perjantaina, joulukuuta 2

mitä, jos ei ole hyvä missään?


Tuntuuko joskus, että kaikki muut ympärillä menestyy ja pääsee elämässään eteenpäin paitsi sä? Näyttääkö siltä, että muiden haaveet toteutuu ja sun ei? Vaikuttaako siltä, että muut osaavat tehdä asioita paljon paremmin kuin sä? Mun vastaus on kyllä.

Oon viime parin kuukauden aikana käynyt sellaista henkistä taistelua itseni kanssa, että oksat pois. Musta tuntuu, etten oikeesti oo hyvä missään ja kaikki mitä yritän tehdä epäonnistuu. Monet lähipiirin ihmiset ovat rohkeasti lähteneet toteuttamaan unelmiaan ja onnistuneet siinä paremmin kuin hyvin. Heillä onkin se 'oma juttu' hallussa ja ainakin tuntuu, että silloin on helpompi avata siivet ja lähteä lentoon. Oon tietenkin superduper onnellinen heidän puolestaan, mutta väkisinkin pistää miettimään omaa elämää.


mitä, jos ei ole hyvä missään?


Oon aiemminkin pohtinut mun intohimoja tai oikeastaan sitä, kuinka mulla ei ole sellaista. Se saa mut kokemaan huonommuuden tunnetta ja samaan aikaan tekee surulliseksi. Miten ihmisellä ei voi olla paloa mitään asiaa kohtaan? Jotain mikä kiinnostaa niin paljon, ettei oikeasti saa siitä tarpeekseen. Ja tiedättekö mitä? Oon 99% varma, että kaikilla noilla yllä mainitsemillani rohkeilla ihmisillä on sellainen.


mitä, jos ei ole hyvä missään?


Mun yksi suurin ongelma on, että vertaan itseäni muihin. Tiedän sen olevan kaikista väärin tapa elää tätä elämää, koska aina on joku joka tekee "paremmin" asiat. Ja mikä tai kuka edes määrittää oikean tavan tehdä asioita? Jos nyt mietitään ihan hepposia aiheita esim. valokuvaus. Oon kehittynyt ihan hurjasti viime vuosien aikana ja oikeasti tositosi iloinen siitä. Mutta auta armias, kun näen muiden kauniita kuvia niin automaattisesti totean olevani huono kuvaamisessa. Tai sisustaminen. Meidän koti on ihana ja viihdyn täällä mielettömän hyvin. Kaikki mitä sisustukseen tulee on tehty harkiten ja rakkaudella. Mutta, kun näen muiden koteja ajattelen, että no ei tää meiän koti olekaan niin kiva. Fak. Niin turhaa ja kuluttavaa. Tiedän. 


mitä, jos ei ole hyvä missään?


Sitten niinä hetkinä, kun pysyn vain itsessäni enkä mieti muuta maailmaa löydänkin yllättävän paljon asioita, joissa oon hyvä. Lasten kanssa on tullut työskenneltyä vuosia ja saan heistä aivan järjettömän paljon positiivista energiaa sekä tiedän olevani hyvä siinä. Vuosien kokemus asiakaspalvelusta on opettanut olemaan erilaisten persoonien kanssa ja tiedän osaavani lukea ihmisiä. Haistan heti kenen kanssa voi heittää mustaa huumoria ja kenen kanssa täytyy olla asiallinen. Oon aivan sairaan hyvä pitää langat käsissä ja handlaamaan kaikki käytännön asiat. Arki rullaa ja mun perheellä on just ne asiat mitä me tarvitaan. Oon todella kannustava ja osaan tsempata jengiä eteenpäin sekä luoda uskoa heihin vaikeina hetkinä. Eli niin kuin näette ja ennen kaikkea MÄ näen, että olenhan mä hyvä vaikka kuinka monessa asiassa.


mitä, jos ei ole hyvä missään?


Tässä maailmassa on niin helppo verrata itseään muihin ja painaa sillä omaa fiilistä alas, mutta se ei tuoda hedelmää. Oikeesti! Ja niin kauan kun teet sitä menetät kaiken sen upeuden mitä ympärillä tapahtuu. Varsinkin mitä tulee niihin asioihin, joissa sä oot hyvä. Jos koko ajan epäilee itseään ja vertailee ei ne tärkeät asiat pääse silloin valloilleen vaan tiedostamatta voi jäädä moni hyvä asia tekemättä.

Muistakaa myös, että me kaikki olemme itsekkäitä olentoja. Ajattelemme loppupeleissä omaa etuamme kaikessa mitä teemme eikä siinä mitään pahaa ole ja oikeastaan niin sen kuuluukin mennä. Mutta jos sun mieli on koko ajan muiden jutuissa ja tekemisissä niin voit olla varma, että paikoillas pysyt etkä minnekään pääse. Luuletko, että ne rohkeat ihmiset, jotka toteuttavat unelmiaan miettivät sua tai mua? Ei todellakaan. He keskittyvät tasan tarkkaan siihen omaan juttuun, uskovat siihen ja painavat eteenpäin.


idkuva, mitä, jos ei ole hyvä missään?


Eli sumsummarum. Me KAIKKI olemme hyviä jossain!!! Eikä sillä ole mitään väliä, vaikka se olisi esim. kukkien hengissä pitäminen ( jota mä en muuten osaa ). Vaali osaamistasi. Kehu itseäsi ja ole ylpeä omista saavutuksista!! Niistä pienimmistäkin.

Ja muuten tämä Merja Takamäen kirja ei olisi voinut tulla eteeni parempaan aikaan. Kiitos Sugar Helsinki.

Halit kaikille.


// You are worthy.

SHARE:

32 kommenttia

 1. Olipa ajatuksia herättävä kirjoitus. Painin ajoittain myös samojen tuntemusten kanssa - uskon, että moni muukin. Sehän on inhimillistä. Tietysti aina pitää pohtia, missä mennään jo huonon itseluottamuksen puolelle ja siihen, mistä se taas johtuu.

  Olen huomannut, että mitä lahjakkaampien osaajien seurassa "pyörii" sitä enemmän myös itseltäänkin vaatii - ja tuntee ehkä riittämättömyyden tunteita siitä, että itsekin haluaisi osata. Siinä myös kehittyy itse eniten. Ja olethan sinä onnistunut luomaan upean blogin!

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ajatuksia on kiva välillä herätellä ;).

   Uskon, että jokainen kokee näitä fiiliksiä aika ajoin ja se on enemmäin kuin inhimillistä! Olet muuten todella oikeassa ja sillä on suuri merkitys kehen "vertaa" itseään! Mäkin yleensä vertaan itseäni ammattilaisiin esim. valokuvaamisessa. Ei mitään järkeä ;)

   Samoin!

   Poista
 2. Mä olen vajonnut syvälle tuohon suohon ja eipä ole enää kovin helppoa päästä sieltä pois. Postauksen alkuosa olisi hyvin voinut olla mun kynästä.Taidanpa jakaa tämän postauksen linkkiä eteenpäin, saanhan 😘?

  VastaaPoista
 3. Hyvä kirjoitus! Mä en niinkään ajattele sitä etten olisi hyvä jossain asiassa/tekemisessä tms. Mulla on intohimoja (mm. matkustaminen!!) ja tiedän olevani ihan hyvä monessa asiassa ja pärjään elämässä. Mun ongelma taitaa olla on enemmänkin se, että en koe riittäväni kenellekään, en kuulu mihinkään... Eli itse kyllä näen potentiaalini, mutta koen ettei muut näe eikä pidä mua hyvänä, kiinnostavana jne. Tietysti tiedän ettei asia ehkä ole ihan niin, mutta minkäs omille ajatuksilleen voi... Eli ristinsä kullakin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että näet potentiaalisi, ihan mahtavaa! Mä niin haluan päästä siihen ja toisaalta, jos riittää itselleen niin sen pitäisi olla tarpeeksi! Ne muut tulee sit perästä <3. Mutta niin kuin sanoit, meillä kaikille on omamme!!

   Poista
 4. Very well said.

  Monikin kohta olisi voinut olla kuin minun ajatuksistani poimittua. Hienosti kiteytetty loppuun: me kaikki olemme hyviä jossain. Se on totta. Niitä positiivisia fiiliksiä itsestä kannattaa vahvistaa, se kantaa pitkälle!

  Terveisin nimimerkki "vertaan itseäni muihin ja joka kerta huomaan sen olevan kannattamatonta" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well, thank you :).

   Aivan. Turha miettiä negatiivisia asioita, kun niistä tulee vain paha mieli :(

   Poista
 5. Kuvaamiseen ja sisustamiseen koen mm. Ihan samaa. Tulee tyytyväisyyden tunne onnistumisesta mutta autas kun katsoo tosiaan muiden kuvia niin plääh.... tunne valtaa mielen. Eli tuttu tunne.
  Hyvä kirjoitus, mukava että on kohtalo tovereita 🤗

  Iloista viikonloppua 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Se on ihan turhaa. Meillä jokaisella on oma tyyli sisustaa ja kuvata!

   <3

   Poista
 6. Hieno kirjoitus, ja tunnistan osittain tuntemiksiasi. Meillä oli juuri yhtenä päivänä lasten kanssa sellainen leikki, että jokaisen piti kertoa missä on itse hyvä. Sitten kysyttiin missä toiset on hyviä. Suosittelen kokeilemaan, siinä tulee itsekin pohdiskeltua aihetta sellaisesta hyvästä kulmasta :-) (mulle yksi lapsi sanoi että oon hyvä tekemään juttuja tietokoneella ja käymään kaupassa, hmmm... :-D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihana idea! Täytyykin ottaa käyttöön. Hahhaah! Me äidit ollaan hyviä käymään kaupassa ;D

   Poista
 7. Kiitos ihanan rehellisestä postauksesta! Mä koen välillä noita samoja fiiliksiä ja sieltä suosta ylös pääseminen on todella vaikeaa... Ja oikeastaan ainoa asia, minkä suhteen koen tuota, on tää bloggaaminen (ja etenkin se kuvaaminen). Muussa elämässä oon päässyt siihen, että aivan sama mitä muut ajattelee, omaa itseään on kuunneltava ja tehtävä, mitä sydän sanoo. Ja se onkin toiminut hyvin! Harmi vain, etten osaa suhtautua tähän bloggaamiseen samalla itsevarmuudella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :). Yep, sieltä ei ole helppo nousta ja varsinkaan, jos antaa ajatusten lähteä todella pitkälle! Huoh!

   Hmmm, mitähän sille vois tehdä, että pääsisit bloggaamisessa samalle itsevarmuustasolle?

   Poista
 8. Hieno kirjoitus ja niin tuttuja ajatuksia. Usein iltaisin miettii, että miksi minä en onnistu tai miksi minä en osaa vaikka kuinka yritän ja teen töitä sen eteen. Joku on aina parempi ja niin päätän luovuttaa. Turhaa sitä enää yrittää kun takapakkia tulee joka tapauksessa. Pitäisi oppia olemaan sinut itsensä kanssa ja yrittää väkisin miettiä, että kyllä minä edes jotain osaan. Olen kuitenkin tyytynyt olemaan enää yrittämättä ja jatkaa harmaassa massassa vain tarpoen eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Oh no, ikinä ei saa lakata yrittämästä! Mihinkään ei pääse, jos luovuttaa! Nyt vaan selkiyttämään haaveita ja sitten niitä kohti!

   Poista
 9. Erittäin tärkeitä asioita oot pohtinut. Itsetuntemus on tosi tärkeää - jos sen osaa, osaa ehkä olla vähän onnellisempi. Mä en myöskään oo hyvä pitämään kukkia hengissä. Toinen kuoli just. Siis kuukauden sisään. Mut onneksi osaan jotain muita asioita ihan hyvinkin. Susta mulle tulee muuten mieleen ensimmäisenä, että sä oot todella taitava valokuvaamaan ja myös olemaan iloinen, avoin ja inspiroiva <3 Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Itsetuntemus on tositositosi tärkeää ja sitä kohden pikkuhiljaa :). Ja juurikin näin, me kaikki osaamme jotain.

   Kiitos paljon kauniista sanoistasi. Lämmittivät hurjasti mieltä <3

   Poista
 10. Voi kuules, hyvinkin tuttuja tunteita! Se kai siinä menestyneiden ihmisten erona onkin, että he osaavat katsoa enemmän sitä omaa, kuin muiden napoja. :) Itse olen monessa asiassa hyvinkin epävarma, vaikka se ei monelle ulospäin näkyisikään ja se on yksi riippakivistä, joka pitää paikoillaan. Onneksi asian tiedostaa, joten on mahdollisuus kehittää itseään ja yrittää tehdä asialle jotain. :)

  Pakko myöntää, että yllätyin siitä, että koet myös moisia tunteita, koska itse katselen teikäläisen sisustusjuttuja ja kuvia aina ihan silmät pyöreänä ihmetellen, miten joku osaa. :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, etten ole yksin :).

   No näin juuri, sama täällä. Ulospäin ei välttämättä usko, että epävarmuuksia on, mutta voi kuule...niitä on ja paljon ;). Se on kyllä totta, että se jos joku pitää paikoillaan ja on itse asiassa tosi surullista! Uskon myös, että se estää monia asioita tapahtumasta!!

   Okay, hassua! Mutta tämä taas kertoo sen, että asiat eivät ole niin miltä kuvissa näyttävät ;)!!

   Poista
 11. Olipa jälleen ajatuksia herättävä kirjoitus. Samat asiat pyörii mielessä täälläkin, joskin koitan blokata nykyisin itseni vertaamisen muihin, vaikka huomaan siihen edelleen sortuvani. En kuitenkaan aktiivisesti enää ruoki vertailua mielessäni.

  Ihanaa viikonloppua sinne ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3. Mä yritän nyt kanssa kaikkeni, etten vertaa itseäni muihin ja varsinkaan negatiivisesti! Tai siis niin, että mulle tulee paha mieli. Toki, jos vertaamisen tekee kannustavasti ja saa siitä motiviaatiota omaan tekemiseen niin se on sitten ihan eri asia.

   <3

   Poista
 12. Oli varmasti hyvä postaus jo kirjoittaa ihan itselle, jotta oivaltaa missä on hyvä. Minä tunnen itseni keski-ikäiseksi, keskivartaloiseksi ja keskinkertaiseksi, että silleen. Ihanaa viikonloppua muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja tuon uuden kirjan avulla lisääää <3 <3

   Ihana sinä! Pääasia, että on itse tyytyväinen!

   Poista
 13. Ensin ihmettelin, että miten ihmeessä sä voit ajatella noin, sähän osaat tosi hyvin just vaikka blogata ja kuvata ja ajattelin että ne ovat sun intohimojasi! Mutta sitten luin pidemmälle ja tajusin, että samoja tuntemuksiahan mä pyörittelen myös aivan liian usein.. Hitto kun ei pitäisi vertailla eikä tosiaankaan ajatella niin paljoa sitä, mitä muut meinaa.. Mä nimenomaan aina ajattelen, että niillä rohkeammilla ihmisillä on jotain muutakin enemmän kuin mulla.. Taitoa, valmista asiakaskuntaa, tai ihan mitä vaan, mutta ihan naurettavaa ulkoistaa oma epävarmuus noin. Rohkeutta heillä vain on enemmän. Auts.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, siinä oot kyllä oikeassa, että bloggaamista ja valokuvaamista voisin tehdä koko ajan ja oppoudun niihin totaalisesti :). Joten kai niitä voisi mun intohimoksi kutsua!

   Mutta niin, ja siis jos vertaan esim. itseäni suhun niin oon maailman huonoin kuvaaja. Sun kuvat ovat niin puhuttelevia eikä mulla oo sitä touchia mitä sulla on! Mutta juurikin näin, ihan turhaa vertailla vaan enemmänkin kannustaa itseään kokeilemaan uusia juttuja :).

   Sepä se! He ovat todella rohkeita! Tunnettu #girlboss Virpi Mikkonen sanoi näin: ”Usein sanotaan, että ainoastaan 25% menestyksestä perustuu osaamiseen. 25 % perustuu puhtaasti kovaan työhön, mutta jopa 50% menestyksestä on vain uskaltamista”. – Virpi Mikkonen

   Ja noinhan se menee!

   Poista
 14. Olet hyvä monessa asiassa <3 Niin kuin aiemmin olen kirjoittanut, SE juttu ei etsimällä löydy, se tulee eteen yllättäin kun elää hetkessä ja tekee sitä mikä kullakin hetkeltä tuntuu hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juurikin näin! Mä en enää etsi vaan yritän tehdä asioita, joista mulle tulee hyvä mieli <3

   Poista
 15. Kiitos kirjavinkistä, menee kyllä ostoslistalle. :) Itse olen pohdiskellut kuluneen syksyn aikana samoja asioita, kun en saanutkaan heti valmistumisen jälkeen oman alan töitä. Samaan aikaan muut koulukaverini työskentelevät unelma-ammateissaan. Jos kateus alkaa nostaa päätään, muistutan itseäni siitä, ettei ikinä tiedä, minkälaisia taakkoja ihmiset saattavat menestyksestään huolimatta joutua kantamaan. Se energinen ja aina onnistuva ihminen saattaakin kamppailla vakavan sairauden kanssa, joka ei näy ulospäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Suosittelen. Olen täytellyt sitä pikkuhiljaa ja on niin kiva :).

   Juurikin näin! Koskaan ei tiedä mitä siellä taustalla on ja parasta on vain keskittyä omaan juttuun <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig