keskiviikkona, marraskuuta 23

nainen, muista tutkia rintasi


Oli vuosi 2000. Asuin Bostonissa ja olin juuri muuttanut uuteen paikkaan kaverini kanssa. Asunto oli aivan kamala, huoneeni oli ehkä noin 120 cm leveä eikä aluekaan ollut mikään maailman parhain. Olin kuitenkin omillani ja niin ylpeä siitä. Eräänä iltana lukiessani kirjaa tunnustelin rintojani ja sormiini osui pieni herneen kokoinen patti. Olin tuolloin 20-vuotias. Tottakai rintasyövästä oltiin puhuttu, muttei mulla ollut enempää käsitystä mitä se oikeasti tarkoitti. Sen kuitenkin tiesin, ettei patti ollut hyvä asia.


muista tutkia rinnat


Kello oli paljon, mutta soitin silti isoisälleni sekä äidilleni Suomeen. Itkin, olin peloissani ja tunsin oloni hyvin yksinäiseksi. En nukkunut sinä yönä. Seuraavana päivänä menin lääkäriin ja joudun samantien mammographiaan, ultraan ja patista otettiin paksuneulanäyte.


idkuva, muista tutkia rinnat


Onnekseni kyhmy oli kuitenkin vaaraton ja mulla todettiin fibroadenooma. Sen jälkeen ooon enemmän tai vähemmän saanut juosta mammoissa ja ultrissa. Viimeisin käyntini oli viime viikolla ja lääkäri huomasi jotain poikkeavaa tutkimuksissa. En voi sanoin kuvailla niitä ajatuksia, joita päässä menee, kun sulle tehdään lisätutkimuksia ja 20 cm pitkä neula tökätään rintaan. Hän halusi varmistaa, ja onneksi varmisti, että kaikki oli niin kuin pitää ja jälleen kerran olin onnekas. Kaikki oli hyvin.


muista tutkia rinnat


Nämä hetket ovat piinaavia, jännittäviä etkä koskaan tiedä milloin voit saada huonoja uutisia. Ensimmäisen pelottavan kokemuksen jälkeen olen tarkkaavaisesti tutustunut rintoihini ja tutkin ne joka kuukausi kuukautisten jälkeen. Näin pysyn kartalla omasta kropastani ja toivottavasti huomaan tarpeeksi ajoissa, jos on tarvetta mennä lääkäriin.

Muistathan sinäkin tutkia rintasi kuukausittain.


//Know your body.

SHARE:

31 kommenttia

 1. Voi sua rakas mitä olet joutunut käymään läpi nuorena tyttönä. <3 Me vielä viime viikolla tavattiin, enkä tiennyt, että tälläistä oli päällä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on näitä <3 Kiitos sulla ja oli ihana taas nähdä eilen!

   Poista
 2. Pelottavia tunteita varmasti. Onneksi Suomessa on hyvä terveydenhoito ja asiat tutkitaan. Hienoa, että kaikki oli hyvin. ❤️

  VastaaPoista
 3. Helpotus että kaikki oli hyvin! ♥♥

  VastaaPoista
 4. Ammattini puolesta jo voin sanoa, että olen täysin samaa mieltä kanssasi. Ei pidetä itsestäänselvänä että pysymme aina terveinä. Naisena ja äitinä olen huomannutkin sen, ettei elämässä mikään ole itsestäänselvää. Luojan kiitos rinnastasi ei löytynyt syöpää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Koskaan ei voi tietää milloin sairastuu!! <3

   Poista
 5. Onneksi kaikki oli hyvin! <3
  Totta, joka kuukausi on hyvä tutkia rintansa, ei ko liikaa eikä turhaa puhuta!

  VastaaPoista
 6. Hui kamala ja onneksi kaikki hyvin! <3

  VastaaPoista
 7. Tärkeä asia, hyvä kun otit esille! Aikamoinen kokemus sinulla, onneksi ei löytynyt vakavampaa!

  VastaaPoista
 8. Hyvä, että kaikki oli hyvin <3 <3

  VastaaPoista
 9. Huh, onneksi kaikki hyvin :)
  Mä olin myös parikymppisenä lukemassa/tietokoneella kun yhtäkkiä tunsin peukalonpäänkokoisen patin oikean rinnan reunassa. Säikähdin ihan hirveästi ja seuraavana päivänä oli lääkäri. Sitä pelon määrää!!! Sain myös fibroadenooman tuomion ja luultua isompi patti hengailee edelleen rinnassa, vaarattomana ja samankokoisena. Nyt olen 24v, ja pitäisi ehdottomasti lähteä käymään ensimmäisessä mammografiassa.
  T. Pattikamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, onneksi <3

   Yep, mulle sanottii, et kandee vuoden välein käydä ultrassa!Mulla ei oo enää sitä pattia, onneks! Käy ihmeessä aina välillä tarkistuttamassa! Ei siitä haittaakaan ole!

   Poista
 10. Huojentavaa kuulla että kaikki hyvin <3 Voin vain kuvitella mitä kaikkea päässä ehtii pyörittämään tuloksia odotellessa. Onneksi oli väärä hälytys! Ihanaa viikonloppua sinne <3 Muistetaan nauttia jokaisesta päivästä, niistä tylsemmistäkin <3 Koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi vastaan tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella! Pari vuotta sitten sain ultran jälkeen kutsun mammoon ja olin tyttäreni kanssa sairaalassa 23.12. Se ei ollut kiva päivä!

   <3

   Poista
 11. Hyvä muistutus kaikille! Myös verenpaineen mittaus välillä olisi suotavaa. <3
  Märkää viikonloppua valojen keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Täytyy muistaa pitää itsestään huolta :)

   Poista
 12. Todella tärkeä aihe!!! Hienoa, että tästä kirjoitit <3 ja onneksi olet kunnossa!

  VastaaPoista
 13. Epävarmuus on todella raskasta, onneksi kaikki kunnossa nyt. <3

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig