torstaina, joulukuuta 17

vaaleat kuvat vs. kellertävät kuvat


Suurin osa lukijoistani tietää, että rakastan vaaleita ja mahdollisimman valkoisia kuvia. Niissä on jotain mikä tyydyttää visuaalista silmääni ja yleensä kaikki kuvani noudattavatkin tätä kaavaa. Samaan aikaan ihailen tunnelmallisia ja lämpöisiä kuvia ja tänä syksynä olen nauttinut etenkin Katrin kuvista. Hän osaa taltioida hetkiä ja lämmin sekä rauhallinen fiilis välittyy alta aika yksikön ruudun toiselle puolelle.
idkuva


Halusin itsekin kokeilla ja yrittää saada juuri sitä tunnelmaa kuviin, jonka näin omin silmin ja mielestäni onnistuin siinä suhteelliseen hyvin. Kuvathan ovat kellertäviä, mutta niinhän kynttilänvalokin on ja siitä kai se lämmin fiilis oikeastaan tuleekin. 

Täytyy vielä hippasen verran harjoitella tätä. Katri teki todella hyvät ohjeet liittyen aiheeseen. Suosittelen lukemaan.

Mitäs olette mieltä? Pidättekö te vain vaaleista kuvista vai pidättekö myös näistä kellertävistä ja tunnelmallisista kuvista?

//Learning how to take pictures.
SHARE:

48 kommenttia

 1. Minä pidän erityisesti vaaleista kuvista, mutta myös "keltaisista" tunnelmakuvista kun ne on ottanut joku muu kuin minä itse. Omia kuvia katselee niin kriittisesti, etten ole julkaissut kellertäviä kuvia (en muka pidä niistä) vaikka muiden omat miellyttävätkin omaa silmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no mulla vähän sama, että muiden ottamat ovat niin ihania ja tunnelmallisia. Omat näyttävät kauheilta :)).

   Poista
 2. Hyviltä näyttää, kaunis tunnelma <3 säädä kamerasta valkotasapainoa niin saat kellertävyyden pois ja tunnelma pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, olenkin testaillut valkotasapainoa, mutta pieni kellertävyys tuo tunnelmaa kuviin...tai ainakin mun mielestä :). Mutta täytyy vielä kokeilla muita vaihtoehtoja.

   Poista
 3. Ihania kuvia ♥ Tunnelmaa tarvitaan aina :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia. Tuo on totta että haluaisi säilyttää kynttilän lämmön kuvissa, mutta niin ettei lopputuloksesta tule liian tunkkainen. Hyvältä näyttää .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Juuri näin. Liikakeltaisuus ei ole kiva!

   Poista
 5. Ihania kuvia. Itellä on kans paljon opeteltavaa. Olen niin pirun malttamaton :( Vaaleat kuvat mielyttää enemmän silmää, mutta tietty tunnelma välittyy hieman kellertävissä kuvissa...varsinki jos on otettu kynttilöistä yms.kuvia. Hyvä postaus aiheesta. Pitääpä käydä tutustumassa Katrin linkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :). Yep! Se kyllä vaaii aikaa ja kärsivällisyyttä, kun yrittää opetella kuvaamista. Suosittelen tsekkaamaan tuon Katrin postauksen.

   Poista
 6. Nämähän on niitä "aitoja" kuvia :)
  Niin kuin tuolla ylempänä jo mainittiin, niin valkotasapainoa vaihtaessa huomaa miten erilaisia lopputuloksia voi saada. - Linkin takana oli todella selkeästi kerrottu miten kuvata manuaalilla, ISO arvona voi mielestäni hyvin käyttää 200 ja 400.
  Kuvaaminen on hauskaa ja se vie mennessään, pitäisi itsekin pitkästä aikaa kaivaa jalusta esille :D

  Oikein ihanaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin :)? Siitä juuri pidän! Täytyy todella vielä harjoitella ja testailla eri vaihtoehtoja :).

   Samoin <3

   Poista
 7. Vaihtelun vuoksi on kiva nähdä blogissasi tämänkin tyylisiä kuvia. Mutta miten musta tuntu, että onnistut kuvissa aina. <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! No en nyt sanois, että onnistun aina, mutta kiitos tuhannesti!

   Poista
 8. Minä pidän molemmista, olen vasta liittynyt instan ihmeelliseen maailmaan ja huomaan käyttäväni siellä vaaleaa suodatinta, ainakin sisustamiseen / asetelmiin. Luontokuvat muokkaan usein aika värikkäiksi. Olet onnistunut upeasti tämän(kin) postauksen tunnelmallisissa kuvissa. Ihanaa joulunodotusta Teille <3 - t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiva kuulla, että liityit instaan! Se on kyllä hauska paikka :) Kiitos kauniista sanoistasi <3

   Poista
 9. Samaa mieltä kuin HannaKoo, keltsittävät on jees, jos ne on toisen ottamia. :) Munkin pitää vähän koittaa kikkailla ja avartaa katsettani näille sävyille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama täällä. Mun mielestä muiden kuvat ovat niin ihania :).

   Poista
 10. Minusta eri tyyliset kuvat sopivat eri tarkoituksiin. Kynttiläkuvista häviää hieman tunnelma, jos kuva on kirkas valkoinen. Sitten taas keltaiset yleiskuvat jostkain tilasta ovat aika kamalia. Näissä sinun kuvissasi tunnelma on just eikä melkein nappiin! Ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Syhi :). Jep, nämä ovat vaikeita juttuja ja täytyy todella harjoitella, että onnistuu :)

   Poista
 11. Valkotasapainoa muuttamalla saa varsin mielenkiintoisia kuvia.
  Itse pidän luonnollisesta väristä, mutta pieni keltaisuus on kuitenkin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, keltaisuus tuo tunnelmaa kuviin :). Minulla on haaveena osata kuvata niin, että kuva on sen näköinen, kuin se on luonnossa! :)

   Poista
 12. Ihania kuvia! Ymmärrän tuon fiiliksen, siis kuvien valkoisuudesta. En tykkää jos tulee kovin keltaisia kuvia ja yritän muokata aina vaaleammaksi, joskus ei onnistu, kun on nämä pimeät ajat ja kuvaajana älyluuri! Mutta nämä kuvat ovat lämpöisiä, mutta ei kellertäviä eli aivan ihania. Tykkään kyllä tyylistäsi eli niistä valkoisista kuvista, ovat omaleimaisia ja edustavat sua. Mutta kyllä nämä lämpöisetkin kuvat sopii tänne aivan yhtä ihanasti, sillä no toistan jo itseäni, nämä eivät ole vielä keltaisia, kuten omat kuvat pahimmillaan ovat. ;)

  Ihanaa ja tunnelmallista päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Pimeät ajat ovat todella haastavia kuvien suhteen! Kiitos paljon. Minulla on kyllä vielä paljon opittavaa!!

   Samoin sinulle <3

   Poista
 13. Täälläkin kaikki vinkit ja avut aina tervetulleita :) aina oppii uutta :)

  VastaaPoista
 14. Jaan saman mieltymyksen vaaleisiin kuviin - helpottaisi huomattavasti tätä pimeänajan kuvailuja, jos tyytyisi keinovaloon/kynttilän loisteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Vaaleat kuvat ovat ihania ja todella kauniita :)

   Poista
 15. Pidän vaaleista kuvista, mutta en sitten enää kun lipsahtavat vähänkään sinertävän puolelle. Toisaalta katselen mielelläni tunnelmallisia kuvia (ainakin näin joulun aikaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut 'blue moment' kuvat ovat ihania :). Mutta tajuan mitä tarkoitat. Tunnelma kuvat kuuluu tähän vuodenaikaan :).

   Poista
 16. Riippuu ihan kuvasta - mikäli tunnelma antaa myöden niin keltainen on OK, silloinkin tosin suosittelen välttelemään sellaista kusenkeltaista. Näissä on juuri hyvä sävy, joka tottakai vaihtelee näytöittäin hiukan. Yleensä olen oikeiden ja 'puhtaiden' sävyjen fani, se ehkä tulee ilmi oman blogin värimaailmastakin :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lol! Kusenkeltainen ei oo hyvä. Sen oon muuten huomannut, että eri näytöissä ovat eri näköisiä. Yleensä tsekkaan lopullisen tuloksen isolta ruudulta!!

   Poista
 17. Tunnelmalliset kuvat on kivaa vaihtelua ja nyt jos koska saa tunnelmoida oikein luvan kanssa ;) Hyvin oot onnistunut!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olet oikeassa! Nyt saa tunnelmoida ;). Kiitos paljon!

   Poista
 18. Nämä kuvat ovat hyviä, ei liian keltaisia, vaan juuri sopivan tunnelmallisia. Katrilla todellakin on upeita kuvia, minäkin olen niitä ihastellut kerta toisensa jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon <3 Katrin kuvat ovat u p e i t a!!

   Poista
 19. Ihana tunnelma! Tykkään aina sun kuvista ;DD

  VastaaPoista
 20. Kauniita, tunnelmallisia kuvia - eivätkä nämä ole keltaisia ollenkaan, vaan valo on vain omansävyisensä <3
  Katrin kuvat ovat upeita - ja ne Katrin ohjeet on minulla talletettu visusti kirjanmerkkeihin sitä hetkeä varten, kun tämä lady oikeasti alkaa opettelemaan kuvausta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että Katrin ohjeista oli apua! Myös minulle ja niin hyvin selitetty :). Kiitos Lady <3

   Poista
 21. Voi kiitos sulle S ja kaikki muutkin ihanaiset - mukava kuulla että niistä ohjeista on ollut iloa muillekin! Ihania kuvia S, koko ajan avautuu uusia maailmoja eikö niin?!:)

  VastaaPoista
 22. Kauniisti onnistuit! <3 Näistä tulee tosi jouluinen fiilis! Itse yritän aina vähän "harmauttaa" omia kellertäviä otoksia, mutta välillä annan kellertävyydelle enemmän tilaa. Valkotasapainoa olen yrittänyt kamerasta säätää, mutta ainakaan minun kamerasta ei löydy täydellistä asetusta kellertävyyden poistamiseen - kuva vetäytyy sitten aina liikaa siniseen ja violettiin, jos kellertävyyden saa pois... Pitäisi ehkä hankkia parempi kamera tai mennä kurssille! x) Ihanaa viikkistä!! <333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin jouduin hippasen ottaa näistä kellertävyyttä pois, mutta muuten nämä näyttävät musta ihan kivoilta :). Kurssi ois kiva ja pari h lisää vuorokauteen ;)

   Poista
 23. Ihanan tunnelmallista, oikein rentoa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 24. Tämä on juurikin se ikuisuusongelma: hämärässä kuvaaminen! Kiitos blogilinkistä, hyviä vinkkejä löysin! :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig