lauantaina, helmikuuta 20

mun on pakko tunnustaa teille...


...etten vieläkään osaa käyttää MacBook Airiani. Vaikkakin se vilahtelee kuvissa jonkin verran niin käytän sitä hyvin, hyvin harvoin. Ostin koneen pari vuotta sitten Hullareilta enkä ole saanut aikaiseksi luoda lähempää suhdetta siihen. Olen tottunut Windowsin järjestelmään ja täytyy todeta, että MACin maailma on kyllä täysin mysteeri. Eroa ei huomaa iPhonea käyttäessä tai siis mielestäni se on jopa helpompi kuin Windowsin puhelin, mutta tietokoneen kanssa minulla on ongelmia.

Perusjutut osaan eli käydä netissä..umm...siinä se taisi ollakin :). Tähän ei siis ole muuta syytä kuin laiskuus. Työkone kulkee koko ajan mukana ja onhan se helpompi käyttää yhtä ja samaa konetta kuin olla koko ajan vaihtamassa. Samaan aikaan kuitenkin haluaisin oppia käyttämään tuota maailman kauneinta konetta. 


Moni varmaan miettii, että miksi sitten ostin sen? Vanha koneeni meni rikki ja uusi oli saatava sekä olin kuullut Macista vain ja ainoastaan positiivista palautetta. Ei kai tässä muu auta kuin alkaa vain harjoittelemaan. Onko teille käynyt koskaan näin, että olette ostaneet jotain ja sitten se on jäänyt pölyttymään kaapin nurkkaan?idkuva


Ja nyt haluaisinkin kuulla kaikki teidän vinkit koneen perusasioihin. Esimerkiksi miten saan kopioitua tekstin ja liitettyä sen? Miten saan työpöydälle kuvakkeita? Miten saan poistettua ne? Jne.

Kiitos paljon jo etukäteen.

SHARE:

40 kommenttia

 1. Hih, tämä "hakkeri" ei osaa valitettavasti auttaa… Minulla on Air, mutta en kikkaile tällä, käytän vain nettiin ja blogin päivitykseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Ok, mä haluisin oppia perusjutut ja vähän enemmän kuin käyttää netissä luuraamiseen :)

   Poista
 2. Itsellänikin on iPhone, jota en vaihtaisi enää muuhun, mutta Windowsin käyttöjärjestelmä tietokoneessa. :) En siis osaa enempää auttaa, paitsi että sisulla vaan alat kokeilla niitä juttuja. Air on tosiaan niin kaunis että sääli jättää käyttämättä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Mulla on duunipuhelimena tuo Lumia ja se on ihan kamala! En osaa ollenkaan käyttää!!

   No niin on. Se on kaunein kone mitä olen nähnyt :)

   Poista
 3. Täälläkin windows käytössä, ja luulen että siinä pysynkin koneen osalta. :) olen niin huono opettelemaan teknisiä uusia juttuja :)

  Mukavaapäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en edes yleensä ole! Nyt vaan laiskuus on vienyt voiton!

   Samoin :)

   Poista
 4. Tiedätkö, mulla on kuule ihan sama onglema. Tykkään tästä koneesta mutta miten tää toimii, oikeesti?? Eikä mieskään aina oikin osaa tätä käyttää. Nettiin pääsen ja kuvia osaan pyöritellä mutta siihen se sitten jääkin. Huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Onko? Yes. Siis naureskelin juuri, että tonnin kone toimii kuvausrekvisiittana. Hohhoijakkaa! Nyt jäät seuraamaan tätä ketjua, jos saisit vinkkejä :)

   Poista
 5. Macin kopionti... Värjää teksti, paina sitä ⌘ ja c kirjainta... Liitä: paina taas ⌘ ja v. Kuvakkeita saa työpöydälle ihan vaan hiirellä raahaamalla ja poistettua raahamalle kuvake roskakoriin. Ihan helppoa! Itsekin aloitin macin käytön ihan nollasta n 6 vuotta sitten. Töissä on windows ja kotona mac, välillä pitää ihan miettiä miten mikäkin kone toimii 😀 Suosittelen lämpimästi perehtymään macin saloihin, ei ole helpompaa käyttöjärjestelmää ja ongelma vapaampaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä! NYt mun pitää vaa ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa opettelemaan :)

   Poista
 6. Mulla oli aluksi kanssa ongelmia mutta nyt en kyllä vaihtais mihinkään, on se vaan hyvä :) käytön oppii cain opettelemalla :)

  Command+c kopioi
  Command + v liitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos kannustuksesta ja vinkeistä:)

   Poista
 7. Voi ihana S, tuut meille koneen kanssa! <3 Katotaan yhdessä perusjuttuja kuntoon, nimittäin mä en enää Windowsiin vaihtaisi mistään hinnasta. :D Töissä jouduin aloittamaan ihan alusta opettelun, kun ei ole tuo Windows ollenkaan niin kätevä kuin Mac, ihan juuri noista perusteista oon opetellut viime syksyn, mitä tuossa mainitsit - paitsi vain toisin päin. :D Macissa on näitä käteviä näppäinyhdistelmiä, joilla teet nopeasti asioita ja ne kun oppii aika nopsaan, niin johan on käyttö kätevää. Laitetaan viestiä, koska tuutte kyläilemään koneen kanssa. Pus ja ihanaa lauantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana sinä <3 Yes, meidän täytyy tulla käymään teillä!!

   Mä laitan sulle heti viestiä <3

   Poista
 8. Mustakin alkuun omppu tuntui oudolta, mutta nyt parin vuoden käytön jälkeen Windows ja koko pc-järjestelmä niin ihmeen jähmeä ja hankala. Että räplää vain eteenpäin, kyllä se siitä lähtee sujumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK! Mun vaa täytyy alkaa sitä räpläilemään ;D!

   Poista
 9. Mä haaveilen nyt Macista, kun se mun vanha läppärini otti ja hajosi... Siskon luona Jenkeissä sen Airia käytin ja tykästyin kyllä kovasti :) Enää ei siis puutu kuin rahat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se kyllä niin kaunis ja varmasti toimiva kone :)

   Poista
 10. Mun miehellä on tuo työkoneena ja välillä kokeilen sitä käyttää. Komennot on hankalia, kun ovat niin erilaisia ja hiiren käyttökin on tuottanut vähän ongelmaa. Monet kehuu, itse en ole lämmennyt. Itse käytän applen tablettia, sen käyttö sentään sujuu ihan ok ja mulla on myös iphone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis tuota mä juuri tarkoitan. Siis mullakin tabletti ja iphone ja ne ovat maailman helpoin käyttää! Mutta sitten tämä kone on ihan utopinen! Ei vaan tajua!

   Poista
 11. Hyvä kuulla että se on haastava, olen joskus harkinnut tuollaisen ostoa kun mulla on koneen vaihto edessä ihan väkisin piakkoin. Puhelin ja pädi on jo omppuja, niin jotenkin tosiaan kuvittelis että konekin voisi olla mieluinen. Pitäisi ehkä päästä johonkin kokeilemaan tuota kunnolla ennenkuin ostaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Suosittelen testaamaan ennen ostoa. Mäkin olin kuullut, että erilainen! Tosin en kuvitellut, että ihan näin! Toisaalta sit taas saanut positiivista palautetta koneesta niin varmaan on hyvä! Pitää vaa opetella!

   Poista
 12. Itselläni on myös mac sekä pc ja jälkimmäistä käytän vain äärimmäisessä hädässä! Mac on paras ikinä! Macin cmd-nappi on sama, kuin pc:n crtl, eli cmd+c on kopioiminen ja cmd+v on liitä. Launchpadissa (raketin kuva) ovay kaikki ohjelmat ja sieltä niitä voi raahata alareunan ohjelmien pikavalintapalkkiin. Kaiken poistettavan voi aina raahata roskakorikuvakkeeseen (yleensä ohjelmien pikavalintapalkin viimeinen kuvake). Voit laittaa kysymyslistan mailiin minulle, niin vastailen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ne sanoo, että on paras! Huh! Nyt mun täytyy ottaa itseäni niskasta kiinni!

   Kiitos ihana! Minä varmaan laitan kysymyksiä sinulle :)

   Poista
 13. Mulla on muutaman vuoden ollut Macbook, ja vaikka alkuun olikin vähän opettelemista, niin loppujen lopuksi tää on mun mielestä ollut jopa helpompi käyttää kuin windowskone, enkä kyllä enää osaisi vaihtaa takaisin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on nyt vaan alettava uskomaan jengiä :))

   Poista
 14. Olen kuullut monilta samaa, että Windowsin maailmasta Macciin siirtyminen ei käykään ihan käden käänteessä. Voisin kuvitella, että itselläni olisi tuon kanssa myös paljon ongelmia. Harjoittelua se varmasti vaatii.

  Minulla on samoin käynyt piirtopöydän kanssa. Sain pienen sellaisen lahjaksi muutamia jouluja sitten sitä toivottuani. Aluksi harjoittelin innokkaasti sen käyttöä, mutta nyt se on ollut laatikossaan jo varmaan kaksi vuotta. se ei oikein toiminut yhteen käyttämäni kuvankäsittelyohjelman kanssa (tai sitten vika oli käyttäjässä) ja en haluaisi opetella myöskin uuden kuvankäsittelyohjelman käyttöä. Monta kertaa olen päättänyt kaivaa piirtopöydän esille ja alkaa harjoitella, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäpä juuri ja sit sitä kaiken kiireen keskellä helposti valitsee sen tutun ja turvallisen :).

   Se on hassua miten sitä haluaa, muttei saa aikaiseksi! Mikähän siinä on?

   Poista
 15. Mä olen ihan pölkkypää mitä näihin teknisiin asioihin tulee (kuten ehkä muistatkin...) joten en osaa neuvoa. TUollaisen "hutiostoksen" olen kyllä tehnyt... oli pakko saada tabletti ja tuolla se lipaston laatikossa pölyyntyy. Turha ostos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! No etkä oo :) Ai sulla makaa se siellä lipastossa! No voi vitsit!!

   Poista
 16. Muistan tuon tunteen. Meillä oli yks mäkki enk oikein ehtinyt siihen niin tutustua. Siksi se jäi multa hyvin vähälle käytössä, mies kyllä käytti sitä. Se ei vaan kestänyt meillä kuin pari vuotta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi! No se ei kauaa kestänyt! Mun täytyy kokeilla ja harjoitella!

   Poista
 17. En osais auttaa...Just ostin uuden puntarin ja siinä on bmi:t ja muita juttuja ja mietin, että jääköhän mulla ne käyttämättä, mutta mieheni illalla opasti mua, että osaa nyt käyttää jopa sitä,. Itse inhona ohjeiden lukemista...Halauisin osata käyttää koneita ihan lonkalta ja hirveesti paneutumatta, mutta sehän ei oo mahdollista :D Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahha! Mä oon muuten ihan samanlainen! Mä en jaksa lukea ohjeita ja haluan vain alkaa käyttämään heti! En jaksa jotenkin keskittyä siihen lukemiseen! Opin muutenkin helpommin, kun mulle näytetään!! :)

   Poista
 18. Olen myös peukalokeskellä kämmentä kaikissa tietokoneeseen liittyvissä asioissa. Mallinnosohjelmia osaan kyllä käyttää yms vastaavia, mutta kaikki se mikä menee niiden ulkopuolelle on mustaa aukkoa. Kivaa viikoloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on mallinnosohjelma? En edes tiedä :). Mä oon kyl ihan tekninen tyyppi ja uskonkin, että laiskuus vaan vei voiton :)

   Poista
 19. Minulla on myös pari kuukautta vanha MacBook Air. Niitä perustemppuja on, että kahdella sormella pyörittää ruutua. Tuolla edessä tulikin jo iso joukko hyviä vinkkejä. Välillä olen minäkin ollut koneen kanssa ihmeissäni, mutta jotenkin on aina ratkaisu löytynyt.
  Kaunis kone ja ei sen käyttö vaikeaa ole. Vähän vain erilaista.
  Hyvää tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Näinhän se on! Varmasti vain erilaista ja kaikkeenhan tottuu!! :) Kiva, että sinäkin sait vinkkejä :))

   Kiitos samoin!

   Poista
 20. Minulla on ollut Air varmaankin jo viisi vuotta, ja enää en osaa oikein kunnolla käyttää PC:tä :D. Töissäkin pari kertaa olen ollut hieman pulassa, kun en enää muista, että mitenkäs Windowsin kanssa ne hommat menivätkään ;)...

  Mac on kyllä helppo, kun siihen pääsee sisälle - erityisesti tykkään kaikista käyttöä helpottavista ja nopeuttavista yksityiskohdista, kuten mikä ero on kun "hiirilevyä" pyyhkäisee kahden sijaan kolmella tai neljällä sormella jne. Samoin pikanäppäimet ovat yksinkertaiset, kopiointi onnistuu helpoiten cmd + c, liittäminen puolestaan cmd + v :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ne kaikki sanoo!Eli kun pääsee Airiin sisällä PC jää.

   Kiitos, mun täytyy nyt vaan päättää, että aloitan sen opettelemisen!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig