lauantaina, tammikuuta 30

tuo ruma musta möhkäle olohuoneessamme


Kuinka ruma toi telkkari oikein on? Siis ensinnäkin se on vuosimallia 2008. Kyllä, kuulitte oikein. Telkkarissa on suoraan sanottuna aika kamala kuva verrattuna nykyajan vempeleisiin, muttei kuitenkaan niin kamala, etteikö sitä voisi katsoa. Haluisin ostaa uuden, mutta miksi kerran tämä vielä toimii plus ehdimme istua TV:n ääressä ehkä maksimissaan pari tuntia viikossa. Toiveena olisi myös 'valkoinen' telkkari, mutta oikeasti siinähän on vain ne kapeat valkoiset reunat ja muuten samanlainen musta möhkäle. Toki sirompi kuin tämä nykyinen.
Onko teillä periaatteena, että uutta ei osteta ennen kuin vanha menee rikki? Minulla ei ennen ollut vaan ostin just sitä mitä halusin, mutta nykyään mietin muutamaan kertaan ennen kuin teen ostopäätöksen. Mitä, jos mä kuitenkin palaisin vanhaan ajattelutapaani..... ;).

SHARE:

48 kommenttia

 1. Heh, tulipa tämä hyvään aikaan, postauksesi siis! Itse kamppailen täsmälleen saman ongelman kanssa. Meillä ei tv juuri päällä ole, kaikki tulee katsottua nykyään padilta jne., leffat sitten katsotaan tuosta möhköstä. Se on ruma ja vanha, mutta toimii. Täysin samat mietteet siis ja kävi jopa mielessä, että jos hankkiutuisi siitä eroon kokonaan... Tsemppiä pohdintoihin täältä kohtalotoverilta. Ja ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinäkin? No mitäs ajattelit tehdä?

   Mä hetken vielä mietin mihin päädyn!

   Poista
 2. Telkkari on kyllä välillä niin ongelmallinen sisustusta ajattellen. Meilläkin se aikoinaan ratkaistiin niin, että se on vanhan kaapin sisällä jossa on onneksi ovet ja ne saa kiinni halutessa ;) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaakin todella hyvältä vaihtoehdolta :)

   Poista
 3. Telkkari on todellakin koko olohuoneen katseenvangitsija mikä ärsyttää toden teolla. Miksi sen pitääkin olla niin suuri rotisko. Kyllä meillä ainakin tahtoo osa hajota ennen uuden ostoa. Nyt toki haluaisin uuden kahvinkeittimen vaikkei vanhassa ole muuta vikaa kuin väri. Punainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on.Millonhan ne keksii, että se ruutukin on valkoinen??;))

   Poista
 4. Hyvä periaate, meillä osittain samoilla linjoilla, joskus kyllä joku vanha tuote on jo aikansa elänyt ja menee vaihtoon vaikka toimisikin. Esim ostin uudet sukset vaikka entisilläkin voisi hiihtää:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Mä yritän pitää tuon periaatteen, vaikka esim. tvn kanssa hippasen verran vaikeaaa. Mutta ehkä toi kohta pamahtaa...

   Poista
 5. Meillä mies haluaa "uusinta ja hienointa" elektroniikan suhteen, joten minä olen se joka toppuuttelee usein television hankintaa. Ja kun se pitää olla keittiössä, olohuoneessa ja makuuhuoneessa, huoh…
  Ja tosiaan ainahan siinä tuo musta iso ruutu möllöttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Teillä pitää olla kaikkialla? Mä en ehkä joka puolelle halua,mutta uus ois kiva :))

   Poista
  2. Ei siis pidä, mutta mies haluaa :)

   Poista
  3. Hahha :)! Jenkeissä asuessani mulla oli kanssa makkarissa :)

   Poista
 6. Niin tuttuja mietteitä! Meillä myös kauhee musta möhkäle, myöskin vuosimallia 2008. Uusi olisi kiva, mutta kun entinen vielä toimii. Tällä hetkellä meillä ei edes näy suoraan mitkään tv-kanavat kun ennen tuli satelitin kautta mutta palvelu sanottiin irti. Tosin nyt kun on kotona, niin tullut katsottua tuosta möhkäleestä tabletin/tietokoneen ja chromecastin kautta ohjelmia. Mutta tv ei kyllä sovi sisustukseen :D
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Ja 2008 olivat vielä tuollaisia möhkäleitä! Me ei tosiaan edes katsota telkkaria vaan lähinnä padit ovat käytössä!!

   :)

   Poista
 7. Voi ei, mä olen just sellainen että ostan kun mieli tekee, vaikka vanha olisi vielä täysin kunnossa! :D Eli mua ei ehkä kannata kuunnella, mutta ehdottomasti uuden ostoksille, jos/kun siltä tuntuu! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin ennen olin, mut nyt oon aikuistunut...ahhaha!!

   Mä en tällä kertaa kuuntele sua ;D <3

   Poista
 8. Mulla hiukan riippuu ostaa uutta jos vanha toimii. Joskus kyllä mutta joskus ei :) vatkaimen kanssa kävi viime keväänä hauskasti kun näin mainoksessa ihanan vatkaimen ja mieli niin teki sitä. Vanhassa ei kuitenkaan ollut vikaa niin ajattelin odottaa. Mutta kas kummaa, seuraavan kerran rahkaa tehdessä vanha vatkain sano itsensä irti :D

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miksei mulle käy noin? Pitäiskö mun jättää tv vaa pyörimään ja kuluis siten? Koska sehän kestää vielä seuraavatkin 7 vuotta kerran käyttö on niin minimaalista!! Huoh!

   Poista
 9. Meilläkin telkkari vuosimallia 2008 :) Ja on auttamatta liian pieni nykyiseen olohuoneeseen, kun se on ostettu mulle yksiöön aikoinaan. Mutta mä itse olen kyllä tuommmoisten kalliiden hankintojen kohdalla sitä mieltä, että uusi ostetaan vasta kun vanha hajoaa. Ja se on kyllä totta, että vaikka kuinka olisi ne valkoiset reunukset telkkarissa, niin onhan se kuvaruutu kiinni ollessaan kuitenkin musta. Ei siis mikään sisustuksen kaunistus, mutta meillä kyllä tulee telkkaria katsottua, esim. V:llä arkiaamuisin aamu tv auki ja minä taas katson iltaisin ysin sarjoja. Toki leffoja ja HBO:ta katsotaan videotykiltä. Ja silloin kun on eri mielisyyttä ohjelmista, niin toinen siirtyy videotykille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Varsinkin, kun on näin kalliista vempeleestä kyse niin ei ihan "turhaan" viitsisi uutta ostaa! Ja ne valkoiset reunatkin ovat niiiin kapea, että hädin tuskin näkee ;D!

   Poista
 10. Meillä kun tv on sanonut sopimuksensa irti, niin ollaan ostettu uusi.Aika vanha on nykyinen, musta iso möhkäle.Silloin katottiin valkoisia televisioita, niin ehkä pari mallia löydettiin. Sitten kuulin, että valkoiset tv kellastuu, joten siihen tyssäsi sen osto. Nyt varmaan ovat kehittyneet siitä. Nykyään saa tosi ohkasia ja tyylikkäitä televisioita, joka ei häiritse silmää. Itteä ei ne häiritse, kuin musta iso möhkäle ja olen sitä mieltä että ns. elämä pitää näkyä. Meillä päivittäin katotaan tv. Kivaa vko loppua sinne!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Musta tuntuu, että mäkin odotan siihen asti! Rahan tuhlausta se tavallaan on...mutta mitä jos haluuuuuuuuuuuuu?? :) hahah

   Poista
 11. Mä olen tosi tyytyväinen omaan valkoiseen telkkariini. Kyllä se hurjasti raikastaa huonetta vaikka se musta ruutu edelleen tuossa on. Valkoiset reunat (ja jalusta) tekee ihmeitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin kuvitella! Milloinhan saadaan telkkari, jossa valkoinen ruutu?? :D

   Poista
 12. Oikein hyvä periaate :)
  Itse pyrin ajattelemaan näin, ehkäpä maapallommekin voisi hiukan paremmin jos turhaa kuluttamista vähentäisimme. Enkä nyt tarkoita juuri teeveetäsi, vaan sillain yleisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on kyllä totta! Hyviä pohdintoja:)

   Poista
 13. Meidän möhkäle on saman vuoden hankinta. Tottakai mua se ärsyttää ja haluaisin siromman valkoisen, mutta en suostu ostamaan uutta ennen kuin vanhassa ilmenee vikaa. Mun on ylipäätään vaikea hankkia nykyään mitään, mitä en oikeasti tarvitse.
  Tuskin tuolla aparaatilla enää kovin montaa käyttövuotta on edessä. Oon yllättynyt, että on kestänyt näinkin kauan, joten yritän kestää tuota sisustushirvitystä jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, no sama täällä! Mä haluun, mut jotenkin nykyään periaate sotii vastaan! Mä vaan mietin, että kauan toi voi vielä kestää, koska käyttö on niin vähäistä! No jos voitan lotos niin sit ostan uuden :)

   Poista
 14. Täällä tuskaillaan saman ongelman kanssa. Valkoinen olisi ihana, mutta eipä ole mitään järkeä vaihtaa toimivaa peliä varsinkin kun sitä todella vähän katsotaan.

  VastaaPoista
 15. Telkkarit on rumia, vaikka voissa paistaisi:D Meillä on valkoinen tv ja täytyy sanoa, että on se onneksi edes ripauksen sirompi kuin mustareunaiset. Kaikkein ihaninta olisi, jos olisi erillinen telkkarihuone, mutta ehkä sitten kun lapsista ensimmäinen muuttaa omilleen...eli ei vielä pitkään aikaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne ovat kyllä tosi rumia :)! Hah! Yep, tv-huone ois kiva!!

   Poista
 16. Joo, onhan noi telkkarit aika isoja möhköjä ja, ah, niin kaukana kauniista. Meillä ei oo telkkari näkyny kylläkään 4 vuoteen, mutta siitäkin huolimatta se on: nyt viimeselä uuteen laajennusosaan saadaan uus antinni yms. niin vois kuvitella sen näkyvänkin. Pienihän se tähän tilaan on, kuvanlaatu niin ja näin, mutta sen kerran kuussa jos kerkeää mitään katsomaan ( siis kun se sitten joskus näkyykin ) niin väliäkö hällä!

  Ja "piilotin" sen tummalla tapetilla tepetoidun seinän sekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kaukana!! Meillä katotaan muutenkin suurimmaksi osaksi padeja niin mitä tolla edes tekee..??

   Poista
 17. Kyllähän se niin on ettei niistä oikein kauniita sisustusesineitä saa millään. Itse välttelen myös tv:n kuvaamista ja muutenkin se möhkäle on koko kodin mörkö! Odotan niin kovin meidän vintin(yläkerran) valmistumista, että saisin telkkarin sinne piiloon katseilta (vaikka tv onkin suhteellisen uusi - toki mustine reunoineen voisi olla hiukan siromman näköinen valkoisena...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei saa! Hieman sirompia nykypäivänä, mutta silti isoja ja rumia! Joku voisi keksiä sellasen taustan, jonka voi laittaa sne mustan osan päälle siksi aikaa, kun sitä ei katsota! Samanlainen kuin tietokoneruudun päälle ettei muut näe mitä kirjoittaa :)

   Poista
 18. Itse en kauheasti enää katsele rumaa möhkälettä. Mä olen siirtynyt katsomaan joko tietsikalla tai kännykällä ;))

  VastaaPoista
 19. Itse en koe omaa telkkuamme mitenkään häiritseväksi johtuen varmaankin siitä, että sen jalka on melko siro ja reunat osittain läpinäkyvät :). Mutta ymmärrän ärsytyksesi - meidän edellisessä telkussa oli varmaan 10 cm paksut reunat, ja vaikka se oli huomattavasti pienempi kuin nykyinen (32" vs. 55"), se tuntui jollain tapaa "tunkkaisemmalta" ja möhkälemäiseltä. Eli peukku uuden ostolle - vanhan voi aina myydä pois :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Se onkin varmaan huomattavasti sirompi kuin tämä meidän! Kamala!!

   Ostaisikohan kukaan tätä? Mutta saisin ehkä joku 25 euroa?!? Hah!

   Poista
 20. Hyvä periaate :D Meillä tv yläkerrassa joten on vähän katseilta piilossa. Tv ei kyllä ole mikään kaunis kaupistus ja ymmärrän hyvin tuon haaveesi.

  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Pysyn nyt kuitenkin periaatteeni takana :)

   Poista
 21. Ymmärrän "yskän", itseäni tv ei koskaan ole häirinnyt, vaikka ei niin sisustukseen istukkaan. Ja kyllä melkein niin kauan käytän laitteita, ennen kuin hajoavat. :) Kun se raha ei kasva puussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Yep! Mäkin odotan sitä lottovoittoa!

   Poista
  2. Hih! Yep! Mäkin odotan sitä lottovoittoa!

   Poista
  3. Heh! Jep! Mäkin odotan sitä lottovoittoa :)

   Poista
 22. En arvosta telkkaria sitten yhtään. Ikinä ei ehditä sitä edes katosa :D Meillä se on pienellä seinänpatkällä, missä ei niin kovin käy silmille. Uutta ei todellakaan hankita ennen kuin vanha sanoo sopimuksen irti, jos sittenkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Mä vähän mietin samaa, josko sen vaa laittais kaappiin??

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig