maanantaina, syyskuuta 5

hukassa oman blogin kanssaVilma Peltosen blogi on yksi kauneimmista, jonka tiedän enkä varmasti ole ainoa. Kuvat, sisältö, tekstit, fiilis ja kaikki ovat kohdillaan. Ei voi muuta kuin huokailla ihastuksesta. Vilma aloitti postaussarjan, jossa hän aikoo jakaa vinkkejä blogin aloittamiseen. Itse olen tuhertanut omaani viitisen vuotta ja paljon on ehtinyt tapahtua sinä aikana. Blogi on kulkenut mun mukana nämä kaikki vuodet ja siitä on tullut rakkaampi mitä edes osasin koskaan kuvitella. Sisältö on ollut sekalaista, motivaatio on ollut nollassa ja sitten taas kympissä, aiheet vaihtelevat diipadaapoista syvällisempiin, sisustus on muuttunut vuosien varrella ja viime aikoina mikään ei ole muuttunut, olen ollut hukassa ja samaan aikaan tehnyt suuria oivalluksia, jne. Rakas blogini <3.


beauty of life blogi


Asiat, joista postailen täällä ovat lähellä sydäntäni ja jollain tapaa tärkeitä tai inspiroivia mulle, mutta silti välillä tuntuu, että olen edelleen hieman hukassa blogini kanssa. Toki tämä viime aikainen muutos sisustuspainotteisesta lifestyle blogiin on antanut enemmän vapautta höpistä mistä aiheista tahansa ja olen oikeasti nauttinut siitä todella paljon. Kirjoittamiseen ja kuvaamiseen on tullut tietynlainen vapaus, joka kertoo päätöksen olleen oikea.


Kuitenkin multa puuttuu se punainen lanka, jota huomaan kaipaavani. En oikein tiedä miksi yritän löytää sen langan, onko se edes tarpeellista ja mitä sillä tekee, mutta oli miten oli niin haluan sen. Vilma heitti muutamia kysymyksiä ilmaan, jotka auttavat aloittelevia bloggaajia hahmottamaan mistä aiheista he voisivat kirjoittaa. Ajattelin nyt itse vastata noihin kysymyksiin, josko pääsisin kiinni siihen omaan juttuun....


beauty of life blogi


Mikä on intohimosi?


Sen kun tietäisi ja jos olen täysin rehellinen niin en koe, että mulla olisi sellaista. Tykkään monista asioista, mutten muista ikinä innostuneeni jostain asiasta niin paljon, että olisin omistaunut sille 110%. Tietenkin on ollut erinäisiä projekteja, joista olen ollut enemmän kuin innoissani, mutta vain sen projektin ajan. Toisaalta tämä blogi on kyllä yksi asia, joka on vahvasti elämässä mukana. Annan sille paljon aikaa, se on mielessä varmaan joka tunti ja halu kehittyä sekä mennä eteenpäin on suuri. Eli voisiko sitä sanoa, että tää oma blogi on se mun intohimo??


Mitkä aiheet ovat kiinnostaneet sinua pisimpään?

Olen urheillut yläasteelta lähtien ja se on ollut vahvasti läsnä elämässäni. Välillä on ollut kausia, joilloin treenaaminen on jäänyt taka-alalle, mutta voisin kuitenkin sanoa urheilun olleen aina lähellä sydäntä. Mutta se, että esimerkiksi kirjoittaisin urheilusta ei ole mun juttu. En kuitenkaan tiedä aiheesta sen enempää enkä ole itsenäisesti opiskellut aiheesta mitään. Viime vuosina ehkä kiinnostus on pyörinyt kaikista eniten sisustuksen, hyvinvoinnin ja itsetutkistelun ympärillä. Tosi vaikea vastaa kysymykseen, joka varmaan johtuu juurikin siitä, ettei ole sitä intohimoa mitään asiaa kohtaan.


beauty of life blogi

Mistä aiheesta mieluiten luet?

Siitä miten voin kehittää itseäni, parantaa elämäni laatua, inspiroivia tarinoita onnistumisista, self help -tekstejä/kirjoja ja kaikkea, varsinkin henkiseen, hyvinvointiin liittyvää.


Mistä jaksat innostua kerta toisensa jälkeen?

Urheilusta. Henkisen hyvinvoinnin oivalluksista. Onnistuneista valokuvista. Blogistani. Ystävien kanssa hengailusta. Syvällisistä keskusteluista. Kauniista kodistani.


beauty of life blogi

Mistä tiedät enemmän kuin keskimääräiset ihmiset?

Millaista on olla totaaliyksinhuoltaja! Millaista on olla narsistin uhri! Millaista on olla alkoholistin tytär! Millaista on elää väkivaltaisessa suhteessa! Millaista on selviytyä suhteellisen tervejärkisenä edellä mainituista seikoista huolimatta!!!!!!

Mikä on vahvuutesi?

Mä pärjään aina ja meen apinanraivolla eteenpäin, kun on tarve. Olen positiivinen, vaikka välillä tuntuu, että seinät kaatuvat päälle. Olen paras mahdollinen äiti juuri mun lapselle.


beauty of life blogi

Mistä haluat tietää lisää?

Henkisestä hyvinvoinnista sekä siitä miten sitä voi parantaa ja voida entistä paremmin.

Mitä haluat jakaa muille?

Inspiraatiota, hyvää mieltä, vertaistukea, totuutta, realismia, arkea, kauneutta, kuvia ja elämää.


beauty of life blogi

Onko jokin asia, missä haluaisit tai osaisit neuvoa tai auttaa muita?

Haluaisin ehdottomasti puhua/kertoa enemmän rankemmista kokemuksistani ja sitä kautta antaa vertaistukea samojen asioiden äärellä oleville ihmisille. Haluaisin lohduttaa ja kannustaa muita YH-äitejä, jotka ovat ehkä väsyneitä tai heistä tuntuu, että taivas putoaa niskaan. Haluaisin kertoa henkisestä matkastani ja kaikesta mitä olen vuosien aikana oppinut tai oivaltanut. Haluaisin kertoa kuopista, joissa olen käynyt ja tarinoista miten sieltä noustaan ylös. 

Mistä aiheesta tai näkökulmasta ei vielä löydy paljon materiaalia?


Tämä ilmeisesti tarkoittaa sitä, että mistä voisi kirjoittaa ja mistä ihmiset voisivat hyötyä? Aiheita, joista ei puhuta tai aiheita, joista ei löydy niin paljon tietoa. Vaikea sanoa, mutta mun mielestä kaikki vinkit sekä inspiraatiot ovat ihan parhaita ja varsinkin, jos aiheet koskettavat omaa elämää.


beauty of life blogi


Kuinka paljon haluat jakaa omaa elämääsi?

Oon jonkin verran jakanut syvällisempiä aiheita henkilökohtaisesta elämästäni, mutta kaikki kuitenkin vain pintaraapaisuja koko tarinasta. Mua ei sinällään haittaa jakaa asioita ja varsinkin, jos koen lopputuloksen olevan positiviinen tai inspiroiva. Sehän vain kertoo, että ihmisiä me kaikki ollaan ja välillä menee lujaa ja välillä taas ei.


idkuva, beauty of life blogi


Olipas hauska miettiä vastauksia, mutta niin kuin huomaatte ihan sillisalaattia eikä tosta voi mitenkään saada punaista lankaa selville, vai? 

Mikä sun mielestä on mun blogin "the juttu"? Entä osaisitko vastata yllä oleviin kysymyksiin ja mikä on sun punainen lanka elämässä tai blogissa?


//Trying to find my niche with this blog.

SHARE:

42 kommenttia

 1. Ihana postaus! Mun mielestä sun juttu on sisustus, oman elämän pohdinta ja hyvinvointi? Mukavaa maanantaina 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiva, että tällainen pohdiskeleva postaus kiinnosti!

   Samoin <3

   Poista
 2. Todella mielenkiintoisia kysymyksiä. Aika vaikea olisi itsenikin vastata moneen, sillä itsellänikään ei ole esim. mitään intohimon kohdetta.

  Mutta nuo sinun vastaukset vastasivat mielestäni hyvin blogisi nykyistä linjaa: on itsetutkiskelua, henkistä ja fyysistä hyvinvointia, sisustusta, yh-elämää, kauniita kuvia jne. Mielestäni blogisi on hyvä juuri näin 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin oli ja siksi innoistuinkin vastailemaan niihin :).

   Hih, eli ihan sekasikiö blogi, mutta kiitos kauniista sanoistasi <3

   Poista
 3. Vaikeita kysymyksiä vastattaviksi, ainakin minulle, mutta pohtimista kyllä antavat. Blogisi on niin ihana ja piristää joka kerta päivääni. Toivon että jatkat samaan tyyliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä aika vaikeita ja paria sai ihan miettiä!!

   Kiitos paljon ja täällä ehkä täytyy jatkaa samaan sekamelska tyyliin :).

   Poista
 4. Mun mielestä tosta nousi hyvin selvästi esille henkinen hyvinvointi, toisten auttaminen, urheilu ja sisustus. Tiedän tuon tunteen kun painiskelee punaista lankaa etsien, mun mielestä ei voi mennä metsään jos kaikki mitä blogiin kirjoittaa tuottaa hyvää mieltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yep, onko sitä lankaa pakko olla?? Toisaalta kyllä joo ois kiva, mutta....liian monta asiaa, josta on kiinnostunut.

   Poista
 5. Paljon olet joutunut käymään läpi <3 Hatunnosto selviämisestä! Ja samaa mieltä olen muiden kanssa - blogi on juuri hyvä näin. Pitää kirjoittaa siitä, mikä sattuu milloinkin hyvältä tuntumaan, ja mielestäni olet saanut tästä oikein harmonisen kokonaisuuden.

  Itse olen pähkäillyt samojen asioiden kanssa tässä matkan varrella (bloggausta takana muutama vuosi) ja koska minulla on ihan ehdottomasti yksi intohimo yli muiden - valokuvaus - olen päätynyt sitten valokuvaus+lapsiperhe-elämä -yhdistelmään :D, kirjoittaen kuitenkin samalla vähän kaikesta, mistä mieli tekee :)

  Hyvää jatkoa hurjan kivalle blogillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nunu! Ehkä se on parasta vaan kuunnella sydäntä ja tehdä mikä sydämessä tuntuu parhaimmalta :)

   Samoin sinulle!

   Poista
 6. Mukava postaus! Pidän blogistasi juuri tällaisena, joten jatka samalla tiellä. Blogiasi lukiessa tulee hyvä mieli!

  VastaaPoista
 7. Tää oli hyvä postaus! Itse oon miettiny näitä kans ja päätin sitten aloittaa kaiken ihan alusta ja ihan uudella blogilla ja nyt vasta tuntuu, että teen jotain omaa. Edelliset vajaa kolme vuotta opettelin :) Mulle sun blogi on kyllä ollu inspiraationa jo pitkään :) Mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :). Wautsi wau, sä aloitit uuden. Rohkea veto. Mä en ehkä aloittais uutta, mutta haluisin ehdottomasti selkeämmän linjan tähän hommaan.

   Kiitos paljon ja kiva kuulla, että olet viihtynyt!

   Poista
 8. Olet rohkea nainen, jolla on valtavat resurssit. Toimit vastuuvanhempana (modernisoitaisiinko jo nämä yh-alkuiset sanat..) ja luot itse omaa elämääsi. Ehkäpä ihan uusi blogi, kuten Ruut ehdottaa, olisikin paras tapa tuoda sitä vertaistukea muille - se kun tuntuu nousevan eniten esiin näissä. Kauniita kuvia unohtamatta :)
  Lämmintä ja toiveikasta syksyä!
  terkuin,Tuulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi Tuulia :). Lämmitti mieltä todella paljon.

   Tuo vastuuvanhempi kuulostaakin ehkä hieman paremmalta ;). Täytyy ottaa käyttöön. Siihen en tiedä kuitenkaan pystyisinkö, aloittamaan kaikkea alusta. Ehkä nyt vielä hetken pohdin ja etsiskelen lankaani ja katsotaan sitten uudestaan ;).

   Lämpöä sinullekin.

   Poista
 9. Isoja asioita ja olet niin selviytyjä ❤

  Välillä itsekin miettii punaista lankaa mutta sitten aina kuitenkin rauhoittaa mieltä että kirjoittaa mikä mieluista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja juuri noinhan se menee.. Kirjottaa siitä mikä on mieluisaa <3

   Poista
 10. Oi mikä postaus, aiheineen ja ihanine kuvineen. Hui kun kävi kylmät väreet tuossa yhdessä kohdassa. Minä tiedän millaista on olla yh-äidin ainut tytär, millaista tosiaan on olla ainut lapsi pieni tuloisessa perheessä, millaista on ollut seurustella sairaanloisen mustasukkaisen ihmisen kanssa, millaista oli elää -90 luvun lama-aikana kun muilla oli levikset ja mulla hyvä että ylipäätään oli vaatteita päällä. Olet kyllä vahva ja hieno ihminen. Haluaisin kuulla enemmänkin noista elämäsi vaikeista asioista mutta ymmärrän jos et niistä tänne halua kirjoittaa. Itse olen blogini kanssa niin käynyt nollissa ja sitä tuntuu olevan vieläkin välillä. Lopettaako vai ei, mennään viikko kerralla.
  En jaksa enää lukea ainuttakaan blogia jossa elämä on yhtä hehkutusta ja kalliita design huonekaluja joita ostellaan viikottain. Luen enää vain muutamaa blogia, johon sinun ihana blogisi kuuluu. Haluan lukea sellaisia tekstejä joissa minulla ei tule alemuuden kompleksi.
  Kiitos ihanasta postauksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Aivan ihana kommentti <3 Hui, sinullakin on siis muutamia kokemuksia takataskussa :(.

   Siinä olet kyllä oikeassa. Muakaan ei kyllä kiinnosta pelkät 'täydelliset' blogit vaan pitää saada jotain muutakin siiän <3 Kiitos paljon kauniista sanoistasi ja merkkasi tosi paljon mulle <3 Halit!

   Poista
 11. <3 Voi että miten ihana sie oot <3 ...kastuu taas kone kyyneleistä... Kirjoita just siitä mitä sydän sanoo kirjoittaa. <3

  Moni kummastelee sitä että miten uskallan kirjoittaa niin syvällistä ja syvällisen taiteellista blogissani, niin olen vastannut ja sanonut että jos y k s i k i n ihminen voi blogini kautta saada jotain sydämelleen ja sielulleen, niin se riittää, silloin on tehty jo paljon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, kiitos Soili <3 <3

   Niin, juurikin näin. Jos joku edes saa uskoa tai voimaa omaan jaksamiseen on se voitto kotiin <3 <3

   Poista
 12. Kaikki tuo alku blogin suhteen, niin tuttua. Kai sitä rakkaaseen asiaan liittyy aina kipuilua, ehkä se on sitten muutostilaa ja kasvua. Aivan ihanat kuvast sinusta kaunis nainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olet ihan oikeassa! Jos jostain välittää tosiaan niin ei se aina ole yhtä ruusuilla tanssimista!! Kiitos paljon.

   Poista
 13. Ihana ja avoin postaus, ihana sinä <3 Mä mietin kanssa, niinkuin sinäkin, että tarviiko sitä punaista lankaa olla? Eihän sitä elämässäkään ole, niin miksi blogissa pitäisi... Ja hyvinvointi on sen verran laaja käsite, että jos haluat vääntää punaisen langan, niin sen alle saa henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ja siihen voi laajasti ymmärtää sitten myös sisustuksenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 <3 Siinä olet muuten oikeassa. Ei elämä tosiaan mene juuri niin kuin suunnittelee, joten miksikä tämänkään!? Jep, mä uskoisin ja jotenkin nyt vahvistunut, että se hyvinvointi on kyllä iso osa elämääni <3 Kiitos Jenni!

   Poista
 14. Mun mielestä sun blogin ydin on sun ihana persoona <3

  Tsemppiä, tiedän että välillä blogin kanssa kriiseilee, mullakin on takana jo kohta kuusi vuotta, ja pariinkin otteeseen olen ollut jo laittamassa lappua luukulle. Yleensä syynä on ollut kyllä ajanpuute, tai ärsytys siitä että en "kehity" vaan toistan tavallaan itseäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kestä Lyde! Siis niin kauniisti sanottu <3 Oikeesti!!!

   Sama täällä. Tuntuu, että junnaan vaan paikoillani eikä pääse mitenkään etiäpäin!! Hmph!

   Poista
 15. Mä oon Lyden kanssa samaa mieltä - sun blogin ydin oot ehdottomasti sä itse <3 Voisit mun puolesta kirjoittaa vaikka eri vessapaperimerkkien eroista, niin jaksaisin silti lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Jossu <3 Sinä ihana! Kuinka kauniisti sanottu <3. Ja et arvaa, mulla on roikkunut jonkin aikaa vessapaperinpaloja mun ilmoitustaululla ja ajattelin tehdä niistä postauksen, Hahaha! Eli voipi olla, että kohta tosiaan luet vessapaprusta ;D

   Poista
 16. Olipa mielenkiintoinen postaus - ja kuvat kertakaikkisen ihania <3
  Tunnen tuskasi - vaikka en enää sitä punaista lankaa etsikään. Ei minusta muuta saa kuin sen sillisalaatin;)
  Vilman blogi on upea ja nainen kaunis sekä ulkoa että uskoisin myös sisältä. Ja niin olet sinäkin ja sinun blogisi <3
  Hyvää ja inspiroivaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Lady <3

   No sitä mäkin olen miettinyt, että olenko vain tällainen sillisalaatti ja sillä selvä?? Kauniita sanoja ja lämmittää mieltä <3

   Samoin sinne!

   Poista
 17. Lyde tuolla aiemmin muotoili asian juuri oikein, sun persoona <3
  Se on sun vahvuus ja se näkyy blogissa upeasti. Sen tuominen/saaminen esille ei ole niin helppoa, mutta täällä blogissa se näkyy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jaana! Voi että, tämä jos joku tuntuu kivalta ja parhainta palautetta ikinä!! <3 <3

   Poista
 18. Eikä, ihana sinä!!! Kiitos, olipa kiva löytää postauksesi (ja blogisi!). Aion ehdottomasti tutustua lisää, tästä yhdestä postauksesta tuli jo se fiilis, että vaikutat huippu tyypiltä. Kuten joku sanoi aikaisemmin, ehkä se punainen lanka ootkin sä persoonana. ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista <3 Ja ihan parhaat kysymykset. Täytyy sanoa, että sain kuitenkin näiden avulla muutaman asian konkreettisemmaksi, joten kiitos!!

   Poista
 19. Minustakin tuntuu että sinun vahva persoonasi ja siitä kumpuavat (kipeätkin) kokemukset, taidot, haaveet ja näkemykset antavat blogillesi sen punaisen langan. Pidä kiinni tyylistäsi ja kirjota juuri siitä mistä eniten pidät! Näin blogistasi tulee persoonallinen ja muista erottuva. Mielelläni kuulisin lisää aiemmista rankoista elämänvaiheistasi ja miten olet niistä selvinnyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja onhan se pakko kuunnella ja seurata niitä omia intohimoja. Ei tästä muuten mitään tule <3

   Poista
 20. Olet kyllä rohkea nainen ja avoin (en ole laittamassa ekaa kertaa tästä sinulle :)).
  Kirjoitat ja kommentoit aidosti. Mukavaa tekstiä ja hyviä kuvia. Kiitos ja ihanaa vkl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tanja kauniista kommentistasi <3

   Poista
 21. Mäkin luin sun postauksen pari viikkoa sitten, mutta en ehtinyt silloin kirjoittamaan sulle mitään, mutta olen ihan samaa mieltä Lyden ja monen muun kanssa. Sun blogin punainen lanka olet juuri sä, ainutlaatuinen ja vahva nainen. Sä ja sun blogi olette ainutlaatuisia juuri tällaisina ja toivottavasti jatkossakin pysytte samanlaisina.

  Tervetuloa myös käymään mun uuden blogin puolella osoitteessa onrosehill.com. On hyvä olla takaisin Suomessa ja takaisin Suomen blogimaailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos sanoistasi Katja :) Vahvistaa vaan sitä ajatusta, että aina täytyy olla uskollinen sille omalle jutulle :)

   Yes, mä tulin kurkkimaan ja jäinkin heti lukijaksi!!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig