maanantaina, maaliskuuta 21

murrosvaihe ja oivallus


Maanantai ja pää täynnä inspiraatiota sekä ideoita. Olen käynyt parilla valokuvauskurssillla, opetellut aukkoja ja suljinaikoja, syvyysterävyyttä ja ISO-arvoja, mutta jostain syystä olen kuvitellut olevani ihan pihalla. Viime lauantaina tajusin tajuavani enemmän kuin luulin ja se oli tosi kiva huomata. Kyllä ne kaikki opit ovat johonkin aivolohkoon jääneet muistiin eikä mennyt toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Yes. idkuva


Huomaan eläväni jonkilaista murrosvaihetta tällä hetkellä. Haluan hirveästi kaikkea, mennä eteenpäin elämässäni ja saavuttaa jotain. Pää on täynnä ajatuksia, haaveita ja ideoita, mutta niiden jäsentäminen tuntuu olevan hukassa. Aion istua joku päivä ja laittaa kaikki mielensopukat ylös, jonka kautta toivottavasti edes muutama asia konkretisoituu. Fridan valokuvauskurssilla yksi asia avautui sekä tuli selkeämmäksi ja olen tosi innoissani siitä. 

Olen suhteellisen tyytyväinen omiin kuviini. Tämähän on laji missä mokataan, opitaan ja kehitytään. Ei kukaa ole seppä syntyessään ja ainoa tapa oppia tapahtuu harjoittelemalla. Kuinka monet kerrat olen kironnut kameran kanssa, kun olen halunnut saada ikuistettua höyryävän kahvikupin ( joka ei muuten vieläkään ole onnistunut kunnolla ) tai juoksevan lapsen, mutta kiroilut eivät auta.

Ihailen kuvia, joissa näkyy elämä ja saa jonkinlaisen mielikuvan mitä siinä hetkessä tapahtuu tai on tapahtunut. Mielestäni omista kuvistani puuttuu juuri tuo punainen lanka. Otan kuvia ja näky on seesteinen sekä siisti, mutta juju puuttuu. Oli ihana tajuta tämä ja saada yksi asia selkeämmäksi, jonka kanssa olen kamppaillut pidemmän aikaa. Saas nähdä miten toteutuu käytännössä ;). 

Muistakaa aina puhua ja pohtia asioita ääneen muiden kanssa, sillä koskaan ei tiedä mistä se vastaus voi löytyä. Monesti ihmiset häpeävät kertoa ajatuksiaan tai kysyä kysymyksiä ajattellen niiden olevan tyhmiä, mutta voin melkein vannoa, ettet ole ikinä yksin ajatustesi kanssa.

Munarikasta viikkoa kaikille. 

SHARE:

39 kommenttia

 1. Mahtavaa kuulla, että olet saanut oivalluksia kurssilla... Mulla oli niiiiin kivaa teidän kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis todellakin ja ihana, kun sain brainstormata sun kanssa <3

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus alkuviikkoon <3 upeaa :)

  Ihanaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia!Valokuvaus ei ole helppo taitolaji,itsellä olisi paljon opettelemista sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :). Valokuvauksessa on tosi paljon kaikkea mitä pitää ottaa huomioon ja on todellakin vaikea laji :))

   Poista
 4. Olipa mukava postaus! Valokuvaamisessa kehittyy tosiaan vain kuvaamalla. Itselläkin kehitystä on tapahtunut (etenkin jos vertaa blogin alkuaikojen kammottaviin kuviin!), mutta halu ja tarve olisi kova oppia vielä lisää :) Toivottavasti minäkin pääsisin jossakin vaiheessa valokuvauskurssille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu <3. No niinhän sitä kehittyy ja silmä alkaa näkemäänä asioita eri tavalla linssin läpi.

   Fridan kurssi oli kyllä ihan super <3

   Poista
 5. Kurssi kuullostaa hyvältä, mä tarttisin kanssa! Kuvaaminen on kyllä koukuttavakin harrastus, aina voi kehittyä ja tulla paremmaksi! Sinulla on kyllä kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Mä niin suosittelen Fridan kurssia :)! Kiitos paljon. Mä vieläkin haluisin kehittyä ja saada hieman elämää niihin kuviin :)

   Poista
 6. Oivalluksien kautta kehittyy ja sinä olet mielestäni kehittynyt huimasti vuosien saatossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Alkualkoihin verrattuna kehitystä on tapahtunut! Huomaan sen itsekin!

   Poista
 7. Juurikin näin! Itse huomaan olevani vähän samassa vaiheessa - monet asiat olivat jotenkin tuttuja entuudestaan, mutta vasta nyt jokin loksahti paikoilleen. Juuri tuo kuvassa tapahtuva juju, sitä ei tule itse niin miettineeksi. Ihana oli nähdä ja hei tuu pian tänne vieraisille! Istutaan iltaa ja jutellaan lisää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Juuri näin..jotenkin tuolla kurssilla jokin loksahti! Ihana :) Ja oli niin kiva nähdä ja mä todellakin tuun teille ;)!

   Poista
 8. Valokuvaus on kyllä laji, jossa ei varmaan koskaan tule "valmiiksi" :-) Itselläni ainakin on sellainen olo, että mitä enemmän kuvaan ja tiedän siitä, sitä enemmän on sellainen olo etten tiedä kuvaamisesta vielä mitään. Niin paljon olisi vielä opittavaa, mutta onneksi sentään jotain on opittunakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä olet oikeassa. Aina oppii uutta..keksii uutta..näkee uutta, jne! Mutta ehkä se onkin se ihanuus tässä lajissa :).

   Poista
 9. Kunpa olisin saanut olla teidän kanssa kurssilla. Kaikki tapahtuu juuri oikealla hetkellä, joskus se hetki tosin antaa odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kumpa olisitkin! Oli upea kurssi :)

   Poista
 10. Tiedän niin tun tunteen, kun pää on räjähtääkseen täynnä ideoita ja suunnitelmia - antaa niiden muhia rauhassa vaan, työstää niitä välillä ja jossain kohtaa kaikki loksahtaa paikalleen ja haaveet toteutuvat. Näin ainakin itse haluan uskoa. :)

  Valokuvaamisessa olen täysi uuno, ja jään myöskin kaipailemaan sitä "jujua", mitä en ikinä opi mihinkään ikuistamaan. Ehkä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Juuri näin. Pidemmän aikaa on ollut paljon ideoita päässä, mutta niiden toteuttaminen on hakusessa. Onneksi ei ole minnekään kiire ja juuri niin kuin sanoit...antaa niiden muhia :).

   Kyllä sitä varmaan oppii tai ainakin minä haluan uskoa siihen :) Hiljaa hyvää tulee!

   Poista
 11. Olen kyllä huomannut että olet kehittynyt hurjasti! Ja hyviä oivalluksia - vasta oivaltamalla voi alkaa hakea muutosta ja kehittyä! Ja hei se höyryävä kahvikuppi ja puhalletun kynttilän savu ovat vaikeita!:) muistan itsekin sen riemun kun hoksasin! Tsemppiä harjoitteluun ja iloa kuvaukseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja puhut varmaan alkuajoista?? :)

   Juuri näin. Tuo oivaltaminen pätee muuten kaikkiin elämän osa-alueisiin! Ennen sitä ei voi lähteä muuttamaan mitään ennen kuin on tajunnut mistä on kyse :). Mä ajattelin nyt pääsiäisenä vähän harjoitella ;).

   Poista
 12. Onnistuukohan kommentointi...

  VastaaPoista
 13. Ihania kuvia taasen! Kyllä sitä itsekkin haaveilee kovin siitä järkkärikurssista, että saisi enemmän irti kamerasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Yes, suosittelen tosi paljon käymään kursseja :)

   Poista
 14. Ihania kuvia ja juuri näissä kuvissa näkyy se elämä! Mukavaa iltaa <3

  VastaaPoista
 15. Kuvsi ovat aina olleet upeita ja ihailen niitä joka kerta blogissasi vieraillessani! :) Miten tuollaiselle kurssille pääsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Merkitsee paljon! SItä on itse välillä niin kriittinen!

   Siis tämä tuli tietooni sisustusryhmän kautta, mutta esim. työväenopistoilla järkätään kursseja. Mä kävin yhden. oli hyvä ja halpa :)

   Poista
 16. Vähän samaa on ilmassa täälläkin. Suurin kehityksen halu on nyt työelämässä opintojen ja uusien haasteiden ja työtehtävien myötä. Valokuvausta haluaisin oppia lisää, kotona haluaisin tehdä suunniteltuja projekteja ja aika ei riitä mihinkään! :D Sitten kun haluaisi välillä myös ottaa iisisti ja vain olla... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla! Mulla kanssa on draivi päällä duuniin suhteen ja jokin asia siinäkin loksahtanut kohdilleen :) Yey! Mutta aika on tosiaan rajallinen ja kaikkea ei pysty! hui..no päivä ja asia kerrallaan! <3

   Poista
 17. Kauniita kuvia olet ottanut, kuvaamalla sitä oppii ja taito karttuu. Paljon on kyllä itselläkin opittavaa ja kehitettävää... Hiljalleen hiljalleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Pikkuhiljaa..pikkuhiljaa ;)

   Poista
 18. Sulla pn upeita kuvia ja mun mielestä saat kuvasi elämään. Esim tämän postauksen kuvat on huikeita! Olisi mahtavaa päästä joskus kurssille, kuvakulmat on tärkeitä ja s e Ei ole hallinnassa, samoin sommittelu, olen jakanut jotain vanhoja kuviani ja välillä naurattaa niitä katsella. Olen kuvannut enemmän maisemia ja kukkia ja sisustuskuvat on ihan uusi maailma. Mahtava harrastus, vaikka kantapään kautta :) -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edit itselläni ei ole asettelu yms hallussa, ennakoiva tekstinsyöttö muutellut tekstiä kun kirjoitin nopeasti, pahoittelut <3 kuvasi ovat upeita ja olet todella kehittynyt kuvaajana <3 -t

   Poista
  2. Kiitos! Musta kuvistani on puuttunut jotain, mutta kiitos kommentista! Sitä on varmaan liian kriittinen omille kuville!

   Kuvaaminen on haastavaa ja sitä ei opi kuin harjoittelemalla ja testailemalla :)

   Poista
 19. Valokuvakurssit on mahtavia - uuden hoksaaminen, sekä taitojen kehittyminen ja viel hyvä porukka siellä kruunaa kaiken :)
  Mukavia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Oot muuten oikeassa, että porukalla on tosiaan väliä <3

   Kiitos.

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig