lauantaina, lokakuuta 24

miksi SOME koetaan huonona paikkana?


Hyvää huomenta!

On ihan pakko vielä palata aiheeseen sosiaalinen media. Kirjoitin jokin aika sitten omasta SOME käyttäytymisestäni ja siitä kuinka vietän siellä mielestäni liikaa aikaa. Tarkoitus on ollut rajoittaa mm. blogipostausten määrää. 

Päätökseni jälkeen luin Katrin postauksen aikavarkaista, jossa tuli hyviä pointteja esille ja aloin miettimään asiaa uudestaan. Miksi tätä SOMEa pidetään ns. huonompana kuin esimerkiksi lehtiä? Mikä ero siinä on, jos uppoudut joka ilta viltin alle pariksi tunniksi lehden kanssa tai teet saman koneen kanssa. Miksi 'koneen kanssa' -vaihtoehto on huonompi? Samaa inspiraatiotahan molemmista kanavista haetaan.


Tai mitä jos haluat saada vertaistukea johonkin tiettyyn asiaan ja sen tiimoilta järjestetään tapahtuma, mutta sinulla on ylitsepääsemättömän vaikeaa kohdata ihmisiä. Päätät hakea tukea netin kautta. Mikä ero oletko paikan päällä vai netissä, jossa tunnet olosi mukavemmaksi?

Tai mitä jos pidät koirista, muttet voi osallistua koiratapahtumiin vaikka lastenhoito-ongelmien takia, mutta osallistut keskusteluihin netin kautta. Miksi se on "netissä luuraamista"?


Ymmärrättekö mitä yritän ajaa takaa? Itselläni on monia harrastuksia blogin lisäksi; koris, juoksu, kahvakuula ja valmennus. Toki esim. urheilulla ja koneen ääressä vietetyllä ajalla on vissi ero, mutta noin muuten. Harrastushan tämä blogikin on ja miksi minun pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa siitä? Tai no eihän pidä, mutta joskus tunnen. Enhän soimaa itseäni siitä, että käyn urheilemassa tai luen lehtiä. Miksi sosiaalisesta mediasta on tehty mörkö? Vai onko?

Mitä sinä olet mieltä asiasta tältä kantilta?

//Some thoughts about social media...again.SHARE:

20 kommenttia

 1. Hyviä pointteja ja mielenkiintoinen näkökulma someen. Myönnän itsekin tuntevani syyllisyyttä someen käytetystä ajasta, mutta ehkä siihen ei kuitenkaan ole aina syytä.

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Ei saa tuntea syyllisyyttä asiasta jota rakastaa, mutta kunhan tekee sitä kohtuudella :)

   <3

   Poista
 2. Some on hyvä niin kauan, kuin siitä ei tule addiktio, sama pätee kaikkiin muihinkin asioihin. Silloin kun some vie ihmistä, eikä ihminen somea. ;) Valitettavasti näin käy ajoittain..

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Olen samoilla linjoilla, sosiaalinen media mahdollistaa paljon asioita ja kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa. Se antaa väylän mm. Harrastuksille , tiedon saannille jne. Ja niille arkipäivän tapahtumille kuten lehden lukemiselle..

  tiian kanssa samaa mieltä siitä että niin kauan kun ihminen vie somea eikä some ihmistä niin kaikki on hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Näinhän se menee! Paljon hyvääkin tässä somessa on :)

   Poista
 4. Tästä nousi hyviä pointteja. Myös sellaisia joita ei olekaan tullut ajatelleeksi. Kolikossa on kaksi puolta aina, niin myös tässä. Mutta, itse kun tekee omien tunteiden mukaan niin tasapaino pysyy :)

  Iloista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, musta tää oli hyvä näkökulma :)). Juuri näin ja jos ei tunne huonoa omaatuntoa niin kaikki hyvin ;)!

   Poista
 5. TiiaK kirjoittikin hyvin, liian usein itsekin tuntee huonoa omaatuntoa "netissä notkumisesta". Hyviä ajatuksia ja pohdintaa!
  Itse tykkään lukea lehtiä (myös tilannut naistenlehden) ja koen, että tämä tyyli sopii itselle hyvin.

  VastaaPoista
 6. Some on huono silloin, kun ihmiset jäävät taka-alalle ja ihmissuhteet kaiken sen näppäilyn taakse. Jos somea ei saa pidettyä pois edes ruokapöydästä ja sängystä, saati sitten vessasta, niin kyseessä taitaa olla addiktio :D Some on myös aika rasittava keskeyttäjä... kilahdus koukuttaa heti katsomaan mitä tuli, keneltä ja mihin mediaan, vaikka sitten kesken ruuanlaiton tai kahvilakeskustelun, ja saa ainakin minun ajatukset poukkoilemaan levottomasti. :D Mutta onhan siinä somessa tosi paljon hyvääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niiiin oikeassa ja mun on pakko myöntää, että välillä on ollut vessassakin mukana! Hahah! Sulta tuli kyllä hyviä pointteja! Kiitos Miina :)

   Poista
 7. Hyvä kirjoitus, joka tuo minusta hyvin esille sen, ettei some ole pahasta, vaan se, miten sitä käytämme, miten siellä käyttäydymme tai miten se vaikuttaa käyttäytymiseemme. Itselle sopiva balanssi on löydettävä asiassa kuin asiassa ja mikä tahansa hallitsee liikaa, muuttuu nopeasti ankeuttajaksi, ei ole hyvästä. Kiitos hyvästä pohdinnasta ♥ Aurinkoa viikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Juuri näin! Balanssi täytyy olla ja siitä kaikki lähtee :)!

   Poista
 8. Nauroin niin posket kipeänä Siskonpedin ekassa jaksossa ollutta sketsiä kuinka ennen kaikki oli paremmin. Miksi tultiin alas puusta... Ja nykyään kaikki vaan tuijottaa tätä tulta...

  Kohtuus on tietysti hyvä ihan kaikessa, mutta en kestä ihmisjoukkoa, joka haluaa vastustaa kaikkea nykyaikaa. Aina alkaa se sama virsi kuinka ennen oli... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja tämä on vaan nykypäivää ja siihen on totuttava!! :))

   Poista
 9. Minähän joka vuosi ekopaastojen aikaan rajoitan netin käyttöäni - mutta myös telkkarin katselua!
  Kyse on minulla ollut tietoisesta kurinpalautuksesta - minulla kun on ollut välillä taipumus roikkua netissä ihan liikaakin - ja sen kyllä tietää, milloin liika on liikaa;)
  Viimeisen paastoni jälkeen päätin, että jatkan vielä jonkinlaista aikarajan pitämistä netin käytössä - huomasin, että ehdin nauttia elämästä tuolla netin ulkopuolella ihan eri lailla. Välillä pysyn aikarajoissani - ja välillä en;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Varmaan silloin kun se omatunto alkaa huutelemaan niin silloin on aika tehdä jotain, koska eihän se ihan turhasta esiiin tupsahda :))

   Kiitos kivasta kommentista!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig