maanantaina, lokakuuta 3

ei ole helppoa valita uutta sohvaa


Täytyy sanoa heti tähän alkuun, että oikean sohvan valitseminen ei ole mitään helppoa hommaa. Siinä pitää ottaa huomioon niin monta eri asiaa, joita välttämättä ei edes tule heti ajateltua. Koko, muoto, väri, rahilla vai ilman, divaani, jne? Itse olin aivan varma, että tällä kertaa meille tulee divaanisohva ja kerroinkin vähän aikaa sitten haluavani olohuoneesta oikean löhöluolan. No miten sitten kävinkään?


Vierailin Habitaren jälkeen Iskussa katsomassa paikan päällä CHIC-sohvaa, joka oli edelleen aivan ihana. Muutaman mittailun jälkeen tulin kuitenkin siihen tulokseen, että divaanisohva on aivan liian massiivinen meidän olohuoneeseen ja veisi liikaa tilaa. Ympärille ei jäisi juurikaan ilmaa ja huonekaluja olisi yksinkertaisesti liian monta.


Sohva ja sohvakankaan valinta.Onneksi valittavana oli saman mallin kolmen istuttava sohva, mutta jotain jäi kuitenkin puuttumaan. Mielessäni oli edelleen se 'löhöluola', joka ei tällä versiolla toteutuisi.Sohva ja sohvakankaan valinta.Mallasin sitä myös rahin kanssa ja tajusin, ettei nykyinen sohvapöytämme sopisi yhdistelmään sitten ollenkaan. En ole ihan vielä valmis luopumaan pöydästä, joka on käytössä päivittäin. Ajattelin myös rahin olevan tiellä, jos se ei ole koko ajan sohvassa kiinni. Tilaa on vain rajoitetusti, joten tämäkään ei ollut hyvä vaihtoehto. Päädyin valitsemaan CHIC:n kolmen istuttavan sohvan.idkuva, Sohva ja sohvakankaan valinta.En kuitenkaan tilannut sohvaa, sillä kangasvaihtoehdot olivat vasta tulossa myymälään ja sovimme uuden tapaamisen seuraavalle viikolle. Siinä ajassa tajusin, ettei CHIC valitettavasti ollut oikea sohva meille. Olen pitkä nainen ja istuinsyvyys oli liian kapea mulle. Istuessani sohvalla olin kuin työhaastattelussa, selkä suorana, jalat ryhdikkäästi maassa enkä pystynyt yhtään löhöämään. Ei tullut ihan heti mieleen, että istuinysyvyydellä oli noinkin suuri merkitys.

Menin uudestaan myymälään ja löysin Iskun omasta valikoimasta FREE-sohvan, jossa syvyys oli levämpi ja heti tuntui paremmalta sekä tuli just se löhöily fiilis mitä oon koko tämän ajan hakenut. Yes. Tässä vaiheessa olin päättänyt, että perinteinen kolmen istuttava malli on meille tällä hetkellä ainoa oikea vaihtoehto ja rahinhan voin ostaa myöhemmin, jos siltä tuntuu.Sohva ja sohvakankaan valinta.No ei siinä vielä kaikki. Kyseinen sohva oli myymälässä esillä höyhentäytteellä. Niin kuin huomaatte yllä olevasta kuvasta istuintyynyjen pinnan olevan tosi elävä. Mietin siinä Iskun henkilökunnan kanssa oliko se oikea vaihtoehto meille, koska ajattelin sen alkavan häiritsemään mun esteettistä silmää. Myyjä kertoi höyhentäytteen vaativan jonkin verran huomiota ja pinta tulisi olemaan juurikin tuon näköinen suurimman osan ajasta. Hetken pähkäilyn jälkeen tajusin, etten pystyisi elämään sen kanssa vaan tarvitsen ryhdikkään sohvan olohuoneeseemme. Myyjä suositteli saman valmistajan TIME-mallia, sillä se sopi paremmin vaahtomuovitäytteen kanssa.idkuva, Sohva ja sohvakankaan valinta.


Huh. Niin kuin huomaatte uuden sohvan valintaan meni yllättävän kauan aikaa, mutta onneksi ei tosiaan ollut mikään kiire enkä hosunut asian kanssa. Iskun ammattitaitoisen ( ja kärsivällisen ) henkilökunnan kanssa löysin meille juuri oikean sohvan. Minkä värinen se tulee olemaan? Siitä ensi kerralla lisää. 

Mitenkäs teillä? Millä kriteereillä olette ostaneet sohvan? Menikö teillä pähkäilyyn aikaa?

Reipasta viikkoa kaikille.


//New sofa in the making.


*postaus toteutetaan yhteistyössä Iskun kanssa

SHARE:

28 kommenttia

 1. Innolla postausta sohvasta odottaen 😊
  Ei ole helppoa valinta. Itse tykkään ikean ektorpista valtavasti mutta se ei kissojen vuoksi ollut meille hyvä,sekä huomasin että pidän enemmän että on max kaks istuin tyynyä. Askosta sitten löysimme ihanan sohvan vaikkakin aika pikaa mutta tyytyväisiä oltu 😊

  Mukavaa uutta viikkoa! 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit arvata, että odotan sohvaa kuin kuuta nousevaa <3 Mä ihastuin totaalisesti tuohon kahteen istuintyynyyn! Oon niin iloinen :))

   Poista
 2. Ymmärrän kyllä mistä puhut. Itse olen metsästänyt kohta puolisen vuotta uutta sohvaa, mutta sitä oikeaa ei ole vielä löytynyt. Mielenkiinnolla jään odottamaan, minkä värinen sohva teille tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Tarkkaa puuhaa tää kyl on!! Mä oon tyytyväinen värivalintaan :)

   Poista
 3. Hyviä pointteja!

  Minulla henkilökohtaisesti vaakakupissa vaikuttavat eettiset syyt - ja nimenomaan eläimiin liittyvät eettiset seikat. Höyhentäyte sekä nahkapäällyste ovat minulle vaihtoehdon poissulkevia asioita.

  Tämän lisäksi myös ulkonäkö, istuinsyvyys, istuintyynyjen pestävyys sekä hinta vaikuttavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo istuinsyvyys oli kyllä hyvä huomio ja onneksi tajusin sen :)!

   Poista
 4. Jään jännäämään väriä <3 Onnea uudelle sohvalle. Ollaan niin erilaisia, ryhdikäs sohva aiheuttaa henkistä jäpitystä eli löhöluola sen olla pitää. <3 ;)Ihanaa päivää ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt vaan odotellaan ja myydään vanhaa pois!!

   Poista
 5. Hyvää pohdintaa ja hyvältä näyttää sohvakin! Lopulta melko nopeastihan tuo päätös syntyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että pähkäilyyn meni kuitenkin jonnin verran aikaa, mutta hyvä näin :)

   Poista
 6. Mulla on pitkään ollut uusi sohva haaveessa mut kun vanhassa ei ole muuta vikaa kuin väri niin menepä siinä sit kallista sohvaa vaihteleen.
  Hah haa luin ton rahilla vai ilman kohdan ensin että rahalla vai ilman... hetken jo ajattelin että oi tollasen sohvan miekin haluan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan! Sitä mäkin mietin monesti, mutta päätin kuitenkin pistää vaihtoon!

   Poista
 7. Sohva on kyllä vaikea, varsinkin jos on ollut edelliseen sohvaansa tytyväinen yli 10 vuotta. Mnulla sohvan hankintaa vaikuttaa eniten laatu sekä ulkonakö. Tietenkin myös euroilla on väliä ja sittemmin myös kotimaisuudella.
  Mietin yhteensä noin kolmisen vuotta mahdollista uutta sohvaa. Siinä välissä malli vaihtui kolme kertaa. Ensimmäinen vaihtoehto oli HT Collectionin Elle joka muistuttaa suuresti edellistä sohvaamme, sekä tuota teidän uutta sohvaa, mutta mieli vaihtui sittemmin Adean Camp:iin. Onneksi haudoin vielä, sillä lopullinen valinta oli ehdottomasti meille se paras, eli Adean Band-sohva.
  Sohva on meille pitkäikäinen sijoitus ja ehdoton kriteeri on vaihdettava ja pestävä verhoilu. Tulin yös siihen tulokseen, että sohvan muuntautumiskyky on tärkeää, jos sisustusta haluaa välillä muuttaa tai sohvatilaa tarvitaankin vaikka enemmän. Onkin ollut mukava huomata, että kriteerit on täytetty ja olen edelleen erittäin tyytyväinen sohvaamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi! Kävin googlaamassa tuon Bandin ja kauniilta näyttää!! Varmasti hyvä fiilis, kun sait valituksi hyvän ja mieluisan sohvan!! Ihan parasta!

   Poista
 8. Sohva on iso ja hallitseva elementti, joten kannattaakin pähkäillä rauhassa. Itse jahkailin aikanani tosi kauan ja olen ollut ihan tyytyväinen hankintaan. Tuo istuinsyvyys on hyvä huomio, ei välttämättä heti tule mietittyä. Meillä on kulmasohva ja toisellapuolen on syvempi istuinsyvyys kuin toisella. Ja, tämä on ollut ehdottomasti hyvä ratkaisu. Jään mielenkiinnolla odottamaan miten sohva teille kotiutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ja mä tosiaan toivon, että tein oikean valinnan! Uskon, että tein!!
   Joo, siis oikeesti! En todellakaan miettonyt istuinsyvyyttä ja Habitaressa en edes huomannut testailla sitä puolta. Onneksi kävin muutamaan otteeseen paikan päälllä niin tämäkin asia selvisi!

   Poista
 9. Aika hyvä, että sulla oli asiantuntevaa apua ja miettimisaikaa, ettei tullut hankittua toimimatonta sohvaa! Mukavaa nähdä mihin väriin päädyit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Iskun apu tuli kyllä todella tarpeeseen! Osaatko arvaa yhtään väriä?

   Poista
 10. Onkin mukava nähdä, miltä uusi sohva näyttää omalla paikallaan. :)

  VastaaPoista
 11. Näyttää tosi hyvältä!<3 En malta (tuskin sinäkään :D) että näkee miltä näyttää omalla paikallaan! Sohvan hankkiminen on kyllä haastavaa mutta mukavaa puuhaa :) Tosin täällä päin maailmaa koin sen jopa mahdottomaksi - Täällä suurin osa rakastaa sitä tunkkaisen raskasta "dallas" tyyliä :D ja sitä on joka kauppa täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No oot kyllä niin oikeassa. Tässä joutuu vielä kuutisen viikkoa odottamaan! Mutta ihan ok, ei mikään kiire ja pitää vielä saada tämä vanhakin myytyä!

   Poista
 12. Uutta sohvaa on ihana etsiä, mutta kyllä meilläkin siinä tovi meni. Omaan valintaamme ollaan oltu tosi tyytyväisiä :) Kannatti miettiä kunnolla.
  Jännittävää nähdä miltä uusi sohva näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Toivon myös, että tein oikean valinnan!

   Poista
 13. Hyvä valinta, väri jänskättää <3

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig