lauantaina, joulukuuta 10

vegaaninen ruoka mautonta?


On kasvisruokaa, vegaanista, gluteenitonta, maidotonta, rasvatonta ja mitä kaikkea. Tällainen tavallinen pullahiiri ei meinaa perässä pysyä. Pari viikkoa sitten pääsin mukaan Sugar Helsingin vegaaniseen kokkikouluun, jossa käytimme suomalaisia Yosa -tuotteita. Koko tapahtuma oli suksee.


Vegaaninen kokkikoulu.


Mulla oli jonkinlainen käsitys siitä mitä vegaaninen ruokavalio on, koska oon seurannut PS Olen vegaani -kanavaa. En niinkään ruokien takia vaan mimmien huumori sekä kekseliäisyys osuu ja uppoo. Heidän tarkoitus on siis antaa käytännön esimerkkiä siitä, ettei vegaanina oleminen ole vaikeaa ja niin haastavaa kuin voisi ehkä kuvitella. 


Vegaaninen kokkikoulu.


Tähän väliin haluan mainita, että vege ja vegaani ei muuten ole sitten sama asia. Vege on kasvissyöjä ja alla selitys mikä vegaani on.

"Vegaani on henkilö, joka ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita kuten lihaa, kalaa, munia, maitotuotteita ja niiden johdannaisia. Vegaani ei myöskään osta eläinperäisiä vaatteita, kuten nahkaa ja villaa, eikä tue palveluita, jotka perustuvat eläinten riistoon."

( Lähde:Vegaaniliitto )


Vegaaninen kokkikoulu.


Oon aina syönyt suhteellisen terveellisesti ( paitsi herkuttelut, jotka saattaavat ajoittain lähteä lapasesta) ja aika pitkälti ruokavalio koostuu perinteisen ruokaympyrän tuotteista. Jotkut kavereista on kasvissyöjiä ja muutama on kokeillut maidotonta tai gluteenitonta ruokavaliota. Jos mä itse mietin kaikkia 'ton'-päätteisiä ruokia niin ensimmäisenä tulee mieleen, että voiko ne oikeasti maistua hyviltä. En tiedä mistä moinen ajatus on tullut päähäni, mutta jotenkin tuntuu, että niistä puuttuu jotain. Henkilökohtaisesti en ole kokenut myöskään tarvetta muuttaa syömistapojani, vaikka ainahan sitä sokerin käyttöä voi vähentää.


Vegaaninen kokkikoulu.


Me loihdimme noin kymmenen ladyn kanssa illallisen, jossa käytimme mm. Yosan tuotteita ja kaikki mun ennakkoluulot on selätetty. Ruoka oli niin maukasta, ettei mitään rajaa ja ainoa mauste, joita käytimme oli suola. Aivan käsittämätöntä. Menu sisälsi mm. paahdettua sellerikeittoa, ruis-kaurafraiche-rieskoja, kurpitsa-slaw:ta ja auringonkukkalevitettä. Pakko sanoa, että se oli yksi maukkaimmista aterioista mitä olen pitkään aikaan syönyt. 


Vegaaninen kokkikoulu.


Eli vegaaninen ruoka ei ainakaan ole mautonta.

Blogiin on tulossa ainakin paahdetun sellerikeiton ohje, joten pysykäähän kuulolla. Kiitos Sugar, kiitos Ossi Paloneva, kiitos Helsingin Kulinaarinen Instituutti ja terkkuja kaikille mahtaville kokeille ;).

Oletko sä vegaani tai suositko jotain tiettyä ruokavaliota?


//Delish.
SHARE:

6 kommenttia

 1. Ihan varmasti kokeilun arvoinen 🤗 kuulostaa onnistuneelta illalta 🤗

  Iloa viikonloppuun ❤

  VastaaPoista
 2. Kaikki ruoka hyvin valmistettuna on varmasti maukasta. Tällaiset kokkailuillat ovat hauskoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis niin hauskoja :). Yhdessäoloa ja kivaa tekemistä plus kaiken lisäksi oppii uutta :)

   Poista
 3. Tytär on vegaani ja ateriansa maukkaita. Itsekin kallistumassa enenevässä määrin samalle tielle. Kohta 20 vuotta sitten jätin punaisen lihan ja elin kasvisruoalla. Muutaman vuoden olin satunnainen kalkkunan ystävä. Kala maistuu, mutta parasta on hyvä vegaaniruoka. Jouluruoat mietinnässä... Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mä yllätyin tosi paljon, että ateria oli niinkin maukas :)

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig