keskiviikkona, syyskuuta 2

kolme vinkkiä edulliseen matkustamiseen


Matkustamisen ei aina tarvitse olla superkallista. Tai no tokihan rahaa menee, mutta tietyissä asioissa voi säästää. Listaan tähän kolme vinkkiä, jotka olen huomannut alentavan kokonaisssummaa huomattavasti.

1. Valitse oikea ajankohta. 

Esimerkiksi Turkkiin on halpa matkustaa elo-syyskuussa. Kahden hengen matkoja saa alle tuhannella eurolla, kun taas hinta voi olla tuplat sesonkiaikana. Suosittelen ehdottomasti vertailemaan hintoja ja kohteita.

2. Käytä paikallisia kulkuvälineitä.

Hotellin henkilökunta tai matkaoppaat osaavat opastaa miten busseilla tai metroilla kuljetaan. Meidän hotellin edestä meni esimerkiksi bussi suoraan Alanyan keskustaan. Kävimme myös paikallisessa kauppakeskuksessa, jonne taksi olisi maksanut n. 50 liiraa, kun bussista maksoin 5 liiraa. Eli huomattava säästö.

3. Ruokailu.

Meidän Blue Village -hotellissa on todella monipuolisia ruokailumahdollisuuksia. Jos valitsee puoli- tai täysihoidon saavat alle 12 vuotiaat lapset ateriat veloituksetta. Aivan mieletön diili ja varsinkin, jos on iso perhe eikä jaksa huolehtia kokkaamisesta.
Minä päädyin jälleen kerran tekemään itse ruoat. Turkissa on ruokakauppa nimeltä Migros, josta saa edullisesti perusruokaa. Meillä meni viikon ruokiin yhteensä noin 150 euroa mukaan lukien jädet ja muut herkut.       


                                   
idkuva


Eihän lomalle ole tietenkään kiva lähteä kituuttelemaan, mutta ainakaan meillä raha ei kasva puussa, joten pieniä viilailuita budjetin suhteen on tehtävä. Plus minulle loma on silti lomaa, vaikka teen ruoat itse.

Lähdetkö sinä lomalle törsäilemään vai laaditko budjetin?

//Some tips for cheaper traveling.

*yhteistyössä Finnmatkojen kanssa

SHARE:

16 kommenttia

 1. Juu lomalla ei ole kivaa kituutella mutta eihän se lompakko tosiaan loputon runsauden sarvi ole, etenkin kun on parhaimmillaan kuusihenkinen perhe matkustanut. Noh nyt enää neljä henkeä, mutta silti. Kyllän ne matkat maksaa ja hirmuisasti voi säästää monessakin asiassa. :)

  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep. Ei tietenkään ole kivaa piheillä, mutta jos jossain säästää niin saa enemmän jotain muuta :). Matkustaminen on ylipäätään kallista, mutta onneksi tietyissö asioissa voi tinkiä :).

   Poista
 2. Meillä hyvissä ajoin katotaan matkat ja vertaillaan hintoja. Monesti ollaan nyt lennettu Ruotsin puolelta ko asumme rajan pinnassa, huomattava säästö...satoja euroja. Helsinkiin monesti kalliimpi lentää ko ulkomaille :(.
  Otamme monesti aamupalalla hotellin ja tukevalla aamupalalla monesti pärjää pitkään. Muutaman kerran saatamme käydä paremmin syömässä, mutta monesti Subilla,mäkkärillä pärjää pitkälle iltaa. Kaupoista tulee ostettua monesti hedelmiä, jäätelöä ja juomia, harvemmin mistään kioskeista tai baareista. Käytämme myös paikallisia kulkuneuvoja ja samalla näkee paikallisia ja erinlaisia reittejä. Takseja oikeastaan silloin ko on halvat taksat tai on kiire. Yleensä emme matkoilla kauheasti shoppaille, ennemmin katomme nähtävyyksiä ja maksamme sisäänpääsymaksut...tietysti kohtuu hintaiset. Yritämme kävellä mahdollisimman paljon joka paikkaan, ettei tartte ns.turhasta maksaa ja samalla saa liikuntaa. Yritämme mahdollisimman edullisesti matkustaa ja näin saa useammin matkustaa vuodessa :) Nytki reilun kuukauden päästä matka Nizzaan ja matka varattu jo aikaa edullisen hinnan takia ja vuokrattu asunto, jolloin kustannukset jäi pieneksi. Laitan sitten päivitystä matkastani ja hinta tietoja :) Nyt ko on työttömänä vielä, niin vielä pitää yrittää pihistää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia vinkkejä Päivi! Näinhän se on, jos säästää tietyissä asioissa niin pääsee useammin reissuun. Te näytätte olevan oikeita promatkaajia kerran noin hienosti suunnittelette matkanne. Mahtavaa :) Oikein ihanaa Nizzan matkaa <3

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä nostit esille :) tuo ruokailu juttu tosiaan perheissä jossa useampi lapsi niin on iso etu.

  Ihanaa loman jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep. All inclusive sopii hyvin isommille perheille ja varsinkin, kun lapset ruokailevat ilmaiseksi :)

   Kiitos.

   Poista
 4. Kyllä sitä tulee lomalla pihisteltyä ja panostettua - vähän sopivasti määrin. Mutta itse matkasta pyrin säästämään. Samoin tulee käytettyä julkisia siirtymiseen paikasta toiseen, ellei sitten ole kiirettä ja aikataulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Kaikessa ei voi säästää, mutta esim.meidän perhe säästää siinä, kun tein itse ruoat :)).

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä säästämiseen reissussa. :) Itse vertailen paljon lentohintoja ja pitkät reissut teemme nykyisin niin, että vuokraamme asunnon, sen lisäksi että tulee säätöä tykkäämme mennä omia menojamme ja pestä pyykkiä/kokkailla asunnolla ja usein näin tapaa myös paikallisia ja pääsee ihan eri tavoin mukaan kohteen elämään. :) Ihanaa loman jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep. Noiden asuntojen vuokraukset ovat selkeästi lisääntyneet ja kovassa suosiossa. Ymmärrän hyvin miksi. Vertaileminen kannattaa ehdottomasti :)).

   Kiitos <3

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä! Kyllä mullakin aina jonkinlainen budjetti on reissatessa. Matka itsessään (lennot+hotelli) voi maksaa enemmänkin, mutta paikanpäällä yritän tehdä viisaita valintoja enkä todellakaan lähde törsäämään. Yritän syödä edullisesti mutta hyvin, liikun julkisilla aina kun mahdollista, en käytä rahaa mm. alkoholiin, joka on useissa maissa kallista (esim. siellä Turkissa). Shoppailumatkat (esim. New York) ovat sitten asia erikseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shoppailumatkat ovat tosiaan erikseen ;)). Wheee, jos pääsisin Nykiin ostoksille ... Aijaijai. Siellä rahaa saa kulumaan enemmän kuin laki sallii.

   Itse en tarvitse 5 tähden hotellia, koska huoneessa käydään vain nukkumassa. Mutta kaikki me haluamme eri asioita lomalta :).

   Poista
 7. Hyviä pointteja :)
  Kyllä aina katsotaan vähän missä syödään yms eikä lähdetä törsäyslinjalle koskaan. Usein ostetaan eväitä hotellille iltapalaksi yms
  Varsinkin lasten ruuista on tylsä maksaa kun syövät mitä syövät.
  Selvitetään myös miten julkisilla voi liikkua koska siinä säästää aina pitkän pennin verrattuna taksimatkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo. Mini on niin nirso, että ravintoloissa on aivan turha käydä. Rahat menee vain hukkaan.

   Taksilla matkustelu on kaikkialla kallista. Onneksi lähes kaikkialla on julkiset kulkuvälineet.

   Poista
 8. Kyllä sitä aina jonkinlainen budjetti pitää olla, kun raha ei kasva puussa. Vanhemmaksi tullessa haluaa kyllä jo enemmän panostaa hotelliin, kuin silloin joskus nuorempana. ;) Turhia ostoksia yrittää välttää, ja kyllä ruokapaikoissakin on jo isoja hintaeroja, miten sitten haluaakin syödä. Saapi nähdä miten tämä seuraava reissu sitten budjetoinnissa onnistuu, kun kohteena on se haaveiden kaupunki New York! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiik, lähdet Nykiin. Mulla meni ihan kylmät väreet! YES!! :))

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig