keskiviikkona, marraskuuta 25

meidän persoonaton ruokailutila


Ihailen vaaleita koteja. Ihailen sitä raikkautta ja avaruutta, joka niissä vallitsee.

Ihailen myös kodikkaita koteja. Koteja, joissa huokuu lämpö ja elämä. Vaalea kotikin voi olla kodikas, mutta silloin sieltä täytyy löytyä muitakin värejä kuin valkoista. Ainakin minun mielestä.
Meidän ruokailutilassa on tapahtunut pieniä muutoksia. Käänsin jokin aika sitten ruokapöydän toisinpäin ja se olikin todella hyvä liike. Jostain syystä olen aiemmin ollut sitä mieltä, ettei pöydän kääntäminen ole vaihtoehto, koska tilasta tulisi liian ahdas. Outoa. Ihan hyvin tämä on toiminut. 
Nyt kuitenkin katsoessani kuvia ruokailutilastamme en pidä näkemästäni. Tila on mielestäni hyvin persoonaton ja näyttää jotenkin liian kliiniseltä. Liika valkoisuuskin ahdistaa sekä huone on hyvin kylmän oloinen. Koti saa olla vaalea, mutta elämän täytyy näkyä siellä. Älkää kysykö mistä nyt tuulee, sillä minulla ei ole aavistustakaan. Ehkä se on tämä vuodenaika, ulkona vallitseva kylmyys tai sitten jotain henkisen puolen juttuja. Mene ja tiedä. Mutta lämpöä kaipaan.
 Nyt täytyy alkaa miettimään miten saisin haluamaani muutosta aikaan. Ehkä joku viherkasvi? Taljat tuoleille? Ehkä toisen väriset verhot?
Millä sinun mielestäsi saadaan kotiin lämpöä ja kodikkuutta? Ja mitä muutoksia tekisit meidän ruokailutilaan?

// I just realized that our dining room looks very cold and too white.

SHARE:

40 kommenttia

 1. Teillä on just salleinen kadehdittavan valkoinen ja raikas ja ihana. Sellainen, mitä itsekin joskus vaatinut ja tähänkin taloon ensin suunniteltiin. Kuitenkin se mieli lähti harhailemaan sinne lämmön puoleen jo suunnitteluvaiheessa (onneksi jo sillon, ettei moneen kertaan tarvinnu tehdä). Nyt ollaan jo kaukana valkoisesta ja raikkaasta, mutta toisaalta tämän ikäiseen ja tyyliseen taloon se ei niin hyvin sopisikaan. Mut JOS MINULTA kysytään tai olisi minun kööki, niin lisäisin yllättäin ehkä sitä ruskeaa ja esim viherkasveja sellaisissa perinteisissä ruskeissa ruukuissa. Taljat kuulostaa hyvältä myös, sopii noihin tuoleihin. Sulla tais olla se ruskuaiskammo 😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Luumutar! Onhan se ihanan vaalea, mutta jotenkin itse kaipaan tällä hetkellä lämpöä elämään <3. Taljat olisivat tosiaan ihanat ja niitä mietin!! Jep, se ruskee ei oo mun juttu! Miten muistat?? :))

   Poista
 2. Kodikkuus ja lämpö syntyy epätäydellisyydestä ;).Jos mä oisin sä mä varmaan hankkisin pöydän ympärille eripari tuoleja. Puunsävy tuo kummasti lämpöä valkoisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puunsävy on tosiaan kaunis ja tuo lämpöä. Tuoleja ei ole varaa lähteä muuttamaan, joten ne jää :)

   Poista
 3. Kauniilta näyttää jo nytkin! :)
  Harmaat tms. taljat tuoleille ja vaikka yhden seinän maalaaminen jollain enemmän lämpöiseen kuin kylmään taitavalla sävyllä toisivat varmasti uutta ilmettä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä mäkin tykkään ja on ihanan raikas, mutta nyt vaa vähän lämpöä kehiin <3. Kiitos vinkeistä! Taljoja mäkin kaipailen.

   Poista
 4. Eripari tuolit oli hyvä ehdotus, mutta mä en oo varma olisko se "sun juttu", mitä sua nyt on oppinut tuntemaan :D Jollet heti halua isoja satsauksia tehdä, niin mä lähtisin jollakin pienellä liikkeelle. Juurikin esim. taljoja tuoleille ja sitten laittaisin muutaman viherkasvin niissä perinteisissä saviruukuissa, tiiätkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, aika hyvin oot oppinut tuntemaat mut! Ihailen muiden eripari tuoli yhdistelmiä, mutta jotenkin se ei oo mun juttu :). Juu, tiiän saviruukut! Se onkin hyvä idea. Viherkasvin tosiaan tarvitsen :)

   Poista
 5. Varmasti juuri taljoilla tai huovilla saisi jotain lämpöistä tunnelmaa helposti aikaiseksi :)Voisiko pöydällä kenties pitää jotain " lämminhenkistä" asetelmaa...? Ihanalta näyttää, mutta ymmärrän mitä ajat takaa, lämpö ja vaaleus voi varmasti kulkea käsi kädessä myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mäkin olen tyytyväinen meidän keittiöön! Todella olen, mutta juuri nyt kaipaan jotain muuta :).

   Poista
 6. Hyvä postaus, ja hyvää mietintää :-) Tälläiset on aina kivoja :-)

  Lapsi perheessä ei tietenkään ole paras, mutta itse ajattelen jotakin harmaan sävyistä mattoa esim tilaan. Mutta kuten sanoin niin se ei lapsi perheessä se toimivin ole. Varmasti ne taljat olisi oikein oivat ja kasveja ehdottomasti. Jotenkin vielä jos saisi puun sävyä jossain muodossa ujutettua niin se tekisi mielestäni lämpöä :-)

  Mukavaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :). Harmaasta on tullut paljon ehdotuksia ja jotain harmaata olenkin hankkinut ;). Mattoa en tähän hätään lähde vaihtamaan, koska tämä muovimatto on toiminut paremmin kuin hyvin. Olet kyllä oikeassa, että se toisi lämpöä :) Katsotaan mitä keksin ;). Kiitos vinkeistä.

   Poista
 7. Mäkin ihailen vaaleita koteja ja mietin aina, miten kaiken saa pidettyä vaaleana (=puhtaana). Itse tarvitsen kotiin värejä, ehdottomasti turkoosia ja violettia että on minun kodin näköinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, meillä on kyllä pysynyt suhteellisen puhtaina kaikki valkoiset huonekalut! (kopkopkop ). Violetti on kyllä kaunis väri <3

   Poista
 8. Mä lisäisin vaan taljat tuoleille, hakisin metsästä männynoksan kirkkaaseen maljakkoon tuohon pöydälle ja sitten pari erilaista kynttilänjalkaa mihin saa laitettua kruunukynttilän :)

  VastaaPoista
 9. Mitä jos lisäisit kerroksellisuutta, mustalla harmaalla ja ihan vaan valoilla, jotkut musta,valkoiset printtiverhot, pöydälle muutama tuikku ja tuolin päälle pari mustaa taljaa.. Ja itse ehkä saattaisin vielä laittaa pöydälle syprsssin valoineen niin se toisi enemmän kodikkuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna vinkeistä! Hyviä ideoita! Pari muutosta jo tapahtunut ja lisää tulossa ;)

   Poista
 10. Taljat ja viherkasvit kuulostaa hyvältä. Nyt jouluksi jokin männynoksa kirkkaaseen maljakkoon ja vaalean puunsävysiä joulukoristeita muutama roikkuun siihen. Muutama käpy pöydälle koristeeksi maljakon viereen. iso joulutähti ikkunaan, tuomaan tunnelmaa. Yhden vaalean puunsävyisen leikkuulaudan keittiöön välitilaan nojamaan, niin saat samaa puunsävyä pikkasen, jos laitat männynoksaan roikkuun puisia juttuja. Voisko olla joku kiva penkki pöydän päähän ja siihen yksi talja, jos et raski monta taljaa ostaa kerralla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mun täytyy hakee toi männynoksa ehdottomasti. Toi puupenkki päätyyn oli tosi kiva idea <3 Kiitos siitä.

   Poista
 11. Taljat ja viherkasvit ovat hyvä ehdotus. Entä voisiko ruokapöydän yllä olevaa valaisinta laskea alas, jolloin se muodostaisi kokoaisuuden ruokaryhmän kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Mun äitipuoli sanoi samaa ja laskin sen jo alemmas. Kummasti muutti näkymää :) Kiitos.

   Poista
 12. Pari violettia kynttilää, keittiöpyyhe, viherkasvi? Täällä kun on väriä yllin kyllin, niin on vaikeaa sisustaa valkeaa tilaa värikkäämmäksi, kun en tiedä kuinka paljon on liikaa. Servetiti, kynttilät, pari värikästä mukia tai verhot? Matto?

  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherkasvi on ehdottomasti tulossa :). Mä en hirveästi värejä kaipaa, mutta lämpöä. Katsotaan mitä keksin.

   <3

   Poista
 13. Itse lisäisin näin joulunaikaan jotain vihreää, esim. havuja maljakkoon, huonekuusen, sypressin... sekä käpyjä, pipareita tms., kynttilän ja vaikka yksikin talja tuolille niin jo olisi paljon lämpimämmän oloinen keittiö.
  Nina

  VastaaPoista
 14. Viherkasveja esimerkiksi saviruukkuihin, lämpimänsävyinen taulu seinälle, verhoihin myös jokin lämmin sävy - vaikka lämmin harmaa, olisiko matto pöydän alle... Valkoinen pohjahan mahdollistaa vaikka mitä. :) Varmaan se on tämä pimenevä kylmä talvi joka aiheuttaa lämmön kaipuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulu voisi olla kyllä kiva tuohon yhteen kohtan. Kiitos vinkistä :) Selkeästi nämä kylmät ilmat aiheuttavat tätä lämmön kaipuuta! Siinä olet ihan oikeassa.

   Poista
 15. Mä ehkä kokeilisin jotain helppohoitoista mattoa, jossa vähän väriä tai mustaa. Onhan tuo kaunis noinkin, mutta jos haluat muutosta niin taljat ja kynttilät toimivat varmasti 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, mä en mattoa lähde muuttamaan, koska haluan pitää tuon muovimaton! On ollut niin superhyvä meidän taloudessa :)

   Poista
 16. Mun mielestä tuo on aivan täydellinen noin ja olen aina ihaillut kodissanne eniten keittiötänne. Mutta viherkasvilla toki lämpöä saisi tai ihan vaikka vaan värikkäällä kynttilällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Yes, vihreyttä tulossa :)

   Poista
 17. Minä laittaisin havuja yksinkertaiseen maljakkoon. Betoniruukku olisi havujen kanssa ihana... tosin sinne pitäisi saada vettä.
  Kaunis valoisa tila ♡ Minun mielestä ripauksen sitä lämpöä saa ihan pienilläkin asioilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy käydä vähän metsässä hakemassa havuja :).

   Poista
 18. Pehmeät tekstiilit (matto, taljat...), viherkasvit (nyt joulunaikaan tietysti havut!) ja pieni ripaus puun sävyä toisivat mukavasti pehmeyttä ja kodikkuutta. Kokovalkoinen on usein (valitettavasti) liian kylmä ja kliininen vaikka onkin toisaalta harmoninen ja raikas. Comme si, comme ca!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin meen tänään metsään etsiin havuja :) Yep! Toi kokovalkoinen käy kesällä ja sillon se on ihanan raikas <3, mutta nyt lämpöäääää!!

   Poista
 19. Ihana valkoinen keittiö. Tykkään!
  Musta-valkoinen matto tai verhot (lyhyet) sopisi ihanasti. Tai mustat tabletit pöydälle, jotka saa pois äkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon Tanja :). Hyviä ideoita!

   Poista
 20. Muhkeammat verhot, joissa voisi olla hieman mieleistäsi väriä, aikaisemmin ehdotetut viherkasvit/yrtit, matto lattialle ja taidetta seinille. Mitään olemassa olevaa en poistaisi (paitsi ne verhot) vaan pientä lisäystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulu seinälle oli hyvä idea :) Sen taidan toteuttaa. Emmäkään kyl halua poistaa mitään, mut ehkä lisään. Sehän juuri tuo kotoisuutta!

   Kiitos kommentistasi!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig