torstaina, huhtikuuta 14

räkänokka ja valkosipulin voima


Täällä ollaan taas kipeinä. Maanantaina nokka alkoi vuotamaan ja loppua ei näy. Olo on ollut niin tunkkainen ja tuskainen, että makuuasento on ainoa asento mikä tuntuu hyvältä. Minulla ei ole mitään allergioita, mutta alkuviikosta aloin miettimään sitäkin mahdollisuutta, mutta kyllä tämä ihan perinteinen flunssa on.

Ajattelin jakaa kanssanne vinkin, joka on monesti auttanut minua ja miniä. Valkosipulillahan on monia terveysvaikutuksia, se mm. suojaa sydäntä, alentaa kolesterolia, ehkäisee lonkan nivelrikkoja, alentaa korkeaa verenpainetta, jne. Annostussuositus on puolikas-kokonainen kynsi päivässä ja tietenkin vaikutus näkyy sekä tuntuu parhaiten säännöllisellä käytöllä. Itse syön valkosipulia ihan raakana leivän päällä ja varsinkin flunssakautena. Ja flunssan ollessa päällä murskaan valkosipulin, laitan sen talouspaperin sisään ja yöksi tyynyn viereen. Tämä on auttanut meitä jo vuosia, sillä valkosipuli avaa röörit ja on paljon helpompi nukkua. Suosittelen kokeilemaan.
idkuva


Onko sinulla 'luonnollisia' vinkkejä flunssaan?

Mukavaa torstaita.

SHARE:

27 kommenttia

 1. Me syömme paljon valkosipuleita, mutta tuosta tyynynviereen asettamisesta en ole kuullutkaan....seuraavan kerran jos ja kun flunssa iskee, kokeilen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Suosittelen. Tuoksu on niin voimakas, että pitää varmasti röörit avoimina :) Toivotaan tietenkin, ettei flunssa iske!

   Poista
 2. Tytön ollessa pieni viljelin sen pinnasänkyyn valkosipulia kun raukka oli jatkuvasti sairaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Valkosipuli auttaa, mutta voi reppanaa <3

   Poista
 3. Kiitos vinkistä. Pitääpä muistaa tuo kun flunssa seuraavan kerran iskee. Tuota ei löytynytkään omasta kotikonstit kirjasestani.

  VastaaPoista
 4. Flunssanhoitovinkiksi suosittelen pakuria (Puhdistamon Instant-pakuri), mutta paras keino flunssan estämiseen on päivittäinen ja ympärivuotinen sinkki- ja D-vitamiinilisän käyttö. Vidan vahvassa sinkissä on 30mg sinkkiä ja sen lisäksi 100mg D-vitamiinia. Paljon ulkoilevana D-vitamiinin määrää voi vähentää kesän ajaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole tuota pakuria vielä kokeillut :) Kiitos vinkeistä!

   Poista
 5. No voihan surku :(
  Tällaisia juohtuu nyt mieleen: paljon (!) lähdevettä, yrttejä (vaikkapa koivunlehti, nokkonen, ym), sitruunaa, Strathia, C- ja D vitamiinia reilut annokset. Homeopatiasta Dr Reckeweg R6-tipat, itse oon ottanut suoraan tippoja suuhun, useasti päivässä. Lepo on myös tosi tärkeää. :)

  Haleja potilaille <3

  VastaaPoista
 6. Sarvikuonoa ilman ei voi elää flunssalaisena ja olen onnistunut välttämään sillä aiemmin krooniset poskiontelontulehdukset.

  Zemppiä ja tuo öljypullo on ihana, aattele ja raaskin jopa heittää sen tyhjänä roskiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä JUST meinasin ostaa tuon, mut sit en vaa ostanu. Meidän mamma käyttää sitä ja aina peräänkuuluttaa sen toimivuutta :))

   Poista
 7. No tää echinaforce ;) Olen ihan hurahtanut siihen ja tuntuu olevan tehokasta kamaa myös taudin estämisessä! Nyt on muuten ihan tajuttomasti tauteja liikenteessä, vähän jokainen nuhassa, kuumeessa tai jotakin. Meilläkin yksi potilas, toivottavasti toipuu ennen Lapsimessuja!

  Pikaista paranemista sinne sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okey! Mun pitää ihan googlaa toi :). Olen kuullutkin, että taas on tauteja liikenteessä! Ei kiva, sais loppuu jo.

   Poista
 8. Kovasti parantumista sinne <3

  VastaaPoista
 9. Voi harmi, kun olet saiarastunut! Sairastaminen on ikävää. Toivotaan, että valkosipuli auttaa <3 Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan pepusta!! Yep, se auttaa aina ;) Kiitos!

   Poista
 10. Täällä kohtalotoveri, sunnuntaina alkoi flunssa, ja aina vaan on ihan vetelä olo. Tekisi mieli nousta barrikaadeille että kotiäitinäkin olis mahdollisuus saada sairaslomaa, mut ei :-D Kiitos valkosipulivinkeistä! Mulla on ollut myös sitruuna-inkivääri tee hunajalla sellainen flunssien vakiotuote, en tiedä auttaako se mutta hyvää on ainakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh! Joo, veti jotenkin ihan kaikki voimat pois ja kroppaan vaa kolotti!

   Hei, ole hyvä! On auttanut ainakin täällä :))!

   Poista
 11. Mustaherukkamehu! Mieluiten mummon tekemä, mutta mummon puutteessa kelpaa jonkun muunkin tekemä tai ihan kaupasta ostettu. Nautitaan kuumana hunajan kera. Pikaista paranemista sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, sitä mäkin aina ostan ja lämmitän! Nams!

   Poista
 12. Mulla käytössä juuri tuo sama valkosipulin kanssa. Tosi tehokas huoneessa ja helppo nukkua sitten flunssaisenakkn. Lisäksi teehen laitan inkiväärin palasia ja hunajaa. :) jo taittuu nuha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep!! Näillä mennään ja mulla on aina toiminut! YES!

   Poista
 13. Nyt täytyy tuulettaa (ja koputtaa puuta), koska en ole ollut kipeänä koko talven/kevään aikana. Viimeksi sairastin syksyllä marraskuussa. Vannon ennaltaehkäisyn nimeen: monipuolinen ruoka, paljon liikuntaa (erityisesti ulkona), käsienpesua ja vitamiineja. Popsin koko talvikauden c-vitamiinia, sinkkiä, omega3-kapseleita ja d-vitamiinia. Kaipa näistä jotain apua on.

  PIkaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wow! No sulla on jotkut superfoodit käytössä tai jotain, sillä tää vuosi on kai ollut yksi pahimmista flunssakausista. Kaippa noista on tosiaan apua. Mä nyt kans aloitin C-vitskun ja sinkin ja D-vitskuu oon popsinut! Sä olet kyllä niin reippari <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig