sunnuntaina, lokakuuta 4

uusi musta seinä


Suurin osa teistä arvasinkin, että maalasin keittiöön mustan seinän. Halusin ehdottomasti, että väri on mattamusta ja onnekseni sain asiantuntevaa apua Tikkurilalta. Minua suositeltiin käyttämään koulutaulumaalia, koska sen pinta on karhea ja tekee siitä hyvin vähän peilaavan. Kyseisen maalin saa tehdasvalmiina, joka tarkoittaa sitä, että se on todellatodella musta.  Itse olin valitsemassa Tussi/Keskiyö -värin, joka on mustin sävytetty maali, mutta se on kuulemma lähempänä tumman harmaata kuin mustaa. Jälleen kerran tuli todistettua, että aina kannattaa kysyä, jos ei ole ihan varma.


Keittiön musta seinä.


Ilokseni sain Tikkurilalta purkin maalia ja pääsin heilumaan maalisudin kanssa. Kaikki ei tietenkään mennyt kuin Strömsössä, joka näyttää nykyään olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Olen elämässäni maalannut kaksi seinää, toisen edellisessä kodissamme sekä nykyisen kodin makuutilan betoniseinän. Muistan ikuisesti, kun maalasin ensimmäistä kertaa ja siitä ei oikeasti tullut yhtään mitään. Loppuen lopuksi jouduin palkkaamaan ammattilaisen apuun.Keittiön musta seinä.Tarina jatkuu. Aloin maalaamaan keittiönseinää maanantaina ja se oli valmis perjantaina. Purkissa sanottiin, että kerroksia ei tarvita kuin yksi tai kaksi. Sen jälkeen, kun olin maalannut neljä kerrosta ja maali alkoi loppumaan tajusin tarvitsevani apua. Jälki oli kamala, epätasainen eikä sitä voinut kertakaikkiaan katsoa päivän valossa. Ei auttanut muu kuin lähteä takaisin rautakauppaan hakemaan uusi purkki. Sain myyjältä Tikkurilan maalilinjan numeron, jonne soitin samantien ja sain uskomattoman hyvää asiakaspalvelua. Voitte uskoa, että tässä vaiheessa olin todella turhautunut ja onnekseni linjan toisessa päässä oleva nainen tajusi sen ja ymmärsi tuskani. Hän selitti juurta jaksain miten saan korjattua tilanteen.Keittiön musta seinä.Tulen kertomaan teille nyt asioita, joista voisi saada sen kuvan, että olen aivan urpå. Hah. Mutta mistä näitä voi tietää, jos ei ole koskaan opetettu tai opetellut. En tiennyt, että maali pitää ohentaa. En tiennyt, että telan kanssa kannattaa käyttää pidempää vartta. En tiennyt, että maalia tulee käyttää ihan runsaasti. En tiennyt, että ensin maalataan noin 40 cm osa ylhäältä alas ja sen jälkeen tasoitetaan. Minä olen aina maalannut seinän vaakatasossa eikä ihme, että jälki on ollut epätasaista.Keittiön musta seinä.


Tässä minun vinkkini, jotka olen nyt oppinut kantapään kautta.


Mitä tulee ottaa huomioon seinää maalattaessa:

- pese seinä

- suojaa ympäristö

- ohenna vesiohenteinen maali 

- hanki pitkä varsi telaan

- aloita maalaaminen ylhäältä seinän oikeasta reunasta 

- käytä maalia riittävästi

- levitä maali edestakaisilla vedoilla, noin 40 sentin kaista

- tasoita maalipinta yhtenäisin pystysuuntaisin vedoin alhaalta ylös

- sen jälkeen maalaa seuraava 40 sentin kaista, jne

- älä ikinä korjaa tasoitettua seinääKeittiön musta seinä.


Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja se on juuri niin ihana kuin olin kuvitellutkin. Tumma seinä tuo kummasti ryhtiä keittiöön. Mini ja siskoni olivat aivan innoissaan, kun luulivat saavansa piirtää liiduilla seinään. Jouduin tuottamaan heille pettymyksen ja kertomaan, ettei näin tule tapahtumaan. Haluan seinän pysyvän siistinä ja tahrattomana.  Sorry guys.

Kiitos Tikkurila, maalilinjan lady ja työohjevideot.


Keittiön musta seinä.


Mitäs mieltä olet meidän uudesta mustasta seinästä?

psst. käytin maalia myös yhteen toiseen tarkoitukseen, mutta siitä lisää myöhemmin.

// Our new black wall.


SHARE:

72 kommenttia

 1. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Todella vaikuttava lopputulos :)

  VastaaPoista
 2. Todellakin seinä tuo ryhtiä :) :) hieno lopputulos kaiken jälkeen :) työ todella kannatti :)
  Laitoot todella hyviä vinkkejä tähän, varmasti apua monelle :)

  Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tuo tosi paljon ryhtiä! Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.

   Kiitos paljon <3

   Poista
 3. Aivan ihana!!! Ja sopii ihan perfect!!!! <3 Täytyy kyl myöntää et itselle myös tuli heti liidut mieleen! Voi vaan kuvitella miten Minille <3 Mä maalaisin meille heti mustan seinän jos keksisin mihin se sopis, tässä näkee mun sisustussilmän taas. :D Ja ihanan selkeät maalaus ohjeet, nimim. kaikki oppi otettiin muutto maalauksissa, ja toi ohennus, ei sitä voi tietää!!! (edes näköjään oma raksamies!! :D:D joka nyt puolustelisi ettei helmiäismaali ole tuttua... ;D) Ihanaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas <3. Mä olen niin tyytyväinen. Voin kuvitella, että säkin olisit tuolla taitelemassa ;)

   Oli kyllä huomattavasti helpompi maalata, kun oli ohentanut maalin! Toimi ainakin mulla!!

   Poista
 4. Onpa vain ihana tehosteseinä, varmasti arvasitkin, että tykkään! :D Ja ihan totta, jos ei ole tietoa ja juurikaan kokemusta asiasta, niin maalaaminenkin voi olla yllättävän vaikeaa - tai sen toivotun lopputuloksen aikaansaaminen. :)

  Kivaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, mä tiedän, että sä tykkäät :)) Aivan ihana siitä tuli! Varsinkin tummat maalit ovat tosi vaikeita saada tasaiseksi.

   <3

   Poista
 5. Upea tuli! <3
  Empä oo mäkään kyllä ikinä ohennellu maaleja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pajlon! :)

   Joo, emmäkään eikä kai aina tarvitsekaan, mutta levittäyty huomattavasti helpommin :)

   Poista
 6. Musta seinä on ihana! Täällä on myös ollut ongelmia saada musta seinä tasaisen mustaksi. Ensimmäisen seinän sain mutta kun tytön huonetta aloin maalaamaan en saanut sitä millään tasaiseksi eikä rautakaupassa osattu edes auttaa. Löin sitten mustan päälle tikkurilan helmiäislasyyrilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se onnistui loppuen lopuksi tosi hyvin :) Uskoisin, että tummat maalit ovat vaikeampi saada taisaiseksi ja ne virheet näkyvätkin helpommin!!

   Poista
 7. musta seinä on pop ja rock! Kuten varmaan arvaatkin - tykkään! :)

  VastaaPoista
 8. Vastoinkäymisten kautta voittoon <3 Ja näinhän se on, että jos ei ole ennen tehnyt, ei sitä voi olla seppä syntyessään. Upean lopputuloksen sait kuitenkin aikaiseksi, hyvä sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee! Virheistä oppii! Kiitos paljon <3

   Poista
 9. Tuli kyllä hieno tuosta seinästä, hyvä sinä! :) Onneksi Tikkurilalla on tuo maalilinja, josta voi tarvittaessa pyytää apua. Itse olisin luultavasti lyönyt hanskat tiskiin jo ennen kuin olisin sinne soittanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Mä olen niin onnellinen, että onnistui! Ja maalilinja oli niin suuri apua ja ilman sitä en olisi kyllä pärjännyt!! Ai olisit? Ei saa ikinä luovuttaa ;)) <3

   Poista
 10. TYKKÄÄN! <3 Minäkin olen täällä maalaillut vähän liitutaulumaalilla - se todellakin antaa täydellisen mattapinnan, mutta ei ole tököttinä kaikista helpoimmasta päästä. Itsekin sipsuttin viimeisimpään projektiin neljä kerrosta - ensin telalla ja sitten lopuksi vain pensselillä. Meinasi olla juuri tuota samaa ongelmaa, että pinta ei näyttänyt siltä miltä piti. Itse ratkaisin ongelman sipsuttelemalla viimeisen kerroksen siveltimellä, sillä tavalla hipsutellen ja maalausjälkeä ohentaen. x) Hienosti olet sinä loppujen lopuksi onnistunut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin :))! Jep, onneksi sain tämänkin tietooni, että liitutaulumaali oli mattapintaisin :).

   Huojentavaa kuulla, etten ollut ainoa kenellä ongelmia! Ei ollut todellakaan helpoin projekti :)). Hyvän vinkin annoit tulevaisuutta varten. Kiitos paljon <3

   Poista
 11. Onpa upea, kyllä varmasti kannatti tuo vaivannäkö vaikka kaikki ei aluksi mennytkään nappiin! Kaunis <3

  VastaaPoista
 12. Wow hieno!!! Hyvä sinä. :)

  VastaaPoista
 13. Hyvältä näyttää <3 Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 14. Hieno! Harjoittelemalla hyvä tulee, kukaanhan ei ole seppä syntyessään. :)

  VastaaPoista
 15. Just hyvä! Tuo ryhtiä keittiöön!

  VastaaPoista
 16. Upea tuli! Mä maalasin tässä jokunen aika sitten toimistoni käytävän seinän mustaksi. Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä... mun suurin ongelma on kärsimättömyys ja välillä turhan mutkat suoriksi -luonne. Seinä on nyt sen verran täynnä tauluja, ettei penet mokat näy. Tosin se oli aika terapeuttista puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon :)Hahah! Mä nauran täällä-- tauluja mokakohdissa! Ihana sinä! Keinot aina keksitään ;). Mun täytyy paljastaa, että meillekin on tulossa yksi taulu tuohon, hih!

   Poista
 17. Ihana dramaattinen musta seinä! Wow!

  Musta väri vaatii alustalta aika paljon eli kannattaa nähdä vaivaa pohjan kolojen ja epätasaisuuksien tasoittamiseen. Ja varsinkin keittiössä seinä kannattaa pestä esim. maalipesulla, jotta seinään kertynyt rasvainen pöly varmasti lähtee ja maalikin tarttuu paremmin. Paikattujen kolojen kevyt hionta + nihkeällä hiontapöly veks ja sitten vaan maalipurkkia aukaisemaan ;D Vesiohenteiset maalit tuoksuvatkin niin ihanalta!

  Maalaamiseen liittyviä työvaiheita ei kannata säikähtää, sillä loppujen lopuksi tärkeintä on ROHKEUS ALOITTAA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon niin lovena tohon.

   Kiitos paljon hyvistä vinkeistä, joita laitoin kommenttiiisi. Jep, en onneksi säikähtänyt enkä luovuttanut, mutta sen voin kertoa, että turhauduin ;) Onneksi aina saa apua, kunhan vaan avaa suunsa.

   Poista
 18. Ihana seinä! :) En kyllä ole koskaan ohentanut maalia vaikka monta seinää olen maalannut ja ihan hyvä tullut :-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :). En mäkään ole ennen ohentanut, mutta oli huomattavasti helpompi levittää, kun oli ohuempi!!

   Poista
 19. Ihana tuli:) Sopii niin hyvin!
  Ihanaa Sunnuntaita!
  Kati - Call It Home

  VastaaPoista
 20. Näyttää todella hyvältä! Onneksi sait hyvää palvelua :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä asiakaspalvelu on nykypäivänä niin tärkeää !!

   Poista
 21. Kaunis tuli! Minäkään en ole koskaan maalannut yhtään seinää, joten uskon että vähintään samanlaista urpåilua olisi edessä jos nyt yrittäisin. Kukkapurkitkin onnistun maalaamaan niin että valumia ja kupruja vain ilmestyy jostain. Mutta virheistä oppii ja sinun lopputuloksesi on tosi hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo, mistä noista voi tietää. Hahah! Ihana oot! Harjoittelu tekee mestarin!

   Poista
 22. Ihana. Mä haluan tarttua maalipensseliin.

  VastaaPoista
 23. Ihana sinä, sait kyllä hymyn huulille touhuillasi :)
  Lopputulos on upea ja mahtavaa, että uskalsit ruveta maalaushommiin! Tekemällähän nämä jutut oppii :D

  VastaaPoista
 24. Hieno lopputulos :)
  Tikkurilan maalilinja on ihan huippu juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Maalilinjasta oli todella paljon hyötyä !

   Poista
 25. Vaikeuksien kautta voittoon ja lopussa se kiitos aina seisoo :) Lopputulos on hieno ja keittiö näyttää just nyt ihan täydelliseltä kokonaisuudelta ! Tykkään!!!
  Raksa aikoina Tikkurilan maalilinja oli suuri apu täälläkin, ja se palvelu jota sieltä sai oli ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri :). Kiitos paljon! Musta toi musta seinä on piste i:n päälle :)

   Poista
 26. Onpas vain hieno uusi seinä, lopputulos on kyllä mitä mahtavin. Virheiden myötä sitä oppii, eikä mullakaan olisi tullut mieleen ohentaa maalia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen tosi iloinen lopputuloksesta!

   Poista
 27. Aivan mahtava ja antaa kyllä särmää valkoista vasten. Musta voi olla niin niin magee, kun sen juuri noin kivasti osaa laittaa. Porvoon vanhassa kaupungissa on koru/vaateliike, jossa kaikki huonekalut mustaa ja tunnelma myös, mutta onkin sellainen vanhanajan romanttinen ja näyttää vaan aivan mielettömän hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sopii niin hyvin meidän valkoiseen keittiöön :).

   Wau, kuulostaa upealta tuo liike!

   Poista
 28. Hieno lopputulos! Ja tekemällä sitä tosiaan oppii <3

  VastaaPoista
 29. Hienosti selvisit maalaushaasteesta ja upeahan siitä tuli! :)

  VastaaPoista
 30. Upea seinä. Sopii teille niin hyvin!

  VastaaPoista
 31. Tykkään tykkään tykkään :D Tuli todella hieno!!!! <3

  VastaaPoista
 32. Upea lopputulos! Antaa niin ryhtiä keittiöön! :) Täällä täytyis siivota ensin reissun jäljiltä, ennen kuin taas innostuu kotia kuvailemaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yes, tämä oli hyvä veto :)

   Tervetuloa takaisin!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig