keskiviikkona, tammikuuta 27

tää mikään sisustusblogi ole...vai?


Kirjoitan sisustus- ja lifestyleblogia niin kuin tiedätte. Kun aloitin bloggaamisen en ollut varma mistä aiheesta kirjoittaisin ja se olikin kauan esteenä koko blogin aloittamiselle. Ihailin blogeja, joissa puhuttiin aina samasta aiheesta ja ihmettelin miten ihmiset keksivät kirjoitettavaa. Tajusin silloin, että heillä oli intohimo ja minulla ei ollut. Olin kiinnostunut urheilusta, hyvinvoinnista, askartelusta, kodista, elämästä, luonnosta, jne. Mielestäni blogia ei voinut aloittaa, jos aiheet tulisivat rönsyilemään noinkin paljon.

No jossain vaiheessa kuitenkin vaiensin nuo negatiiviset äänet ja uskaltauduin painaamaan julkaise nappia ensimmäisen kerran. Sen jälkeen enemmän tai vähemmän blogin aihepiirit ovat pyörineet sisustuksen ympärillä. Tämä on suoraan sanottuna aika outoa, sillä sisustus ei ollut ikinä ollut lähellä sydäntäni. Välillä sitä lukee bloggaajien tarinoita, jossa he kertovat pienestä pitäen intohimostaan sisustusta kohtaan ja kuinka heidän vanhempansakin olivat kiinnostuneita aiheesta. Ei meillä. idkuvaNyt olen kuitenkin huomannut, varsinkin viime vuoden puolella, että aihepiirit vaihtelevat aika pitkälti laidasta laitaan. Nautin kirjoittaa/kuvata asioita, jotka ovat minulle tärkeitä. On ihana jakaa otoksia ja ajatuksia täällä blogimaailmassa enkä voi sanoin kuvailla kuinka paljon saan irti tästä ihanasta harrastuksesta. Aina tasaisin väliajoin pohdin sisustamista ja mitä se oikeastaan tarkoittaa. Olen siis täysin amatööri enkä yleensä edes mieti sen syvällisemmin miten kaikki sopii yhteen. Tiedän yleensä mitä haluan ja se saa sitten vain luvan sopia joukkoon. En todellakaan pohdi koko ajan mitä voisin muuttaa kotona tai pitäisikö maalata seinät tai vaihtaa huonekalujen paikkaa, jne. Olen todella tyytyväinen tämän hetkisiin tilaan, joka vallitsee kotonamme ja olen itse asiassa ollut jo pidemmän aikaa. 


En myöskään lue sisustuslehtiä vaan kahlaan lemppariblogit läpi ja saan inspikseni sieltä. Jos käyn kylässä en mieti sen enempää miten koti on sisustettu tai esim. muuttaisinko jotain. Hah, tosi hyvä sisustusbloggaaja. Mutta rakastan meidän kotia ja aika ajoin muutoksia tapahtuu. Joskus saan ahaa-elämyksiä ja toteutan jotain suurempaa, mutta yleensä kotona tapahtuvat muutokset ovat hyvin pieniä. 

Eli mikä mun pointti on? Ehkä se, että mietin voinko blogiani edes kutsua sisustusblogiksi? Onko kukkien ja tyynyjen kuvaaminen sisustusta? Inspiroituuko niistä kukaan? Pitääkö sisustusblogeissa olla koko ajan vaan uusia ja isoja projekteja? Eikö sisustusblogeista pitäisi saada ideoita omaan kotiin?

Ja siis älkää käsittäkö väärin, sillä olen itse tosi tyytyväinen blogiini enkä etsi parannusehdotuksia. Mielestäni tällainen sekasikiö on just hyvä. Mutta välillä mietityttää, että mitä se sisustaminen oikein on, onko ns. oikeaa sisustusblogia olemassa ja jos on niin mitä se pitää sisällään?

Tällaisia ajatuksia tänään :).


SHARE:

40 kommenttia

 1. Hmmmm. Tosi hyvää pohdintaa jälleen. Itse olen huomannut sen että ehkä vielä jokin aika taaksepäin kun itsekin aloitellut blogia niin oli ajatus että blogin pitää olla johonkin tiettyyn katekoriaan kuuluva. Ja ehkäpä niin olikin. Aika kuitenkin muovaa maailmaa ja ajatuksia niin nyt ehkä tämän päivän ns. Trendi on tuo lifestyle. Se on tottavie itselle myös mieluisa, johon on omakin blogi muuttunut. Ajan mukana vaan. Ja samanlaisia blogeja tykkään lukea. Mukavaa vaihtelua. Harvoin enää siis törmää blogiin joka olisi tiukasti vain yhtä aihepiiriä.

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Lifestyle on just hyvä, kun siinä voi kirjoittaa niin monesta eri aiheesta eikä tarvii panikoiden kirjoittaa/keksiä asiaa. Siis ellei tietenkin ole yhdestä aiheesta tosi paljon asiaa :).

   <3

   Poista
 2. Tämä postaus sivuaa asioita, joita olen itsekin viime aikoina pohtinut. Ei blogia tarvitse tunkea yhteen kategoriaan. Minun mielestäni sisustuksesta voi kirjoittaa myös ilman niitä suuria muutoksia ja projekteja. Tärkeintä on kirjoittajan into, joka parhaimmillaan välittyy lukijalle. Inspiroida voi niin monella muullakin tavalla kuin pelkästään sisustuksella. Kuvat, ajatukset ja oivallukset inspiroivat! Sinun blogisi herättää pohtimaan asioita kauniiden kuvien siivittämänä :) Välillä taasen saa ihastella kaunista kotianne. Varsin kiva kombo mielestäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minustakaan tarvitse ja jokainen tosiaan tekee juuri sillä tyylillä mikä on itselleen hyväksi <3 Kiva kuuulla, että blogistani saa myös inspistä!! Kiitos Jenna!

   Poista
 3. Sun blogi on juuri ihana ja sillä on mun mielestä ihan oma persoonallinen tyyli. Blogin nimi on sulla ihan nappiin sillä täältä löytyy juuri sitä! ♥

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisia pohdintoja. Mä luokittelen oman blogini sisustuspainotteiseksi lifestyleblogiksi juurikin siitä syystä, että suurin osa postauksista liittyy sisustamiseen (oli se sitten vaikka niitä kukkakuvia), mutta välillä on myös reseptejä, syvällisempää pohdintaa ja vaatepostauksiakin on ollut. Mielestäni sisustusblogi ei voikaan olla pelkästään sitä, että kerta viikossa vaihtuu huonekalut ja seinien värit (ei kait kenelläkään ole sellaiseen varaakaan). Itse kyllä luen (sisustus)blogeja osittain siksi, että niistä saa ideoita, mutta voihan sen idean saada ihan vaikka kukkien asettelutavasta. Tai uusista maustemyllyistä. Pienet ideathan ovat juuri niitä, mitä ihmiset kotonaan ja arjessaan toteuttavat usein ja asiaa sen kummemmin suunnittelematta. Joten kukka ja tyynykuvat kunniaan! Arki tarvitsee näitä pieniä piristyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juuri mietin, että onko mulla nykyään enemmän lifestylee vai sisustusta :))! Kai nämäkin menevät kausittain!!

   Siinä olet kyllä oikeassa. Arkeen lisää niitä pieniä piristyksiä <3

   Poista
 5. Luen mieluimmin näitä vähänsitäsuntätä-blogeja. Kuka jaksaa viikosta toiseen seurata blogia, jossa suurin piirtein näytetään yhtä ja samaa asuntoa hieman eri kulmasta?
  Olen vanha jos verrataan sinuun, mutta tykkään tyylistäsi. Jatka vaan samaan malliin.
  Niin, ja käy katsomassa millaista sisälöä minun blogissani on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuripa näin, mutta jos on joka kerta jotain uutta niin sittenhän asia on erikseen :).

   Kiitos paljon :) Liityinkin jo lukijaksi blogiisi!

   Poista
 6. Komppaan Kristiina, monipuolinen blogi on mielenkiintoinen ja oppii tuntemaan bloggaajaakin paremmin. Kuvaat kauniita yksityiskohtia kodistasi blogiin ja niitä on ihanaa katsella. Minä kuvaan niitä kahvimukeja, eikä hajuakaan kiinnostaako ne ketään, olen päättänyt olla miettimättä ja tehdä oman näköistä juttua. Se on kyllä juuri ehkä jännintä, että mitä sinne blogiin päätyy omalta kannalta. Mitä jää pois.

  Blogis on ihana <3 täällä huokuu sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Ei pidä liikaa miettiä mitä muut ajattelevat vaan toteuttaa itseään ja tehdä juuri sitä mikä tuntuu oikealta <3 <3

   Kiitos ihana!

   Poista
 7. Minusta sulla on kivan persoonallinen blogi ja kiva kun kirjoitat niin monipuolisista aiheista, joita on aina kiva lukea. Itse kirjoittanut nyt reilun vuoden blogia ja yhdessä vaiheessa olin jo heittämässä blogini kankkulan kaivoon, kun tuli negatiivista palautetta kirjottamis tyylistäni ja joillakin oli jopa kateutta ja ilkeää puhetta. Onneksi suurinosa on ollut postiivista palutetta, joten sillä jaksaa taas pitkään kirjoitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon ja kiva kuulla positiivista palautetta! Voi että, negatiiviset kommentit ovat aina yhtä tylisä, mutta täytyy yrittää antaaa niiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos!!

   <3

   Poista
 8. Mä tykkään juuri näin sun blogista! En itse ole mikään sisustaja, tai oma makuni on niin kumma, ettei sitä blogeista löydy. :D En siis lue juuri ollenkaan puhtaita sisustusblogeja, vaan juurikin blogeja joissa tutustuu kirjoittajaan, pääsee välillä pintaa syvemmälle ja aiheet ovat monipuolisia. :) Kivaa keskiviikkoa S!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja <3. Joo, aika moni näyttää pitävän sekalaisista postauksista. Myös minä :)

   Poista
 9. Mun mielestä on tärkeintä, että kirjottaa juuri siitä mistä tykkää. Olkoonkin se vaikka sitten sekasikiö sisällöltään =D Mä luen monenlaisia blogeja: pukeutumissen ja muotiin keskittyvää, sisustukseen keskittyvää. Mutta eniten pidän elämänmakuisista monen aihepiirin blogeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se just on!! Pääasia, että itse tykkää <3

   Poista
 10. Sisustus ja lifestyle on hyvä kategoria sun blogille! ♥ Valoisia kuvia ja ajatuksia. Keep that!

  VastaaPoista
 11. Ei kaikkea tarvii onneksi lokeroida yhteen lokeroon, tykkään itse ainakin lukea nimenomaan lifestyle -blogeja, joissa on paljon eriaiheisia juttuja ja jollaiseksi sinun ja omankin blogini miellän. Tykkään hirveästi sisustamisesta ja tuunaamisesta ja muutan vähän väliä jotain kotona, mutta en voisi sanoa blogiani puhtaaksi sisustusblogiksi. Rakastan nimittäin matkustamista, hyvää ruokaa, treenaamista ja pohdin syvällisiä itkuun saakka... kyllä ne kaikki saa näkyä ja kuulua blogissani. Ihan niinkuin kaikki sunkin mietteet ja hulluttelut täällä sun blogista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tarvitse :))! Aivan, sama täällä. Mäkin tykkään puuhailla ja koti on paras paikka, mutta samaan aikaan on paljon muitakin kiinnostuksen kohteita :). Yep! Hahaha...Pääasia, että on oma ittensä ja tekee sitä mikä tuntuu hyvältä!!

   Poista
 12. Lifestyle-blogit on parhaita, niitä itsekin pääasiassa luen. Kaikkea ympärillä olevaa kaunista ja koskettavaa, ajatuksia elämästä, päähänpistoista jne. Jatka siis samaan "sekasikiömalliin"!:D

  VastaaPoista
 13. Aika tuttuja ajatuksia! Heti jos teen postauksen muusta kuin sisustusaiheesta, alan epäröimään että Syhinä ei ole enää sisustusblogi eikä mikään blogi :D

  VastaaPoista
 14. Mä olen aina luokitellut blogisi sisustuspsinoitteiseksi lifestyleblogiksi. Just sopivasti kaikkea. :)

  VastaaPoista
 15. Minun mielestä on vaan hyvä, jos sisustusblogissa on muitakin aiheita. Ja just siks, että se tuo kirjoittajaa tutummaksi ja koukuttaa lukemaan blogia yhä enemmän. :D Itse taidan kirjoittaa melko kapoisalla aihevalinnalla, mutta ripottelen sisustusaiheiden lomaan niitä muitakin kuulumisia ja ajatuksia. :D Ja ihan bloggaajan mielenterveyden ja jaksamisen kannalta on hyvä, että muistakin kuin uusista asioista ja isoista projekteista voi blogata. :)

  VastaaPoista
 16. Ei liity postauksen aiheeseen, mut just selasin sun instaa ja siis vau. Teidän koti vaan iskee ja lujaa <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ihana kuulla! Kiitos paljon :)

   Poista
 17. Mä jo silloin alussa ihastuin sun pohtivaan ja ajatuksia herättävään kirjoitustyyliin, ja se saa aina palaamaan sun sivuille. :) Ja itse tykkään kyllä vaihtuvista aiheista :) Sun sivuilla inspiroituu elämään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!! Ja sä olet ollut niin pitkän aikaa mukana <3 <3 Kiitos Jenni ihanaista sanoistasi <3

   Poista
 18. Olisi se hiukan tylsää, jos blogi pitäytyisi täysin yhdessä kategoriassa eikä blogissa koskaan poikettaisi sivupoluille ja sivuttaisi muuta elämää! Tykkään kyllä, että päälinja on jossain aiheessa; oli se sitten sisustus tai laajemmin bloggaajan tyyli muissakin asioissa, mutta totta kai saa ja pitää sivuta muitakin aiheita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kuulostaa samalta mistä itsekin pidän :)

   Poista
 19. Minä olen lukenut blogiasi vasta vähän aikaa ja tykkään kyllä. Itse luen aika monenlaisia sisustusblogeja. Minua inspiroi kauniit kuvat ja hauskat ideat. Vähän sellaiset rosoiset joissa kaikki ei ole liian mietittyä. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiva, kun olet täällä :)! Rosoisuus ja elämä saa näkyä ;).

   Poista
 20. Blogisi on kyllä niin sinun näköisesi, monella tapaa uutta antava ja samalla myös pohtiva. Itse tykkään lukea sisustusblogeja, joissa on myös muita aiheita. Yleensä nämä taitavat ollakin sisustuspainotteisia lifestyle-blogeja, johon omakin blogi kuuluu. Välillä tulee kirjoiteltua enemmän sisustamisesta ja välillä enemmän elämän menosta, pieniä ripauksia sieltä täältä.

  Muistan kun sanoit, että blogini on todella seesteinen ja rauhallinen, kun taas persoonana olen tosi iloinen, avoin ja höppänä :D näen sun blogissa paljon samaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura <3 Kiva kuulla!

   Se on kyllä totta mitä sanoin ja olen sitä mieltä :)! Näet saman mussa ja blogissa?? Hauskaa!!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig