maanantaina, elokuuta 3

väriä seiniin?


No alkoihan ne aivot raksuttaa ja jäin pohtimaan muutamia muutoksia keittiöön sekä minin huoneeseen. 

Olen jostain syystä hurjan ihastunut tehosteseiniin ja olohuoneestamme sellainen löytyykin. Mielestäni väreillä saa kivasti elämää huoneeseen ja vähän särmää yleisilmeeseen. Minin huoneen päävärit ovat pinkki, musta ja valkoinen. Olen miettinyt maalavani sängyn takana olevan seinän pinkiksi. Ei siis vaaleanpunaiseksi vaan fuksianpunaiseksi.


Tikkurila maalia keittiöön ja lastenhuoneeseen.

Tikkurila maalia keittiöön ja lastenhuoneeseen.


Löysin Tikkurilan Tunne Väri- värikartasta Hibiscus nimisen värin ja mielestäni se kävisi täydellisesti minin huoneeseen. Väri näyttää hieman pinkimmältä seinällä olevassa kortissa kuin alla olevassa kuvassa. Mitäs mieltä olette? Olisiko liian raju veto?

Mini itse haluaisi joko turkoosin tai raidallisen seinän. Oh my. Jää siis nähtäväksi mihin lopputulokseen päädymme ;).


Tikkurila maalia keittiöön ja lastenhuoneeseen.


Toinen muutoksen kohde olisi keittiön takaseinä. Keittiömmehän on täysin valkoinen lukuunottamatta mustaa kaappia. Olen ihastellut jo pidemmän aikaa Jennin keittiön mustaa seinää ja siitä ideani oikeastaan lähtikin. Seinä, jonka maalaisin, on hyvin pieni pinta-alaltaan, mutta silti mietitityttää vaikuttaisiko se liian paljon keittiön vaaleaan yleisilmeeseen vai toisiko kivan rouhean lisän sinne?


Tikkurila maalia keittiöön ja lastenhuoneeseen.

Tikkurila maalia keittiöön ja lastenhuoneeseen.


Mustahan luonnollisesti pienentää tilaa ja 'pelkään', että tilasta tulisi pienemmän ja ahtaamman oloinen. Onko teillä kokemusta mustasta seinästä? Oletteko olleet tyytyväisiä?


Tikkurila maalia keittiöön ja lastenhuoneeseen.


Kuulisin mielelläni mielipiteesi jälleen kerran :).

//Pink..black...should I paint?

SHARE:

52 kommenttia

 1. Ehdottomasti maalaamaan vain seinä mustaksi, se tuo vähän ryhtiä ja potkua varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, mä ajattelin samaa ja sit kuitenkin saahan sen pois, jos haluaa :)

   Poista
 2. Mustia seiniä meiltä löytyy useampia ja tykkään tosi paljon! Suosittelen mattamustaa, jos mustaan päädyt. :) Minin huoneeseen minä laittaisin "haaleamman" sävyn. Typaikalla maalasimme parin nuoren huoneeseen pinkit tehosteseinät ja ne näytti hurjilta. Jotenkin ottivat kovasti silmään ja teki kokonaisuuden levottomaksi. Tsemppiä maali/sävyvalintoihin - ne on aina niiiin vaikeita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, mattamustaa ajattelinkin ja uskon, että tuo tussi on juuri mattamusta!

   Jäin vähän miettimään, että tuleeko liian kirkas ja silmiin pistävä, jos on fuksianpunainen! Hmm. Onneksi aina voi maalata päälle :)

   Poista
 3. Kivoja suunnitelmia, minusta lastenhuoneeseen sopii hyvin voimakaskin väri. Tuo fuksian sävy on minusta nätti.

  Keittiönseinä kävisi hyvin mustana. Senhän voisi maalata vaikka liitutaulumaalilla puoliksi, jos epäilyttää koko seinän maalaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään fuksiasta, mutta vähän mietin onko liian tumma?

   Musta tuntuu, että kallistun tuohon mustaan :)

   Poista
 4. Itselläni oli teininä punainen tehosteseinä huoneessa ja tykkäsin kovasti :D Fuksia näyttää kyllä kauniilta, mutta raidallinenkin kuulostaa hauskalta! Musta taasen voisi olla hieno kontrasti keittiössä. Siinäpä onkin pähkäilyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, raidallinen voisi toisaalta olla magee, mutta mietin onko sitten liian montaa eri kuosia huoneessa! Täytyy vielä pähkäillä :)

   Poista
 5. Mustalle peukku (mattaa mäkin laittaisin) ja pinkille myös mutta kuten aikaisemmin sanottiin niin ehkä mäkin valitsisin saman sävyn haaleamnan version.

  VastaaPoista
 6. musta YES!!! Itsekkin mieton samaa omaan köökkiin mutta mietityttäämsynkistääkö se liikaa ????? Minin huoneeseen laittaisin jotainnhillitympää... ehkä harmaa tai mustakuvioista tapettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, musta it is :). Ehkei synkistä, jos on just tollainen pienempi seinä?? Kohta nähdään ;).

   Poista
 7. Kuulostaa varsin hyvältä :) ihmeessä vaan laittamaan tehosteväriä, antaa varmasti ryhtiä :)

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
 8. Kaikkialla tuntuu olevan päivitysfiilistä! Mulla on tällä hetkellä ruokapöytä/pinnatuoliprokkis, jotka on onneksi kohta ainakin osaksi valmiita! Tuo fuksia on aivan varmasti upea tuonne seinään ja keittiöön laittaisin ehdottomasti mustaa - osanhan tuosta seinästä voisi maalata vaikka niillä liituseinä-maaleilla, jolloin siitä saisi kivan muistitauluseinän! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla alkoi vasta nyt raksuttamaan ja muutoksia tiedossa :). Liitutauluseinä kiinnostaa, mutta toisaalta mietin onko se sitten epäsiistin näköinen, kun tarpeeksi pyyhkii ja kirjoittaa uudestaan! Sitä en meinaan kestäisi ;D.

   Poista
 9. Musta tai tumman harmaa keittiöön ja vaaleampi harmaa minille? Värillisille seinille silti peukku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Värit ovat pop! Mä en tiedä haluanko harmaata sekoittaa minin huoneeseen. Koen, että päävärejä olisi liikaa!

   Poista
 10. Ilman muuta seinä mustaksi. Meillä on työhuoneessa musta seinä ja se on paras seinä meidän talossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiva kuulla :)). Taidan uskaltaa maalata mustaksi :)

   Poista
 11. Ihana fuksianpunainen,sopii hienosti valkoisen,mustan ja harmaankin kanssa.Meillä on lastenhuoneessa fuksianpunainen tapetti yhdellä seinällä,muuten valkoiset seinät.Koristelin vielä tarroilla joissa on harmaata ,tummempaa fuksiaa ja mustaa.Tykkään kovasti.Vaikka muu koti on valko,harmaa,musta voittoinen,lastenhuoneessa saa olla värejä,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Mä mietin, että voisi sopia hyvin huoneeseen, mutta tosiaan mietityttää onko liian silmiinpistävä!

   Olen kanssasi samaa mieltä, että lastenhuoneessa saa olla värejä :). Katsotaan mihin päädyn!

   Poista
 12. Loistavia suunnitelmia! Minin huoneeseen käy hyvin tuo pinkki tai sitten joku harmaan sävy. Keittiön seinä kaipaa ehdottomasti tehosteväriä, joko mustaa tai tummanharmaata. Eikun suti heilumaan vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Keittiöön on tulossa musta seinä, se on nyt varma ja todellakin sudit heilumaan ;D!

   Poista
 13. Ensin ajattelin vastata ei, mutta sinun kotiisi sopisi kyllä jotain väriäkin :)

  VastaaPoista
 14. Ihania ideoita fuksia on varmasti tosi hyvä ja keittiöönkin sopii tuo näyttämäsi väri! Hauskaa piristää huoneita välillä maalaamalla, meilläkin on jonkinlaisia maalaushaaveita olemassa olkkariin :)

  VastaaPoista
 15. Mä kannatan ehdottomasti mattamustaa seinää keittiöön tehostusta tuomaan (itsekin siitä haaveillut, mutta V pistänyt hanttiin)! Tuota minin huonetta kyllä miettisin vielä, tuo fuksia on melko hallitseva seinäpinnalla, ehkä joku vaaleampi sävy olisi parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, mä taidan maalata tuon keittiön seinän :).

   Joku tapettikin voisi olla kiva :)

   Poista
 16. Vetäise ihmeessä se keittiön seinä mustaksi. Tulee varmasti hieno!

  Meillähän aiemmin tehtiin kompromissi tytön huoneen pinkin seinän kanssa ja maalasin vain alaosan. Muuten valkoisessa huoneessa se on ihan ok, mutta koko seinää en ois suostunut maalaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, näin ajattelin :).

   Joo, mä muistankin, että maalasit vain alaosan! Se oli hyvä idea :)

   Poista
 17. Kivoja pohdintoja! Pinkki on hyvä ja ainahan saa maalattua takaisin valkoiseksi, jos kyllästyttää:) Musta seinä myös olisi takuulla upea (itse maalaisin tuon ehkäpä liitutaulumaalilla, niin siihen saisi laitettua vaikkapa ruokareseptejä tai muuta hauskaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi :). Mä mietin sitä liitutaulua, mutta tiedän et ahdistaisi se 'sotku' joka jäisi seinään ;). Taidan maalata mustaksi ja jäädä pohtimaan minin huoneen kohtaloa!

   Poista
 18. Musta tuo musta kuulostaa ihan vallan loistavalta idealta. Itsellänkin keittiössä musta taustaseinä. Minin huoneen maalaisin ehkä jollain vaalen harmaan sävyllä ja toisin tehostevärit tekstiileillä (olis sitten aina mielen mukaan helppo vaihtaa) Ja normi tikkurilan mustan maalin päälle voi myös kirjoittaa liiduilla (ei tarvi olla erikseen liitutaulumaalia ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai voiko? Miten lähtee pois??

   Jään pohtimaan minin huoneen värejä, mutta keittiön väri on päätetty!

   Poista
 19. Ääni mustalle seinälle - yllättävän vähän musta seinä kuitenkaan pienentää. Lopputila valkoisena vaan korostuu! :) Ja pinkki&turkoosihan passaa hyvin yhteen raitaseinällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos vinkistä. Musta on niin hallitseva väri ja sen takia jänskää hieman! Hih, pinkki ja turkoosi sopis hyvin yhteen, mutta se ois mun hermoille liikaa ;D

   Poista
 20. Uu...pinkkiä? Kuulostaa hyvältä, anna palaa Frank! Ei se ole kuin maalia, jos alkaa kyllästyttää, aina voi maalata päälle! :) Meillä on tummanharmaata keittiössä ja se on tuntunut hyvältä ratkaisulta jo muutaman vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Aina saa maalattua piiloon :)).

   Poista
 21. Meillä on todella vahvat värit lasten huoneissa. Keltaista, just tota fuksian punaista yms. Ei näytä rajulta, kun kalusteet mustaa ja valkoista. Lapset ja vanhemmat tykkää. Helppo maalata päälle kun alkaa kyllästyttää. Me vedettiin eteinen mustalla, vaikka ensin just pelättiin että menee liian pimeäksi. Ehdottomasti oli parempi mustana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna kommentistasi :). Tää on just parasta, kun saa vinkkejä ja kokemuksia mun ihanilta lukijoilta. Musta on päätetty, mutta hieman mietin vielä minin huonetta. Toisaalta sekin seinä on tosi pieni eli ei olisi niin hallitseva. Jään pohtimaan :).

   Poista
 22. Kuulostaa hyvältä sekä pinkki että musta! Tulee varmasti hienot! :)

  VastaaPoista
 23. Kuulostaa loistosuunnitelmalta. Kannatan molempia. Musta tuo kyllä ryhtiä ja sitten maalaat sen jos alkaa mennä liian pimeäksi tai ahdistaa. Talvella musta on pimentää, mutta matta musta on todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä pohditaan vaihtoehtoa :))

   Poista
 24. Kannatan mustaa! Täältähän löytyy kahdelta seinältä sitä keittiössä, ja kohta viisi vuotta (apua, mihin tämä aika menee..) olen sitä katsellut. Kertaakaan en ole sitä katunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa :). Ok, no kiva kuulla positiviisia kokemuksia mustasta väristä :)

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig