keskiviikkona, syyskuuta 28

5 asiaa, jotka tekisin toisin - kodin sisustus


Sisustusbloggaaja porukka on taas vauhdissa ja kuukauden teemana tällä kertaa on 'Mitä tekisin toisin?'. Ihanan energinen Maru Nuapurissa -blogista heitti haasteen ilmaan ja tarkoitus on siis kertoa sisustusratkaisuista, jotka menivät mönkään tai ei vaan enää jostain syystä miellytä.

 En voi ehkä ihan toivotulla tavalla toteuttaa haastetta, sillä montaakaan asiaa vuokra-asunnoissa ei voi muuttaa. Senpä takia remontteja ei ole tullut tehtyä, joten sinällään mikään ei ole mennyt puihin. Ajattelin kuitenkin kertoa muutamista kohdista kotonamme, joihin kaipaan juuri tällä hetkellä muutosta tai sisustaisin ehkä toisin.

AULATILA


Ei siis oikeastaan mitään vikaa, mutta jokin tökkii. Peili on ihana, tuoli on ihana ja niin on puiset laatikotkin, mutta onko vähän liian raskas kokonaisuus? Ehkä kaikista eniten häiritsee se, ettei aulatilalla ole mitään virkaa. Periaatteessa tasoa siihen ei tarvitse, koska siihen vain kertyy kaikki roina, mutta onko liian tyhjän näköinen ilman?
LASISEINÄ


Kun muutimme asuntoon olin aika järkyttynyt nähdessäni keittiön lasiseinän eikä moista ollut koskaan ennen tullut vastaan. Ajan kuluessa olen kuitenkin oppinut arvostamaan sitä enkä haluaisi normaaliseinää mistään hinnasta. Lasi avartaa tilaa ihan mielettömästi ja tila tuntuu paljon isommalta mitä on. Ainoa asia mikä hämää on tuo väri. En saanut ihan oikeaa sävyä tähän kuvaan, mutta se on sinertävän harmaa. Aikeissa on maalata se valkoiseksi, mutta en ole yksinkertaisesti saanut vaan aikaiseksi tarttua pensseliin.ETEINEN

Korkea kaappi vaihtoon, kiitos. Haluaisin toisenlaisen säilytysjärjestelmän eteiseen. Kutsuvan, käytännöllisen, kauniin ja seesteisen. Tosin en ole varma kuinka se olisi edes mahdollista, kun suurin osa takeista on värikkäitä samoin kuin huivit, pipot ja hanskat. Ehkä kuitenkin mielenrauhan kannalta tämä kaappi on just hyvä vaihtoehto meille ;).PÄIVÄPEITTO


Muistan kuinka olin kuolannut Finlaysonin Elefantti-päiväpeitettä pitkän aikaa ja sitä riemua, kun löysin sen alennuksesta Anttilasta. Mini on täysin ihastunut siihen eikä millään halua vaihtaa sitä 'rauhallisempaan' versioon. Itseäni tällä hetkellä peitto on lil too much ja yksivärinen olisi paljon mieluisampi. Mutta neidin huone ja hänen päätös, joten sillä mennään.

RUOKAPÖYTÄ


Ruokapöytä on toiminut meillä todella hyvin monta vuotta, mutta kaipaisin vähän asennetta siihenkin. Korkeakiiltovalkoinen on nyt nähty ja seuraava pöytä tulee olemaan hieman erilainen ja sellainen onkin jo suunnitteilla. Onneksi ei kuitenkaan ole mikään kiire ja tällä hetkellä keräilen inspiraatiota netistä ja huonekaluliikkeistä.

Siinä viisi asiaa, jotka tekisin tällä hetkellä toisin mitä sisustukseen tulee, mutta hiljaa hyvää tulee.

Ensimmäinen haaste sisustusbloggaajien keskuudessa oli 'Kodin kotoisin nurkkaus' ja tästä löydät linkin Valkoisen Harmajan Suvin koosteeseen. Viime kuussa aiheena oli 'Toimiva sisustus', johon en valitettavasti ehtinyt mukaan. Voitte kuitenkin käydä lukemassa upeat postaukset Esmeralda's Essin koosteesta.

Löytyykös teiltä jotain asioita mitä tekisitte toisin?

//I need change.

SHARE:

22 kommenttia

 1. Ihana tuo lasiseinä! Tuollainen tulee sitten joskus sinne uuteen asuntoon, tosin mustana ja vähän erilaisena kuitenkin. Tällä hetkellä meillä on tuollaisella mallilla olohuoneen isot ikkunat ja liukuovikaapiston ovet.Ihanat nekin ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin? Tuo niin paljon avaruutta tilaan! Hmm, mustat, kuulostaa hyvältä! Jotenkin tuntuu, että kapeammissa raameissa musta voisi näyttää paremmalta!

   Poista
 2. Nämä onkin mielenkiintoisia postauksia 😊 mukava kun toteutit.

  Tuo tunne on varsin tuttu täällä että jokin vaan tökkii mutta että ei tie mikä jos ja kun kaikki kuitenkin mieluista. Usein törmään siihen. 😊

  Tällä hetkellä meillä menisi lattia vaihtoon!

  Mukavaa päivää 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :). Lattia onkin sitten vähän isompi projekti, mutta ehkä se joku päivä onnistuu? Onhan näitä mitä voisi vaihdella ja vaihtuvat viikoittain ;)

   Samoin <3

   Poista
 3. Mie tykkään kans tuosta teidän lasiseinästä, oikein persoonallinen! Meillä LÖYTYY paljon mitä haluaisin ja tekisin/tekisimme toisin, mutta kun pitää kuunnella tuota miestä niin aika hidasta on muutokset tässä huushollissa... just tuollasta elefanttipeitto-meininkiä :`D Kivaa päivää sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä tosi kiva ja erilainen :). Hah! Näinhän se on...välillä täytyy ottaa muutkin ihmiset huomioon ;)

   Poista
 4. Kyllä vanhassa asunnossa olisi ollut muutettavaa, mutta nyt olen niin tykästynyt tähän väliaikaiseen yksiöön. Jos sitten lokakuussa saisi jo asunnon suht valmiiksi, puuttuvan lampun ja huonekalujen osalta. Siis muuta ei ole tulossa, kuin keittiöön pöytä ja jakkarat...niitä odotellessa. :) Minustakin tuo lasiseinä on kivan erilainen ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Ainahan sitä muutettavaa löytyy ;)

   Poista
 5. Lasiseinä on ihana ja kääk tuo mieletön puupeili ja täältähän löytyy noita puulaatikoita niin, että niillä lämmitäisi jo talon. Mitä tekisin toisin, näin värejä rakastavan ihmisen on paha sanoa, mutta väriläiskiä sinne tänne. Mutta se olenkin minä. <3 Ihanaa päivää ihqu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasiseinä on ihana, mutta tuo väri ei vain miellytä! Puupeili on yksi ihan lemppari! Ystäväni ovat ostaneet sen aikoinaan Bostonista ja ostin sen heiltä pois, koska oli niin ihana <3

   Poista
 6. Tuo lasiseinä on ihana! Minäkin näkisin tuon mielelläni mustana, kuten joku yllä jo ehdottikin. Ja minusta teidän eteinen ja aulatilakin kuvien perusteella ainakin ovat todella nättejä.
  Tämä oli ihan hauska postausidea, ehkä toteutan joskus oman version.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä aloin miettimään sitä, mutta jos nuo karmit olisivat kapeammat niin silloin voisin kuvitella ne mustiksi. Tuntuu, että se on hyppäisi liikaa silmille.

   Kiva, että inspiroiduit!

   Poista
 7. Mä ihastuin heti aulaan - kokonaisuus ei omaan silmään vaikuta raskaalta, ja ottaisin innosta kiljuen meille niin puupeilin kuin laatikotkin!
  Hauskaa, että lapsi on päättäväinen päiväpeiton suhteen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :)! Kyllä mäkin tykkään, mutta jotain puuttuu?? Täytyy vähän vielä miettiä mitä kaipaisin siihen :)

   Yes, ja arvostan neidin mielipidettä <3

   Poista
 8. Mielenkiintoinen postaus! Ihana tuo teidän lasiseinä, tuo varmasti hurjasti valoa keittiöön.
  Jokaisella on varmasti jokin juttu jonka omassa kodissaan vaihtaisi. Ja, kun sisustusmakukin muuttuu, ainakin täällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Tuo lasiseinä avartaa kyllä ihan mielettömästi :)

   Poista
 9. Mäkin tykkään teidän lasiseinästä :). Omassa kodissa tällä hetkellä suurimmat muutokset kohdistuvat rakennusaikaisiin juttuihin, joihin ei pääse vaikuttamaan tai sitten ovat niin suuri töisiä. Pelkän sisustamisen suhteen toki löytyy epäkohtia, yleensä budjetista johtuen ja sitten tuo naisen luonne, mieli muuttuu tämän tästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin :) No älä muuta sano ;). Joka viikkohan nämä muuttuvat, hahah!

   Poista
 10. Iiiihana tuo lasiseinä! Jos jotain olen päättänyt niin sen, että tulevaan kotiin pitää vähintään yksi sellainen saada, olen kerännyt kaikkia inspiraatiokuvia itselleni aiheesta. Tuo sellaista hotellutunnelmaa ja on vähän erilainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi! Hauska kuulla. Se on kyllä tositosi kiva enkä voi uskoa, että aluksi olin ihan blaah sen kanssa ;)!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig