maanantaina, elokuuta 29

koululaisen hellan käyttö


Meillä ei olla hirveästi harjoiteltu hellan käyttöä ja jotenkin mua jännittää koko ajatus. Mini on vielä vähän huolimaton tietyissä asioissa ja voisin kuvitella, että hän polttaisi sormensa alta aika yksikön tai unohtaisi lieden päälle, jne. Mutta ei kai vielä kolmasluokkalaisen tarvitsekaan käyttää hellaa, vai? Olemme leiponeet paljon yhdessä ja mini osallistuu muuten ruoan valmistukseen, mutta uunin ja hellan käyttö on jäänyt mun vastuulle.


 koululaisen hellan käyttö

idkuva, koululaisen hellan käyttö


Toisaalta jossain vaiheessahan se on hyvä opetella näitä perusasioita, mutta...

Mitenkäs teillä? Milloin teidän mussukat alkoivat tekemään itse ruokaa?

SHARE:

21 kommenttia

 1. Mun pojat alkoivat kokkaamaan alle kouluikäisinä. Saivat paistaa itse kalapuikkoja:) Siitä se alkoi... Tytöt ovat nyt 8v ja 9v ja alkavat vasta nyt tutustumaan hellaan ja uuniin mutta se taitaa johtua siitä että meidän ruokavalio on nykyään sellainen ettei uunia ja hellaa tarvita joskus useaan päivään. Mun mielestä hyvä aika aloittaa riippuu lapsesta ja hänen innostuksestaan, pojat olivat aikanaan tosi innostuneita kokkaamaan, en varmasti ihan omasta ajatuksesta olisi silloin alkanut opettamaan heitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, teillä on aloitettu aiemmin!! Niinpä. Juuri päätimme, että mini saa tehdä lauantai-illallis menun ja valmistaa sen ;)! Oli tosi innoissaan!

   Poista
 2. Aloin oikein itse miettimään että koska itse aloin käyttämään mutta eipä heti muisti mieleen :) jossain vaiheessa tuli kova leipomis innostus mutta olisiko ollut neljännellä?!

  Mukavaa uutta viikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkään en kyl muista milloin itse aloin käyttämään hellaa, jne! Ehkä vasta köksän tunnilla?

   Samoin!

   Poista
 3. Meillä on harjoiteltu ja nuorin (on nyt 9vee) osaa keittää nuudelit itse :D, muistaa ottaa levyn pois päältä, yhdessä harjoitellen on opeteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! Hienoa! Just mietin, et kai ois jotain hyvä oppia keittämään :)

   Poista
 4. Sen minkä pienenä oppii, aikuisena taitaa, ööh mistähän tuo tuli. Oikesti lapset ovat kyllä etevämpiä, kuin monesti itse ymmärtää antaa krediittiä. Miten meillä sitten, no hellahommat on minun hallussa ja sellainen lapsilukkokin voisi olla kiva ja kisulukko muuten myöskin. ;) Ei vaiskaan, hyvä on yhdessä opetella.

  Muiskuja päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh! Sä oot niin hassu <3. Se on kyllä totta, sillä minikin on hoitanut tosi hienosti koulun, aamut ja kaiken, vaikka vähän epäilin ;)

   Poista
 5. En uskaltais meidän kolmosluokkalaista päästää vielä hellaan käsiksi :D Pojat on poikia :) Työt ovat vähän eri kalipeeria :D Hyvähän se on jossain kohti opetella hellan käyttöä. Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! On tytötkin tyttöjä enkä väldee ihan vielä luota tohon bebeen ;)

   Samoin sinne!

   Poista
 6. Mä olen asunut maalla ja käyttänyt puuhellaa 7-vuotiaasta asti yksin. :D Mutta maailma on nykyään tietenkin eri. Itse ajattelen niin, että jos itsellä olisi lapsia niin opettaisin perustaitoja mahdollisimman nuoresta iästä asti, vaikka kuinka arveluttaisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wow! No sinä olet aloittanut ajoissa :) Aivan. Täytyy alkaa nyt vaan ahkerasti harjoittelemaan ;)

   Poista
 7. Mun kolmosluokkalainen käy itseasiassa kokkailukerhossa kartuttamassa taitojaan :) Yksin kotona ei saisi kyllä hellaa vielä käyttää, on sen verran vauhdikas tapaus. Leipää on nyt saanut paahtaa ja sormi osui sitten kuumaan rautaan, onneksi ei tullut kuin pieni kosketus ja muisti heti laittaa sormen kylmän veden alle. Sittemmin on sujunut ihan hyvin :) Pikkuveljensä 6v on innostunut pilkkomaan ruokia ihan tavallisella ruokaveitsellä. Ei vaan meinaa raaka-aineet riittää, kun hän niin innokkaasti tekee salaattia - ilman rajoja ;)

  Mutta ihana ajatus; joskus nämä naperot tekevät ruokaa ja me vaan keskitytään syömään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva! Meillä on kanssa koulun puolesta järkättyä muutamia kokkikerhoja ja siellä just neiti on pari kertaa kätensä polttanut, ouch!! Aah, älä muuta sano! Mä niin odotan sitä päivää. Mini onkin tänä viikonloppuna vastuussa lauantai-illan menusta ja oli tosi otettu ;)

   Poista
 8. Meillä ei vielä ole harjoiteltu tätä puolta, tuossa edellä mainittua pilkkomista kylläkin ja kaikenmoista leipomista. En osaa ennustaa miten päästäisin kokkailemaan yksin, jos nyt ajoissa aloittaa yhdessä, niin ehkä onnistuisi jo kolmannella kokkailut itsekseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Sama täällä. Me aiotaan vielä harjoitella ;)

   Poista
 9. Meillä kolmas- ja viidesluokkalainen saavat käyttää hellaa vain kun aikuinen kotona. Eivät siis kahdestaan koulun jälkeen. Kyllä nuo hellat ja uunit ovat aika vaarallisia, minun mielestä. Mielestäni tärkein että pääsevät harjoittelemaan aikuisen valvonnassa, varmasti ehtivät laittamaan vielä ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo on tosi hyvä eikä ehkä yksin tarvitsekaan käyttää!! Olen täysin samaa mieltä, että ovat hieman vaarallisia !

   Poista
 10. Meillä muistakseen kolmosella alkoi neiti kokkaileen ja leipoileen ihan yksin. Aluksi soittelin tai tulee kyllä vieläkin varmistettua, että levy tai uuni on varmasti kiinni. Onneksi mitään ei ole sattunut. Meilläkin neiti on sellainen, että sille sattuu ja tapahtuu. Monesti kaverin kanssa leipoo, mutta yksin kyllä sitten jotain pientä kokkailee. Pakko vain luottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Siellä ollaan oltu ajoissa liikenteessä :) Aina on hyvä tarkistaa ja olla liian varovainen!!

   Näin on, pakko luottaa ja kuinka vaikeaa se välillä onkaan!!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig