keskiviikkona, huhtikuuta 20

ei tuu kylppäriremppaa ei


Ai video et ärsyttää!!! Jotkut teistä ehkä muistaakin, että isännöitsijä oli tulossa tarkistamaan kylpyhuoneen kunnon ja antamaan mahdollisesti luvan pieneen pintaremonttiin. No, ei auttanut leningit tai silmien räpsytykset, vaikka katsekontaktia olikin. Herra ihmetteli itsekin WC:n pintamateriaaleja, värivalintoja sekä maailman epäkäytännöllisintä suihkukaappia. Yritin kaikin mahdollisin tavoin selittää, perustella ja järkeillä miksi remppa olisi tarpeen. Valitettavasti isot kihot eivät olleet samaa mieltä.

Painavin syy oli, että kylppäri oli kuulemma "tosi siistissä kunnossa". Tottakai on, koska pidän asunnostani hyvää huolta. Tämä ei silti poista faktaa, että WC on 1980-luvulta, ruma ja epäkäytännöllinen. Olen myös kuullut puskaradion kautta joidenkin vuokralaisten välinpitämättömyydestä asuntoja kohtaan. He tekevät mitä sattuu, polttavat sisällä, eivät siivoa ja asunnot ovat aivan hirveän näköisiä. Niitä kyllä korjaillaan ja laitetaan kuntoon, mutta meitä hyviä vuokralaisia ei 'palkita' sitten ollenkaan. Kuinka paljon joku suihkukaapin vaihto ja kaakeleiden maalaus olisi tullut maksamaan? Ei montaa sataa eikä varmasti olisi ollut iso lovi budjetissa plus sillä he saisivat pidettyä tunnolliset asukkaat tyytyväisinä. Murr.idkuvaMutta ei auta itku markkinoilla. Katselin suihkukaappeja ja halvin, jonka löysin oli 300 euroa. Voisinhan sen ostaa ja taloyhtiö asentaisi, mutta aikamoinen investointi vuokra-asuntoon. En millään viitsisi käyttää ihan hirveästi rahaa asioihin, jotka jäävät tänne meidän muuttaessa pois. Ja kyllä tiedän, ettei tämä maailmaa kaada, mutta silti ärsyttää aivan suunnattomasti.

Mitähän sitä nyt sit keksisi? Korosta sitä mitä et voi peittää? Mintunvihreitä pyyhkeitä? Mattoja? 

Ideoita?

SHARE:

40 kommenttia

 1. I feel you... Meillä mies ei suostu kylppäriremonttiin, koska nykyinen on tosi siisti, kukkalaattoineen päivineen :D Ärsyttävää!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uih! Kukkalaatat..toikin on aika paha ;)!

   Poista
 2. Aargghhh ymmärrän tuskan ja tämä oli nyt se vessa mistä puuskahdit blogiini. Mintunvihreät lattiat oli muuten asunnossani kun asuin Ruoholahdessa 90-luvun lopussa ja silloin ne oli tosi hot. :) Zemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Juurikin tämä sama typerä vessa!! Oikeesti, ja jos ees toi sävy olisi kaunis niin asia olisi eri, mutta kun on tuollainen likainen mintunvihreä...yack!

   Poista
 3. Tiedän tunteen :(. Ikävää, ettei tehä pientä remppaa teille. Voiskohan vaihtaa uuden silikoonin tuohon altaaseen tai laittaa jonkun nauhan, kun ikävästi pursuaa sieltä aineet. Ite tykkään pesuhuoneessa puu ritilöistä lattioissa, joilla saa kivaa lämmön tuntua ja helppo suihkuttaa vain puhtaaksi. Voiskohan tuon sinisen Boordin esim. maalata valkoiseksi tai harmaaksi laattamaalilla. Kivoilla pyyhkeillä yms. saat piristystä sinne...kylläpä sie ossaat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Tosi ärsyttävää ja kun se ei edes maksaisi paljoa...Yep! Täytyy jotain keksiä, koska tämä ei toimi!

   Poista
 4. No voi harmi...ymmärrän miksi ärsyttää!!

  VastaaPoista
 5. No voi kökkö!!! Harmittaa sun puolesta! 😳

  VastaaPoista
 6. Voi ei, varmasti harmittaa! Mutta korostaminen kuulostaa hyvältä ratkaisulta, sellainen Tiffany's henkinen luxus- minttu-sisustus voisi toimia! Saisitkohan maalata laattoja? Toki sekin kyllä maksaa ja jos vuokranantaja ei tule yhtään vastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella harmittaa! Buuhuu!! No just kun en saa ees maalata. Olen kysynyt sitä monesti!

   Poista
 7. Niin tuttua, meillä ei aikoinaan vuokranantaja suostunut edes uusimaan jääkaappia, vaikka maidot meni pilalle, kun se ei enää edes täysillä kylmennyt tarpeeksi. Onneksi kaappi tilttasi aika nopeaan lopullisesti ja sen jälkeen saatiin käydä katsomassa uusi kaappi tilalle. Omistusasunnossa on huonot puolensa, mutta noi on juttuja joita en vuokra-asumisessa kaipaa yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh my! No tuo on jo paha, ettei jääkaappia uusita! :(

   Poista
 8. Mä kyllä kannustan satsaamaan omaan mukavuuteen (sanoo hän, jonka oma kylppäri on ysäriltä). Suihkukaappia ei omistusasunnostakaan lähtiessään saa mukaan, eikä se takuulla näkyisi myyntihinnassakaan, joten lopputulos on lopulta aivan sama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aivan. Ehkä sitten, kun se extra 300 pärähtää tilille ;). Sitä odotellessa!!

   Poista
 9. Voi harmi, onneks tuo ei nyt kuitenkaan ole mikään oranssi-ruskea (niinkuin mun vuokrakämpässä oli). Pitäisin ehkä kaappia auki ja ostaisin suihkuhyllyille kauniita saippuapulloja. Jokin kevyt valkoinen lattiapyyhe ja just noita sun ehdottamia minttuja käsipyyhkeitä. Minttuhan on nyt muotia, vaikka ei varmaan yhtään helpota :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, oranssi-ruskea ei kuulosta yhtään paremmalta ;)! Ainoa ongelma sen maton kanssa on, että sitä saisi olla koko ajan siirtelemässä. Mini on vielä sen verran hasardi, että valkoinen matto tuskin olisi valkoinen pitkään ;). Minttu on kaunis väri, mut kun se on likainen minttu niin se ei näytä hyvältä!! Huoh!

   Poista
 10. Minä tein ratkaisun, että maksoin esim. sälekaihtimet kotiin, vaikka ne jääkin vaikka minä lähtisin, muutama satanen meni ja asumismukavuus pompsahti 100% :)

  Se on kyllä totta, että on tyhmää miten hyviä vuokralaisia ei tajuta arvostaa/palkita. Päinvastoin. Oh, mulla olisi tarina jos toinenkin kerrottavana näistä kokemuksista ;) Suomessa ei oikein ole tajuttu investoida mukavuuteen, kyllä sellaisia vuokrapommeja olen elämässäni nähnyt, että en voi kun ihmetellä, miten joku kuvittelee, että tulee halvemmaksi remontoida koko roska "20 vuoden päästä", kun voisi tehdä pienemmissä erissä ja esim. kylppäriremontti ei maksa maltaita ja onhan sitä vuokratuloja ollut jo pidemmän matkaa... ?

  Aikoinaan oli kauhea tilanne, kun muutettiin vastaremontoituun vuokrakotiin ja tutustuin naapuriin. Meillä oli tosi kivaa ja sain kutsun sitten kylään...meinasi leuka tipahtaa kun menin ekaa kertaa käymään: se asunto oli aivan alkuperäisessä kunnossa! Siellä oli tapana remontoida asunnot sitä mukaa, kun jengi muuttaa. Niinpä se pitkään siellä asunut perhe asui siinä 90-luvun huushollissa karmeine helloineen ja jääkaappeineen (niistä kyllä pidettiin hyvää huolta, mutta näkyyhän se ikä) ja me muutettiin tuliterään asuntoon...Oi ja voi sitä syyllisyyden määrää.

  Onneksi sulla ei ole kiire, pohdi ihan rauhassa kylppäriratkaisuja <3 Samanlaista pohtimista se olisi omankin asunnon kanssa, ellei rakennuta sellaista just täydellistä omaan makuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Tajuan pointin ja ehkä mäkin alan pikkuhiljaa säästämään :)

   Oi ja voi mitä tarinoita. Huh! Ei kiva niille naapureille :/. En kans tosiaan ymmärrä miksei panosteta hyviin vuokralaisiin! Pöh!

   Yes, nyt vaan aivonystyrät rullaamaan ;)!

   Poista
 11. Voi harmitus! Tosi kurja juttu! :-/ Uskon että harmittaa, vielä kun toivoa oli. Olen ihan samanmoinen.

  Mukavaa päivää kaikesta huolimatta! <3

  VastaaPoista
 12. No voi kökkö! Itse ehkä panostaisin tekstiileihin ja kivoihin koreihin yms ennemmin, kuin että tekisin omasta pussista isoja investointeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Mä kans yritän tietty päästä mahdollisimman halvalla ;)!

   Poista
 13. Voi kurjuus! Onpa harmi ja todellakin pitäisi kannustaa myös siistejä ja asunnosta huolta pitäviä asukkaita pienillä jutuilla, koska selvästikään isoa remppaa et ollut edes vaatimassa. Mä kanssa ehdottaisin korostamaan, jos kerran hävittääkään ei voi. Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 14. No voi ei, harmittaa tuollainen!!

  VastaaPoista
 15. Hitsi vie. Mä ehdottaisin sitä boordin maalausta ja sitten joku kiva ISO matto ;) Kauniita saippuapulloja ja pyyhkeitä pinoon pesukoneen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä JUST heitin kaakelimaalin jämät roskiin, kun ajattelin etten mihinkään sitä tarvii ja ois tosiaan pitänyt toi viiva vetää sillä. Pöh!

   Poista
 16. No voi kökkö! Kyllä varmaan harmittaa,eikä oo ihme. Oot asiasta ennenkin puhunut ja salaa toivonut remppaa. Hyvää yötä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmittaa! Byyhyy! Toivotaan vielä, että ihme tapahtuisi ;)!

   Poista
 17. Voihan ärsytys! Sun hyvällä asenteella onneksi selvitään, kauniita tekstiilejä ja sitä rataa.. ;)

  VastaaPoista
 18. Ymmärrän hyvin itsekin vuokrakämpässä asuvana. Me ollaan oman viihtyvyyden takia sit itse laitettu omaa rahaa, mm. iso terassi rakennettu, asennettu lisää ylä- ja ala-keittiökaapistoja. On EHDOTTOMASTI ollut oikea ratkaisu meillä. Terassiin meni 300€, keittiöön 500€. Kyllä tietty vähän kirpaisi jättää ed. vuokrakämppään se ihana terassi, mutta saimme kuitenkin nauttia siitä 5 vuotta itsekin.

  Yksi bloggaaja ratkaisi kylppärilaatta -väriongelman dc-fixillä! Siis laittoi lattialaatat täysin uusiksi leikkaamalla jokaisen laattaneliön päälle mieleisenväristä dc-fix muovia ja kiinnitti ne puhdistettujen laattojen päälle. Ja monen kuukauden käytön jälkeen päällysteet eivät ole liikahtaneetkaan vaikka siinä kuljetaan ja suihkutellaan jatkuvasti. Ymmärtääkseni ne voi myös pestä mopilla, joten siivouskaan ei ole ongelma. Jos kiinnostaa, googlettele hakusanoilla niin löytyy kyllä ohjeita. Itse oon suunnittelemassa keittiön laattojen "pinnoitusta" dc-fixillä :) Niin ja ne voi sit muuton yhteydessä kiskomalla irroittaa - mielestäni kätevää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen mäkin jonnin verran laittanut sitä rahaa tuohon asuntoon, mutta...nyt kirpasee tuo suihkukaappi!

   Hmm, DC fix on kyllä sellainen pelastaja, ettei mitään rajaa, mutta meillä kastuu lattia päivittäin, joten ei hyvä vaihtoehto. Luulisi myös, että ne reunat alkaisi röpsöttää...hmm..ehkä kokeilen yhden ja katsotaan miten toimii :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 19. Muistan tunteen. Olisin halunnu tehdä entisessä asunnossa yhtä sun toista mutta ei.
  Nyt tuossa onassa 6vuotta vanhassa harmittaa monikin kohta vaikka ne on itse valitsemia. En tuolloin älynnyt tehdä valintoja pitkällä tähtäimellä. Ärsyttävää. Alapa nyt remppaamaan 6vuotta vanhaa keittiötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Mä niin olisin toivonut kylppäriremppaa! Huoh! Mutta onneksi olen sentään saanut aika paljon tehdä ;)

   Poista
 20. Voi ei, voin niin tuntea tuon ärsytyksen! :o :/ Onko sulla minkälaisia tulevaisuuspläänejä? Itseni tunnen, eli jos olisin vastaavassa tilanteessa ja tietäisin asuvani samassa kodissa vielä parinkin vuoden päästä, laittaisin kylppäriin omaa rahaa sopivasti pihistellen. Varmaan miettisin just noita päällystys- ja maalauskeinoja.. Ja edulliset kaapit/suihkuseinän yrittäisin varmaan metsästää.. Voisko tuolla päällystää jotain saneerauslaastilla? Siihen oon ihan in love, helppoa ja halpaa tavaraa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis täytyy miettiä nyt tarkkaan mitä teen ja laittaa ropo siellä sun täällä säästöön :). Siis en saa tehdä lattialle m i t ä ä n!! Ugh!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig