torstaina, lokakuuta 13

vihreä tuli taloon


Tiedättekö miltä tuntuu herätä siihen, kun yläkerran koira alkaa kuuden aikaan leikkimään jollain yyber kovalla pallolla? Ugh.

Täytyy myöntää, ettei vihreä ole mun lempiväri mitä tulee sisustukseen, mutta välillä huomaan kaipaavani kasvien tai kukkien tuomaa väriä ympärilleni. Nehän sanovat, että kasvit kosteuttavat sisäilmaa ja parantavat ilmanlaatua. Mm. krysanteemi, gerbera ja muratti puhdistavat tehokkaasti huoneilmaa, kun taas ilman kosteutta lisäävät traakkipuut, kultaköynnös ja sulkasaniainen. Oon joskus miettinyt, että ois kiva saada joku isompi kasvi olkkariin, mutta en ole vielä uskaltanut sitä toteuttaa. Jotenkin tuntuu, että se olisi vain tiellä ja jossain vaiheessa mulla menisi kuitenkin hermo siihen. Hah.


viherkasvit sisustuksessa

viherkasvit sisustuksessa


idkuva, viherkasvit sisustuksessa

viherkasvit sisustuksessa


Ostin viime viikolla meille peikonlehden, josta olen haaveillut jonkin aikaa. En halunnut koko kasvia vaan nimenomaan yhden lehden ja kuinka kaunis se onkaan. Lehti maksoi kaksi euroa, joka ei minusta ollut paha sijoitus. Nappasin myös Lidl:stä jonkun vihreän mukaani ja olkkarin ilme muuttui hetkessä noiden kahden väripilkun ansiosta. Tosi piristävää.

Onko teillä kokemusta isommista puskista, jotka ovat esim. lattiaruukuissa? Ovatko ne vain tiellä vai tuovatko kivan lisän sisustukseen?


//Green love.
SHARE:

28 kommenttia

 1. Meillä on mooonta isompaa vihreää lattialla ruukuissa. Ja ei ole lainkaan tiellä! Tietty riippuu jos on just siinä kulkureitillä, haha. Suosittelen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää! Ehkä uskallan kokeilla :)?

   Poista
 2. Mulla oli kerran sutipuu, jossa kaunis lettimäinen varsi. Harmikseen tuli jotain ötököitä siihen niin sai kukka lähteä. Sen jälkeen ei isompia lattiakasveja ole näkynyt :) Peikonlehti on Ikean tarjoiluvaunun päällä ja ihme kyllä vielä hengissä. Rahapuun sain jo tapettua...vissiin merkki siitä, että rahat hupenee :) Viherkasvit antavat minusta sopivasti väriä ja sopii hyvin teille, luo sitä kodikkuutta soppeisti. Kivaa torstaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyiii, mä en kestä mitään ötököitä! Eieiei! Peikonlehti on kyllä tosi kaunis ja justiinsa luo sitä kodikkuutta mitä kaivataan!

   Poista
 3. Mulla on kotona pari isompaa viherkasvia ja muutama pienempi hyllyjen päällä ja tykkään kyllä hurjasti! Saa tosin nähdä viikon päästä, onko yksikään enää hengissä V:n hoidossa oltuaan... Minä kun en ole kuukauteen päässyt kotona käymään, niin lieköhän ressukat saaneet vettä lainkaan :D Nuo kaksikin vihreää tuo kyllä kovasti raikkautta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh! Toivotaan, että on elossa :). Musta tuntuu, että mietin sen isomman lattiakasvin ostamista!

   Poista
 4. Vihreät piristää kotona kovasti! :-) Itse en enää nykyään osaa olla ilman. Muutama vihreä kotona ollut jo pidemmän aikaa :-) Huonekuusen löysin viimein, sitä jo ehdin niin odotella! :-) Viikunapuu on toinen tämän hetkinen suosikki kotona :-)

  Ihania vihreitä olet hankkinut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin piristää :). Mä kyl yritän aina jotain väriä tuoda kukilla kotiin :) Mä oon miettinyt sitä rahapuuta tai kummituspuuta :)

   Poista
 5. Minulla on kaksi isompaa viherkasvia kotona. Toinen on joku palmu ja se tuntuu viihtyvän hyvin ja kasvaa. Toinen kasvi taas pudottelee lehtiään ja ajattelinkin heittää sen pois. Vihreät kasvit raikastavat muuten valkoista ja mustaa tunnelmaa.
  Kyllä suloisilta näyttävät nuo vihreät kauniissa kodissasi.
  Kivaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon alkanut jostain syystä haaveileen kanssa jotain isompaa kasvia.

   Kiitos paljon :)

   Poista
 6. Oi miten piristäviä ja kivoja. Meillä on joskus ollut isojakin ruukkukasveja, mut viime aikoina on ollu vaan noita pieniä ruukkukasveja, sekä maljakossa kukkia tai oksia. :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä se vihreä mukavan piristystyksen antaa. Uuteen asuntoon hain heti toisena päivänä, tuon ison peikonlehden, ja olen niin tykästynyt. Keittiöönkin tekis mieli jokin kasvi, ja ehkä toinenkin vielä olkkariin. :) Tämä valoisuus on nyt niiiiiin sekoittanut mun pään. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis mikähän tossa peikonlehdessä viehättää! Aivan mielettömän kaunis :)

   Poista
 8. Meille on vuoden sisällä muuttanut muutama viherkasvi ja vitsi miten rakastanaan niitä. Osa on jo heittönyt veivinsä mutta suuri rakkauteni Muorinkukka on todella kauniina. Isompaa en ehkä meille laittaisi.

  VastaaPoista
 9. Joskus aikoinaan minulla oli vaikka kuinka paljon viherkasveja sekä amppeleissa että ikkunalaudalla, mutta sitten tuli jonkinlainen lopahtaminen niiden hoitoon eikä mulla ollut kuin pari kaktusta. Tänä syksynä olen taas innostunut hankkimaan vihreää kotiin ja sepä tuntuukin kivalta ja "eläväiseltä". Mitään suuria minulla ei ole vaan sellaisia jotka mahtuvat ikkunalaudalle tai sivupöydille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mini osti itselleeni mehikasvin ja on tykännyt! Helppo hoitaa ja hieman erikoisen näköinen :).

   Mustakin tuntuu, että nyt pimeyden myötä olen alkanut kaipaamaan väriä ympärille!

   Poista
 10. Mä en osaa elää ilman viherkasveja! Niitä löytyykin aika monta (ootas, mä lasken...1-2-3- ööö... 16 kappaletta!) mun kodista. Isompia ja pienempiä, eikä yksikään ole tiellä. Tämähän on niidenkin koti! :)

  VastaaPoista
 11. Mä tykkään kyllä viherkasveista, mutta en juurikaan pidä niitä omassa kodissa. Keväisin ostan aina orkidean, mutta sitten se aina kupsahtaa. Oliivipuu on oma lemppari isossa lattiaruukussa, nyt menossa kolmas, en ole ikinä saanut selviämään talven yli. Mulla on vähän sama, en viitsi hankkia enempää, kun jossain kohtaa kyllästyn kun ne on tiellä. :) Harrastan siksi leikkokukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Mulla kanssa orkidea kuolee aina viimeistään kahden kuukauden päästä! Se on kyllä yksi vaikeimmista kasveista pitää elossa! Oliivipuu on tosi kaunis <3 Mullakin oli yksi, mutta se kuoli aika nopsaa! Viherpeukaloa musta ei kyllä saa ;)

   Poista
 12. Ihanaa, sun vihreän into pysyy näemmä paremmin asioissa kun täällä :) Musta tullut viherpeukalo, no ei, ostanut paljon vihreää kotiin ja ihailen niitä niin pitkään kunnes kuihtuvat :)) Kastelen joko liikaa tai en muista kastella ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Mäkään en aina muista kastella, mutta sit vaa uutta kehiin ;))

   Poista
 13. Ihanan näköistä. Jotenkin paljon raikkaampaa. Mulla muutama kasvi, mutta yhden ison, juurikin lattiruukussa heitin nyt pois. Se ei ollut terve ja vei kyllä tilaa, joten uutta lattiakasvia meille ei taida tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Älä muuta sano! Mustakin ilme raikastui kummasti :). Mä kans sitä vähän mietin, että mahtuuko meille isoa lattiakasvia...

   Poista
 14. Kauniit kuvat. Ihana tuo musta kaappi. Tykkään!

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig