perjantaina, marraskuuta 18

food of the day: vastuuta lapselle


Mun rakas pieni ihminen elää haastavia aikoja ja itseluottamus on joskus hyvinkin hakusessa. Lapsi vertailee itseään muihin, joskus hän usko itseensä enemmän kuin pitäisi ja toisinaan hän kokee olevansa huonoin kaikessa. Tunteiden vuoristorata on hyvinkin mutkikas niin kuin varmaan monen 9-vuotiaan lapsosen.

Toivon kuitenkin, että oon pystynyt antamaan hyvät eväät neidille itsetunnon suhteen ja, että hänestä kasvaisi vahva ja rohkea ihminen. Huomaan kyllä pienen perfektionistin istuskelemassa hänen olkapäällään eikä se meinaa välillä millään lähteä, mutta askel kerrallaan puhallamme sitä kauemmas ja kauemmas.


Arjen tohinassa sorrun tekemään asioita minin puolesta vähän liikaakin ja asiat tulevat hänelle tarjottimella. Oli kyse sitten ruoasta, läksyistä, hampaiden pesusta tai muista joka päiväisistä asioista, oon aina muistuttamassa ja kertomassa mitä seuraavaksi tapahtuu. Vastuuta mini ei oikeastaan joudu ottamaan eikä käyttämään omia aivojaan. Kaiken tämän takana on tietenkin haluni auttaa häntä, mutta eihän tuo opi ollenkaan elämään, jos kaikki annetaan valmiina. Nyt olen tämän vuoden puolella yrittänyt parhaani, etten olisi koko ajan kertomassa ja muistuttamassa seuraavasta liikkeestä.


Muutosta on tapahtunut meissä molemmissa ja se tuntuu todella hyvältä. Mini on oikeasti tajunnut, että hänen täytyy itse huolehtia mm. tavaroistaan, kouluun lähdöstä, kokeisiin lukemisesta ja muista tärkeistä asioista. On ollut ilo huomata kuinka hän on ottanut ohjat käsiinsä ja ns. huonoja hetkiä on entistä vähemmän. Mä taas oon saanut purra huulta niin lujaa, että välillä meinaa itku tulla, mutta suu on pysynyt supussa ;). Hah.idkuvaEi täällä mitään sen suurempia kommervenkkejä ole asian suhteen tehty vaan niillä pienillä jutuilla se iso tulos syntyy. Olen esim. muutaman kerran pyytänyt miniä loihtimaan meille illan menun, jolloin hän saa aivan itse päättää mitä on tarjolla. Ette arvaa kuinka tärkeänä hän on ollut ja niin ylpeä näinkin isosta vastuusta kuin illallinen. Ensimmäisellä kerralla menussa oli nakkeja sekä ranskiksia ja viime kerralla teimme tacoja. Suloista katsella vierestä, kun toinen on tohkeissaan merkityksellisestä tehtävästään <3.

Millaista vastuuta te annatte lapsillenne? Onko siellä muita vuoristoratalaisten vanhempia?


//It's the little things that count. 


SHARE:

12 kommenttia

 1. Ihana postaus ja olet kyllä viisas äiti! Liian helposti sitä tosiaan tekee asioita valmiiksi, vaikka taidot riittäisi jo enempään. Onneksi myös välillä lapsi osoittaa vastuunkantoa omissa jutuissaan, muistaa erikoisvarusteita kouluun tms, kun äiti on lahopäinen :D Tuo lapsen suunnittelema illallinen otetaan kyllä meilläkin käyttöön, tietysti käydään yhdessä kaupassa ja tehdään ruokakin porukalla <2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kerttu :). Yes, se on ollut tosi kiva ohjelmanumero meillä ja just parasta kokkailla yhdessä ja vietetään perheen kanssa quality time :)

   Poista
 2. Hienosti jaat vastuuta ja opetat miniä kantamaan sitä <3
  Minun lapseni ovat jo aikuisia ja vieläkin on välillä vaikea olla tekemättä jotain asioita heidän puolestaan - mutta yritän pitää itseni kurissa ja vain joskus autella. Ja kysyn ensin luvan;)
  Ihanaa viikonloppua sekä sinulle, viisas äiti, että minillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Lady :).

   Onhan tämä äitiys vaikeaa ja kun haluaa vain lapsen parasta <3 Mutta täytyy luottaa, että perusopit ovat menneet perille jo tässä vaiheessa ;)

   Kiitos <3

   Poista
 3. Ihana postaus, vaikka itsellä tähän ei olekkaan ajatuksia omasta kokemuksesta. (Pieni haave vielä kytee, vaikka tässä jo ikää onkin. ;)) Tacot on vaan niin lemppareita täälläkin!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa tosi fiksulta, ja uskon että on tärkeä asia minille 💖

  VastaaPoista
 5. No juu... täällä on yks "kanaemo", joka tekee, muistuttaa, hoputtaa... siis ihan kaikkee ja on sentään isosta kaverista kyse! :D Nyt olen sanonut, että on aika kantaa oma vastuu - ja samalla yritän/pakotan itseni aamuisin lähtemään töihin ilman, että jään vahtimaan, että kerkeekö se kuopus ajoissa liikenteeseen ;)

  Ihanaa sunnuntaita sinulle ja minille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Juurikin näin ja mäkin oon aina tekemässä kaiken minin puolesta! Huoh! Mä kans lähden nykyään aiemmin töihin, jottei tarvii muistutella ja itse on vastuussa :)

   Poista
 6. Ihana äiti oot, ja te ootte huippu pariskunta! ❤❤

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig