lauantaina, toukokuuta 21

46 kuvaa samasta asetelmasta


Nyt on kuulkaas sellainen draivi päällä että. Voisin pyöriä päivät pitkät netissä etsien tietoa asioista, jotka kiinnostavat. Haluaisin käydä kaiken maailman kursseilla sekä oppia kaikkea uutta ja mielenkiintoista. Totuus kuitenkin on, ettei aika riitä kaikkeen ja valintoja on tehtävä.

Yksi asia missä haluan ehdottomasti kehittyä on valokuvaaminen. Olen mielestäni jo paljon pidemmällä verrattuna lähtötilanteeseen, mutta hurjasti on vielä opittavaa. En tiedä kiinnostaisiko mua kuitenkaan mennä opiskelemaan valokuvausta, mutta haluaisin osallistua erilaisille kursseille. Luin pari päivää sitten Fridan blogista Canonin ja Rajalan järjestämästä oppitunnista, jossa he opettelivat mm. ihmisten kuvaamista miljöössä. Ah, olisi niin ihanaa päästä tutustumaan eri kuvauskohteiden saloihin. 

Sitten itse postaukseen. Alta löydät 46 kuvaa samasta asetelmasta. 


valokuvaamisen haasteet
valokuvaamisen haasteet
valokuvaamisen haasteet
valokuvaamisen haasteet
valokuvaamisen haasteet


Ehkä mietit olenko ihan seonnut, kun räpsin näin monta kuvaa ja vielä julkaisen jokaisen blogissani?! Mulla on oikeasti perusteltu syy tähän :). Olen pidemmän aikaa halunnut löytää jonkun 'jujun' tai 'punaisen langan' kuviini. Näin ei ole vielä tapahtunut, mutta ideoita alkaa pikku hiljaa kehittymään päässä. Olen miettinyt mm. mitä haluan viestiä kuvillani vai haluanko viestiä mitään, riittääkö seesteisen vaaleat kuvat vai haluanko rouheutta mukaan, haluanko oikeasti panostaa kuviin vai vaan räpsiä niitä? Luin viime viikolla mielenkiintoisen artikkelin, jossa pohdittiin kuvien merkitystä ja sitä mitä kuvaaja haluaa kuvistaan. Faktahan on, että kuvaamme juuri niitä asioita, jotka kiinnostavat meitä. Se miten kuvaamme onkin asia erikseen. Itse huomaan ottavani kuvia aika saman kaavaan mukaan; edestä, sivulta, läheltä ja kaukaa. Ei ole ihme, että itsekin alkaa kyllästyä jossain vaiheessa omiin kuviinsa. Artikkelissa haastettiin ottamaan 50 kuvaa yhdestä esineestä ja kirjoittaja oli vakuuttunut, että kuvaaja tulee löytämään uusia kulmia kuviin sekä saamaan niistä mielenkiintoisempia yleisölle. 


Tein työtä käskettyä ja sain otettua 46 kuvaa olohuoneessa olevasta asetelmasta. Täytyy sanoa, että kyllä piti hieman miettiä ja mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle kuvia räpsiessä. Laitoin alle omat lempparit otoksista.


valokuvaamisen haasteet

valokuvaamisen haasteet

valokuvaamisen haasteet

valokuvaamisen haasteet


Aika hauska haaste. Haluan vielä tehdä saman niin, että otan vain ja ainoastaan yhdestä esineestä kuvat.

Miltäs tämä pieni testailu kuulosti? SHARE:

30 kommenttia

 1. Sä oot ihana! Juuri mietin, että tämä on loistava harjoitus. Tekee todella hyvää meille kaikille joskus miettiä kuvakulmia ihan uudesta näkövinkkelistä. Samat oli meillä näköjään nousseet suosikeiksi. Minun lempparini on tuo toiseksi viimeinen kuva. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :) Kiitos ja niin säkin!! Oli kyllä silmiä avaava harjoitus ja paljon opin! Näitä lisää ja lisää harjoittelua!

   Poista
 2. Vau, kuulostaa ja näyttää vaikuttavalta! Tätä pitää itsekin testata, kunhan synttärikiireet saa alta pois. :D Mun lemppari on eka isoista kuvista, ihana tunnelma. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tosi hyvä harjoitus itse kullekin :) Ainakin mä tajusin, että joskus pitää tehdä sen kuvan eteen oikeasti töitä eikä vaa räpsii kiirees!

   Poista
 3. Pitäisi tosiaan keksiä välillä uusia kuvakulmia, usein tulee juututtua samoihin kuvioihin. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Tuo on aivan varmasti hyvä harjoitus, josta oppii paljon!

  VastaaPoista
 5. Loistava harjoitus. Kuvilla voi kertoa ja näyttää niin paljon eri asioita. Musta on ollut mielenkiintoista huomata asukuvia ottaessa, kuinka ihmiset kuvaa ja näkee asiat eri tavalla.

  Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi ja sitä täällä harjoitellaan! Haluan oikeasti, että kuvista saisi jonkun mielikuvan!! Sitten vaan harjoittelemaan!

   Poista
 6. Waude :) Alin kuva on minunkin lempparini! :)
  Sulla draivia, mulla rauhoittumista ja hidastamista. Joskus näin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aivan. Kaikelle on just oma aika ja paikka <3

   Poista
 7. Todella hauska ja mielenkiintoinen juttu :) uusia kuvakulmia on kiva etsiä vaikka tutut ja turvalliset usein käytössä. Ihanan tunteen saa onnistuneesta kuvasta uudesta kuvakulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti inspiroiduit!! Näinhän se on! Helposti ottaa kuvia samoista kohdista :)

   Poista
 8. Lähikuvat, vinosti kuvatut, sekä rakennuksia ja esineitä alhaalta kuvattuna on mulle mieleen :) Kannattaa tosiaan kokeilla eri kuvakulmia, suosikeistasi eka ja vimppa "osujauppos" muhun!
  Mukavia kuvaushetkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi vika yllätti mut! Se oli aika hauska ;)

   Kiitos ja samoin sinne!

   Poista
 9. Kuvaamalla eri kulmista saa asian näyttämään helposti erilaiselta. Joku toinen kuvakulma voi olla toista kulmaa parempi. Voi ku oppis kuvaamaan paremmin ja varsinkin haluaisin saada jonkun todella hyvän mutta helpon kuvankäsittelyohjelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa ja eihän sitä muuten saa selville kuin kokeilemealla ;).

   Mä suosittelen Photoscapea! Niin paras ilmainen ja helppo kuvankäsittely!

   Poista
 10. Hienoja otoksia ja neljästä kolahti eniten ylin. Jännää kun on silmää, voi kodista saada lukemattomia erilaisia kuvia. :) Kivaa viikkistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kokeilemalla oppii ihan hurjasti ja kun vaan ois enemmän aikaa näihin testailuihin :))

   Poista
 11. Itsensä haastaminen on kyllä aina hyvästä! Kauniita otoksia kaikki ja tosiaan mielenkiintoisia ja erikoisempia kuvakulmia myös mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja pitäisi haastaa hieman useammin!!

   Kiitos paljon!

   Poista
 12. Mielenkiintoista pohdintaa. Tämä postaus sai kyllä ajattelemaan omaakin valokuvausta. Kauniit kuvat olet valinnut <3

  VastaaPoista
 13. Olipa mielenkiintoista. Tätä täytyy kokeilla itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja pidä hauskaa kokeilun kanssa :)

   Poista
 14. Haa, mielenkiintoinen idea! Tarttee kokeilla joskus itsekin hakea tällä tavalla uusia kuvakulmia :) Ekaksi täytyy vaan antaa kintun kuntoutua kokonaan, koska en mä vielä pysty esim. kiipeilemään, varvistamaan tai kyykkimäänkään ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä harjoitus voi vaatia kyykkimistä ;D! Tsemppiä sinne ihan hurjasti kuntoutukseen!!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig