sunnuntaina, kesäkuuta 19

haave, joka ei koskaan toteudu


Yksi suurin ja kallein toiveeni on oma asunto. Haave, joka tuskin koskaan toteutuu. Mun mummi ja äiti ovat aina asuneet vuokra-asunnoissa ja rahaa on ollut just sen verran, että on pärjätty. Meillä ei ole koskaan puhuttu kotona siitä miten rahaa kannattaisi käyttää tai että esim. asunnon ostaminen olisi järkevä sijoitus.


haaveilen omasta asunnosta

haaveilen omasta asunnostaÄitini oli kuitenkin säästänyt minulle pienistä varoistaan jonkinlaisen pesämunan ja olisin saanut sen, kun täytin 18. Veri veti kuitenkin ulkomaille ja olen iloinen, ettei äitini antanut silloin rahoja minulle. Ne olisivat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Kun muutin takaisin Suomeen muutama vuosi myöhemmin tiesin jääväni tänne ainakin pariksi vuodeksi ja käytin rahat kodin sisustamiseen. Näin jälkeenpäin toivon, että siinä vaiheessa mua oltaisiin osattu neuvoa sijoittamaan rahat asuntoon eikä huonekaluihin, jotka myin pilkkahintaan kaksi vuotta myöhemmin.haaveilen omasta asunnosta

haaveilen omasta asunnostaPankit eivät myönnä lainaa tosta noin vaan eikä varsinkaan, jos ei ole takaajaa tai käsirahaa. Näillä palkoilla ei sen suuruisia summia saada säästettyä vuodessa, kahdessa tai kymmenessäkään. Ymmärrän pankkien riskit lainojen myöntämisessä ja kaiken  mitä siihen liittyy. Samaan aikaan ärsyttää, ettei oteta huomioon ihmisten maksukäyttäytymistä. Mäkin olen aina, siis a i n a, maksanut laskut ajallaan eikä ole yhden yhtä luottomerkintää niin miksi en sitten maksaisi lainaa takaisin. Maksanhan vuokrankin joka kuukausi. Ugh.haaveilen omasta asunnosta

haaveilen omasta asunnostaAnyways, asunto taitaa mun osalta jäädä vain haaveeksi ja täytyy tyytyä ihailemaan myynti-ilmoituksia. Osaanpahan ainakin opastaa miniä paremmin, kun on sen aika. Onneksi meillä on kuitekin aivan ihana koti, joka tuntuu kuitenkin omalta ja ehkä loppupeleissä tämä on turvallisempi vaihtoehto meidän elämäntilanteeseen.haaveilen omasta asunnosta

haaveilen omasta asunnosta
Onko jollain muulla haaveissa asunnon ostaminen?


ps. Kiitos Tunne Tilat -blogille upeasta inspiraatiosta kuvien suhteen. Aivan mielettömän näköinen asunto, johon muuttaisin heti.


SHARE:

46 kommenttia

 1. ISO haave onkin tällä hetkellä pöydällä ja odottaa seuraavaa liikettä. Mutta hitaasti edetään ja katsotaan, toteutuuko haave.Toivottavasti saat jonain päivänä toteuttaa haavesi.Ihanaa päivää teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui. Saas nähdä mitä teiän käy :)). Tsemppiä ja onnea matkaan <3

   Poista
 2. Koskaan ei kuitenkaan voi sanoa ei koskaan. Haaveet kantaa eteenpäin <3 ehkä kuitenkin jonain päivänä saat toteuttaa haaveesi <3

  Tuo on kyllä mieletön asunto, k e l p a i s i <3

  Ihanaa päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne sanoo, Never say never! Mut en kuitenkaan pidätä hengitystä tämän asian suhteen, kun faktat ovat mitä ovat! Mutta se jää nähtäväksi... :)

   Ihanaa päivää sinnekin!!

   Poista
 3. Itselläni on ollut se onni, että olen erittäin nuukasta perheestä, jossa ihan kaikki on laitettu sukanvarteen. Ja mieheni on samaa sorttia. Asunnon lisäksi meillä ei ole kalliita autoja tms. Eihän sitä tiedä mitä elämä tuo. Monesti se menee niin, että jos jotain kovin toivoo, se lopulta toteutuu. Niin kävi minulle. Toivon että käy sinullekin. Toivoa ei saa koskaan menettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi! Ihailen! Mäkin toivon, että osaisin hieman enemmän laittaa sukanvarteen, mutta jotenkin se tuntuu vaikealta plus eipä sitä hirveesti ylimääräistä jääkään!

   Kiitos kauniista sanoistasi <3

   Poista
 4. Minulla oman asunnon osto pari vuotta sitten oli onni todella isossa onnettomuudessa. Eipä matalapalkkaisella sinkkuihmisellä ole nykypäivänä varaa ostaa asuntoa ainakaan pk-seudulta.
  Toivottavasti haaveesi toteutuu joskus, ehkäpä muuttuvan elämäntilanteen myötä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei oo ei! Aika hiljaista ostaa oma asunto näillä palkoilla.

   Kiitos, mäkin toivon ;)

   Poista
 5. Jonakin päivänä!Tunnut sellaiselta ihanalta ihmiseltä blogisi perusteella että sinulle soisi unelmien toteutuvan:)

  Mä olen haaveillut omasta kodista jo jonkun aikaa mutta koska me olemme muuttaneet maasta toiseen aika tiuhaan viime vuosina niin on jäänyt haaveeksi. Läheltä piti-tilanteita on ollut muutama mutta onneksi on jäänyt nimet laittamatta papereihin. Ehkä sitten kun tosiaan jäädään jonnekin pidemmäksi aikaa, ehkä tänne, ehkä elämä vie vielä muihin maisemiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos Susanna! Olipas kauniisti sanottu <3

   Joo, kyllähän se täytyy tietää minne haluaa asettua, kun omaa on ostamassa! Kaikki tapahtuu just silloin, kun on tarkoitettu <3

   Poista
 6. Hah, Suomessa saa olla TODELLA kovapalkkainen, että pystyisi YKSIN ostamaan asunnon perheelle. Joten en edes haaveile tai no ehkä jos voittaisin lotossa ;)

  Olen kaksi kertaa parisuhteessa ollessa asunut omistusasunnossa, molemmilla kerroilla ensin kerrostalossa, joka sitten on vaihdettu siihen unelmien kotiin ( remontoitavaan sellaiseen ). Toinen ei valmistunt koskaan, toinen taas remontoitiin rahalla pikavauhtia, mutta ei kumpikaan tuonut sitä tavoiteltua ONNEA. En siis KOSKAAN enään aio hankkia yhdenkään miehen kanssa omistusasuntoa. Juuri näin on hyvä.

  Aivan ihana asunto ! Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Mä vielä haaveilen, vaikka tiedän ettei se tuu ikinä tapahtumaan...ellei just se lottovoitto osu kohdalle ;).

   Jep, tajuan mitä tarkoitat. Eihän se onni niistä asioista tulekaan....Ihana kuulla, että nyt on hyvä olla <3

   Poista
 7. Nykyisinhän on taas trendikästä asua vuokralla.... Ja mikäs siinä, kun löytää kodin, jossa viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trendeistä viis! Näinhän se on. Kunhan on hyvä olla <3

   Poista
 8. Oletko tiedustellut pankista, josko asunto, jonka ostaisit riittäisi vakuudeksi lainalle? Tarkoitan sitä, että silloin et tarvitsisi takaajaa tai käsirahaa, jos pankille riittäisi tuollainen vakuus. Pääkaupunkiseudun asunnot ovat kovissa hinnoissa, mutta niin varmaan ovat vuokratkin. Itse olen ollut vuosien varrella kiitollinen siitä, että olemme (niin meitä on kaksi maksamassa) jaksaneet sinnitellä isojen lainojen kanssa. Nyt jos jäisi yksin pelkän oman eläkkeen varaan, niin en edes pystyisi maksamaan vuokra-asunnon vuokraa pienestä eläkkeestäni, mutta omassa asunnossa asumiskulut ovat sen verran siedettävät, että niistä selviäisin. Ja, vielä se, että jos ottaisit/saisit lainan, ja ostat asunnon, niin jos paha paikka tulee, voit aina myydä sen asunnon ja muuttaa takaisin vuokralle jos se tuntuu paremmalle. Miettimistä ja vertailuja puolin ja toisin tuo asuntoasia tuottaa. Tsemppiä ja järkeilyä sulle asiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen käynyt monessa pankissa ja aina sama vastaus! Ei onnistu ilman käsirahaa tai takaajaa!Huh!

   Juu, onhan nämä asunnot ihan älyttömän hintaisia, enkä missään nimessä halua myöskään sitä, että maksan itseni kipeäksi joka kuukausi eikä pysty mitään muuta tekemään!

   Poista
 9. Me muutettiin sellaiselle paikkakunnalla, mistä oli mahdollista ostaa omistusasunto, pääkaupunkiseudulle ei meidän rahkeet olis riittäneet. Mutta on tässä omassa asunnossakin omat hankaluutensa, kun on vanhempi talo niin kalliita remontteja jne, aina jotain korjauksen alla. Joskus on pyöritelty ajatusta takaisin vuokralla palaamisesta, olisi kaikin puolin helpompaa. Mutta sitten toisaalta tämän hetken lainanlyhennyksellä ja yhtiövastikkeen yhteissummalla ei saisi kummoistakaan vuokrakämppää, sen verran on vuokrien hinnat pilvissä tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Se on kyllä turvallista, että jos jotain käy niin aina voi soittaa huoltomiehelle :). Vuokrat ovat kyllä aivan mielettömän korkeat pääkaupunkiseudulla ja jos ei ole niin ovat ihan pommeja!

   Poista
 10. Itse tein opiskelijavuosina kahta työtä - siis niin että päivisin opiskelin ja öisin istuin teollisuusvartijana jossain tehtaan portilla, ja lueskelin samalla tenttikirjoja. Rahaa jäi sukanvarteen, opintolainoja en tarvinnut - ja myöhemmin jälkeen päin olen itsekin ihmetellyt, miten sitä silloin jaksoi noin.

  Pääsin siis heti valmistuessani kiinni ekaan omaan asuntoon 26-vuotiaana, kun mulla oli valmistumisen hetkellä se käsiraha, mikä-lie-ASP-säästötili silloin jo olemassa. Ja siitä sitten on vaihdettu aina isompaan sitä mukaa kun perhettä tuli lisää ja tilaa tarvittiin.

  Muutama vuosi sitten päätin toteuttaa vielä viimeisen oman haaveen, eli oman talon rakentamisen. Jos olisin silloin tiennyt, kuinka paljon töitä talon eteen joutuu tekemään (tai että kuinka paljon rahaa siinä loppupeleissä menikään), niin ehkä en nyt enää nykytietojeni pohjalta olisi hankkeeseen ryhtynyt lainkaan. Mutta tulipahan tehtyä, ja nyt on kohta valmista... Pihat vielä kesken, ja sen jälkeen pidän lopputarkastuksen.

  Mitä tulee taloudellisiin resursseihin, niin hyvin vähävaraisesta yksinhuoltajaperheestä minäkin olen lähtöisin. Jos on kuitenkin vankka ammattiosaaminen, ja jos on halu perustaa oma yritys, ja hiukan hyvää onnea siinä matkassa, niin se taitaa olla Suomessa ainut tapa rikastua? Siis silloin kun hyvin menestyvän yrityksen myy pois. Ellei sitten täytä lottokuponkeja tai ala huippu-urheilijaksi, kyllä jotkut on kyllä rikastuneet ihan niinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, mä oon kans tehnyt aina kahta duunia ja jos en niin ollut koulussa ja duunissa. Jenkeissä asuessani tein 72 tuntia viikossa töitä! En tajua miten jaksoin. Silloin rahaa jäi tosi kivasti säästöön. Enää tuollainen ei ole mahdollista.

   Juu, mä en ees odota rikastumista :) Hahah. Sanon aina, että jos lotossa voittaisin 100-200k niin se riittäis. Haluisin vaan ostaa sen asunnon ja sit voisin olla töissä loppuelämän!

   Poista
 11. Eipä tuo omistusasuminen mikään onnen tae ole, ainakaan nykypäivänä. Kaikki kulut nousee hurjaa vauhtia, jos jokin rikkoutuu tms., kaiken maksat omasta pussista. Meillä on käynyt mielessä jopa talon myynti ja muutto vuokralle. Saas nähdä kuinka käy. Onhan nykyään myös noita osaomistus- ja asumisoikeusasuntoja...

  Suloista sunnuntaita sinulle S <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onneksi en niin kuvittelekaan :). Sen takia sanoinkin, että tämä on kuitenkin turvallisin vaihtoehto meille! Just jos tulisi vaikka kattoremppa ja yhtiövastike menisi 100 eurolla ylöspäin niin se olisi aikamoinen potti palkasta!

   Kiitos :)

   Poista
 12. Kauniita kuvia!
  Älä sano että ei koskaan toteudu, ei sitä tiedä mitä elämä vielä tuo tullessaan. <3
  Ja, mikä se sitten on tärkeintä elämässä? Usein mietin, tulenko onnellisemmaksi kun pääsen etelään (emme perheenä koskaan ole olleet) tai ostan jotain? Ollaan onnellisia tästä mitä meillä on. Ei se mitä omistamme tai olemme omistamatta, tuo kenestäkään parempaa tai huonompaa ihmistä! Halauksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä upea asunto!! Ah!

   Niin, eihän sitä koskaan tiedä, mutten pidätä hengitystä ;)! Juuri noinhan se menee! Onni on nyt just ja tällä hetkellä <3

   Poista
 13. Samaa sanon minäkin kuin muut: älä koskaan sano ei koskaan. Ei minullakaan olisi tätä taloa, jos ei olisi mies, jolla on suht.hyvät tulot. Yksin ei olisi mitään mahkuja. Toivotaan, että unelmasi toteutuu joku päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! No, se jää nähtäväksi :)! Kiitos <3

   Poista
 14. Oletko tutkinut asumisoikeusasuntoja ja osaomistusasuntoja? Niissäkin saa remontoida mieleisekseen ja ovat usein kivalla paikalla. Tuttuni asuu upeassa asumisoikeusasunnossa jonka on rampannut hienosti. Aina täytyy unelmoida ja joskus unelmat saattavat yllättäen toteutua. halauksin -t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen! Ja sama homma niissä. pitäisi olla samat takaajat ja käsirahat!

   Kiitos T :)

   Poista
 15. Voi apua, ihan tuli sellainen olo, että kun pääsisi puhumaan sun kanssa tästä aiheesta kahvikupin äärellä!! <3 Täällä korvessa asuvana harvoin muistaa, miten eri hintataso Etelä-Suomessa on. Näillä meidän nykyisillä investoinneilla ei saataisi puoliakaan neliöistä saati maisemista siellä teidän huudeilla. :( Ja kyllä, sinkkuna vielä vähemmän. Just olen mietiskellyt, saisinko omiin nimiini 25 tonnia lainaa raksan etukäteisprojekteihin, mutta luulen että haaveeksi jää. Mutta mutta, kuten kaima Kristiina tuossa ylempänä muistutti, ostettava asunto riittää jo aika pitkälle lainan vakuudeksi! Ja tiesitkö, että ainakin OP:lla on mahdollista ottaa loppuosalle pankin oma takaus - olikohan sen vuosikulu jotain 150 € vuodessa... Minä en tätä tiennyt, vaikka monta vuotta tein keikkatöitä OP:n tiskillä. :') Ja ensiasunnon ostajana saat jo hyvän edun varainsiirtoveron kanssa!! Me ollaan laskettu, että halvemmalla asutaan nyt, kuin vuokralla. Raksa-aikana asuttiin niin rumassa murjussa, etten ilennyt siitä kuvia blogiin laittaa - vuokra 750 €. Nyt omassa kodissa lainanlyhennyksiin menee kuussa noin 800 € ja miljöö on ihan eri. :) Summa summarum: jos yhtään kiinnostaa kartottaa rahoitusmahdollisuuksia, kannattaa ihmeessä tehdä neuvottelukierros pankkeihin, koskaan ei tiedä, tulisko jostain sittenkin yllärihyvä tarjous. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinä ihana <3

   Noista omista takauksista ja muista on kerrottu mulle, mutta loppupeleissä kaikki vakuutukset, yms. nousivat niin korkeiksi, ettei siinä ollut mitään järkeä. Lainanlyhennys, sitten vakuus pankille, sitten korot, yhtiövastike ja yhtäkkiä summa on 1500 eurossa. Ei pysty!

   Kiitos tsempeistä ja ehkä joku päivä <3

   Poista
  2. Ja vielä...se siis just risoo, kun moni asunnonomistaja ystäväni maksaa noin saman verran lainalyhennystä kuin minä vuokraa. Ni samaan aikaan maksaisin 'omaan pussiin', kun nyt rahat menee jollekin muulle.

   Poista
  3. Ai hittolainen, unohdin tuon yhtiövastikkeen! Sehän se pitää laskea vielä päälle, kun ei ole omakotitalo kyseessä. 😁 Ja niissäkin taitaa olla isoja eroja, jossakin pääsee tosi pienellä summalla kun taas toisessa paikassa vastikkeeseen menee monta sataa. Perhana. Toivon kyllä satakympillä, että unelmasi vielä toteutuvat! <3 :)

   Poista
  4. Joo, siis joissain voi helposti olla 500 euroa :O!! Järkyttäviä summia!

   Poista
 16. Hyväpohjaisen pommin ostaminen halvalla viisi vuotta sitten sai pyörittelemään silmiä epäuskosta. Joku oikeasti myönsi mulle lainan ja sain oman asunnon. Se voi kuule dear S joku päivä olla mahdollista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wow! Onnea siitä! Toivotaan, että mullekin kävis noin joku päivä :)

   Poista
 17. Jos omistusasunto houkuttaa, niin eihän siinä tarvitse tehdä muuta, kuin mennä pankkiin. Se ei vielä sido mihinkään. Siellä neuvotaan miten ja millä aikavälillä se haave on toteutettavissa. Käy vaikka useammassa pankissa, kaikilla on vähän erilainen tapa toimia. Omistusasunto maksaa itsensä takaisin, kun vuokra-asuntoa maksat jonkun muun taskuun tuottoprosentin kera. Pankille joudut maksamaan korkoa, joten kk erän suuruus ja vuokran määrä on aina vakio. Kaikki kallistuvat kulut maksaa aina loppupeleissä asukas, oli hän sitten omistajana tai vuokralaisena asunnossa. Paitsi, kannattaa muistaa, että vuokrat nousee ja lainojen kk-erät yleensä laskevat (mikäli korot eivät nouse ja nekin voi sopia kiinteiksi). Tuntuu kivalta nähdä muutaman vuoden jälkeen lainatiedoista, että kyllä ne lainat kokoajan siellä todellakin pienenee. Jossain sitä kuitenkin joutuu aina asumaan. Maksaminen pankille on tosi joustavaa. Hankalissa elämäntilanteissa voi sopia maksuvapaan kuukauden, tai että maksaa hetken pelkkiä korkoja. Vuokralla ei tällaisista helpotuksesta voi sopia. Omasta mielestä omistaminen on turvallisempi asumismuoto ja voi miten odotan sitä päivää, kun lainaa ei tarvitse enää lyhentää :) Suosittelen kyllä kokeilemaan. Kun ostaa järkevästi, asunnosta pääsee aina eroon ja usein jopa voitolla. Sitten voi keräämällään rahalla ostaa uuden, tai jatkaa vaikka vuokralla asumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olenkin käynyt muutaman kerran ja lähtenyt aika nopeasti pois. Eli juuri tuota tarkoitankin, että olisi ihanaa, kun pystyisi maksamaan 'omaan taskuun'. Valitettavasti kaikille se ei ole mahdollista :(.

   Ehkä joku päivä se lottopotti räjähtää mulle ;)

   Poista
 18. Mä olin ihan varma, ettei me koskaan löydetä, saada ostettua meidän toiveiden mukaista taloa (eikä saada lainaa sen vertaa) - mutta ihme tapahtui ja nyt on oma koti. Älä unohda sitä toivetta, jos joskus haluat sen saavuttaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina se tuolla takaraivossa on ja pysyy :)

   Poista
 19. Minä taas onnistuin tässä keväällä toteuttamaan sen hurjan haaveen ensiasunnosta. Oman kokemukseni mukaan pankit ovat tässä taloustilanteessa yllättävänkin joustavia lainan myöntämisessä. ASP-tilistä on apua ja ihan jo pikkusummienkin kuukausittainen säästäminen (minimi 50 €/kk tai 150 €/vuosineljännes) pysyy kiinni hommassa. Opiskelijana rahaa ei koskaan ollut paljoa, mutta pistin aina ylimääräisen sivuun. Turhaa tuhlailua koitin välttää, mutta joka vuosi on tullut tehtyä ulkomaanmatka taikka peräti kaksi - halpoja vaihtoehtoja suosien toki. Ja niinpä ilokseni ja yllätyksekseni sain lainalupauksen ja asuntokaupat tehtyä vuoden päästä valmistumisestani, vaikka olen pienipalkkainen jatko-opiskelija epävarmalla tulevaisuudella. Asiaa toki helpotti se että ostin asunnon Turusta, enkä Helsingistä. Helsingistä en olisi saanut haluamanilaista keskusta-asuntoa millään, mutta Turussa sekin onnistui. ;) Kyllähän se vähän hirvittää, mutta maksan lyhennyksiä saman verran kuin mitä joutuisin maksamaan vuokraakin - nyt vaan maksan sitä itselleni sen sijaan että antaisin leijonan osan kuukausittaisesta palkastani jollekin vieraalle vuokranantajalle. Tarvittaessa olen toki varautunut ajatukseen asunnon myymisestä jos taloudellinen tilanteeni ei pysykään halutunlaisena.
  Ei asunnonhankintaa varten tarvitse välttämättä suuria tuloja, mutta suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys kannattavat. ;) Lisäksi sitten kun asunnonosto oikeasti lähestyy niin kannattaa myös kilpailuttaa pankkien lainatarjoukset - itse kävin kolmessa eri pankissa ja erot olivat SUURET.

  Tsemppiä! :)

  Juttuja omasta matkastani asunnon etsimisessä ja uuteen kotiin muuttamisessa löytyy täältä: http://ssiiripilketta.blogspot.fi/search/label/ensiasunto

  VastaaPoista
 20. Voih... Itse kannustaisin sinua aloittaa sinnikkään ja suunnitelmallisen säästämisen jo vaikka heti, sen vain minkä pystyy siirtämään syrjään, (esim. 300 euroa kuukaudessa on jo esim kolmen vuoden päästä yli 10000euroa) niin että jossain vaiheessa saisi tarvittavan pesämunan asunnolle. Ja vaikka miten tuntuisi epätoivoiselta asunnon hankkiminen, niin ei kannata menettää uskoa unelmaansa! Tosiaan asunnon hankkimisessa tarvitaan kärsivällisyyttä, lujuutta, intohimoa, suunnitelmallisuutta, periksiantamattomuutta, määrätietoisuutta ja sopivasti järkeäkin. :)

  Itse olin tosi nuori kun ostin ensiasunnon, 21v, menin ihan yksin pankinjohtajan juttusille, no sitten tuli kuvioihin mieheni ja myytiin kaksio. Ja nythän myö asutaan tässä vanhassa talorakkaudessa. <3 Itse haaveilen remonteista ja periksi en anna, joskus ne kyllä toteutuu, hih. :)

  VastaaPoista
 21. Etsitkö taloudellista vapautta? aloittaa, olet velkaa, sinun täytyy lainaa uutta liiketoimintaa? tai voit taittaa taloudellisesti, tarvitset lainaa ostaa auton tai talon? Voit kieltäytyä, teidän pankki on aina taloutta? Haluat parantaa taloudellista? tarvitsetko lainaa laskut, maksaa pois? etsi enää, me toivottaa sinut tervetulleeksi mahdollisuus saada kaikenlaisia lainat klo erittäin edullinen korko 3%. lisätietoja, ota yhteyttä nyt sähköpostitse: creditoffer2468@gmail.com

  Ole hyvä ja kirjoita takaisin jos olet kiinnostunut, täytä tämä lomake ja saada takaisin minulle nyt.

  LAINAHAKEMUKSEN MUODOSSA.

  Koko nimi:
  Maa:
  Sukupuoli:
  Siviilisääty:
  Osoite:
  Kaupunki:
  Ammatti:
  Kuukausitulot:
  Postinumero:
  Lainan Määrä:
  Laina Kesto:
  Puhelinnumero:
  Puhutko Englanti:
  Whatsapp Numero:

  Odottaa kuulla sinusta. EMAIL: creditoffer2468@gmail.com
  Ystävällisin Terveisin.
  Thiago Bruno Laina Yritykset.

  VastaaPoista
 22. Hyvä päivä Oletko liike mies tai nainen? Oletko tarvitsevat
  taloudellinen taakka tai keinoja oman yrityksen? Tarvitset lainaa
  asettua velkaa tai maksaa laskuja? Onko teillä alhainen luotto pisteet
  ja on vaikea saada lainoja paikallisille pankeille ja muille
  Toimielimissä? Haluan kertoa teille, mitä me tarjoamme lainaa alhaisella
  Korko 2%, jos olet kiinnostunut lainan saamme, ole hyvä
  täyttää lainahakemuksen; Ota meihin Sähköposti:
  (Anitacoleloanservice@outlook.com)

  Lainahakemus

  ETULIITE {MR., MRS., MS., DR., Jne}
  Nimesi ja sukunimi:
  Sähköpostisi :
  Puhelinnumerosi:
  Osoitteesi:
  Kaupunkisi :
  State / Province:
  maa :
  Sukupuoli:
  Syntymäaika:
  On tili? :
  Olet hakenut aikaisemmin? :
  Lainamäärä tarvitaan:
  Pituus Loan:
  Käyttötarkoitus:
  Lähetä minulle skannattu kopio ID:
  Velkoja Nimi: Anita Cole.
  Lender Sähköposti: (anitacoleloanservice@outlook.com)
  terveiset,
  Anita Cole.
  Ota yhteyttä sähköpostitse: (anitacoleloanservice@outlook.com)
  odotamme vastausta kanssa lainaa hakemus edetä

  VastaaPoista
 23. Hei kaikki ... Olen herra Sofia Henrik nimeltään tällä hetkellä Suomessa asuva. Olen kirjoittanut tämän kirjeen, koska olen todella kiitollinen siitä, mitä rouva Mary Smart teki minulle ja perheelleni, kun ajattelin, että hän ei ollut toivoa, että hän tuli ja tapaamaan minua ja perhettä lainaamalla meille lainaa erittäin alhaisella korolla 3%. En ole koskaan ajatellut, että internetissä on edelleen Jumalan lähettämiä ja aitoja lainaehtoisia lainanantajia, mutta suurimmalle yllätykselle sain lainan ilman, että menetän paljon aikaa, joten jos olet siellä etsimässä minkäänlaista lainaa, haluaisin suositella teitä Rouva Mary Smart toimitusjohtaja MARY SMART FIRM koska hän on Jumala lähetti nainen, joka voi muuttaa elämäsi ikuisesti .... Joten jos todella haluat tehdä parempaa elämää ilman rahastojen niukkuutta .... haluan neuvoa sinua saamaan Hänen yhteystietonsa tämän sähköpostin kautta alla: {E-mail: marysmartservice@yahoo.com}. Kiitos. Rouva Mary Smart.

  VastaaPoista
 24. Tarjoamme allaolevan lainan palveluja:.

  * Sijoittajat lainat ..........
  * Velkojen konsolidointi ...........
  * Asuntolainat .......
  * Yritysten lainat ........
  * Henkilökohtaiset lainat ...............
  * Kansainväliset lainat ...
  * Matkakorvaukset .........
  * Visa-lainat .........

  Tarjoamme lainoja taloudellisille avustajille, joilla on alhainen korko 3%. Saadaksesi lainaa tämän yrityksen kanssa, voit kertoa täsmällisen määrän lainaa tarvitset ja aika, jolloin voit maksaa laina takaisin. joten jos olet kiinnostunut ystävällisesti ota yhteyttä alla yksityiskohtaisesti.

  Sähköposti: kate_solution@outlook.com

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig