sunnuntaina, helmikuuta 28

tekosyitä on helppo keksiä


Olen viime aikoina alkanut oikein toden teolla ymmärtämään itseensä panostamisen tärkeyden. Faktahan on, ettei kukaan muu voi tehdä meitä onnelliseksi kuin me itse. Miten se onkin joskus niin vaikea ymmärtää? Vaikka koko maailma ympärilläsi tekisi juuri niin kuin sinä haluat se ei riitä, jos et ole onnellinen itsesi kanssa. 

Huomaan myös, että on helppo keksiä tekosyitä miksei voisi olla täysin onnellinen juuri nyt, kuten..

...jos vain saisin nämä 5 kiloa pois...

...jos mulla olisi edes vähän enemmän rahaa...

...jos saisin sen oman asunnon niin muuta en tarvitse...

...olisipa joku oma harrastus...

...jos pääsisin herkuttelusta eroon niin...

jne.


Mutta eihän se noin mene ja kun pääset tavoitteeseen, mitä todennäköisimmin, keksit jonkun muun tekosyyn. Eli kyllä se vaan niin on, että pitää ottaa kaikki ilo ja onni irti siitä mitä on just nyt eikä 'sitten kun'. Ja pienillä jutuillahan se tulee, kuten juuri sillä itsestään huolesta pitämisellä. Minä olen alkanut tekemään viikoittain kasvohoitoja, olen laittanut hieman enemmän meikkiä ja pukeutunut astetta hienommin töihin, tein itselleni kynttiläillallisen, olen lukenut, jne. Nämä pienet muutokset viime aikoina on piristänyt tasaista arkea todella paljon ja tehnyt minulle entistä paremman olon.


Mikä saa sinulle hyvän olon tai onko sinulla viikottaisia hemmotteluhetkiä?

Muistetaan pitää erityisen hyvää huolta itsestämme <3.

Kaunista sunnuntaita.idkuva

SHARE:

36 kommenttia

 1. Ihana sinä, juuri tuollaista hemmottelua arjen kiireen keskellä kaipaakin. <3 Itse olen alkanut harrastamaan pieniä spa-hetkiä kerran viikkoon saunan yhteydessä, kuorin ja hoidan ihoa ja pidän hiusten tehohoitoa hiuksissa. Pieniä juttuja, mutta jo niistä tuoksuista tulee sellainen erityinen fiilis. :)

  Ihanaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! On kyllä tullut niin paljon parempi fiilis ja tuntuu kivalta panostaa itseensä <3. No juuri tuo. Kerran viikossa riittää ja siitä tulee niin hyvä olo :)

   Poista
 2. Tosi ihania ja loistavia ajatuksia <3 niin täyttä totta <3

  Itse otin kerran kuuhun ihan täysin oman päivän, suunnittelin siihen aina jotain kivaa koko päivälle. Nyt tosin tämä on hiukan jäänyt mutta josko elvyttäisi takaisin :)

  Sunnuntain iloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Yes, oma päivä/oma hetki antaa niin paljon voimaa, joten suosittelen sitä kaikille.

   <3 <3

   Poista
 3. Ihana kirjoitus ja niin paikkaansa pitävä. Juuri nuita tekosyitä ja sitten kun... niitähän riittää.
  Voi kuin kauniita kuvia ja kaunista teillä onkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yes, näinhän se on. Tekosyitä on todella helppo keksiä ja niitä tosiaan riittää!

   Kiitos paljon <3

   Poista
 4. Kirjoittamasi on niin totta, itsestään huolehtiminen tahtoo jäädä muiden asioiden jalkoihin, aina on muka jotain joka menee sen edelle! Itsensä pieni hemmottelu arjessa on tosi hyvä idea, tämä täytyy laittaa hautumaan! Kivaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Miksihän se näin on? Miksi oma napa jää aina vikaksi?? Ja se, että edes kerran viikossa hemmottelisi itseään antaa kummasti piristystä arjen keskelle!

   Samoin :)

   Poista
 5. Meillä mieheni kanssa yhteisiä hemmotteluhetkiä ovat ne kun nautimme hyvästä illallisesta kotona viinilasillisen kera, kynttilän valossa <3

  VastaaPoista
 6. Kynttiläillallinen itselle kuulostaa ihanalta! Osaat nauttia arjesta ja se kannustaa itseänikin panostamaan siihen.
  Tuo jossittelu kuulostaa niin tutulta.. Huoh. Viime päivinä olen kuitenkin kokenut onnellisuutta löytämällä rauhan itseni kanssa ja kuvittelemalla itselleni puolen metrin reviiriin, johon kukaan ei pääse negatiivisuudellaan. Vaikka saisinkin osaksenk negatiivista käytöstä, on mun vallassa annanko sen vaikuttaa itseeni. Oikeastaan vasta eilen tajusin, että mulla on ihan oikeasti valta mun omiin tunteisiin ja ajatuksiin ja kun keskitän ne rakentaviin asioihin, voin paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli niin hyvä salaatti ja tosi ihana ilta :).

   Ihana oivallus ja ne ovat parhaita! Se on toden totta, että vain sinä olet vastuussa ja voit vaikuttaa tunteisiisi. Toki sanoilla on merkitystä, mutta itse päätät miten suhtaudut niihin :). Yes! Hyvä sinä!

   Poista
 7. Auts, tunsin piston sydämessä! Viime viikkoina en ole ehtinyt hemmotella itseäni tai muita. Hirveetä haipakkaa mennyt vaan. Pitääkin tänään keksiä jotain todella rentouttavaa. Nämä 11 tinnin yöunet vois olla hyvä aloitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! 11 tuntia on just hyvä aloitus!!!

   Poista
 8. Niin totta <3 Pidetään huolta itsestämme, ollaan rehellisiä itsellemme ja hyväksytään myös ne epäkohdat itsessämme mitä emme välttämättä haluaisi hyväksyä. <3

  VastaaPoista
 9. Niin tiedä tuon ajattelun, "kylläpä olisin tyytyväisempi 3 kiloa pienempänä". Ja paskan marjat, kun täytyy olla tyytyväinen jokaisesta päivästä, perheestä ja siitä, että on saanut elämän lahjan. Aina ei tosin onnistu. Huomaan että hyvät yöunet ovat minulle paras "hemmottelu", tosin nyt ovat pahasti kortilla, 2,5 tuntia onnistuin viime yönä nukkumaan. :P Oikein leppoisaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Just näin, paskan marjat ;)! Elämä on nyt eikä 5 kiloa kevyempänä! Nautitaan joka hetkistä ja arvostetaan sitä mitä on :)

   Poista
 10. Oi, kuulostaa hyvältä! Elämän pienistä hetkistä pitää osata nauttia. Sen ei todellakaan tarvitse olla edes niin kovin ihmeellistä.

  VastaaPoista
 11. Viisaita sanoja ❤ Itsensä on ihan liian helppo unohtaa. Kuitenkin se sama minä itse on ainoa joka voi vaikuttaa onnellisuuteen. Hetken tuon aina muistaa mutta miten helppoa onkaan luisua takaisin vanhaan kun kiireaika pukkaa päälle. Ihan liian helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näin on. Ei kukaan tai mikään muu voi tehdä sinulle onnellista oloa kuin sinä itse <3

   Poista
 12. Ne arjen pienet ilot!!! Tuo salaatti näyttää niin hyvälle...slurps!!! :)

  VastaaPoista
 13. Voi miten ihanasti kirjoitettu ja ajatukset pitää juuri paikkansa <3 Onko se sitä nykyaikaa, kun ajatellaan paljon juusi näin...Ihanaa viikon alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä se oma napa on kuitenkin tärkein ja kaikki onnellisuus lähtee omasta sydämestä <3

   Poista
 14. Tämä helmikuu on opettanut, että onni pitää löytyä tästä ja nyt. Turha odottaa päivää jolloin kaikki on täydellisesti. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ja paljon pieniä onnen hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Koska en usko, että koskaan on täysin täydellistä!!

   Kiitos paljon Minna <3

   Poista
 15. <3
  Minä tykkään ihan hirveästi saunomisesta ja ulkoilulenkeistä. Ja olen nauttinut nyt myös siitä miten lumi onkaan kaunista, kun auringonsäteet heijastuvat sen pintaan. <3

  Ihana muuten tuo teidän matto, pörröinen ja pehmyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa! Auringonsäteet ovat kyllä niin voimaa antavia ja niitä lisää :))!

   Kiitos Soili <3

   Poista
 16. Mä oon havainnut saman jo aikoja sitten, ja huomaan, että mulle toimii toi itsensä hoitaminen tosi hyvin. Panostan kasvohoitohin, meikkiin ym. muuhun hömppään kotosalla, ja kun peilistä katsoo suht ihmisen näköinen tyyppi räjähtäneen kotimamman sijasta, on mielikin positiivisempi. Eikä muuten kiinnosta **skaakaan jos oon jonkun mielestä turhamainen, koska siis oonkin.. :'D

  Mutta myös liikunta, koneella istumisen vaihtaminen kirjaan ajoittain tekee todella, todella hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! IHana kuulla! Mä olen viime aikoina tajunnut sen merkityksen entistä paremmin <3 Itsestään välittäminen ei todellakaan ole turhamaista <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig