sunnuntaina, tammikuuta 24

millainen on vahva nainen?


Olen aina pitänyt itseäni vahvana naisena. Vahvuus on merkinnyt minulle sitä, että olen ollut 15-vuotiaasta lähtien duunissa, lähtenyt lukion jälkeen jenkkeihin au pairiksi, olen työskennellyt ja opiskellut samaan aikaan, olen työskennellyt vuosia 72 tuntia viikossa ja siihen päälle kävin vielä 5 kertaa viikossa salilla, elämä on kolhinut ja silti jaksan porhaltaa eteenpäin hymyssä suin, olen saanut asioita kovalla työllä, langat ovat aina käsissä, apua en tarvitse, pärjään aina, jne.


Sloggi kylie minogue edition

Sloggi kylie minogue editionNyt kuitenkin viime vuosien aikana käsitys vahvuudesta on muuttunut. Yllä mainitsemani asiat saattavat vaikuttaa ulospäin siltä, että olen vahva ihminen. Näin on minulle kerrottu. Olen myös saanut kuulla, etteivät ihmiset voisi ikinä kuvitella minun tarvitsevan apua, koska pärjään aina. Se oli todella surullista kuulla. Tosin tiedostan, että omalla käytökselläni olen edesauttanut asiaa sekä kovettanut itselleni kuoren ja 'vahvuuden'. Ihmisten on vaikea kuvitella, että sisällä myllertää paljon heikkoutta ja tuskaa.Sloggi kylie minogue edition

Sloggi kylie minogue edition


Ei vahvuus ole suorittamista. Ei vahvuus ole kovuutta. Ei vahvuus ole pärjäämistä. Ja jos nyt, juuri tällä hetkellä, mietin millainen on mielestäni vahva nainen ne eivät ole asioita, joita aluksi luettelin.

Vahva nainen...

...tietää arvonsa...

...uskaltaa olla heikko...

...näyttää tunteensa...

...pyytää apua, kun sitä tarvitsee...

...on totta itselleen ja muille...

...pitää itsestään huolta...

...osaa levätä...

...ottaa vastuun elämästään...

...antaa itselleen anteeksi...

...luottaa itseensä...

...ei anna periksi ja luovuta...

...on pehmeä...


idkuva


Listaa voisi vielä jatkaa, mutta nuo asiat tulivat ensimmäisenä mieleen. Jotkut asiat eivät ole niin helppo toteuttaa, mutta kaikki on mahdollista ja yrittänyttä ei laiteta. Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että olen suhteellisen vankkaa tekoa, mutta vastedes haluan kiinnittää enemmän huomiota yllä mainitsemiin asioihin.

Mitä mieltä sinä olet? Millainen on sinun mielestä vahva nainen/ihminen?

Oikein kaunista päivää juuri sinulle.


*kuvissa vilahtavat Sloggin alusvaatteet Kylie Minogue -mallistosta. Tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan.


SHARE:

24 kommenttia

 1. Tuo on ihan totta mitä kirjoitit. Vahvuus ei ole aina sitä jos on kova kuori ulospäin. Aikanaan opin tämän vanhalta työkaverilta. Hän antoi todella vahvan kuvan itsestään mutta kun tuli vaikea hetki, hän oli eniten peloissaan. Se oli monelle yllätys. Asia jäi puhututtamaan paljon. Silloin aloin itsekin asiaa miettiä pintaa syvemmälle.

  Sunnuntain iloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todella ole ja jotkut oikeasti ajattelevat sen olevan vahvuutta, mutta näinhän ei ole!

   Yep, näinhän se on. Kovan kuoren alla on paljon ja yleensä sillä kuorella juuri peitellään jotain!! I know.

   Samoin <3

   Poista
 2. Jälleen niin totta. Tunnistan paljon asioita itsessäni tuossa... Vahva, mutta ei kuitenkaan... Kiitos tästä tekstistä <3 Ja onnellista sunnuntaita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä!! Kiitos Jutta ihanasta kommentista <3 <3

   Poista
 3. Rohkea kirjoitus ja niin totta joka sana. Jaksuja ihanainen <3
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Vahvuutta on minusta tunnustaa itselleen ja muille että on myös heikko. Se tekee ihmisestä inhimillisen. Vahvat ihmiset koen itse suorittajina. Paljon kivempi on huomata esim työkaverista että kovan kuoren allakin sykkii lämmin sydän. Olen itse päättänyt opetella pyytämään apua, se on heikkouteni ja sen nyt tunnustan. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Inhimillisyys on todella tärkeää ja se on ihan ok olla heikko <3. Hienoja askelia sielläkin otetaan eteenpäin <3

   Samoin sinulle!

   Poista
 5. Hienosti kirjoitettu. Minä ajattelen, että vahva ihminen uskaltaa myös olla heikko. Uskaltaa tunnustaa sen itselleen ja muille sekä pyytää tarvittaessa apua ja neuvoa ja tukeakin. Samalla vahva ihminen ottaa vastuun sanoistaan ja teoistaan ja uskaltaa katsoa sen oman näkökulman ulkopuoleltakin asioita, uskaltaa ja pystyy luopumaan omasta näkemyksestään, uskaltaa myöntää olleensa väärässä ja mikä tärkeintä, uskaltaa myös pyytää anteeksi kun on sen aika.

  Kivaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tuo oli myös hyvä pointti, vastuunottaminen on todella vahvan ihmisen merkki ja anteeksi pyytäminen! Todella hyvin kirjoitettu! Kiitos Anu!

   Poista
 6. Koen, että mummini on vahva, on selvinnyt sisarten, lapsensa, puolison, kaikkien ystävien kuolemasta ja sodassa lottana. Silti mummi vastikään sanoi, "olen alkanut pikkuhiljaa oikein nauttia elämästä", ikää lasissa 94vee. En osaa sanoa olenko vahva vai en, mutta ainakaan isot huolet eivät ole kaataneet vaan vahvistaneet, joten toivottavasti olen matkalla vahvaksi naiseksi, edes hieman mummini kaltaiseksi. <3

  Ihanaa sunnuntaita ja nyt tekee mieli antaa kunnon halirutistus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ja voih! Hän on kokenut kovia!! Niin, vahvuutta on nähdä positiivisia asioita kaiken kauheuksien keskellä!!

   Hali vastaanotettu <3

   Poista
 7. Vahvuutta on uskaltaa ja yrittää, vahvuutta on kaatua ja epäonnistua. Suurta vahvuutta on nousta uudelleen ja selvitä.
  Hyvä kirjoitus sinulta jälleen, kiitos näistä ajatuksista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen! Näin se juuri menee <3 Kiitos Anu!!

   Poista
 8. Ihana kirjoitus! <3 “Courage starts with showing up and letting ourselves be seen.”
  The power of vulnerability by Brené Brown. Oletko kuullut tai törmännyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole kuullut, mutta ai että mikä lause! Juuri noin <3

   Poista
 9. Luettelit mielestäni juurikin ne tärkeimmät. Vahvuutta on osata olla myös heikko.
  People cry, not because they´re weak, it´s because they´ve been strong for too long.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YeS! Niin on! Juuri näin tuon samaisen quoten jossain ja kuinka se pitääkin paikkansa!!

   Poista
 10. Kaunis kirjoitus.

  Minna

  VastaaPoista
 11. Hyvä kirjoitus, jälleen :)

  Vahva nainen osaa ottaa vastaan shittiä, ja kestää sen (toki ihan kaikkea ei kenenkään tarvitse kestää). Vahvuutta on jättää tuo shitti taakseen ja hypätä uuteen parempaan. Vaikka tuo hyppääminen monesti tarkoittaa myös monenmoisia ihmissuhteiden katkeamisia, ne yleensä ottaen vain keventävät lastia. Vahva nainen pystyy elämään pää pystynsä omien valintojensa kanssa. Vahva nainen myös osaa vaatia arvoistaan käytöstä, eikä anna anteeksi ihan heppoisin perustein. Ja anteeksipyyntöä pitää osata vaatia.

  Nämä kaikki vahvuudet pätevät monesti ihan kehen tahansa ihmiseen, ei vain naiseen. Naiset vain ovat yleensä paljon herkempiä, joten heidät mielletään myös heikommiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :). Aivan mielettömän viisaita sanoja ja kiitos näistä! Tuo oli hyvä: "osaa vaatia arvoistaan käytöstä". AMEN!! Juuri näin!

   <3 <3

   Poista
 12. Ihan huippu kirjoitus ja uppos tänne!!! <3 Tuntuu, että itse on pitkään vaan yrittänyt olla vahva, iloinen, reipas ja aikaansaava. Mutta nyt pakotetulla "lomalla" alkaa huomaan toisenlaista vahvuutta. Todellista vahvuutta on rakastaa itseään, sallia levätä ja rakentaa hyvääoloa ihan pienistäkin asioista. Mutta täytyy sanoo, et vahvuutta on pohtiminen ja peilailu itsensä kanssa, itsensä kanssa kun on kaikista paljaimmillaan, sitä mä ihailen sun kirjoituksissa. <3 Hyvää oloa sinulle ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3. Ihanaa, että sinäkin olen ollut armollinen itsellesi. Ihan mahtavaa. Ikävä tietenkin kuulla, että jjouduit "lomalle" asti, mutta joskus sitä täytyy käydä pohjalla, jotta voi taas nousta <3 <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig