keskiviikkona, tammikuuta 6

uutta työpöydällä ja apua kaamosväsymykseen


Muistattekos, kun kerroin teille pienestä kaamosväsymyksestäni jokin aika sitten? Onneksi se on nyt takana päin ja mieli taas ennallaan. Ihmettelen vieläkin miten se pääsi yllättämään takavasemmalta, mutta kerta se on ensimmäinen. Puhuessani asiasta ja tuntemuksistani ihmisten kanssa moni suositteli minulle kirkasvalolamppua. 


Vinkkejä kaamosväsymykseen.Ihminen tarvitsee valoa tai ainakin minä tarvitsen. Kesällä mieli on huomattavasti pirteämpi ja jaksaa tehdä paljon enemmän asioita kuin talvella. Untakin tarvitsee huomattavasti vähemmän valoisaan aikaan. Jotenkin näin pimeän tullen sitä vaan jämähtää kotiin eikä edes viitsi lähteä mihinkään. Tuntuu siltä, että nukkumaankin voisi mennä jo kuudelta.Vinkkejä kaamosväsymykseen.Luin hieman lisätietoa valosta ja sain selville, että aurinkoisena päivänä valomäärä on noin 50 000 - 100 000 luksia, kun taas kodin normaali yleisvalaistus on ainoastaan 50-100 luksia. Kirkasvalolampulla päästään vähintään 2500 luksiin eli ero kodin normaali valaistukseen on huomattava. Minä en ole suoraan sanottuna edes tiennyt näitä faktoja ennen kuin nyt enkä olisi uskonut erojen olevan noin suuri.idkuva, Vinkkejä kaamosväsymykseen.Pääsin tekemään yhteistyötä Innoluxin kanssa ja valitsin meille Jarkko Ojan suunnitteleman TUBO -kirkasvalolaitteen. Ihastuin lampun muotoon aivan totaalisesti ja tiesin sen sopivan työpöydälleni. Kirkasvalohoitohan pitää aloittaa ennen oireiden ilmenemistä eli pimeän kauden alussa. Hoitokertoja tulisi olla 3-5 viikossa ja yhden hoitokerran pituus puolesta tunnista kahteen tuntiin. Minulle tämä toimii aivan täydellisesti, koska suurin osa aamuhäröilyistä tapahtuu keittiössä eikä valonlähdettä tarvitse katsoa kohtisuoraan. Riittää, että laite on näkökentässäsi. Tällainen järjestely sopii just eikä melkein ihmiselle, joka ei pysy juuri hetkeäkään paikoillaan ;).Vinkkejä kaamosväsymykseen.TUBO -kirkasvalolaitteessa on myös himmennin, josta sen saa muutettua tunnelmavalaisimeksi. Yritin ottaa kuvia, jotta saisitte käsityksen valon kirkkaudesta, mutta se olikin haastavampaa kuin kuvittelin. Yritin säätää kameraa joka suuntaan, mutten saanut kuvaa todellisesta näkymästä. Ensimmäisessä kuvassa valaisin on kaikista hämärimmillään ja viimeisessä kuvassa kirkkaimmillaan. Helpoimmin eron näkee tietokoneruudusta. Kirkasvalolaitteesta on ollut hyötyä ja huomaan saavani aamulla oikean energia boostin valosta. Voin siis suositella muillekin.Vinkkejä kaamosväsymykseen.


Löytyykö teiltä kirkasvaloa ja onko kokemusta toimivuudetsta? 

Innoluxilla on laaja valikoima erilaisia valaisimia ja sieltä löytyy aivan varmasti kaikille mieluisia vaihtoehtoja.

*yhteistyö Innolux
SHARE:

52 kommenttia

 1. Ei löydy kirkasvaloa, mutta näin pimeänä aikana sen hankkimista on kyllä tullut pohdittua. Tyylikäs valaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä on kyllä niin tyylikäs, ettei mitään rajaa <3. Suosittelen!

   Poista
 2. Onpa kaunis valaisin! Olisi mielenkiintoista kokeilla, en ole nimittäin koskaan testannut kirkasvaloa, ehkäpä tehoaisi minunkin väsymykseeni. :)

  Leppoisaa loppiaista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen aivan lovena tähän valoon ja sen muotoihin <3. Suosittelen oikeasti kokeilemaan!

   Poista
 3. Ei löydy, innolla odotan kokemuksia onko siitä hyötyä :)

  VastaaPoista
 4. Kovasti harkinnut hankkia, mutta aina vaan jäänyt. täälläkin voitaisiin nukkua ja nukkua, onneksi kohta tämä pimeys hellittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pimeys tosiaan on helpottaa pian! Nyt jo lumen ansiosta on hieman valoisampaa. Yes :).

   Poista
 5. Täälläkin mietitty kirkasvaloa. Rentoa loppiaista!

  VastaaPoista
 6. Täällä varmaan tarvittaisiin joku korviin työnnettävä malli extrasuperhyper voimakkaalla valolla :D

  Kaunis muotoilu tuossa sinun valaisimessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! I hear you! Mä tarviin kanassa kaikki mahdolliset avut :).

   Tämä on niin kauniin muotoinen <3

   Poista
 7. Kiva kun olet taas palannut tänne :) Sen verran kokemusta kirkasvalolampusta, että tilasin ns.vahingossa kirkasvalolampun. Meillä Eero Aarnion Kubo valaisin ja vähän olen sitä käyttänyt, vaikka välillä olis voinut tartteakin. Nyt olen sen laittanut myyntiin Tori.fi Lappi sivulle ja jos jotain kiinnostaa, niin ottaa vain yhteyttä :) paivi.salmi10@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Mä olen niin iloinen, että taas takaisin :)! Minä olen ollut tähän valoon todella tyytyväinen :)

   Poista
 8. Täälläkin kirkasvalolamppu mietinnässä! Tuo on todella tyylikäs! Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti ja tämä on kyllä niin ihanan muotoinen, ettei voi kuin ihailla <3

   Samoin :)

   Poista
 9. Meillä oli entisessä työpaikassani kirkasvalolamppu toimistossa ja siitä käytiin aina kauhea väittely, pidetäänkö se päällä vai ei. Osa ihmisistä kun koki sen todella hyödylliseksi, osa (kuten minä) en kokenut siitä mitään hyötyä ja osa sai siitä kovan päänsäryn... Varmasti siis toimiva peli niille, joille se toimii, mutta hankala on etukäteen sitä kenenkään tietää, että käykö juuri minulle :) Kaunis muotoilu tuossa sinun valossasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Olet oikeassa. Joillekin varmaan toimii ja sitten taas ei. Itse olen kyllä huomannut, että aamuisin herää paremmin ja olo on pirteämpi!

   Muoto on kyllä superkaunis <3

   Poista
 10. Lampun hankkimista on täälläkin harkittu, mutta toistaiseksi se on jäänyt. Olisi kiva testata, onko siitä oikeasti apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ollut tosi tyytyväinen ja jaan vielä kokemuksia myöhemmin :)

   Poista
 11. Itsekin olen monesti sellaista harkinnut, erityisesti versiota, joka syttyy hiukan ennen omaa heräämistä ja ikään kuin heräisit kesäaamuna auringonpaisteeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mäkin olen kuulut noista :) Kyllä ne kaikkea keksii :)

   Poista
 12. Ystävälläni on kirkas valolamppu ja hyvää puhunut siitä :) on ainakin osakseen joka vuosi auttanut :)

  Tuo sinun on kyllä todella upea <3

  Ihanaa loppiaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valaisin on kyllä niin kaunis, ettei mitään rajaa! Voit uskoa, että olen ihastunut!!

   Uskon, että valaisimen todellinen hyöty nähdään ensi syksynä!

   Poista
 13. meillä on kirkasvalolamppu kovassa käytössä. Ja on se auttanut. Eihän se aurinkoa korvaa, mutta paras apu mitä pimeän aikaan voi saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikään ei korvaa aurinkoa, mutta....edes jotain ;)

   Poista
 14. Tää olis kyllä hyvä, voi vitsit. Miten en olekkaan hoksanut tätä apua. Etelän lämpöön vaan mieleni tekisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totkai tekis! Kyllä mäkin jossain etelässä mieluiten olisin :).

   Poista
 15. Kuulostaa toimivalta. Monet kerrat olen ajatellut ostaa, ehkä sitten ensi syksynä.

  Leppoisaa loppiais iltaa !

  VastaaPoista
 16. No pitäis kyllä hankkia! Kaverilla on sellainen tabletin kokoinen työpöydällä.. Ihana tuo sinum työpisteesi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työpiste on ollut todella mieluinen <3 <3

   Poista
 17. Ei ole, mutta varmasti kannattaisi kokeilla. Ja tuo sinun valaisimesi kyllä kelpaa olla esillä, todella kivan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo! Musta ne 'vanhanajan' kirkasvalot ovat aika tönkköjä, mutta tämä on aivan ihanan muotoinen ja kiva käyttää, kun on tuo himmennin! Tykkään tosi paljon!

   Poista
 18. Mukava postaus ja mielenkiintoinen aihe, joskus on pohdittu kirkasvalolamppua meillekin.
  Kaikkea hyvää ja onnea tähän vuoteen ! <3

  VastaaPoista
 19. Minulla on ollut kirkasvalolamppu käytössä jo monta vuotta, tosin meidän lamppumme on järkyttävän ruma Philipsin möhkäle, joka aina käytön jälkeen joutuu visusti kaappiin piiloon :D.

  Aloitan lampun käytön joskus syyskuun puolivälin aikoihin, ja jatkan käyttöä niin kauan kuin aamuisin on vielä pimeää. Nostan lampun aina aamiaisen ja lehden lukemisen ajaksi keittiön pöydälle, siinä se antaa parhaimman mahdollisen tehon :). Ja olen kyllä todennut lampun toimivaksi - niinä muutamina aamuina kun lamppua ei vain ole jaksanut käyttää, olo on ollut heti paljon väsyneempi ja energiatasot lähellä nollaa. Miksei Suomessa voisi paistaa aurinko joka päivä :)!

  Ihanaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että on ollut hyötyä! Odotan ensi syksyä ja silloin saa varmasti parhaimman tehon valaisimesta :).

   Ja älä muuta sano...mä haluun aurinkoo joka päivääää!! :)

   Poista
 20. Niin haluan kirkasvalolampun, sillä eihän tästä tule yhtään mitään. Tosin kaamosmasennus on hellittänyt joulun jälkeen ja olen myös aloittanut syömään mm. Ginsengiä. Josko se tästä, haluan silti kirkasvalolampun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kaikki keinot kehiin :). Mikä on Ginsengi?? Täytyypäs käydä googlaamassa.

   Poista
 21. Joskus sellaista on miettinyt, mutta ei ole tullut hankittua. Varmasti auttaisi tuohon kaamokseen! Kesä olisi niin tervetullut jo, näillä pakkasilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan kaamos! Yllätit minut täysin!!

   Poista
 22. Kirkasvalolamppu on aikasta hyvä keksintö! En ennen uskonut siihen yhtään, kunnes sain semmoisen työpaikalle tietokoneen viereen. Kun se kahdeksan tuntia siinä tohottaa, niin tuntuu energia riittävän ihan eri tahtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WOw! Niin sinä annat sen olla päällä koko päivän! Tubon ohjeissa suositeltiin puoli tuntia-2 tuntia!

   Poista
 23. Kaunis tuo valaisin, meillä ei ole moista käytössä, mietinnässä on kyllä ollut useinkin sen hankinta. Minä vaan vähän pelkään, että aiheuttaako migreenin pahenemista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä valaisin on kyllä superkaunis <3. Niin, joku tuossa ylempänä mainitsi, että työpaikalla joillekin oli tullut päänsärkyä!!

   Poista
 24. Hauska malli lampussa. :) Mä saan kirkasvalohoitoa ottaessani tuotekuvia mun studiovalonheittimien valossa iltaisin, haha, tai kun lapset nukkuvat. :D Ne on niin jäätävän kirkkaat, että saattavat joskus jopa ahdistaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä studio sulla on? Onko mulla mennyt jotain ohi?? :))

   Poista
 25. Kiva jos toimii ja piristää!

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig