lauantaina, lokakuuta 10

minä ja SOME


Olen usein miettinyt minua ja SOMEa. Fakta on, että siellä tulee vietettyä vähän liikaa aikaa ja uskon sen nykyään olevan enemmän tai vähemmän 'kaikkien' ongelma. On blogia, instaa, facebookkii, snäppii ja sitten tietenkin päivän lehdet sekä muut mielenkiintoiset sivut.


Itse vietän eniten aikaa blogimaailmassa. Luen paljon muiden blogeja ja mielestäni on ihanaa jättää puumerkki käynnistäni. Sitten on tietenkin oman blogin kirjoittaminen, kuvien ottaminen, editointi ja kehittäminen. Mielessä on paljon aiheita ja asioita, joita haluaisin blogini kanssa tehdä, mutta aika ei vain riitä kaikkeen.Niin kuin jokainen bloggaaja tietää yhden postauksen tekemiseen voi hyvin mennä parikin tuntia, joka on aika pitkä pätkä päivän tunneista. Olen tämän vuoden aikana blogannut melkein joka päivä enkä edes halua laskea siihen käytettyjä tunteja. Siihen päälle vielä arki ja harrastukset. En oikeasti ymmärrä mistä revin kaiken ajan, mutta ainahan sitä löytää aikaa asialle jota rakastaa. Ainoat hetket, jolloin voin keskittyä blogiin on iltaisin minin mentyä nukkumaan ja yleensä illat venyvätkin vähän turhan pitkiksi.Olen tullut siihen tulokseen tässä viime päivien aikana, että minun on pakko vähän höllätä tahtia. Muistatteko, kun kirjoitin syyskuun alussa loppuvuoden tavoitteista? Arvatkaa olenko avannut yhtäkään kirjaa sen jälkeen? No, en ole. Aika ei vain riitä kaikkeen. Nyt ajattelin, että alan päivittämään blogia 4-5 kertaa viikossa. Siinä saa pari vapaailtaa SOME:sta ja voi esimerkiksi ottaa sen kirjan käteen. Mielestäni se on sopiva määrä ja niin kuin #instakriisin aikaan totesin, että ei se määrä vaan laatu. Tämän myötä pystyn myös keskittymään paremmin postauksiin eikä aina tarvitse tehdä niitä tuli pepun alla.


Olen tosi iloinen tästä päätöksestä ja uskon, että se tulee tuntumaan tosi hyvältä. Ja voihan olla, että joinain viikkoina postauksia tulee enemmän, mutta menen fiiliksen mukaan.

Miten te muut? Tuntuuko välillä, että elämä on yhtä SOMEilua?

//Me and SocialMedia.

SHARE:

40 kommenttia

 1. Olet oikeassa! Minä olen aina ottanut aika löysin rantein siinä mielessä, että olen hyväksynyt alusta asti etten vaan mitenkään ehdi kirjoittaa joka päivä enkä aina edes joka toinen, vaikka kovasti haluaisin - on ideoita ja kuvia.. Ja sitten kun en halua ainakaan blogia tehdä lasten hereillä ollessa, niin aina venyy. Koko sometusta olen alkanut vähentää lasten aikana, koska huomasin että siitä tulee helposti aikavaras. Ajattelin että parempi olla läsnä silloin kun on, ja päivittää instaa/tai kommentoida blogeja silloin kun on pieni oma hetki. Niin kuin nyt istun puulieden vieressä aukahvilla kun lapset on nauliintuneita aamuohjelmiin.. :) se on kyllä sikäli harmillista että rakastan niin paljon katsella ihania kuvia!! Ehkä olen vähän koukussa instaan.. Ja sitten kun olen koukussa kuvaukseenkin niin mähän saisin näihin asioihin käytettyä kaiken aikani ja huomioni.. Saan niin paljon iloa kuvien otosta, instaan latailusta ja toisten kuvien tykkäämisestä, et joudun tietoisesti välttelemään näitä asioita jos en halua että niihin kuluu aikaa niin paljon!:) Mutta hei höllääminen on erittäin tervetullutta! Täytyy sanoa että sitten kun tottuu iltaisin olemaan koneella, niin eilen illalla ihan päätin etten ota läppäriä sohvalle. S eoli outoa! Makasin vaan viltin alla ja katsottiin telkkaria! En mä normaalisti pysty tekemään vaan yhtä asiaa - yleensä on sekä läppäri että puhelin sylissä samalla!:) jos vaikka nettisivu latautuu liian hitaasti niin voi samalla tsekata instan!:):):) voi ei kuulostaa rankalta koukulta!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaahan tämä vie oli postaustahti mikä tahansa! Näin se vaan on! Ja kyllä some vie niin paljon aikaa ja voi jopa viedä kaiken ajan, jos sen antaa viedä!! Ja hei et ole ainoa, joka on aina tvtä katsellessa läppäri sylissä ja puhelin kourassa. Miten voikin olla niin vaikeeta tehdä yhtä asiaa kerrallaan? EH.

   Poista
 2. Asiaa kirjoitit <3 hyvä postaus <3

  Itsekin huomaan että paljon menee päivittäin aikaa ja olen samalla viivalla kanssasi että haluan aina jättää puumerkkiä käynnistäni. Pidän toisaalta elämäntapana bloggailua enkä ehkä harrastuksena. Päivittäistä kun on seurata ja kommentoida muiden postauksia vaikka omaa postausta ei tulisi :)

  Hyvän aiheen nostit :)

  Lauantain iloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Ja tottakai lukemiseen ja kommentoimiseen menee ihan hirmusti aikaa :)). Siinä olet kyllä oikeassa, tämä on ihan nykyään normaalia elämää :)).

   <3

   Poista
 3. <3 kuulostaa niin hyvältä ja jossain kohti on itsekin höllättävä. Eilen tuli pakkohölläys kun sumpit kaatui läppärin näppikselle ja poks! Illalla uuden läppärin kanssa en vaan enää jaksanut. Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, harmillista, että vanha kone meni siinä. Onneksi sait uuden! Kyllä se niin vaan on, että pakko vain höllätä :)

   Poista
 4. Kuulostaa järkevältä. Elämä on kuitenkin siinä "livenä" eikä somessa.
  Minulla menee bloggaaminen vähän kausittain. Tällä hetkellä tykkään kirjoittaa päivittäin mutta välillä tulee some-ähky ja silloin tekstiä ei synny samassa tahdissa. Itseään ja voimiaan on hyvä kuunnella niin mielenkiintokin tähän hommaan säilyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on :)) Miks mul ei tuu some -ähkyy? hahah!

   Poista
 5. Täysin samaa mieltä kanssasi! Itse tein päätöksen bloggailla juurikin 4-5krt viikossa, että jää aikaa muuhunkin. Välillä ahdistaa, kun muilla ilmestyy uutta joka päivä ja itsellä on viikkoja, jolloin omia postauksia ilmestyy vain kolme. Tilanteen mukaan, mutta koitan olla enää ottamatta paineita ja varsinkin olla vertaamatta blogiani muiden blogeihin. Pääasia, että homma toimii itselle parhaalla tavalla, sillä rakkaasta harrastuksestahan tässä kuitenkin on kyse. :)

  Tsemppiä ja ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, tuo 4-5krt kuulostaa tosi hyvältä!! Tunnistan myös tuon ahdistuksen! Pitää vaan yrittää keskittyä siihen omaan juttuun ;)).

   <3

   Poista
 6. Hyvin kirjoitit <3

  Ihan samoja ajatuksia itselläni. Olen yrittänyt hidastaa tahtiani mutta sitten taas jossain vaihessa huomaan tekeväni postauksia joka päivä. Opiskeluni takia istun koneella päivittäin ihan liikaa mutta toisaalta tämä bloggaaminen on kiva harrastus.

  Kivaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :).

   Yep, niin sitä vaan tulee jotain mietittyä ja tehtyä blogiiini :)). Toisaalta miksi "kieltää" itseltään jotain mitä rakastaa? Mutta samaan aikaan pitää sitä muutakin elämässä olla ja se on vaan fakta!!

   Kiitos.

   Poista
 7. Hyvä päätös, onhan sitä ihmisillä muutakin elämää kuin blogi (vaikka sitä kuinka rakastaisi)! Itse olen alusta asti blogannut 2-4krt viikossa, juurikin siitä syystä, että minulla on toisena rakkaana harrastuksena kuntosali, johon panostan sen kolme kertaa viikossa. Lisäksi vuorotyö vie päivätyötä enemmän energiaa, joten kaikkeen ei vain ehdi, kun joskus täytyy nukkuakin (ja tehdä niitä kotitöitä ja omakotitalon pihatöitä) :) Nyt tosin mielenkiinnolla odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, minulla kun ei enää ole kuin kahdeksan työvuoroa tässä vuorotyössä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri :). Ihanaa, että on jokin toinenkin harrastus! Mullakin on nyt uutena harrastuksena kahvakuula ja sit tietty koris :).

   Ihanaa kuulla, että päset pois vuorotyöstä! Se on vissiin tosi raskasta!

   Poista
 8. Hyvä päätös :) Muistan ajan kun väkisin tein joka päivä postauksia, kunnes päätin että kävijämäärän uhallakin päätin ottaa rennosti. Mikä helpotus olikaan, kun ei ollut enää pakottava tarve koko ajan postailla. Nyt teen postauksia kun tuntuu siltä.
  Kivaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, väkisin en onneksi ole itse joutunut koskaan tekemään. Haluan tehdä, mutta huomaan kaiken ajan menevän blogiin!

   Ihanaa, että olet löytänyt oman rytmin!

   Poista
 9. Omat postailut ovat töiden ja opiskelun myötä vähentyneet melko paljon, mutta näin se vaan menee :)
  Todella ihania kuvia! Mukavaa viikonloppua sinulle ja minille <3

  VastaaPoista
 10. Hyvä kirjoitus :) Tähän some maailmaan saa kyllä ajan vierähtään ja itekki huomaa monesti ko kirjoittaa blogia ja lueskelee muitten postauksia ja kattelee insta kuvia, niin vierähtää äkkiä monta tuntia.Itekki on ottanut sen asenteen, että kirjoittaa aina ko siltä tuntuu eli fiiliksen pohjalta. Aluksi innoissaan kirjoittelei päivittäin ja uskon, että pieni taukokin tekee välillä hyvää itelle :) some maailmasta. Ihanaa viikonloppua sinne. Täällä aurinko paistaa ja jos sais nuo pihakalusteet vihdoin ja viimein sisälle vietyä talvitiloille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos .

   Näinhän se on, että huomaamatta saattaa mennä montamonta tuntia nokka kiinni ruudussa! Uskomatonta. Ehkä tämä tästä :)

   Poista
 11. Kyllä kuulostaa niin tutulta :) Viime keväänä kirjoittelin blogia suunilleen joka päivä, mutta sitten elämäntaparemontin myötä päätin puolittaa sen määrän ja nyt olenkin bloggaillut suunnilleen joka toinen päivä. Tämä oli ehdottomasti hyvä ratkaisu ja tähän tahtiin olenkin ollut tyytyväinen. Hyviä pohdintoja sinulla! Toivottavasti teillä on oikein leppoisa ja ihana viikonloppu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Joka toinen päivä kuulostaa tosi hyvältä!! Pitää nyt yrittää itsekin :).

   Kiitos <3

   Poista
 12. Kuulostaa tutulta… :)

  Se on ihan uskomatonta, että kun jää läppärin äärelle, kuinka monta tuntia saattaa vierähtää ihan tuosta noin vaan!! Minä olen vähän höllännyt postaustahtia keväästä lähtien. Luulen, että lukijatkin tykkäävät, että ei tule liian tiheään tahtiin postauksia, muuten saatttaa tulla ähky. En tiedä, mutta minulla on ainakin parempi olla, kun ei ihan joka päivä postaa.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Miten se aika meneekin niin nopeasti!!! Mä kans uskon tohon, että jengille voi tulla ähky, jos liikaa postaa!!

   Kiitos.

   Poista
 13. Samoja ajatuksia täälläkin ja lisäksi se parisuhde, josta täytyisi myös yrittää pitää huolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! En voi ymmärtää miten ehdit kaiken :)

   Poista
 14. Kovin tuttua! Mä päätin jättää snäppäilyn muille ja blogiakaan ei tule kirjoitettua joka päivä. Postaukset vie aikaa, välillä niin paljon, että tulee mietittyä, mitä järkeä tässä on. Mutta kun ei ota liian tiiviistä postaustahdista paineita, sujuu se kuitenkin hyvin! Aika ei riitä kaikkeen, mitä haluaisi, joten valitettavan usein se näkyy siinä, ettei ehdi lukemaan muiden ihania blogeja, saati sitten kommentoimaan. Harmillista kyllä, mutta toisinaan on hyvä ottaa sellaisia blogipäiviä, että keskittyykin oman blogin sijaan kommentoimaan lukemiaan kivoja blogeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis mäkin olin aluksi niin vastaan snäppiä, mutta se on kyllä aika hauska ja just niin 'aito'. En ole yhtäkään siloteltua kuvaa siellä nähnyt vaan kaikki on just niinku ne on :).

   Mulle on aina ollut tärkeää lukea muiden blogit ja kuulumiset! Kaikkia blogeja en ehdi lukea ja varmasti olisi ihania uusia luettavana, jos ehtisi etsiä. Siihen vain ei ole aikaa! Kaikki tekee just sen mitä ehtii <3

   Poista
 15. Oikein hyvä päätös! Ja muista sitten lukea <3 Ihanaa iltaa <3 <3

  VastaaPoista
 16. Sitähän se on. Sutjakkaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 17. Mä en ymmärrä miten tällä bloggailulle olis aikaa jos combossa olis vielä lapsia! Hatunnosto sulle ja muille superäideille.
  4-5 kerran päivitystahti viikossa on just hyvä, mä oon hitaasti mutta varmasti siirtymässä samaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Niin. Kummasti moni vain ehtii ja kiitos!

   Poista
 18. Hyvä aihe! Itse en ole oikein koskaan päässyt aallonharjalle someilussa, olen huono instailija eikä naamakirjaankaan päivity mitään "extraa". Snäppäilyyn en edes yritä lähteä mukaan. x) En oikein tiedä, mistä someiluajan oikein ottaisi.. Jos kulkisin työmatkat julkisilla liikennevälineillä, niin silloin ehkä olisi aikaa esim. instailla paremmin. Nykyisin koetan pitää bloggailussa jonkinlaista säännöllistä tahtia yllä, mutta muissa kanavissa annan itselleni armoa. :D Minulla on ehkä aina ollut teknisten välineiden ja sovellusten kanssa sellainen olo, että menetän jotain tärkeää "oikeasta" elämästä, jos kulutan liikaa aikaa somessa/netissä/tms. Viime aikoina en ole kunnolla ehtinyt kommentoimaan muiden blogeja, siinä yritän parantaa tapani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Yep, mä oon kyllä ollut joka maailman kanavassa;)). Aika on tosiaan rajallista ja minäkin suurimman osan illoistani istun koneen ääressä. Päivällä ruokkiksella tulee selailtua instat ja muiden blogeja! Jostan sitä aikaa sit aina kummasti löytää ;). Muiden blogeissa haluan aina käydä ja yleensä vielä jättää merkin <3

   Poista
 19. Some vei "ihan hitokseen" aikaa aiemmin, tuntui ettei muuta ehtinytkään. Siksi bloggailu on nyt jäänyt tosi vähälle ja olen huomannut miten päivään on tullut lisää tunteja. Ehtii nukkua, urheilla, tavata ystäviä, kutoa jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Kyllähän siinä ehtii tehdä vaikka ja mitä, jos ei olisi tätä harrastusta :)

   Poista
 20. On se yhtä somea, vaikka ei joka päivä postaakaan. Pitäis tulla joku laki, että kukaan ei saa postata enempää kuin 4 kertaa viikossa, kun ei ehdi edes lukemaan enää ajallaan (ollenkaan) lempiblogejaan. Uusiin ei uskalla edes tutustua enää, kun ei halua taskilistan pidentyvän enää yhtään. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, tajuun mitä tarkoitat! Mutta toisaalta luin just hyvän pointin Katrilta ( Tohkeissaan ), että mikä ero lehtiin? Jos sä uppoudut lehtien maailmaan kahdeksi tunniksi tai vaikka esim blogimaailmaan. Kummastakin haetaan inspistä, mutta miksi SOMEa pidetään niin pahana?

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig