keskiviikkona, marraskuuta 16

miten säilyttää tunnelma kuvissa?


Tähän aikaan vuodesta on ihana ottaa tunnelmallisia kuvia kauniista kattauksista, kynttilöistä sekä lämpimästä fiiliksestä, joka kotona vallitsee. Se ei ole kuitenkaan ihan niin helppoa kuin voisi kuvitella ja haluaisinkin kysyä nyt sulta apua sekä vinkkejä. Monesti kuvia ottaessa kameran näyttö näyttää kuvat hyvän värisinä, mutta auta armias kun saat ne koneelle, lopputulos on jotain ihan muuta. Yleensä tunnelmalliset kuvat ovat valitettavasti liian kellertäviä tai jopa keltaisia. Toki sävy tuo lämpöä ja tunnelmaa kuviin, mutta missä menee raja? Vietin eilen taas tovin kameran kanssa ja nappasin kuvia makuutilasta, jonne laitoin muutaman kynttilän. 

Ensimmäiset kuvat ovat alkuperäiset eli en ole muokannut kuvia mitenkään. Omaan silmään nämä kuvat ovat liian kellertävät.

Kameran asetukset:  f/5,1/3 ja ISO200.


Miten säilyttää tunnelma kuvissa?

Miten säilyttää tunnelma kuvissa?

Miten säilyttää tunnelma kuvissa?

Miten säilyttää tunnelma kuvissa?Sitten muokkasin kuvia niin, että poistin väriä oikein urakalla ja kuvista tuli tosi kylmiä. Näistä kuvista ei mielestäni välity juuri sitä kynttilänvalon luomaa tunnelmaa, jota hain.Miten säilyttää tunnelma kuvissa?

Miten säilyttää tunnelma kuvissa?

Miten säilyttää tunnelma kuvissa?

Miten säilyttää tunnelma kuvissa?Ja viimeiseksi muokkasin kuvat niin, että tunnelma välittyy kuvien olematta liian kellertäviä. Miten säilyttää tunnelma kuvissa?

Miten säilyttää tunnelma kuvissa?

Miten säilyttää tunnelma kuvissa?

Miten säilyttää tunnelma kuvissa?Aikamoinen ero alkuperäiseen verrattuna. Henkilökohtaisesti mua miellyttää eniten viimeinen kuva, sillä siitä välittyy tunnelma ja lämpö, muttei ole kuitenkaan liian kellertävä.idkuva, Miten säilyttää tunnelma kuvissa?Miltä näyttää teidän silmäänne? Olisinko voinut vielä säätää värejä hieman enemmän? Olisi kiva myös kuulla miten sinä otat tunnelmakuvia tai mitä otat muokkauksessa huomioon. Mitä asetuksia käytät kamerassasi? Valokuvaaminen on joka kerta yhtä haastavaa ja aina oppii jotain uutta. Laitetaan kaikki hyvät vinkit jakoon :).


//Testing, testing.

SHARE:

15 kommenttia

 1. Kauniit kuvat. Ja, aina vaan ihailen kuviasi ja taitoa kuvata. Tiedän, harjoittelu tässäkin on ainut oikea suunta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinä! Mä taas itse tuskailen kuvien kanssa ja tuntuu, että ihan hakusessa :)

   Poista
 2. Kolmas versio on todellakin paras. Mulla ei ole vinkkejä jaettavaksi, mutta jään kuulolle jos jollain olisi... :)

  VastaaPoista
 3. Mua miellyttää kanssa eniten kolmas, kaunis tunnelma olematta liian keltainen tai liian kalsea <3 Sen kummempia vinkkejä ei kyllä ole jakoon, itsekin koitan sopivassa määrin säätää kuvia sama tavoite mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Yep, siis paljon saa aikaan muokkaamalla, mutta olisi kiva osata ottaa suoraan hyviä kuvia, josko se on edes mahdollista :)

   Poista
 4. Kolmas on omaan silmään paras! :-)

  Otin ennen ts. aikaisemmin enemmän kynttilä kuvia ja välillä jopa saattoi onnistua. Nykyään tuntuu että penkin alle menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin mustakin! Yep, kynttiläkuvat ovat aivan ihania!!

   Poista
 5. Tämä on kyllä taiteen laji, joka on jäänyt aivan unholaan ja pitäisi alkaa palautella mieleen. Kävin superkuuta kuvaamassa... Ei menny AIVAN PUTKEEN!:D :D Aivan väärän putkenkin kanssa olin liikenteessä, saati sitten että muutenkaan olis menny sinnepäinkään! Ääk! Siinä myös alue, jota harjoitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh my! Joo, kuu on vaikea kuvattava! Tää on kyllä niin haastava laji, että hohhoijjakkaa. Välillä jaksaa paremmin opetella ja välillä huonommin!

   Poista
 6. Kyllä tuolla muokkauksella saa ihmeitä aikaan! Mitä ohjelmaa käytät? Itse tuskailen myös liian keltaisten kuvien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muokkausohjelmat ovat kyllä uskomattomia! Käytän ilmaista sovellusta nimeltä photoscape. Tosi hyvä ja helppokäyttöinen :)

   Poista
 7. Mietin myös millä ohjelmalla operoit? :) kumpa ehtisi panostaa tuohon kuvailuunkin. Olin saman aiheen äärellä juuri, kun yritin kuvailla koulutehtävää varten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eli photoscape! Ehkä voisin muutamia oppeja vinkata teillekin :)

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig