa niissä postausaihe sisustusta tai lifestyleä. Viime aikoina on tosin ollut tosi kiirus, joten Jennin pointti bloggausajan rajallisuudesta on hyvä - arkikiireet voivat todella rajata ja priorisoida sitä, mitä ehtii lukemaan. :) Ja vielä on pakko nyökytellä, että 1-2-3 -tyyliset vinkkipostaukset ihastuttaa itseäkin, omissa Tanska-postauksissa en vain ole kyennyt niin napakkaan tiivistykseen! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina kommentistasi. Mä yhdyn tuohon, että jos on 'läheinen' bloggaajan kanssa niin silloin kiinnostaa enemmän kaikenlaiset postaukset ja jos ei niin sitten ehkä, jos aihe on kiinnostava.
   Aika on tosiaan rajallista. Itse pyrin kuitenkin lukemaan ja kommentoimaan mahdollsimman paljon lempiblogeja :)

   Poista
 22. Voi, minua kyllä kiinnostavat matkajutut. Tykkään itse matkustella ja matkapostauksista saa hyviä vinkkejä kohteista. Lisäksi matkapostauksia värittävät usein kauniit kuvat, joita on kiva ihastella! :)

  pienet.suloisuudet

  VastaaPoista
 23. Ihmettelen suuresti miten jotkut ei lue matkapostauksia. Mutta jos ei reissaaminen ei kiinnosta, niin ehkä sillon ei jaksa niistä lukeakaan. Ite oikein ahmin ne ja samalla pääsen vähän kuin itekkin matkalle kyseiseen maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Yes, meitä on niin moneen lähtöön ja eri aihealueet kiinnostavat :))

   Poista
 24. Mä en 99 prosenttisesti KOSKAAN lue KENENKÄÄN matkapostauksia, hahaa! :D Ei vaan jotenkin jaksa kiinnostaa, etsin tietoa sitten itse reissuun lähtiessäni kohdennetummin esimerkiksi vinkkejä kohteesta ynnä muuta. Vähän sama kuin maisemakuvien kanssa; niitä on ihana ottaa, mutta sitten niitä ei todellakaan jaksa myöhemmin katsoa. Tykkäisin itsekin tehdä matkapostauksia (jos jossain edes kävisin, haha...), mutta niitä ei oikein jakseta lukea. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot just tollanen ;D <3. Mä rakastan luontokuvia!

   Poista
 25. Hyvä aihe ja hyvää keskustelua. Kiitos :)

  Mä oon miettinyt ihan samaa. Mulla on viimeiset matka jääneet blogiin päivittämättä, kun tylsä on kirjoitella jos ei keskustelua synnykään. Itse on ihan intopiukeana hehkuttanut kivoja löytämiään paikkoja, mutta muut ei innostukaan. Se on hassua. Mä itse luen mielelläni hyviä, napakoita ja vinkkejä antavia matkapostauksia. Tietysti hyvien kuvien kanssa!! Mulla on usein sellaisten postauseten jälkeen olo, kuin olisi minilomalle päässyt. Maisemia on ihanaa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, tähän postaukseen tuli kyllä tosi kivoja kommentteja ja oli mielenkiintoista lukea ihmisten mielipiteitä! :))
   Mä myös tykkään katsella kuvia ja hyvät tehovinkit ovat parhaita :))

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig