sunnuntaina, lokakuuta 16

2 minuutin siivousvinkki


Myönnän. En kestä likaista ja sekaista kotia. Mua alkaa ahdistamaan välittömästi, jos tavaroita lojuaa ympäri ämpäri ja villakoirat pitää bileitä erinäisissä nurkissa. Se järkyttää mun mielenrauhaa. Toki tajuan, että olisi hyvä löysää otetta ja ottaa vähän relammin, mutta...


Kahden minuutin siivousvinkki.Tiedostan tämän ajattelumallin tai ehkä pikemminkin toimintatavan tulevan suoraan äidiltäni. Hän oli suorittaja, joka teki ja teki ja teki ja sit vielä vähän teki. Hän ei koskaan istunut paikoillaan vaan oli aina tehokas. Kodin piti olla siisti ja tietenkin HETI. Mikään ei voinut odottaa huomiseen saatika seuraavaan tuntiin vaan kaiken piti tapahtua just nyt. Ja voi että inhosin sitä, kun ei saanut hetkeäkään hengähtää ja vaan olla. Nyt katson itseäni ja teen aivan samoin. Ällöttää ja surettaa.Kahden minuutin siivousvinkki.Anyways, arki on varmasti monessa perheessä kiireistä ja onhan se nyt ihan mahdotonta pitää koti koko ajan tip top-kunnossa. Olen miettinyt miten saisi pidettyä ympäristön edes suhteellisen siistinä ilman panikointia sekä ahdistusta. Multa ei onnistu se, että siivoaisin koko kämpän kerran viikossa eikä myös sekään, että tartun imurin varteen joka päivä. Luin muutama kuukausi takaperin kahden minuutiin siivousvinkistä, jossa kehotettiin tarttumaan toimeen heti, jos siihen menee alle kaksi minuuttia. Aluksi epäilin, mutta lause jäi kuitenkin kummittelemaan mieleen enkä voi muuta kuin todeta sen toimivan ja vielä ihan joka tilanteessa. Usein sitä jättää juuri ne pienet asiat tekemättä, jotka kasaantuu loppu peleissä suuremmaksi mitä olisi oikeasti ollutkaan. Tämä sääntö toimii tosi hyvin esim. tiskien kanssa, leipämurujen siivoamisessa, tiskipöydän pyyhkimisessä, kenkien järjestykseen laittamisessa eteisessä, tahrojen pyyhkimisessä ja vaatteiden omille paikoilleen laittamisessa. Kannattaa kokeilla :).idkuva, Kahden minuutin siivousvinkki.


Onko sulla jotain kikka kolmisia mitä tulee kodin siisteyteen? Tai kenties muita siivousvinkkejä?

Rauhallista sunnuntaita kaikille.


//Get it right.

SHARE:

26 kommenttia

 1. Mua ärsyttää eniten, kun tavarat ovat sekaisin. Pikku pölypallot ei aina niin haittaa, jos niitä ei näy. Järkkäänkin keittiötä ja olkkaria jatkuvasti ja siihenhän menee usein vain pari minuuttia. Kun lapset oli ihan pieniä käytin kertakäyttöisiä siivousliinoja, joilla pölyjen pyyhkiminen oli mukavaa. Niitä minulla ei ole ollut vuosiin. Taidan taas ostaa niitä, kun ovat niin käteviä...Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Se on niin raivostuttavaa, kun kamat on sekaisin.

   Kertakäyttö siivousliinat ovat kyllä best :)

   Poista
 2. Mä oon ihan samanlainen ja tämä on kanssa peruja lapsuudenkodista. Äiti oli vielä tarkempi siivoaja kuin minä olen, matot hakattiin joka perjantai, samoin pestiin lattiat, onneksi äitikin on hiukan tuosta tahdista hellittänyt... Itse joudun olosuhteiden pakosta imuroimaan joka toinen päivä ja se kieltämättä on alkanut hiukan ärsyttää, toisaalta, työn tuloksen näkee heti ja se jos mikä palkitsee. Itse olen löytänyt kylppärin ja keittiön siivoukseen nopeutta tuovat kosteat pyyhkeet (vai miksi niitä sanotaan), joita myydään isoissa pakkauksissa. Olen montaa merkkiä testannut, mutta tuoksu on yleensä niin järkky, etten oikein kestä sitä. Lidl pelasti, sillä siellä on ompun tuoksuinen kylppärin puhdistukseen tarkoitettu paketti ja niillä on kätevää pyyhkäistä tasot, hanat ja ovenkahvat jne., eikä siihen paljoa aikaa saa kulumaan. Niitä kannattaa testata, jos eivät jo ole käytössä ennestään. :)

  Leppoisaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meiän mutsi oli ihan uskomaton!! Huoh!
   Uuh, mä käyn heti katsoo Lidlistä noi puhdistusliinat :) Kiitos tuhannesti vinkistä!

   Poista
 3. Ihan sama täällä, vaikka meillä ei ehkä jopa liian roinan vuoksi, lue purkit ja mukit, ole noin siistiä, kuin teillä. Jos aamulla jää kotiin sotku, jää hermostunut fiilis ja kotiin ei ole kiva tulla. Voi meitä. Suloista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 4. Tunnistan itseni samanlaiseksi kuin sinä. Meillä tämä ei ole lähtöisin lapsuudenkodista ainakaan kaikilta osin, sillä äitini oli, ja on edelleen, paljon suurpiirteisempi. Ja sekös aina harmitti jo lapsena :)

  Arvaa vaan aiheuttaakintuleva muutto ja siitä johtuva jatkuva pakkauksen keskellä asuminen näppyjä ja sydänvaivoja 😂 Mutta onneksi tämä on väliaikasita.

  Tietämättäni tuollaisesta kahden minuutin säännöstä, olen vastaavaa siivousmetodia käyttänyt jo pitkään. Pienikin järjestäminen/siivous helpottaa aina hieman olotilaa.

  Ihkuu viikkistä 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin. Voi sit käydä toisin päin, että kotona ollaan oltu suurpiirteisiä ja sit itsestä tulee super tarkka!

   Ihanaa viikkistä sinne!

   Poista
 5. Täällä yksi suorittaja ja siivoushullu....perinyt taidon äidiltäni!
  EHKÄ ajan, ajan puuteen ja iän myötä olen alkanut joustamaan ( työ, 2 koiraa, kani ja 4 lasta) mutta en edelleenkään siedä epäjärjestystä...olen siis siisteysnatsi. Tosin osaan sulke oven epämiellyttävästä 'kohteesta' :)
  Hih..en tiennytkään, että oma toimintamallini on ihan nimetty, tuo kahden minuutin siivous ;) Aina ehdin jonkun kohdan kodista 'ojentaa' vaikka olisin jo kengät valmiina lähdössä töihin, tai vaikka vielä hikiset vaateet treenien jälkeen päällä, ennen suihkuun menoa.Ja tiskipöytä on aina oltava siistittynä enen nukkumaan menoa!
  Ja vaikka Multi-Tasking on niin läääst siison, niin ylpeänä voin sanoa, että olen aika taitava siinä :)
  Siistiä Sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Äidiltä ne "parhaat taidot" periytyy! Niin varmaan :/.

   Siis mä oon taas yleensä sellainen, että jätän kaiken ja annan kasvaa sen niin isoksi, että sit on ihan sairas sotku! Sen takia tämä kahden minuutin ohje on auttanut ihan hurjasti!

   Poista
 6. Täällä nousee tassu, samanlainen suorittaja täällä! :-) Tykkään, ja nautin kun kotona on siistiä. Se on itselle tärkeä asia. Imuri heiluukin meillä joka toinen päivä vähintään, ja kerran viikossa sitten yleisesti isompi siivouspäivä. Pöydät ja tasot vedän joka päivä raikkailla pesuaineilla pikaisesti :-)

  Hyvä postaus aihe, ehdottomasti! :-)

  Sunnuntain iloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Aikamoni varmaan suorittaa ja ihan turhaa! Yritän tehdä kaikkeni, että pääsen siitä eroon!!!

   Kiitos <3

   Poista
 7. Minäkin nautin kun kotona on siistiä, mutta aina ei vain ole joka nurkassa. Helpoiten koti pysyy tip top kun koko ajan siivoaa sitä mukaa kun sotkua tulee, mutta voi.. eihän sitä aina jaksa ja ehdi. Itselleni keittiönpöydän siisteys on tärkeä asia ja se tuleekin siivottua monta kertaa päivässä :D En vain kestä jos siihen kertyy astioita ja murusia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kans jaksa olla koko ajan siivoamassa! Pitäisi löytää joku kultainen keskitie :)

   Poista
 8. Kylläpä voin samaistua joka sanaan! :') En pysty rentoutumaan, jos koti on sekainen tai likainen. Jo pidempään olen harjoitellut noita parin minuutin siivouspyröhdyksiä ja nyt ne tulevat aika luonnostaan. Kerran viikossa teen normaalin viikkosiivouksen ja iltaisin raikkoan (savolainen termi järjestelemiselle) paikat järjestykseen. Siivouspäivien välissä en imuroi, vaan tarvittaessa lakaisen muruset ja koirankarvat pois. Nyt kun elämässä on kiirettä, anna itselleni armoa enkä ahdistu, jos pikkuhuoneissa on sekamelska - pääasia että keittiö ja olkkari ovat rauhallisen siistit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Kiva, etten oo yksin :D. Mä en kans pysty olemaan rauhassa, jos on epäsiistiä vaikkakin nykyään hieman paremmin kuin ennen!

   Poista
 9. Hyvin pystyn samaistumaan tekstiisi. Yritän siivota päivittäin hiukan, ettei kaaosta syntyisi.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Mahtava idea. Itseäni harmittaa kaikki vaatteet joita kerääntyy viikon aikana sinne tänne. Ja muukin pikkusälä. Viikonloppuisin sitten tulee ne siivottua, mutta parin päivän päästä taas sama juttu ja sekamelska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos inspiroiduit :) Just se pikkusälä! Yritän, että tietäisin jokaisen kaapin sisällön :) Se auttaa kummasti!

   Poista
 11. Meillä eivät tavarat keräänny pinoiksi tuoleille tai muille tasoille, mutta imurointi tapahtuu ihan liian harvoin; saattaa mennä reilusti yli viikkokin imurointien välillä. Silloin kun meillä vielä oli koira ja kaksi kissaa, niin oli pakko imuroida melkeinpä päivittäin, mutta nyt kun täällä hiippailee vaan kaksi vanhusta, niin olen hellittänyt tuosta tahdista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on ehkä pakko hankkia se rikkaimuri. Helpottaisi ihan hulluna!

   Poista
 12. Meillä ei asu valitettavasti yhtään siivoushullua, mutta kyllä minäkin tykkään järjestyksestä, vaikkei tämä koti aina siltä näytäkään... Mutta otanpa tästä vinkistä opikseni ja yritän.


  Blogissani olisi sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Jep, mulla on toiminut!!

   Kiitos <3 <3!!!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig