sunnuntaina, tammikuuta 10

vapaus - freedom


Meillä kaikilla on oikeus vapauteen. Meillä on vapaus olla juuri sitä mitä olemme. Kukaan ei omista meitä. Saamme tehdä mitä haluamme eikä kukaan toinen ihminen voi määrätä meitä. 
Jotkut ihmiset valitettavasti kuvittelevat omistavansa toisen ihmisen. He kuvittelevat olevansa kuninkaita, jotka pystyvät määräilemään tätä ihmistä ja siirtelemään häntä kuin pelinappulaa. He luulevat, että heidän sanansa on laki ja kaikkien, varsinkin tämän kyseisen henkilön, tulee totella heidän sääntöjään. Ja jos näin ei tapahdu hän kokee olevansa oikeutettu rankaisemaan henkilöä. Eikö kuulostakin kauhealta?

Kaikessa surullisuudessaan tällaista tapahtuu ympäri maailmaa, juuri tälläkin hetkellä.Yleensä nämä uhrit eivät ole, ainakaan aluksi, tietoisia mistä on kyse, koska heitä syytetään kaikesta tapahtuneesta ja heidän elämänsä on yhtä vuoristorataa. On vaikea nähdä asioita selvästi, kun olet pyörremyrskyn keskellä. Kukaan ei näe. Kukaan ei kuule. Kukaan ei tiedä. Sinua ei ole.


Minä olen valitettavasti ollut tuolla myrskyn keskellä. Kerroin noin puolitoista vuotta sitten pintaraapaisun aiheesta ja voit käydä lukemassa täältä #whyIstayed#whyIleft -tarinani. Puhuin silloin kuinka olin päässyt vapaaksi pelosta. Pelosta, joka on kamalin tunne mitä ikinä tiedän. Olen sen jälkeen tajunnut, ettei vapaaksi pääseminen tapahdukaan ihan kertaheitolla. Se muistuttaa itsestään aika ajoin, välillä kevyemmin ja välillä vahvemmin. Tärkeintä on keksiä keinot, joilla pääset näinä hetkinä takaisin siihen omaan rauhalliseen tilaan ja vapauden tunteeseen. 

Tunteet tulevat ja menevät. Ne ovat vain tunteita. Ei totuuksia. Muista aina, että sinä olet vapaa. Vapaa tuntea mitä haluat, vapaa tehdä mitä haluat ja vapaa olla tekemättä asioita, joita et halua. Älä anna pelon hallita elämääsi. Älä anna kenenkään järkyttää rauhaasi. Kukaan ei omista sinua.
Rauhallista päivää kaikille.

SHARE:

40 kommenttia

 1. Haleja sinulle ja rauhallista ja hauskaa päivää <3

  VastaaPoista
 2. Haleja täältä myös ja leppoisaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
 3. Asia tekstiä <3 peukku sille :)

  Ihanaa päivää sinne <3

  VastaaPoista
 4. Luin kaikki nuo aikaisemmatkin postaukset :(
  Paljon voimia sinulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä seistään selkä suorana ja jatketaan omaa elämää <3

   Poista
 5. Puit kamalan asian kauniisti sanoiksi <3 voimia!! <3

  VastaaPoista
 6. Hieno postaus ja menen lukemaan tuon aikaisemmankin. Pelkoa en ole tuntenut, mutta omistavuutta ystävyyssuhteissa ja sellaiset ystävyyssuhteet ovat nyt viime vuonna saaneet jäädä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Pelko ei ole kiva tunne ei sitten ollenkaan. Pahin oikeastaan mitä tiedän ja varsinkin, kun se kohdistuu omaan perheeseen :(.

   Poista
 7. Koskettavaa tekstiä. Kauniita, rauhallisia kuvia.
  Olet rohkea nainen. Tuolla elämänasenteella ja kokemuksella pärjäät. Se mikä ei tapa vahvista.
  Voimia. Sinä, minä, me. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yes, juuri näin! Mikä ei tapa vahvistaa ja sillä eteenpäin! Onneksi on ihmisiä ympärillä eikä ole yksin <3 <3

   Voimia!!!

   Poista
 8. En voi ymmärtää miten joku voi luulla omistavansa toisen ihmisen :(. Kukaan ei tosiaan omista ketään.

  Voimia sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano eikä todellakaan omista!!

   Poista
 9. Hienosti kirjoitettu, kävin lukemassa tuon edellisenkin postauksen ja kaikkea sitä ihminen joutuukin kokemaan! Olen tässä hiljattain huomannut, että omassa lähipiirissä on ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että heillä on oikeus olla omana itsenään, mutta jostain syystä sen hyväksyminen muilta on erittäin vaikeaa. Toisaalta sellaiset ihmiset voivat jatkossa olla kuulumatta omaan lähipiiriin... Oikein paljon voimia sinulle ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Eikös olekin aika uskomatonta miten "aikuiset" ihmiset käyttäytyvät!

   Yes, jos itse saa laukoa asioita suoraan niin silloin, täytyy ottaa muidenkin mielipiteet ja sanomiset huomioon! Se näyttää olevan tosi vaikeaa joillekin ihmisille!

   Kiitos <3

   Poista
 10. Sinä vaikututat hyvin vahvalta naiselta ja onneksi lähdit huonosta suhteesta pois.

  Paljon voimia perheellesi.

  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Yes! Elämäni paras päätös< <3 <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig