keskiviikkona, toukokuuta 11

sain kuulla suorat sanat muotibloggaajalta


KonMaria on luettu muutama kymmen sivu ja karsiminen on aloitettu. Olen saanut tyhjennettyä kaappeja enemmän kuin kuvittelin, mutta tekemistä on vielä paljon. Vaatekaappi on tuottanut kaikista eniten päänvaivaa enkä ole saanut millään vanhoja kolttuja kiertoon. Tiedättekö ne käyttämättömät vaatekappaleet, jotka kulkevat mukana vuosia, muttet malta luopua niistä? Uskottelet itsellesi käyttäväsi niitä joku päivä? Tai lupaat laihduttaa muutaman kilon, jotta mahtuisit niihin?!


Käyn hyllyt ja kaapit läpi about kerran kuussa ja lupaan aina itselleni, että NYT laitan käyttämättömät vaatteet kiertoon. Joka kerta ne ovat kuitenkin jääneeet sinne jollain verukkeella. Pyysin Tarun Home At Last -blogista käymään ja ideoimaan kanssani uusia asuja vaatteistani. Mulla on yleensä aina samat rytkyt päällä   ( farkut ja trikoopaita ) enkä oikein osaa käyttää mitään muuta. Tarulla on pettämätön tyylitaju ja luotan häneen täysin mitä tulee muotiin. Eräänä kauniina lauantaiaamuna otimme kaikki vaatteet olohuoneen puolelle ja yksi kerrallaan hiplasimme, kokeilimme ja testailimme niitä.


Oli niin ihanaa, että sain vihdoinkin jonkun sanomaan suoraan mikä vaate sopii mulle ja mikä ei. Taru ei säästelly sanojaan ja sanoi just mitä ajatteli :D. Love it. Osa kuulemma oli jo pois muodista eikä ollut mitään chäänssiä säilyttää niitä. Ja totuus on, ettei kaikki vaatteet vain yksinkertaisesti sovi kaikille ja silloin niitä on turha raahata mukanaan. Melkein kolme kassia lähti kiertoon ja kyllä tuntui hyvältä. Vihdoinkin sain tehtyä sen mitä olin yrittänyt yksin vuosikausia, mutta me kaikki tarvitsemme joskus apua. Kiitos ihan mielettömästi Taru suorasukaisuudestasi sekä mahtavasta seurasta. Seuraavaksi lähdemmekin kirpparikierrokselle etsimään uusia kledjuja.

Onko teillä vaatekaapin pohjalla vaatteita, joista haluaisit eroon? Suosittelen pyytämään kaverin kylään, joka uskaltaa sanoa suoraan sopivatko vaatteet sinulle vai ei?

Oikein kivaa päivää kaikille.

SHARE:

47 kommenttia

 1. Aivan mahtavaa, määkin haluun! Mulla on kans vaikeutena pistää vaatteita kiertoon....Aurinkoista päivää S <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Tää oli kyllä niin hyvä juttu, ettei mitään rajaa :))! Suosittelen!

   Poista
 2. Todella kiva idea! Itsellänikin on välillä ollut mielessä, että olisi mukava käydä omia vaatteita läpi jonkun toisen kansa ja rehellisen mielipiteen lisäksi saada uusia ideoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Suosittelen oikeasti! Se on niin helpompi laittaa vaatteita kiertoon, kun toinen auttaa sua. Mä tein tän kerran aiemmin siskon kanssa ja sama efekti!

   Poista
 3. Loistava idea. Aivan mahtavaa että sinulla on noin hyvä ystävä, kehen luotat noin paljon että uskallat antaa vaatteesi hänen käsiinsä. Itselläni ei ole vaikeutta hankkiutua eroon turhista vaatteista, mutta mun miehellä on ... Ja hän ei suostu autettavaksi, eikä oikein huoli minua vaatekauppaankaan mukaan. Mitäs tämmöisessä tilanteessa voisi tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Todellakin. Tarulla on niin hyvä maku ja tyyli, joten luotan häneen täysin :).

   Hah, voi että! Tökkää KonMari kirja hänelle käteen?? :)

   Poista
  2. Yep! Todellakin. Tarulla on niin hyvä maku ja tyyli, joten luotan häneen täysin :).

   Hah, voi että! Tökkää KonMari kirja hänelle käteen?? :)

   Poista
 4. Aivan huippu juttu että sait apua :) se olisi varmasti huippu juttu :)

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
 5. Mie taas päinvastoin olen aina ollut kova kierrättämään. Turhaan en säilytä kaapeissa mitään. Siksi mulla onkin todella väljä vaatekaappi ja muutenkin kaapit. Nytkin on seuraava kirppis varattu :). Olevinaan sitä ei ole mitään turhaa enää kaapeissa mut aina sitä löytyy ja kirppispöytä täyttyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä! Ehkä mäkin nyt opin jotain :))

   Poista
 6. Huippu idea :) Tässä annoin ison kassillisen vatteita pois, katoin mitä en viime kesänä pitänyt tai oikeastaan mitä en ollut kahteen vuoteen käyttänyt edes päällä, niin kiertoon. Monesti ajattelee, että hyviä remonttivaatteita yms. Paskanmarjat, mulla kohta kellarissa enemmän niitä remppavaatteita. Niitäkin jo viime viikolla heittelin roskiin. Jotkut vaatteet ovat vain niin mukavia päällä, vaikka ovat vähän nukkasia ja venyneitä. Kerran mulla oli siskon miehen kalsarit :) lempparivaate, joita pidin aina kotona. Sisko osti mulle uudet tilalle...se onki pitkä tarina, että miten mulla oli siskon miehen kalsarit :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Mä kans aina mietin, et no eihän toi pieni reikä kotivaatteissa haittaa mitään. Mut sit niitä kotivaatteita on kans kertynyt jonnin verran :)

   Poista
 7. Loistoidea ja loistoystävä! Rehellinen second opinion olisi niin kiva saada aina.

  VastaaPoista
 8. Vien ain kausivaatteet varastoon ja JOKA kerta, kun ne sieltä haen, päätän, että NYT lähtee tarpeettomat kiertoon. Vaan jos joskus kuitenkin pitäisin tuota ja enhän tuostakaan raaski luopua...että näin meillä..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Eli ihan sama mikä mullakin!! Ei vaan raaski, vaikket ole 5 vuoteen mahtunut vaatteeseen ja 7 vuotta sitten ostanut sen! Hahah!

   Poista
 9. Mun kaapeista löytyy varmaan enemmän niitä käyttämättömiä... (syvä huokaisu)!

  VastaaPoista
 10. Ei vitsi, ihan huikea idea! Saanen kopsata idean sulta, terkuin kauhistunut vaatekaappini!

  Kaikkea ihanaa ja aurinkoista viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin saat :) Kaikki hyvät ideat kiertoon :)

   Samoin sinne!

   Poista
 11. Vitsi mä tarvin kanssa oman stailaajan, milloinhan se Taru ehtisi meille. ;)

  VastaaPoista
 12. Ihan loistava idea, mäkin tarttisin tuollaisen ystävän, vaikka se taitais kyllä sano, että kaikki vaan pois 😂!

  VastaaPoista
 13. Mun ongelmani on varmaankin ne tunnearvoiset vaatteet. TÄSSÄ VILLAPAIDASSA olin viimeisilläni raskaana esikoista odottaessa. TÄSSÄ MEKOSSA olin vielä toisen lapsen ollessa masussa. Rippimekko on kadonnut jonnekin, mutta ylioppilasvaatteetkin vielä roikkuu kaapissa. Odottelen vapaaviikonloppua ja tarkoitus olisi marittaa sekä OMAT että NAPEROIDEN vaatekaapit, niinku oikeesti eikä tekstiilejä säästellen. Tai sitten minäkin tarvitsen ystävän avuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävät auttaa hädässä ja joskus sitä ei itse näe mitä toinen näkee :)

   Tämä oli muuten uutta. Mä en ole koskaan ajattelut tunteella vaatteita.

   Poista
 14. Mie siivoilen vaatekaappiani aina tuon tuostakin mutta kirpparipöytää en taas ole saanut aikaiseksi varata vaikka varastossa olisikin kassikaupalla myytävää.

  VastaaPoista
 15. Haha, ihana muru! :D <3 Sanoisinko että kaunista ja hyvärunkoista naista on helppo stailata, ettei ollut kovinkaan haastava setti tämä. ;)

  Muotiasiasta sen verran, että musta on täysin ok säilyttää kamaa joka on ollu pop vaikka 20 v sitten, JOS se tekee sun kropalle ja ilmeelle ihmeitä. :D Jos ei, niin buh-bye vaan! Ja ok on myös säilyttää super vanhaa kamaa, jos se on kunnossa ja saa edelleen käyttöä ja imartelee kantajaansa. Myös vanhan muokkaus uudeksi (se leo-toppi ja se vyö!) on suotavaa, jopa toivottavaa! :)

  Pusuin ja halein, just se "muotibloggaaja". :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinnuu! oot niin ihana <3 Kiitos vielä tuhannesti!

   Poista
 16. Mahtavaa. Tosi hienoa, kun on ystävä jolla on silmää, ja joka kertoo suoraan. Itse olen välillä ihan hukassa muoti- ja asusteasioiden kanssa ja olisi kyllä ihan upeaa jos joku tulisi räjäyttämään mun vaatehuoneen ja tekemään saman homman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! TÄmä oli yksi parhaimmista projekteista :)

   Poista
 17. Tuo olisikin hyvä idea... Minulla riittää niitä vaatteita joihin aion laihtua "sitten joskus" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Yep, sama täällä! Vieläkin jätin parit farkut!

   Poista
 18. Mahtavaa!!! Olen kans karsinut vaatteita oikein urakalla viime aikoina. Tuntuu niin hyvältä päästä eroon kaikesta ylimääräsestä ja just niistä "mitä jos" rievuista. Mut sitte, oon loppujenlopuks tosi laiska ostamaan uusia :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu! Siis karsimisesta tulee t o d e l l a hyvä fiilis :)

   Poista
 19. Voih, juuri tänään kävin vaatteita läpi, talvivaatteet varastoon ja kesävaatteet hyllyyn.
  Ja niitä korjattavia, ehkä joskus käytän- ja ai niin mulla on tämäkin-vaatteita oli taas ihan liikaa!!

  VastaaPoista
 20. Mahtava juttu! Mulle tekis aivan sama hyvää... En käytä suurinta osaa mun vaatteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmäkään! Aina samat kledjut päällä!

   Poista
 21. Mä tarvisin kans jonkun tekeen mulle saman!

  VastaaPoista
 22. Huippu idea! Naapurin kanssa suunnittelimme vaatteet-kiertoon miittinkin... sitä ennen olisikin hyvä suorittaa kunnon karsinta :D

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig