lauantaina, lokakuuta 3

#instakriisi


Mulla on kriisi.

No ei nyt oikeesti, mutta asia joka välillä mietityttää ja pohdituttaa. Kuka seuraa lukijamääriään? Kuka seuraa tilastoja kävijöistä? Kuka seuraa kuinka monta tykkäystä kuva saa? Kuka miettii miksi tuosta kuvasta ei tykätty? Kuka miettii miksi ei saa lisää seuraajia/lukijoita? Kuka miettii, että oliko kuva/postaus huono, kun ei saanut tykkäyksiä/kommentteja? MINÄ.
Suurinhan osa meistä kirjoittaa blogia omaksi ilokseen ja päiväkirjamaisesti. Muistan vieläkin kuinka ensimmäinen kirjautunut lukija toi superhyvän fiiliksen ja se tunne, että jotakuta kiinnosti juuri minun jutut, oli mahtava. Onhan se kiva, ettei tarvitse ihan yksin höpistä. 

Mutta nyt instakriisiini... Tilini kulkee suhteellisen käsikädessä blogin kanssa. Jaan siellä sisustuspainotteisia kuvia, mutta sekaan mahtuu myös arkisempiakin otoksia. Olen tietoisesti halunnut pitää instan ilmeen vaaleana, koska visuaalinen silmäni rakastaa harmonista näkymää. Kahden vuoden aikana olen jakanut noin 800 kuvaa ja seuraajia on kertynyt huikeat 5400. Olen todella kiitollinen jokaisesta. 
MUTTA miksi kuvani saavat niin vähän tykkäyksiä verrattuna seuraajamäärään? Sanoisin keskiarvon olevan about 150 tykkäystä per kuva. Se on vain 2% seuraajista. Niin kuin tiedättekin olen erittäin iloinen näistä 150 tykkäyksestä, mutta silti minua ihmetyttää 'missä mättää'
Jos teen jotain, teen sen yleensä 100%. En myöskään halua junnata paikoillani vaan kehittyä ja mennä eteenpäin. Kyllä, näinkin pienessä asiassa kuin instagram. Koen, etten ole edistynyt kuvaajana, koska jos olisin kuvistani tykkättäisiin enemmän kuin 2 vuotta sitten. Eikö? Insta on mielestäni hyvä paikka, jossa voi tavallaan mitata kehitystä juuri noiden tykkäysten perusteella. Vai mitä ootte mieltä?
Kävin pari päivää sitten mielenkiintoisen keskustelun siskoni kanssa aiheesta ja pohdimme asiaa eri kanteilta. Lopputulema oli, että ei se määrä vaan laatu.Turhaa niitä lukuja on seurailla ja täytyy vain keskittyä omaan juttuun. Ainahan on hyvä kehittää itseään ja kokeilla uusia juttuja, muttei vaan tykkäyksien takia vaan ihan omaksi ilokseen :).
Ajatuksia? Millaiset kuvat inspiroi sinua instagramissa?

//Thoughts about instagram.

SHARE:

42 kommenttia

 1. Tämä on mielenkiintoinen aihe, omalla kohdallani tykkäysten määrä kasvoi 3x:sti kun tyyli vaihtui, sama kävi blogin lukijatilastoissa, eli tulin omalla kohdallani siihen tulokseen että tyyli vaikuttaa ja ehkä jokin muukin , en tiedä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, mä voin niin uskoa, että sun luvut vain kasvussa :)) Hyvä sinä! Teillä onkin nyt aivan ihanan näköistä!

   <3

   Poista
 2. Uskon, että jokainen bloggari seuraa tilastojaan. Ja instaaja, ja facebookkaaja. Eikös se ole ihan tutkittua, että tykkäykset aktivoivat avoissa saman alueen kuin ihmisen läheisyys. Noh, enivei et ole ainut. :)

  Harmittaa, kun lukija lähtee. Olen siitä kirjoittanut omaan blogiinikin postauksen. Instassa en oikein välitä, sillä mielestäni se on niin kertakäyttöistä - yksikin huonompi kuva, niin ei kiinnosta enää. Toisaalta ihmiset seuraavat eri intressestä: osa haluaa nähdä vinkkejä lastenvaatemuotiin ja osa sisustukseen.

  Niin, ja mitä tuohon kehitykseen tulee niin samoilla linjoilla mennään. Haluan mennä eteenpäin, mutta yritän olla välittämättä lukijamääristä. Seuraan enemmän kävijöitä kuukaisitasolla ja olen onnellinen jos etenkin kuvat onnistuvat. Olen huomannut, että laadukkailla ja omasta mielestä onnistuneilla kuvilla ei ole mitään merkitystä siihen, kuinka paljon saan blogiini kommentteja. Tekstisisällöllä tuntuu olevan enemmän merkitystä kommentoinnin suhteen. Monet eivät jaksa kirjoittaa "kiva kuva", jos ei ole mitään muutakaan sanottavaa tai kysyttävää. Tosiaan mielenkiintoinen aihe ja olet rohkea, kun kirjoitit tästä ääneen! Ihanaa viikkistä S!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, mä vähän arvelinkin, etten ole ainut ja siis uskon myös tuohon, että ne tykkäykset/kommentit tuovat mielihyvää ja se on ihan normaalia :)

   Mä muistankin sun postauksen ja harmituksen. Ymmärrän täysin fiiliksesi!

   Hyvä huomio toi, että teksisisältö on se juttu! Olet siinä kyllä oikeassa. Itse kyllä monesti jätän sen "kiva kuva" kommentin, koska sekin pieni kommentti tuntuu hyvältä! Mutta joo, nämä ovat hassuja juttuja, mutta hyvä välillä pohtia ääneen! Ja lohdutusta tuo se, ettei tosiaan ole yksin näiden ajatusten kanssa :)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 3. Tosi mielenkiintoisia pohdintoja ja täälläkin on päädytty samoihin päätelmiin kuin sinä, että tärkeintä kuitenkin tehdä asiat omalla ja itselle luontaisella tavalla liikaa tuijottamatta lukuja. Toki ne kiinnostavat - jopa niin, että latasin iconosquaren, josta seurailen silloin tällöin statistiikkaa - mutta ei liikaa. Ne kuvat ja tunnelmat ovat kuitenkin se juttu.

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Keskittyy omaan juttuun ja uskoo sekä luottaa itteensä. Mäkin seurailen google analyticsii ja just noita instan tykkäyksiä. Pakko sanoa, että kun nyt sain oksennettua nää mietteet ulos niin kummasti helpotti :).

   <3

   Poista
 4. No voi, sinullahan on hurjasti seuraajia ja upeita kuvia, mutta ymmärrän ponttisi. Kyllä täälläkin niitä instan seuraajia välillä pohditaan ja monesti on käynyt niin, että omasta mielestä ihan huippu kuva saakin sitten yllättävän vähän tykkäyksiä. Meitä on niin erilaisia ja tykätään erilaisista asioista. Ihania kuvia aina laitat <3 Itselläni on aavistus värikkäämpiä kuvia, mutta ainakin omalta osaltani olen huomannut, että sellaiset kuvat saavat aina eniten tykkäyksiä joissa on juuri sellainen jonkunlainen kiva tunnelma. Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin. Siis tiedän, että on hurjasti seuraajia ja olenkin tosi iloinen, mutta tajusit kuitenkin pointtini :). Sulla onkin ihanan tunnelmallisia kuvia ja niin kauniita!

   <3

   Poista
 5. Itsellä tulee työn takia aika paljolti instagrammattua iltaisin/öisin :D Niin joskus oikein pysähtyy, ettei sun kuvat oo tulleet hetkeen vastaan ja sit käy kerralla tykkäilemässä monesta. Eli varmasti myös ajankohdalla on paljon merkitystä. Muutamien seurattavien kohdalla tosiaan ihan hätkähtää ettei ole näkynyt mitään pitkään aikaan. Kuvista tällä hetkellä eniten inspiroi kukat, oon ihan hurahtanut niihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Joo, mä nukun öisin :))). Totkai ja milloin jengi sattuu olee paikalla. Mutta jos kuva hyvä ja aika mikä tahansa niin tykkäyksiä tulee :)).

   Kukat?? Sä oot niin ihana <3 <3

   Poista
 6. Tosi hyviä pohdintoja :) hyvä postaus :)
  Kyllä aina välillä tulee lukuja katsottua :) aikaajoin. En ole itsekkään sen syvällisempään vastaukseen päässyt. Mielenkiintoinen juttu. Itsekin kun 24||7 instaa seuraa niin kaikkia ajatuksia sitä päähän tulee :) itsekin käytän paljon blogin tukena instaa mutta myös arkinen meno näkyy instassa vahvasti. :)

  Mukavaa lauantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija!

   Yep, mul kans kulkee käsi kädessä blogi ja insta!! Turhaa kai niitä lukuja on seurailla liian tarkkaan, mutta silti tulee seurailtua ;).

   <3

   Poista
 7. Täällä pyöritellään samoja mietteitä! Tuntuu, että vaikka seuraajia tulisi 1000 lisää, niin keskiarvolta tykkäykset kuviin lisääntyy ehkä 50...Toisaalta kokoajan joku myös lopettaa seuraamasta, joten ehkä heidän joukossaan on näitä "tykkääjiä", jotka sitten vaihtuvat uusiin "ei tykkääviiin" seuraajiin. Tiedä häntä. Välillä sitä todella pysähtyy ihmettelemään, että miksi joku omasta mielestä aivan huippu kuva ei saakaan tykkäyksiä ja taas puolestaan joku sinne päin otettu kuva taas saa hurjasti enemmän. Ehkä myös liika yrittäminen on siinä taustalla?

  Itse tykkäilen instassa hyvinkin erilaisista kuvista. Vaaleista, tummista, sisustuksesta, asuista, arkielämästä...Vähän kaikesta :D Mutta kyllä sitä hyvin usein silti miettii, että voinko nyt julkaista tämän kuvan ja kuinka moni lopettaa seuraamasta, jos se ei olekaan "tyyliäni". Aika tyhmää loppujen lopuksi! :))) Mutta sun instatili on yks mun suosikeista ja muistan edelleen ensimmäisen kuvan, jonka sulta näin. Se oli se oksa olkkarin pöydän yläpuolella! Ja se ilon tunne, kun aloit seurata minua. Sinä, jolla oli seuraajia jo ainakin yli tuhat siinä vaihessa ja niin hienoja kuvia :))))

  Mutta joo, sama #instakriisi täälläkin meneillään! Kyllä me tästä selvitään! ;) <3

  http://instagram.com/hannankotona/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet niin ihana ja kiitos ajatusten vaihdosta :)). Mä mietin kans sitä liika yrittämistä ja osa voi olla tosiaan sitä!! Täytyy vaan keskittyä omiin intohimoihin ja ne tykkää jotka tykkää :).

   Kiitos kauniista sanoistani <3 Sä oot kans mun lemppari <3. Ja onneksi meillä on toisemme ja näistä voi höpistä ja kriiseillä yhdessä :)

   Poista
 8. Minä kyttään seuraajamääriä AIVAN liikaa ja murehdin, kun joku häipyy. Sitten mietin kaksi päivää miksi se meni (hölmöä). Itse en ehdi selata Instaa sitä mukaa kun kuvia tulee, näin siis vain murto-osan kuvista ja plärään feediä niin vaihdilla, etten edes pysähdy tykkäämään monesti! Kuvia on vain liikaa liian lyhyessä ajassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Yep, mul kans välilä poistuu lukija, mutta sille ei vaan voi mitään! Tottakai se harmittaa, mutta minkäs teet!

   Poista
 9. Itselläni on huomattavasti pienemmässä mittakaavassa, niin insta kuin blogi :) Mutta olen pohdiskellut samoja asioita, niin kuin varmaan kaikki. Ja itseäni ehkä hieman harmittaa se miten paljon nämä määrät ja poislähtijät ovat vaikuttaneet. Joten olen nyt yrittänyt tietoisesti olla ajattelematta moisia asioita ja kuvata kuvia joista itse pitää. Se riittänee. Kuvasi ovat kauniita ja tyylikkäitä, sinuna unohtaisin kriisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jokainen bloggaaja näitä miettii. Se on varma, mutta kunhan kyttäilylle ei anna liikaa vaikutusvaltaa!! Mä yritän kans olla välittämättä, mutta sit välillä kriisejä tulee ;)!

   Kiitos Sari <3

   Poista
 10. I know!! Ja vielä pahempaa on, kun seuraajat plus-sovelluksella näkee kun joku lakkaa seuraamasta ja ennen kaikkea kuka! :D No mutta, olen ajatellut että ne seuraa jotka haluavat ja ne tykkäävät kuvistani jotka haluavat enkä määritä onnistumistani somen perusteella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua! Mä olen kuuullut tosta, ahhaha! Juuri näin! Tykkäykset eivät määritä sinua tai onnistumistasi <3

   Poista
 11. Tuttu aihe, mietin ihan liikaa noita samoja asioita. Suunnilleen samassa suhteessa menee seuraajat/kommentit/tykkäykset minullakin. Blogini on kerännyt 4,5 vuoden aikana vaivaiset 300 lukijaa, kommentteja postauksiin tulee 2-10 aiheesta riippuen. Instassa olen ollut vuoden, seuraajia n. 500, tykkäyksiä per kuva tulee n. 20-70. Varsinkin Instan puolella seuraajamäärä vaihtelee päivittäin, yksi lähtee, toinen tulee, lukema kasvaa äärettömän hitaasti. Olen päättänyt olla harmistumasta asiasta liikaa, tykkää kuka tykkää ja lähteköön pois se joka ei tykkää. Tavoitteena ei ole kerätä tuhatpäistä seuraajajoukkoa enkä laita kuvia siinä toivossa että nyt saisin 200 seuraajaa lisää. Ei bloggaaminen/Instaaminen ole mikään kilpailu!
  Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän me kaikki ( nähtävästi ) mietitään :)).

   Ei tietenkään ole kilpailu tai jos on niin ehkä itsensä kanssa. Hah. Turha näitä on ottaa liian vakavasti ;).

   Poista
 12. Kääk, mä en taas mieti noin. Ajattelen instaa ihanana ja positiivisena kuvapankkina, jossa on mukava katsella ja tykkäillä muiden kuvia arjesta. En ole kait sitten tarpeeksi kunnianhimoinen sen suhteen, olen tietysti super onnellinen ja kiitollinen jokaisesta seuraajasta, mutta insta on minulle kuvakollaasi, johon palaan hakemaan ideoita omista kuvista ja muiden kuvista.
  Tähän asti seuraajamäärä on ollut kasvava, mutta se ei ole minun tavoite. Kaikista eniten olen onnellinen, jos joku saa inspiraatiota kuvistani.
  Ja toki seuraan tykkäysten määrää, mutta en pohdi jos joku saa huomattavasti vähemmän, että miksi. Tai että jos joku häipyy, että miksi. Näin vaan on, mitä sitä pohtimaan ;)

  En tiedä osasinko tarpeeksi hyvin selittää, en halua kuulostaa ylimieliseltä tai välinpitämättömältä, koska niitä kumpaakaan en ole. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))

   Olet aivan oikeasssa. Turha niitä on pohtia liikaa ;).

   Mun pääpointti oli, että mun kuvat saavat todella vähän tykkäyksiä seuraajamäärään verrattuna. 5000+ ihmistä ovat ilmeisesti inspiroituneet mun kuvista, koska ovat klikanneet itsensä seuraajiksi, mutta sitten vain minimaalinen määrä tykkää kuitenkin niistä inspiroivista kuvista. Niin pohdin vaan, että mistähän moinen johtuu :))

   Tajusin mitä tarkoitit etkö kuulostanut kummaltakaan :)

   Poista
 13. minä käyn istassa silloin tällöin ihan vain seuraamassa ja ihailemassa kuvia, en valitettavasti muista aina tykätä kaikista kuvista ja luulen että aika monelle muullekin käy samalla tavalla. Jos ei tule tykkäyksiä niin se ei tarkoita sitä ettei kuvistasi tykätä.Todellinen seuraajamäärä kertoo totuuden.PS.sinulla on tosi kivoja kuvia instassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmaan käy monelle :). Kiitos oikein paljon kauniista kommentistasi!!

   Poista
 14. Varmasti meistä jokainen seuraa tilastojaan ;) Minä kuulun niihin, että saatan jopa estää seuraajiani (apua)... Siis estän sellaisia, joiden näen vain kalastavan itse seuraajia... liittymällä seuraajaksi vain siksi, että tulen seuraamaan takaisin... Mietin usein, että estääkö muut myös seuraajia... ;) Itse en kuitenkaan liikaa jää yhden kuvan kohdalla miettimään, että tuleeko tykkäyksiä vai ei... usein se johtuu siitäkin, että kuinka paljon on seuraa juuri sillä hetkellä feediään, kun kuvan sinne tallennan... Itse en kauheasti jaksa käydä katsomassa yksilötasolla seurattavien fiidejä, vaan seuraan "etusivua". Joskus tulee huippumäärä tykkäyksiä ja joskus sitten vähemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin seuraa ;). Hih, mä en ole varmaan koskaan estänyt ketään, vaikkakin moni on varmaan ns. "haamu"seuraajia!

   Poista
 15. Mielenkiintoinen postaus. Tunnustan seuraavani myös tilastoja ja harmikseni olen myös tuon appin tilannut, millä näen kuka instaseuraaja lähtee. Se ei ole kyllä fiksua... Muuten en jaksa kauheasti asiasta murehtia, koska toivon, että mahdollisimman moni inspiroituu minun kuvista ja saan myös muiden kuvista paljon inspiraatiota itselleni. Aina sitä toivoo pystyvänsä parempaan, mutta toivon kuitenkin omalla tyylillä toteutetun instan tai blogin riittävän ja tuovan myös jatkossa kiinnostuneita ihmisiä niiden pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :).

   Muistankin, kun kerroit appista! Hui, mä en ehkä edes haluaisi tietää :).

   Poista
 16. Tykkään kuvista vaikka kuvat ei aina edes inspiroisi, tykkään kannustaa ja lisäksi en lähde seuraajista en sitten millään. Latasin itsekin unfollowers apin jolla saa aikaiseksi vain pahaa mieltä, esim.jos ihan oikea ystävä lakkaa seuraamasta ja tuumii etten näe poistumista, koska seuraajia kuitenkin on sen verran monta. Tosin ei likimainkaan niin monia kuin sinulla.

  MIetin yksittäisiä kuvia, en kuvakollaasia. On kaunista että kuvakollaasit ovat samannäköisiä, samaa sävyä jne ja harmonista. Mutta jos menen katsomaan uutta henkilöä ja kuvat hyvin samanlaisia niin kuvat eivät erotu toisistaan helposti.

  Koen kyllä että on some-etiketti ja aina kun ehdin selaan kuvia ja käyn kurkkimassa teidän tuttujen profiileja ja tykkäilen sitten useammista kuvista. Yleensä plärään illalla ja aamulla, joten päivävirtaa joskus ei ehdi tutkimaan ja mitään syytä että kuva olisi jotenkin huono ei ole.

  En seuraa itse tykkäyksiä, siis kuvan tykkäyksiä, mutta muutoin seuraajamääriä seuraan, ne kiinnostaa kovasti. Siksi myöskään en lopettaisi kenenkään seuraamista kevyin perustein, mielestäni se on hmmm.saako sanoa hieman epäkohteliasta. Mutta ehkä insta on enemmän sellainen että joku alkaa seuraamaan kahvikuppien takia ja jos ei tule kahvikuppikuvaa pariin päivään lopettaa seuraamisen, ei sitä tule ottaa henkilökohtaisesti. ;)

  Ihanaa viikonloppua ihanuus ja sulla on aivan huikea määrä seuraajia, jösses, kyllä sun kuvista tykätään aivan valtavasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkäilen kuvista kannustuksena ja sen takia, että tiedän sen tuntuvan niin kivalta :) Käyn myös itse tykkäilemässä iltaisin tai aamuisin, jos en ole ehitnyt päivän aikana tykätä kuvista!

   Juu, ei näitä kannata liian henkilökohtaisesti ottaa :).

   Kiitos <3

   Poista
 17. Kaikki seuraa ihan varmasti tilastoja ja minusta blogien kommentointi on jäänyt vähemmälle instan myötä saatikka että uusia tykkääjiä tulisi enää siihen tahtiin kuin ennen. Mä tykkään kaikenlaisista kuvista instassa, on kiva nähdä ihan arkistakin menoa, niitä hellyyttäviä ja höpsöjäkin hetkiä.

  Sulla on mahtavat seuraajamäärät ja upeet kuvat. Älä murehdi, mä ainakin seuraan ja tykkään, mutta kaikkia kuvia ei ehdi edes huomaamaan.

  Ihanaa iltaa, lähden nyt kaljalle ja mieheni keikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei kyllä hirveästi uusia lukijoita näy tai jos tulee niin yleensä arvontojen yhteydessä!

   Toivottavasti kalja oli hyvää ja keikka hyvä :)

   Poista
 18. Sulla on tosi iso määrä seuraajia. Just tänä aamuna ihastelin sitä sun sängystä otettua kuvaa, se oli niin kaunis ♡

  VastaaPoista
 19. Aika samoja ajatuksia nminulla kuin muillakin. Mietin sellaista vielä, että kun Instan käyttäjämäärät kasvaa, keskimääräinen seurattavien määrä kasvaa niin ehkä sitä kautta yksittäinen seuraaja tykkää vähem

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuokin voi olla hyvin mahdollista :))! Mene ja tiedä!

   Poista
 20. Tää on hyvä aihe! Olen kyllä pähkäillyt tätä itsekin, vaikka mulla niitä seuraajia on vasta vähän! Olen melko varma, että jos tekisin instatilistäni harkitumman ja julkaisisin siellä vain tietyntyylisiä kuvia, tykkääjiä varmaan olisi aika ajoin enemmän, kuka ties saisiko jopa enemmän niitä seuraajia :) Mutta olen päätynyt siihen, että laitan sinne kuvia fiiliksen mukaan ja viime aikoina on ollut se fiilis, että kuvia on tullut sinne todella vähän laitettua. Ehkäpä aktivoidun tämän inspiroimana :D Tiedä vaikka joskus otan tavoitteeksi sen seuraajamäärän kasvattamisen ja siihen pitää varmaan tehdä sisältömuutoksia. Kivaa illanjatkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Niinhän se täytyykin olla, että oman fiiliksen mukaan, muuten ei tuu hyvää jälkeä!

   <3

   Poista
 21. Vastasin myös MINÄ kysymyksiisi. ;) Se mitä minä seuraan, etsin ja tykkään erityisesti, on askartelu, korttiaskartelu, kosmetiikkaa(erityisesti meikit),koruja ja erilaiset ihanat värikuvat (siis simppeliä, mutta rohkeasti väriä erottuakseen muista), En osaa selittää sanoin tuota väriä, joten googletin esimerkkikuvia: https://www.google.com/search?q=colorful&rlz=1C1ASUM_enFI457FI474&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI38iluLCryAIVCgYsCh0Ndgoj#imgrc=76Pqm6j1O0qXhM%3A

  Lisäksi seuraan heitä jotka seuraavat minua ja kommentoin heitä, jotka kommentoivat minua. Herätetykkäyksiä tulee. Joidenkin kanssa some-ystävystyykin. Vaihtaa kuulumisia. Osallistun arvontoihin... En osaa tämän paremmin sanoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)). En ole onneksi ainoa.

   Joo, kyllähän se niin menee vähän, että jos sä rapsutat mun selkää ni mä rapsutan sun :))

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig