sunnuntaina, heinäkuuta 3

mitä, jos ei ole kesälomasuunnitelmia?


Älä panikoidu.

Itsellä ainakin tuntuu, että kesälomalla pitäisi olla ihan hirmusti kaikkea tekemistä, pitäisi käydä paikoissa, saada paljon aikaan ja olla aktiivinen. Toisaalta ihan normaalia, koska se on ainoa hetki vuodessa jolloin voi tehdä ihan mitä vaan eikä työ ole haittaamassa huvia. Meillä ei ole yhden yhtä suunnitelmaa kesälomalle ja täytyy myöntää, että aluksi ajatus hirvitti. Yleensä joka lomalle on jotain lyöty lukkoon, mutta tällä kertaa ei ole. Uskon kaiken tapahtuvan tarkoituksella ja mun mieli, keho ja sielu ovatkin huutaneet lepoa koko alkuvuoden. Ehkä nyt on sen aika?? Mitä enemmän asiaa mietin olen todella iloinen, ettei meillä ole mitään ja saamme vain olla.


Suunnittele pari projektia

Jos tuntuu kuitenkin siltä, että haluaa saada jotain aikaan kannattaa tehdä muutama suunnitelma. Meillä kaikilla on varmasti kotona projekteja, joita ei vain yksinkertaisesti ehdi tai jaksa tehdä. Mulla on kellari ja tärkeiden-papereiden-kaappi. Kuinka monet kerrat olen aloittanut ja päättänyt, että NYT hoidan homman kotiin enkä koskaan ole. Eli kesälomalla aion siivota molemmat ja karsia tavaramäärät minimiin. Näin on helppo pitää paikat järjestyksessä pidemmän aikaa.Tee asioita, jotka tuovat hyvää oloa

Ja oikeasti tee niitä. Monesti sitä haluaisi tehdä vaikka ja mitä, mutta jostain syystä jumittuu samoihin rutiineihin ja vaikea hypätä mukavuusalueen ulkopuolelle tai löytää aikaa uusille asioille. Käy kävelyllä, herää 4:ltä katsomaan auringonnousua, istu rannalla ja katso laineiden liplatusta, osta se lehti, jonka olet pidemmän aikaa halunnut ostaa, kutsu kavereita kylään, kokeile uutta reseptiä, osta lempparijäde, laiskottele, käy uudessa kahvilassa, tee jotain mitä et yleensä tekisi, lakkaa kynnet, ole avulias, ole itsekäs, rakasta, jne.


Nämä asiat ovat pyörineet omassa mielessä ja aion toteuttaa omat vinkkini ;).

Onko sinulla kesäsuunnitelmia?

SHARE:

37 kommenttia

 1. Itselläni alkaa lima parin viikon päästä. Vain pari blogiin liittyvää on suunniteltu. Muuten menen tunteella. Ihanaa kesää sulle ihanuus.

  VastaaPoista
 2. Mun loma oli menoja täynnä (ja tänään viimeinen lomapäivä)... tosin pariviikkoinen ei montaa menoa tarvitse ollakseen täynnä! Haaveilen että minulla olisi joskus neljän viikon loma, että ehtisin vähän cillaillakin ilman suunnitelmia. Hyviä ajatuksia olet listannut, erityisesti nuo asiat joista tulee hyvä olo. :)
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mulla on varmaan tämäkin sitä 'suorittamista' jopa lomalla. Nyt kuitenkin näillä mennään ja just sen mukaan mikä on fiilis <3

   Samoin sinulle Anu! Halit!

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä! Itsellä kun on hiukan pitempi loma, niin osa aikaa mennään ilman suunnitelmia sinne minne mieli tekee ja osa lomaa on suunniteltu ajoissa ja hartaasti - sitä osuutta vielä odotellessa. :) Kesässä ja lomassa parasta on kyllä juuri tuo, että voi tehdä tai olla tekemättä, ihan niinkuin itsestä sattuu tuntumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin rauhoittavaa, että kalenteri näyttää tyhjää <3

   Mä olen sellainen suunnittelija ja tämä on hyvä harjoittelun paikka kohti elämää, jossa ei tarvitse aina suorittaa! Yes!

   Poista
 4. Oikein hyvä ja hyvä listaus :):)

  Välillä on hyvä olla suunnittelematta ja mennä hetken mukaan :) meilläkin osa loma on suunniteltu ja osa ei :)

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja tämä loma tullaan menemään niin rennon rantein, ettei mitään rajaa :) Teidänkin suunnitelmat ja ei-sunnitellut planit kuulostavat hyviltä!

   Samoin sinne :)

   Poista
 5. Ihanaa suunnittelemattomuutta <3 Just parasta! Sit voi käydä kuin meille - viime viikolla varattiin majoituksia eteläisestä Ruotsista tälle viikolle. Oli ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja tää on niin uutta mulle :))

   Ah, mä mietinkin, että missä matkalla olitte! Oli varmasti kivaa <3

   Poista
 6. Suunnittelematta menee tämä kesä itselläkin! Päivän retkiä silloin tällöin jonnekin päin ja muutamissa pikkujuhlissa ollaan mukana... ja kesä on siinä - tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kyllä mekin varmasti tulemme tekemään päiväretkiä, mutta fiiliksen ( ja ilmojen ) mukaan :) Ihanaa!

   Poista
 7. Hyvän kuuloisia suunnitelmia :) Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis ei ole suunnitelmia mikä on just se paras suunnitelma, hah :)!

   Samoin sinne!!

   Poista
 8. Täällä myös samat suunnitelmat loppu lomalle.
  Kerätään voimia tulevaan remonttiin ja uuteen muuttoon (3kk sisällä) :)
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whee! Teillä eletään jännittäviä aikoja :)) Ihanaa lomaa sinne!

   Samoin!

   Poista
 9. Päivöt ilman aikatauluja kuuluu lomaa ja se että voi tehdä mitä haluaa. Itse en ole suunnitellut mitään nuoret matkustaa ja mä katson vaan, että niillä on puhdasta vaatetta ja passi mukana ;) Voi tätä kesän kepeyttä !

  Ps. Just heräsin ja naputtelen tätä vielä sängyssä loikoillen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta :) Mä kans odotan niitä aikatauluttomia päiviä ja jos on hyvät ilmat niin tulemme hengailemaan vain rannoilla :)

   psst. mäkin olen vieläkin sängyssä yöpaita päällä ;) Joku pieni ääni huutelee olkapäällä, että pitäis tehdä jotain, mut haistatin sille pitkät p*skat! Hahah!

   Poista
 10. Just parasta, lomalle ei mitään suunnitelmia.. tehdä sitä mitä huvittaa. Kohta sitä vois lomalle heittäytyäkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja onneksi olen sinut sen kanssa nyt :). IHanaaaa!!

   Poista
 11. Työelämässä ollessa oli lomat aina täyteen suunniteltuja eikä se ihan stressitöntä ollut. Nyt kun olen aina vapaalla on ihana ottaa rennosti. Kesä-aika kuitenkin tahtoo olla sellaista aikaa, että haluaisi nähdä uusia paikkakuntia ja matkustella sinne tänne. Aikaa nyt olisi, mutta välttämättä eivät rahavarat salli kaikkea sitä mitä mieli tekisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui kokonaan toivottaa sinulle ihanaa, suunnittelematonta lomaa! Kaikki mahdollisuudet ovat sinulle avoinna, joten nauti!

   Poista
  2. No aivan, mäkin olen tottunut suunnittelemaan lomalle vaikka ja mitä. Hieman muurahaisia nyt pöksyissä ja katsotaan miten selviän :))

   Kiitos paljon kauniista sanoistasi!!!! <3

   Poista
 12. Minusta tuo "no plans" parasta. Meillä toiminut aina, koko kesäloma ilman suunnitelmia ja aikatauluja. Sitten voi tehdä asiota aivan extempore, mikä tuntuu hyvältä ja kivalta. Rakastan tunnetta kun voin mennä "with to flow". Ihqua lomaa <3! Minulla vielä kolme viikkoa siihen varsinaiseen lomaan, mutta onneksi näitä minilomia saaristossa joka viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin se alkaa kuulostaa parhaimmalta vaihtoehdolta! Ihanaa! Saa tehä just mitä haluaa! 'Go with the flow' on parasta. Ennen en ole siihen pystynyt ja nyt katsotaan miten käy ;). Uskon olevani valmis.

   Meilläkin menee vielä hetki ennen kuin loma alkaa!

   Poista
 13. Joku reissu mielellään, pienikin. Sään mukaan mökkeilyä paineetta, sateessa en meinaan viihdy. Nyt juuri sain tehtyä puolet vaatesavotasta. Isot ja pienet ja hylätyt likaiset ja apua sitten autotallissa vielä kaikki liian pienet, jotka etsii kotia.

  Autotallin siivous, sitä inhoan, mutta se on sellainen oman miehen must juttu, aargghhh. Silloin lähtee kaikki vaimon varastoimat kamat. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä! Mä aion kanssa raivata kaiken turhan kotoota pois! Kyllä!

   Poista
 14. Heh, minä just tällä viikolla siivosin tärkeiden papereiden kaapin! :') ja aloitin eteiskaapin järkkäilyä - sain kaapin jo kuosiin, mutta kaikki takit rojottavat kasassa eteisessä. :D no, jos tuon kasan saisi parin viikon aikana lajiteltua! Minulla oli tälle kesälle tiettyjä alkujuttuja, jotka piti saada kotona tehtyä, sen jälkeen sitten rennosti vain lomailla. Muutama jutska on vielä jäljellä, mutta pian oikeasti vain lötköilen. Miehen kanssa ollaan suunniteltu lomaa kahden parin yön reissun verran, mutta muuten mennään fiiliksellä. Sään mukaan kesäteattereita, kaupunkipäiviä, kesätapahtumia yms.. Loistavaa heinäkuuta!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, miten ne paprut aina heittääkin vaan sinne kaappiin?? Hah!

   Ah, teidän suunnitelmat kuulostavat ihanilta! Samaa täällä. Pari projektia ja sit tosiaan vaan lomailuaaaa <3 <3

   Poista
 15. Joka loma reissataan jonnekin päin muailmaa, mutta mitään suunnitelmia ei loman suhteen tehdä -mennään minne huvittaa. Ei olla sitä tyyppiä, et kierrettäs esim. kaikki nähtävyydet lävitse. Mielummin kierrämme ne kaikki kaukaa ja ollaan siellä missä paikallisetkin. Mökillä myös kävästään, jos säät sallivat. Rentoa menoa, ei kiirettä, ei stressiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa :). OIkein mukavaa lomaa sinnekin <3

   Poista
 16. Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä. Ei suurempia suunnitelmia ja aikatauluja. Koko tuleva syksy on kuitenkin ohjelmaa ja aikatauluja täynnä. Nyt otetaan rennosti ja nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
 17. Haha! Mun mielestä sun kesälomasuunnitelmat kuulostaa just passelilta. Varsinkin nuo lakkaa kynnet, herää neljältä katsomaan auringonnousua, osta jätskiä ja ole itsekäs! Mun suunnitelmissa heinäkuuksi on seuraavaa: lakkaa kynnet, tapaa ystävää, käy rantsulla, siivoa olkkari. Ja vikasta ei oo niin välii jos ei ehdi ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes!! Ihania suunnitelmia sielläkin :)) Mahtavaa <3 <3 Nautii!!

   Poista
 18. Mua vähän ahdistaa, kun ei ole kesälomasuunnitelmia sen ihmeemmin. Ollaan yleensä oltu reissussa, mutta nyt tehtiin Nykin matka erikseen pari viikkoa sitten ja nyt olis kolme viikkoa edessä lomailua kotimaassa. Mökkeilyä on luvassa, mutta ajankohta vähän auki. En tiedä oikein tykkäänkö, että ei ole suunnitelmia vai onko se vaihteeksi hyvä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Sama täällä! Hieman ahdistaa, mutta nyt olo jo parempi! Päivä kerrallaan <3

   Mä oon kans pohtinut tota ihan samaa...ehkä ihan hyvä, ettei aina ole niitä suunnitelmia ;)!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig