perjantai 7. lokakuuta 2016

food of the day: herkullinen kanttarellikastike


Voitteko kuvitella, etten ole koskaan maistanut kanttarelleja tai ainakaan niin, että muistaisin. Hyvin helposti sitä jämähtää samoihin pöperöihin ja ainakin mulle tuottaa vaikeuksia kokeilla uusia reseptejä. Viikot ovat niin hektisiä ja tietyt jutut sitä yrittää tehdä mahdollisimman helpolla. Meillä se on ruoka. En kertakaikkiaan jaksa miettiä uusia ruokia ihan sekin takia, että kaupassa käymisessä menisi kauemmin. Haluan hoitaa sen mahdollisimman nopeasti ihan niin kuin kokkaamisenkin. 


herkullinen kanttarellikastike



Lupasin varmaan pari kuukautta sitten veljeni tyttöystävän ystävälle, että aion testata ensimmäistä kertaa kanttarellikastiketta. Täytyy myöntää, että kokeilu meinasi jäädä, mutta onneksi mini oli muistuttamassa asiasta. Niinpä kaivoin internetin ihmeellisestä maailmasta ohjeen, joka vaikutti erittäin maukkaalta --> paljon voita ja kermaa.



herkullinen kanttarellikastike


Herkullinen kanttarellikastike


1 l kanttarelleja

1 sipuli

2-3 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja 

1 dl vettä

2 dl kuohukermaa

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

1 rkl balsamiviinietikkaa

1/2 dl persiljaa hienonnettuna


Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuorittu sipuli.

Sulara rasva paistokasarissa, lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää sienet ja paista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot sekoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Ripottele päälle persiljaa.



idkuva, herkullinen kanttarellikastike


Voi että oli hyvää! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. 

Maistuuko teille sienet?


Oikein maukasta viikonloppua kaikille.


//There is always a first time for everything


SHARE:

18 kommenttia

  1. Annos näyttää kyllä herkulliselta 🤗 täällä tosin sienet ovat vielä harjoittelu listalla 😄

    Mukavaa viikonloppua! ❤

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat! <3 Tää on meidän koko perheen lempparia ja kanttarelleja on pakastettu taas talven varalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni :) Nams! Ens vuonna teen ihan varmasti uudestaan!

      Poista
  3. Maistuu. Sienet on ihan lemppareita. :)

    VastaaPoista
  4. Rakastan sieniä! Kantarelli ja herkkutatti ovat mun suosikkeja, niitä löysinkin kesällä metsästä parille aterialle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa! Mä en kyllä itse keräis, kun en tiedä sienistä mitään, mutta hyvin saa ostettua toriltakin :)

      Poista
  5. Mie rakastan sieniä! <3 Arvaa, meiltä on vain muutama askel tuohon mehtäpöpelikköön, josta saan kerättyä kanttarelleja ja muitakin sieniä, nams. :) Mistä sie löysit kanttarellit tuohon ihanaan kastikkeeseen? Kävitkö itse keräämässä vai ostitko? Kivaa viikonloppua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wautsi! No sulla on siellä kunnon apajat! Ihanaa:)

      En, en ees tunnista sieniä! Ihan torimyyjältä ostin!

      Poista
  6. Kyllä, sienet maistuvat!!! Kanttarellikastike ja sienisalaatti ovat mun suurinta herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienisalaatti? Miten sellainen tehdään?

      Poista
  7. Kyllä uppoaa, mutta muut perheen jäsenet eivät kajoakkaan. Anoppilassa tulee aina syötyä kuin mahdollista :) Näyttää herkulliselta annos, namskis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Tää oli tosiaan eka kerta, kun mä kokeilin ja hyvää oli!

      Poista
  8. Voi nam! En olekaan pitkään aikaan syönyt sienikastiketta. Makoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. No nam, niin hyvää ja upeat kuvat. Kivaa viikkistä. <3

    VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

© beauty of life | lifestyle- ja sisustusblogi

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig