lauantaina, toukokuuta 28

miten saada tarina sisustuskuviin?


Oon monesti puhunut valokuvaamisen haasteista ja aion jatkaa samalla aiheella. Viime viikolla kirjoitin kuinka punainen lanka alkaa pikkuhiljaa hahmottua tai ainakin muutamia ideoita löytyy päästä. Instagramista löytää hyvin erilaisia kuvia ja oon tietoisesti alkanut syynäämään kuvia eri lasien läpi. Tällä tarkoitan sitä, että oon oikeasti miettinyt millaiset kuvat viehättävät mua. Aiemmin ja itse asiassa edelleen pidän vaaleista ja selkeistä kuvista, mutta samaan aikaan rosoisista ja elävistä kuvista. Kuvia ja kuvaajia on moneen lähtöön sekä jokaisella on omat preferenssinsä mistä tykkää. Itse huomaan oman instagramin ja blogin täyttyvän seesteisen vaaleista kuvista. Toki meiltäkin väriä ja elämää löytyy, mutta kotikuvat ovat aika elottomia. 

Mitä olen sitten tajunnut? Ainakin yksi asia mihin haluan panostaa on se, että kuvistani välittyisi joku tarina. Ei sen tarvitse olla mikään vuosisadan kertomus, mutta haluaisin katsojalle jäävän joku mielikuva mitä kuvassa on tapahtunut tai tapahtuu. Tein pienimuotoinen testin keittiönpöydän ympärillä kuvaten aamuista hetkeä.

Ensin otin kuvan pelkästä kahvikupista. Kuvasta ei saa oikein mitään irti, vaikka muumimuki onkin kaunis.


miten saada tarina sisustuskuviin?Seuraavaksi lisäsin kirjan ja pellavaisen liinan. Kuvasta saa paremmin idean mitä aamuisen hetken nauttija on alkamassa tekemään ja liina tuo hieman pehmeyttä sekä lämpöä kuvaan.miten saada tarina sisustuskuviin?Ja tässä viimeisessä kuvassa näkeekin ihan selkeästi ( ainakin mun mielestä ) mitä tapahtuu tai oikeastaan tapahtui. Nautiskelijalle tuli tarve lähteä käymään jossain ja aamuinen hetki jäi kesken. miten saada tarina sisustuskuviin?


miten saada tarina sisustuskuviin?


Miltäs tällainen pieni testailu kuulosti? Mä sain itse aika paljon irti tästä ja just sitä mitä olen pidemmän aikaa halunnutkin. Tarinaa sekä jättää joku mielikuvan katsojalle. Nyt täytyy alkaa rohkeasti tuomaan elämää kuviin ja pienillä kikoilla saa jo paljon aikaan.

Onko sulla jotain mitä haluat omilta kuviltasi tai muiden?

SHARE:

48 kommenttia

 1. Tykkään kans elämänmakuisista kuvista ja tuo alin kuva on kaunis, tuohon kuvaan noista pystähtyy, muut selaa vain läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään ja nyt vois panostaa näihin omiinkin kuviin ;)

   Poista
 2. Kuvat kertovat niin paljon, kun homman taitaa. Inspiroiva postaus :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus ja juuri tuo tarina puuttuu omista sisustuskuvistani ihan täysin. Täytyypä alkaa kiinnittää asiaan enemmän huomiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Ja mä tykkään itse katsoa kuvia, joissa on joku tarina :)

   Poista
 4. Koen että kuvaaminen on todella haastavaa ja kun toivoisin että kuvissani näkyisi myös se elämä, ei liian steriliä.
  Kauniita kuvia sinulla on. Ja, tämän postauksen alin on mieleeni, kaunis! Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Ja sit just ihana, että katsojalle jää joku fiilis kuvasta :)

   Kiitos paljon ja samoin sinulle!

   Poista
 5. Rakastan juuri tällaisia tarinallisia, eläviä kuvia, mutta itsellä taito ei ihan, eikä melkein, ole hyppysissä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään eikä mullakaan, mut nyt voi selkeästi alkaa kiinnittämään huomiota tähän :)

   Poista
 6. Itse tykkään molemmista, niin elämänmakuisista kun steriileistäkin. :) Mutta se on aina postauskohtaista, aiheesta riippuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Kyllä mäkin tykkään niitä steriileistä, mutta elämä saa näkyä ja etenkin se tarina :)

   Poista
 7. Tää kuvaaminen onkin aika jännä juttu! Välillä tulee näpsittyä nopeaan arjen keskeltä kuvia ja välillä sitten jää aikaa miettiä ja sommitella. Ja yleensä ne kuvat, joihin on käytetty edes hitunen aikaa, ovat niitä visuaalisesti onnistuneita otoksia, otoksia joihin kiinnittää huomion. Toki kaikkien kuvien ei tarvitse, eikä pidäkään olla liian mietittyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Niin jännää :). Olet ihan oikeassa. Jokaista kuvaa ei voi miettiä ja sommitella, mutta välillä on kiva oikein keskittyä siihen mitä tekee :)

   Poista
 8. Ihania kuvia... etenkin nuo kaksi viimeistä. Tykkään!

  VastaaPoista
 9. Loistava ja herättelevä postaus! Siistit ja selkeät kuvanäkymät eivät olekaan niitä kaikkein parhaita, vaan henki niihin tulee elämisen jäljestä. Itsehän olen aina pyrkinyt siivoamaan kuvattavat kohteet tyhjiksi irtotavaroista, mutta nyt tajusin, että eipä välttämättä kannatakaan! :D Se mitä itse ehkä ajattelee ylimääräisenä "sotkuna", onkin juuri sitä mitä onnistunut kuva tarvitsee; elämää. Kiitos S, avasit silmäni. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :). Yes, olet aivan oikeassa. Mäkin aina siivoan tilan ja sit vasta kuvat. Mut voi esim. lastenhuoneen pöydällä olla ne värikynät ja värityskirja :))!

   Ihana, että inspiroiduit!

   Poista
 10. Kauniit kuvat ja toden totta, mielenkiinto kasvaa loppua kohden. Paljon kyllä olet panostanut valokuviisi ja oman tyylin löytymiseen. Itse huomaan, että liian usein (aina?) otan valokuvat kauhealla kiireellä ja kuvista tuleekin latteita. Vaikka kyllähän sitä kehitystä on vuosien mittaan tapahtunut, niin en silti osaa ottaa sellaisia kuvia, joita itse tykkään katsella muiden ottamina. No, harjoitusta, harjoitusta ja ehkä se vielä joskus loksahtaa. :)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ;). Toikin on muuten totta, että itsekin tulee vaan räiskittyä niitä kuvia tutulla tyylillä ja sit vaa blogiin! Ei vaadi muuta kuin satoja tunteja harjoittelua ;)

   Poista
 11. On ihana katsoa kuvia, joista välittyy jokin tarina. Kyllä tuo viimeinen kuva oli juurikin sitä. Välillä sitä harmittelee, kun kuvia joutuu välillä napsimaan niin kiireellä, että juuri se ajatus ja tarina jäävät uupumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? Ja sit haluisi omiinkin kuviin enemmän!Ja tuo kiire on kyllä totta eikä aina ehdi,mut jos ees välillä?

   Poista
 12. Tykkäsin valtavasti tästä postauksesta <3 todella hyvä ja mielenkiinnolla luki eteenpäin :)

  Toiseksi alin kuva on lemppari :)

  Samaa fiilistä itsekin haluan kuviin. Sen lisäksi olen ihastunut entistä enemmän ylhäältäpäin otettuihin kuviin. :) esim. Pöydästä jossa kattaus tms.

  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja parasta palautetta!! Mä kanssa tykkään ottaa kuvia ylhäältä päin :) Ne ovat hauskoja!!

   Samoin <3

   Poista
 13. Olipa valaiseva postaus! Ja kyllä - kyllä nuo viimeiset kuvat kertovat enemmän ja niihin jää kiinni. Itse kun räiskin kännykällä tai automaattiasetuksilla sinne tänne ja vähän kaikkea, on esim. oma instaseinä yhtä messiä, niin on kiva joskus pysähtyä jollekin seinälle, joka on harmooninen ja kaunis - mutta jossa on sitä tarinaakin.
  Upeaa viikonloppua, ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ja kiitos kommentistasi! Näinhän se on, että jos kuvissa 'tapahtuu' jotain niin ne ovat mielenkiintoisempia!

   Kiitos samoin Lady <3

   Poista
 14. Annoit paljon ajattelemisen - ja suunnitelmallisuuden - aihetta! Sillä on suuri merkitys milllaisia kuvia postaa, miten ne erottavat sinut massasta, ja miten herättävät lukijoiden mielenkiinnon. Oikein hyvä postaus :)). Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että inspiroiduit! Ja kyllä, hyviin kuviin tarvitaan just sitä suunnitelmallisuutta ja suunnittelua! Hyvin harva todella hyvä kuva on vaan räiskästy :).

   Kiitos paljon kivasta kommentistasi!

   Poista
 15. Hyvä postaus! Mulla on myös tapana raivata sotkut pois kuvista niinkuin joku tuossa ylempänä jo kommentoikin. Toisaalta ehkä pientä elämän jälkeä voisi jättääkin...?

  VastaaPoista
 16. Kuvaaminen sisätiloissa on vaikeata. Itse en sitä osaa yhtään. Kuvista tulee suttuisia, joko liian valoisia tai sitten pimeitä. Järkkäsin asetukset eivät aukea ja turhauttaa koko juttu. Sen lisäksi en näe kunnolla, pitäisi pitää silmälaseja. Pidän kuvistasi paljon. Jos jonkun vinkin antaisin, niin kiinnitä huomiota valoasteisiin. Kuvasi ovat aika vaaleita usein, mutta kauniita sellaisinaan. Ja kautta linjan sama valoori pysyy niissä. Minua kiinnostaisi näistä kuvista nähdä mitä kirjaa luet, ja miksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaminen ylipäätään on vaikeaa!! Huh! Niin paljon opittava.

   Ei mullekaan ihan kaikki aukea vielä ja joskus aukeaa, mutta unohtuu! Mä suosittelen Fridan valokuvauskurssia. Sieltä sain paljon vinkkejä ja oppeja takataskuun!

   Mun sisko aina sanoo kans noista kuvista, että ovat niin vaaleita ja olenkin yrittänyt kiinnittää huomiota, mutta tummat kuvat ei sit taas oo mun juttu yhtään. Mutta kiitos palautteesta ja yritän kiinnittää siihenKIN huomiota :).

   Poista
  2. Katsoin vielä noita kuvia ja tuossa tokassa kuvassa näkyi kyllä kirjan nimi mielestäni ihan hyvin?? :))

   Poista
 17. Loistava aihe meille kuvien kanssa somettaville! Ja täytyy sanoa, että aika vaativa juttu ainakin minulle tuo tarinan keksiminen kuvien taakse. Pitääpä alkaa miettimään asiaa enemmän.
  Tykkään elävistä, raikkaista, värikkäistä ja tunnelmallisista kuvista. Siksipä omakaan instatili ei ole haalean vaaleaa "mössöä" vaan värien ilottelua ilman sen kummempaa punaista lankaa. Se on elämää! Jokainen saa onneksi tykätä ihan siitä mistä itse haluaa ja kaikille löytyy jotain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :). Joo, siis kyllähän se tarinan kertominen vaatii sommittelua ja ehkä hieman lavastusta, mutta mitäs sitten?

   Elämä ja värit saa näkyä kuvissa ja mäkin tykkään katsoa sellaisia. Jotenkin mä kuitenkin tykkään ottaa vaaleita kuvia itse :)).

   Poista
 18. Ihania kuvia kaikki. Itsekin koitan tehdä asetelmia ja katsoa että ottamani kuva on kiva katsoa.

  VastaaPoista
 19. Hyvä postaus ja kuvat <3 Asetteluun voisi kyllä käyttää enemmän aikaa. Oot oikeassa. Se on mielenkiintoista ja sillä saa mielenkiintoisia näkymiä aikaan. Mä kyllä tykkään sun blogissa aina erityisesti kuvista (ja tietty tästä elämän makuisesta menosta). Sun kuvissa on muuten aina ihana valo.

  Oli kiva nähdä tänään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Laura!!! Hih! Elämää täällä eletään ja kiva kuulla, että se välittyy ruudun toisellekin puolelle!!

   Oli kyllä tosi kiva nähdä ja toivottavasti sait nukuttua <3

   Poista
  2. Joo harmitti kamalasti, kun piti lähteä kesken. Jäi kuvatkin ottamatta. No sellaista tää välillä on. Kahdet päivä unet ja 9h yöunet takana ja olo on taas ok:) Ihanaa sunnuntaita sinne <3

   Poista
  3. Jep, onneksi on muistot, vaikkei aina saakaan kaikkea tallennettua kortille!!

   <3

   Poista
 20. Olipa hyvä esimerkki! Kiitos! Tuija

  VastaaPoista
 21. Kiva postaus, ja ehdottomasti olisi kiva rakentaa omiin kuviin vähän enemmän tarinaa ja tunnelmaa...joskus kiireessä tulee vaan räpsittyä, mutta kuvaajana ja kuvan rakentajana voi onneksi aina kehittyä, ja parempia kuvia kohti siis :). Kuvasarjasi kaksi viimeistä kuvaa havainnoillistaa kyllä miten paljon enemmän kuvat antavat katsojalle, kun niissä on jotain mikä johdattaa mielikuvitusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Näinhän se on ja moni onkin puhunut tuosta kiireestä ja tunnistan sen itsekin!!

   Niinpä. Kaksi viimeisintä kuvaa ovat selkeästi mielenkiintoisimmat :)

   Poista
 22. Todella mielenkiintoinen ja havainnollistava postaus. Tykkäsin tosi paljon!

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig