keskiviikkona, marraskuuta 4

kodin murheenkryynit, joille ei voi tehdä mitään


Mietin pariin kertaan teenkö tämän postauksen, koska osittain jopa hävettää kertoa näistä. Mutta toisaalta en ole voinut asiaan vaikuttaa, joten turha niitä on hävetä. Joidenkin asioiden kanssa on elettävä ja vuokra-asunnoissa ei niin vaan isompia remontteja tehdä. Onnekseni olen saanut toteuttaa suurimman osan ideoistani ja olenkin siitä tosi kiitollinen. Minimibudjetilla on menty, koska jos ikinä muutamme täältä pois muutokset ( kuten esim. vaatehuone ) tulee jättää asuntoon. Näillä näkymin sitä ei tule tapahtumaan koskaan tai ainakaan pitkään aikaan, sillä sen verran tyytyväinen olen kotiimme.

Muutamia murheenkryynejä täältä kuitenkin löytyy, joille ei voi oikeasti tehdä mitään. 

1. Ovet

Ovet ovat vanhat, rumat ja hieman kellertävät. Inhoan niitä. Olen monesti miettinyt uskaltaisinko maalata ne valkoisella maalilla, mutta minulla on sellainen mielikuva, että jälki on tosi vaikea saada tasaiseksi. Mahtaako joku tietää?

2. Liesituuletin

Liestituuletin on vuodelta 1783 tai ainakin siltä tuntuu. Ihan kamala. Sekin kellertää plus on ruma kuin räkä. Tätäkään ei tosiaan pysty vaihtamaan kuin keittiörempan yhteydessä, jota meidän asuntoon ei ole kuulemma tulossa. ( Minähän olen kysynyt sitä pariin otteeseen ;) ).idkuva3. Keittiön loisteputkivalaisimet

Apua. Miltähän vuodelta nämä ovat? Niin järkyttävän näköiset, että silmiin sattuu niitä katsoessa. Näidenkin vaihto onnistuisi osana keittiöremonttia. Voisin välillä tirauttaa pari kyyneltä.


3. Keittiönkaappien ovet

Miksi, siis miksi kukaan on ikinä keksinyt tuollaiset ulokkeet kaappien päihin? En ymmärrä. Nämä olivat alunperin koivun väriset, mutta maalasin ne muutettuani asuntoon. Jossain vaiheessa mietin voisinko sahata ulokkeet pois, mutta ei kai siitä olisi tullut mitään. Keittiö on siis muuten ihan siistissä kunnossa ja varsinkin siihen verrattuna mitä se oli, kun muutin tänne. Voit käydä kurkkimassa kuvia täältä. Sain isännöitsijältä luvan vaihtaa keittiön ovet omalla kustannuksella ja nyt oikeasti pähkäilen, josko sijoittaisin remonttiin omia euroja. En halua kuitenkaan omaisuutta siihen laittaa, koska ovia en saa mukaani.4. Vessa

Pistäkää silmät kiinni, jos ette halua nähdä painajaisia. Voisin räjäyttää tämän meidän vessan. Olen varmaan viisi kertaa kysynyt voisinko tehdä vessalle jotain ja antanut eri vaihtoehtoja, mutta siellä ei saa tehdä muutoksia joidenkin vesihommeleiden takia. #kirosana. Siis mintunvihreä lattia. Suihkukaappi vuodelta nakki ja muusi. Suihkukaapin alaosan keltaiset muoviläpyskät, yök. Voitte kuvitella kuinka olen hinkannut ja yrittänyt saada kohtia läpinäkyviksi, mutta tuloksetta. Puhtaat ne ovat, mutta kai tuo väri on muuttunut vuosien myötä. Argh. Vessalle en siis yksinkertaisesti voi tehdä yhtikäs mitään.
Että sellaista tällä kertaa. Nämä ovat minun henkilökohtaisia inhokkeja ja totuus on, että kaiken kaikkiaan meillä on tosi kiva vuokra-asunto ja asiat ovat paremmin kuin hyvin. Mutta uskon teidän tajuavan mitä tarkoitan ;).

Jos jollain on vinkki vitonen takataskussa miten saisin esim. nuo suihkukaapin keltaisuudet pois niin olisin tosi kiitollinen!

Löytyykö teidän kodistanne asioita, joista ette pidä?

//There are few things what I absolutely dislike in our home. I wish I  had a magic wand and I would make some changes.

SHARE:

62 kommenttia

 1. Voisiko tuon kellastuneen silikonin saada irti ja pursottaa tilalle uuden silikonin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ehkei se olekaan silikoni? Se on sellainen muoviläpyskä, joka menee ylös asti :/

   Poista
 2. Minä niin ymmärrän sinua! :) Kuuleppa meidän kodissa on aivan yhtä monta ellei jopa enemmänkin tällaisia epäkohtia. Vaikka asummekin omakotitalossa, niin kaikkea ei mitenkään voi kerralla laittaa kuntoon. Aika ei riitä. Mutta pikku hiljaa :)
  Ja kyllä välillä ne epäkohdat ärsyttää niin vietävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän näiden kanssa tottuu elämään, mutta sitten kun alkaa oikein miettimään niin voi että ne alkavat ärsyttämään!!!

   Hiljaa hyvää tulee :)

   Poista
 3. Voisitko yrittää päällystää sen liesituulettimen sellaisella kalvolla/ kontaktimuovilla? Suihkukaapin muoviläpyskän voisi varmasti maalata muovimaalilla...keittiön putkivalot varastoon ja ledvalot kaappien alle pintakiinnityksellä, miltäs ehdotukseni kuullostavat:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Eetu ja kiitos kommentistasi! Tarkoitatko siis nuo kellastuneet reunat? Ehkä voisi kokeilla, mutta kuitenkin aika kosteeta puuhaa tuo liesituulen äärellä häärääminen niin lähtisikö tarra rönsyilemään?

   Mä muuten laitoin IDO:lle viestiä muoviläpysköistä. Katsotaan mitä vastaavat.

   Kiitos Led-vinkistä! Täällä on heiluttu ja riehuttu ;))

   Poista
 4. Voih, meillä on noin 18 vuotias talo, jossa olemme asuneet kohta 12 vuotta, ja meiltäkin löytyy edelleen noita yäk-paikkoja. Jotenkin ei löydy kaikkeen riittävää innostusta tai ei ole tullut sitä loullista ahaa-elämystä uuden ulkonäön suhteen. Ja jotenkin toisaalta silmä ja mieli tottuu moneen epäkohtaan, kunnes...

  Taitaa joka kodissa olla noita ei nin mieleisiä nurkkia, paitsi ehkä upouudessa tai vasta rempatussa kodissa :)

  Ihanaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee! Voi sitä, josko joskus ihka uuden kodin sais :)))

   Kivaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 5. Miksei tuuletinta ja valoja voi vaihtaa ilman isompaa remonttia, vai eikö vain taloyhtiön puolesta saa? Kylppärissä voisi varmaan maalata kaakeleita ja nuo suihkukaapin tiivisteet ovat vaihdettavissa. Välioville en minäkään uskaltaisi tehdä muuta kuin kantaa maalaamoon mikä on taas varmaan kallista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, mä en osaa ottaa tuulentinta pois plus se on ilmeisesti laitettu jollain ihme hätä ratkaisulla. Valot pystyi vaihtamaan ( kiitos teidän vinkkien ), mutta toiselta puolelta ei voinut!!

   Kylppärin kaakeleita en saa maalaa, sen olen kysynyt ehkä 3 kertaa ;).

   Poista
 6. Kyllä täälläkin löytyy inhokkeja :( Tällä viikolla olen oppinut, että kaiken voi teipata piiloon. Mietin juuri noita väliovia, en tosin tiedä mitä teippi tulee maksamaan, mutta en usko sen olevan niin kallis, kuin esim. maalaamoon vieminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh! Teippi toimii! Mun täytyy vielä tsekkaa toi maalaus :)

   Poista
 7. Voihan minttulattia :D Mut sehän on ihan söde toisaalta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano ja Ansku, siinä ei ole MITÄÄN södeä!!! ;D

   Poista
 8. Ei se taida omassa talossa olla yhtään helpompaa :D toki voi päättää mitä laittaa ja milloin, mutta sitä odotellessa yrittää säästää, että saa joskus niitä epäkohtia laitettua. Meidän talo on 25 vuotta ja paljon löytyy sitä aitoa ja alkuperäistä 90-lukua mistä en liiemmin tykkää tai alkavat tulla tiensä päähän kuten kylppäri. Mukavaa viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aivan! Kyllähän sitä rahaa saa menemään olet sitten omassa kodissa tai vuokralla.

   Poista
 9. Oletko kokeillut ihmesientä tuohon keltaisuuden poistoon? Sillä tuntuu saavan vaikka minkä lian pois :) Voisi kokeilla pelkästään sillä ja jos ei auta niin laittaa vielä pesuainetta mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, tämä ihmesieni! Siitä olenkin kuullut! Täytyy kokeilla ;). Kiitos vinkistä!

   Poista
 10. Ovet kannattaa maalata vesiohenteisella maalilla. Öljymaalit tahtoo vuosien saatossa lähteä kellastuun :(. Teknoksen Futura Aqua on hyvä maali eli on vesiohenteinen ja hyytelömäinen. Onnistut hyvin ite sillä maalaamaan ko ostat hyvän lyhytnukkaisen telan. Pari kertaa joudut varmaan maalaamaan. Futura aquasta löytyy kolme eri kiilto astetta. Puolimimmeä, puolikiiltävä ja kiiltävä. Muovipinnat voi käsitellä valkoisella spraymaalilla, löytyy muovipinnoille....estää myös ulkonakin. Pesuhuoneen lattian voit myös maalata, mutta en nyt muista antoiko maalitoimittaja takuuta tälle? Tiedän monia jotka ovat maalaneet kaakelilattioita tai laittaneet kosteantilan tasoitteen. Käyppä sisustus ja sepustus Soilen blogissa, niin Soile on tehnyt pesuhuone rempan ja jätti muistakseen vanhat laatat alle ja laittoi kostentilan tasoitteen lattiaan. Maalin jos laittaa niin varmaan tartuntamaali alle. Varmaan joutuu silloin tällöin huoltomaalaamaan. Peset vain aina pinnat hyvin ko maalaat. Loisteputkivlaisimet vain led-valoiksi. Ihmesieni tai sellainen aine kuin onneksi on vois toimia keltaisuuden poistoon. Onneksi on aine on peltipurkissa ja sillä olen saanut kyllä monet likatahrat pois. suma calkki aineella lähtee hyvin kalkkitahrat pois. Monesti kannattaa kysyä joltain siivoojalta, ovat hyviä neuvomaan näissä asioissa. Tulipas tätä tekstiä nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos vinkistä oviin! Täytyy katsoa uskallanko lähteä maalaamaan!

   Kylppärin lattiaa en saa maalata, sen olen kysynyt moneen kertaan :(.

   Kiitos paljon kommentistasi :)

   Poista
 11. Koko ikäni vuokra-asunnoissa asuneena tiedän niin tuon tunteen! Onneksi olen pari kertaa saanut asu ihan tuoreessakin asunnossa, mutta silti niissä on aina jotain. Jos ei iän yms. tuomia ongelmia niin jotain arkkitehdin tosi hienoja valaistuksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Vuokralla, kun asuu niin ei näille oikein mitään voi :///

   Poista
 12. Pieniä ideoita:
  - keittiön valaisimet voi vaihtaa ilman isompaa remonttia. Pidät nuo inhokit tallessa, jotta voit vaihtaa ne takaisin jos/kun joskus muutatte pois.
  - laattoja voi maalata. vie aikaa, jonkin verran myös rahaa, mutta on kuitenkin halvempi kuin koko kph:n remontti. Maalaus ei myöskään vaikuta vesieristeisiin...
  - suihkukaappi: pois kokonaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rinttu kommenteistasi :)

   - keittiön valaisimet on vaihdettu ;).

   - laattoja en saa maalaa

   - ja suihkukaappia en saa itse pois ja olen kysynyt isännöitsijältä voinko tehä remppaa niin on sanonut, ettei kylppärissä saa tehdä mitäääään! :(

   Poista
 13. Tsemppiä! Kannustan kyllä sijoittamaan sellaisiin asioihin, jotka ahdistavat joka päiväisessä elämässä. Tilanne ei oikeastaan omistusasunnossa sikäli ole erilainen, että voisi myydessä sanoa saavansa kaikki sijoittamansa rahat takaisin, taikka että voisi repiä tekemänsä jutut mukaansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli tosi hyvä pointti ja saikin minut 'liikkumaan'! Kiitos paljon!

   Poista
 14. Muistaakseni Oma Koti Valkoinen-blogia kirjoittava Miia on maalannut oman asuntonsa ovet jopa pariinkin otteeseen valkoisemmaksi? :) Häneltä voisit saada maalausvinkkejä :)

  Jo ehdotetut led-valot loisteputkien tilalle saavat minunkin "ääneni". Ja ymmärrän paremmin kuin hyvin tuon ärsytyksen! Edellisessä kodissani juurikin sama ongelma keittiössä - kaappeineen, liesituulettimineen kaikkineen :D

  Tuosta valaistuksesta vielä sen verran; mielestäni Muotoseikka-blogissa Vilja oli saanut ihmeitä aikaan keittiössään valaistusta muuttamalla, suosittelen tsekkaamaan hänen tekstinsä myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikista näistä vinkeistä <3 <3

   Poista
 15. Tiedän tunteen! Avauduin samankaltaisista asioista blogissani edellisessä asunnossa asuessani. Siellä oli kamala kylppäri (amme), ruma muovimatto jne... Tosin kylläpä niitä inhokkijuttuja löytyy tästä omasta kodistakin, mm. tummanruskeasta lattiasta en pidä ollenkaan. Voisihan sen vaihtaa, mutta suunnitelmissa olisi etsiä uusi koti ensi kesän aikana, joten turha sijoittaa montaa tonnia tähän kotiin. Joidenkin asioiden kanssa on vaan opittava elämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh! Joo, miten noi kylppärit ovatkin noin kamalia!! Aah, sinä olet jo muuttamassa pois. Saanko kysyä miksi??

   Poista
 16. Oletko tutkaillut asumisoikeus asuntoja, käsittääkseni niitä saa rempata? Mutta en ole varma asiasta, olet tehnyt kodistanne todella viihtyisän, nuo kaikki luettelemasi viat on onneksi pikkujuttuja, voisiko liesituulettimen etupaneelin maalata? Meillä tehtiin keittiöremontti, mm välitila laatoitettiin uudelleen, sitten remppamies teki laatoitin sähköjohtoja varten REIÄT, ja laittoi vanhat valaisimet seinään, eli minunkin on nyt jostain löydettävä nätimmät tilalle, mutta ne on pakko laittaa nyt seinään kiinni :( - t tuisku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen! Numeroni on vielä sen verran tuore, että vaikea saada!!

   Kiitos. Onhan tämä siis todella viihtyisä ja nämä ovat pieniä juttuja, mutta toivon kuitenkin, että voisin muuttaa ne :).

   Joo, meiltäkin löytyi lamppuhirvityksen takaa reikä kaakelista!! yök!

   Poista
 17. Mulla on niin monta remonttikohdetta meidän kodissa, etten viitsi edes miettiä niitä, ettei mene hermot :D

  Mutta siitäkin huolimatta, mukavaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Ei kannata hermoja menettää ;))! Samoin!

   Poista
 18. At marias blogin Maria maalasi just heidän vessan lattiat ja seinät. Katoppa vinkkejä sieltä. Keittiön oviin myydään nykyään sellaisia kalvoja, joilla saa uuden näköisen pinnan. En nyt muista missä, mutta googlettamalla varmasti löytyy.

  VastaaPoista
 19. Dc-fixillä ollaan tehty kaikenlaista pientä remppaa vuokra-asunnossamme. FB: ssa ryhmä DC-fix / Kontaktimuovi Tuunaajat. Siellä on kaikkea kivaa mitä porukat on tehneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, sitä olenkin käyttänäyt ja paljon! Mm. tämän asunnon keittiön tasoon on käytetty tuota :)

   Poista
 20. Väliovet ovat helppo maalata pienellä vaahtomuovitelalla/ sivellintä käyttäen. Paras maali tähän on Teknoksen Futura Aqua 40.

  VastaaPoista
 21. Kyllä niitä inhokkikohtia löytyy täältäkin, kun on 70-luvulla rakennettu talo, mutta pikkuhiljaa yrittää laittaa mieleisekseen. Maalitela vaan heilumaan. :)

  VastaaPoista
 22. Murheenkryyniä on tässäkin talossa, vaikka melkein joka puolella ollaan remontoitu. Pahasti kesken ja kyllä nuo pienet jutut hiipii silmiin ja useaan otteeseen tuijoteltuna alkavat ärsyttämään.
  Väliovia varmaan pystyisiä maalaamaan ja uudet kahvatkaan ei muistaakseni paljoa maksa jos vaihtaisi siksi aikaa kun itse asuu. Meidän asuessa vuokrakodeissa aikaisemmilla asukeilla oli omat suihkut jne. ja he vaihtoivat vanhat takaisin muuttaessaan pois. Itse ei nähty sitä vaivaa lyhyellä asumisajalla, mutta pitkäaikaisemmassa kodissa voisin harkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Jos ei tuijota eikä mieti niitä niin ei ärsytä! :))

   Poista
 23. Löytyy niitä vikoja uudestakin kodista, mutta ei lähdetä siihen. :) Kaakeleiden maalaaminen, loisteputkien vaihto ledeihin ja välioven maalaus. Siinä jo pari ehdotusta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 24. Täälläkin mietitään keittiöremppaa.... siis että halutaanko tehdä ennen myyntiä koska varmaan pitkään ei tässä ( toivottavasti ) asuta. Talo rakennettu 2003, mutta kyllä reilu kymmenen vuotta tehtävänsä tekee. Myös itseäni häiritsee kun on kahden väristä laminaattia, mutta tässä on sama juttu, kannattaako enään? Nämä on kuitenkin asioita jotka häiritsee, joten ymmärrän täysin yskäsi! Mutta, sinä olet laittanut teille kuitenkin niin upean ja kauniin kodin että.... <3 Ei anneta pienten juttujen haitata! :-) Teillä on niin kaunista kokonaisuudessaan :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Teidänkin varmaan kannattaa harkita mitä lähtee tekemään!

   Kiitos sinä ihana! Olenkin tosi tyytyväinen kotiimme ja on aivan ihana, mutta välillä nuo asiat häiritsevät! Mutta katsellaan mitä keksin ;)

   Poista
 25. Just hyvä postaus :) meillä myös samat kamalat loisteputket tai ainakin saman tyyliset, yök. Luulisi että ovet olisi kätsä maalata vaahtomuovitelalla, tosin maalia en osaa sanoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis NIIIIN hirveet noi loisteputket! Apua!! Hahah!

   Poista
 26. Keittiön kaappien alla olevien valaisimien tilalle led-nauhaa kaksipuolisella teipillä -> ei jää jälkiä.

  Kylppärin lattialle muovinen "palamatto": http://www.plast-turf.fi/fi/tuotteet/ruutumatto

  Väliovista tulee ihan hyvät kalustemaalilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiönvalot vaihdettu! Tsekkaan tuon maton! Väliovia mietin :)

   Poista
 27. Samaistun! Meillä oli ennen kylppärissä just sama mintunvihreä lattia ja seinässä vielä samanväriset marmorikopiokaakelit, hyi olkoon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh! Yep, mä sain onneksi keittiön kaakelit maalata valkoisiksi..nekin siis mintunvihreät!

   Poista
 28. Jep, näitähän löytyy, no ei ehkä tällaisia juuri mutta toiminnallisuuksiin liittyviä :)

  Keittiönkaappeihin on olemassa sellaista pinnoitetta, joskus vuokranatajat suostuvat siihen, että vuokralainen voi sellaisen pinnoitteen kaapinoviin laittaa, se on jotain muovi / tarraa.. Ja tosiaan, ledinauhaa keittiöön, silläkin saa jo kivemman valon aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, mut täytyy googlaa toi pinnoite :) Kiitos!

   Poista
 29. Täältähän löytyy jo hyviä vinkkejä, meinasin kans laittaa et väliovet on helppo maalata. Maalasin meidän ulko-ovenkin jo uudestaan, koska aurinko haalensi sen värin ulkoa kahdessa vuodessa! Ei oo näköjään pysyviä nuo tehdas maalitkaan.. Ja tosiaan suihkukaappi pois ja tilalle vaik sellaiset kääntyvät lasit? tai suihkuverho viel edullisempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, siis ehkä mä uskaltaudun maalata nuo ovet!! Hmm...

   Haluisin just sellaiset kääntyvät lasit, mutta kun en saa tehdä mitäääääään!

   Poista
 30. Löytyy! Nuo kaikki :D Olen maalannut täällä vanhat 50-luvun väliovet valkeaksi ja kieltämättä ei täydellistä jälkeä tullut. No, kestää katseen, mutta ei kovin lähitarkastelua. Keittiö ja kylppäri vaatii pommin, samoin yläkerran edeltävän asukkaan tekemät tapetoinnin - huhhuijaa. Että kaikkee pientä ois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, noniin! Eli tämän olen kuullut aiemminkin, ettei jälki ole mitenkään hyvä :/! En nähtävästi ole ainoa, jolla on näitä pieniä ärsykkeitä!

   Poista
 31. Hahaa! Teidän koti on niin ihana, että kukaan vierailija ei KOSKAAN kiinnittäisi mitään huomioita mainitsemiisi asioihin. :) Ovethan teillä on aina auki joka tapauksessa, niin miten olis kaikkien ylimääräisten ovien poistaminen kokonaan? Esim minin huoneen, keittiön, ja vaatehuoneen ovet pois vaan! Vaatehuoneen oviaukkoon vois laittaa jonkun verhon. Vessanoven vaan jättäisit, ja sitä ei kukaan tuijottele muutenkaan. Voisko vessan kaakeleita maalata kaakelimaalilla valkoiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MUSMUS!! Vessaan en siis saa koskea :( Mini tarvii oven..mun täytyy saada se välillä kiinni ;D!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig